Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

התלבטות כדלקמן:

רכב שני, תקציב 50K

דרישות מינימליות מהרכב, עבודה חזרה (רכב שני כבר אמרתי...)

לצערי אין מקבוצת המכוניות הקטנות כמעט במגרשי הליסינג (כולם אומרים שהם כמעט לא מבצעים עסקאות על ספלאש,סיריון,I10, פיקנטו וכו').

הייתי באחד ממגרשי הליסינג וזה מה שעלה:

סוזוקי ספלאש שנת 2010 מהשכרה, עם 80K ק"מ, נראית פנימית/חיצונית במצב טוב וכן לפי היסטוריית הטיפולים (כמובן שתילקח לבדיקה במידה ואבחר בה). מחיר 50K ושנתיים אחריות מקיפה (מנוע, גיר ומכלולים נוספים).

או לחילופין:

יונדאי אקסנט שנת 2009 בסביבות המחיר של 53K, עם ק"מ בסביבות 85-90K מליסינג, שנה אחריות (כנ"ל בהיקפה).

ההתלבטות הין בין ספלאש עם צריכת דלק יותר טובה משמעותית כנראה (1:14???) לבין אקסנט עם צריכת דלק לא טובה אמנם (1:10) אבל יש "יותר אוטו" כלומר בגאז' הרבה יותר גדול ומרווח פנימי מאחורה וכו'.

האבזור של שתיהן אותו הדבר מבחינתי, ההבדלים הם באמת בניואנסים קטנים.

אין לי צורך ישיר במרווח/בגאז' כרגע אך אם זה באותו המחיר (כמעט) אז זה תמיד טוב. ההבדל בדלק יבוא לידי ביטוי בסביבות 2000 שח בשנה לרעת האקסנט.

והשאלה - מה כדאי? יש לי חשש (מובנה) מרכבי השכרה אך אולי זו סתם פוביה? בכל זאת שנתיים אחריות

מה ההמלצה בהיבט של איזה רכב לבחור?

תודה מראש!!!

פורסם

לגבי רכה השכרה ;

היות ומדובר ברכב שנסע הרבה קמ ובנוסף הרקע של השכרה

מה גם שהרבה לקוחות פרטיים קנו רכב דומה

כשתירצה למכור תחשוב מה יעדיפו

לגבי ליסינג המצב בקצת יותר טוב אבל לא ממש

עדיף לדעתי לחפש רכב אפילו משנתון ישן יותר

העיקר שהוא מפרטי

ותוכל לבדוק במוסך היסטורית טיפולים

מה שסביר להניח שלא תזכה ברכב ליסינג / השכרה

וגם אם כן הם לא נוהגים לטפל במוסכי היבואן

בדרך כלל מה שאומר דרשני לגבי החלפים והטיפול

פורסם

שלום some1,

הגישה המוטעה כי רכב שנסע 80K ק"מ בשנתיים "קרוע" פחות מרכב שנסע 80K ק"מ ב-3 שנים הוא מוטעה. המכלולים של הרכב אינם מושפעים מכמות הנסועה במשך זמן נתון, כי אם לאור הק"מ בלבד (אלא אם מדובר על מספר רב של שנים, אז יש חשיבות לעניין התיישנות המכלולים).

כלומר, במילים פשוטות - 80K ק"מ הם 80K ק"מ. אם נעשו במשך שנתיים ואם במשך שלוש.

לעניין הרכבים:

כשמדובר ברכב שני, המשמש אדם אחד בלבד לנסיעה לעבודה ולחזרה, הייתי שם דגש על 3 שיקולים כלכליים:

1) עלות הרכב וירידת הערך הצפויה

2) עלויות אחזקה

3) צריכת דלק

נתחיל מהסוף - מבחינת צריכת דלק הספלאש בהחלט מנצחת ובהפרש ניכר. האקסנט אינה ידועה בצריכת הדלק הטובה שלה (אם כי לא 1/10), לעומתה הספלאש בהחלט חסכונית. במוסך אני מעריך כי העלויות יהיו דומות, אך תזכור שלרכב משנת 2010 עוד קיימת אחריות יצרן, מה שנקרא 'שקט נפשי'.

המחיר של הספלאש בהחלט מפתה. מדובר ברכב חסכוני ואמין, מצויין למטרות רכב שני במשפחה. תבצע על הנ"ל נסיעת מבחן, כמו גם על האקסנט. בטוחני שתתרשם כי ההבדלים באיכות הנסיעה לא גדולים, מלבד המרווח ליושבים מאחור.

כמו כן, עוד חלופות העונות על הדרישות ובעלות סחירות אפילו טובה יותר הן:

דייהטסו סיריון

ניסאן מיקרה

בהצלחה ושבוע טוב.

פורסם

תודה רבה על התשובה שלך

הנקודה מובנת, אני מסכים עם הנחת העבודה של עניין כמות הנסועה - הדיון הוא על אופי הנסועה הנ"ל. אני לא מחזיק בדיעה שדין נסועה של רכב ליסינג נהג יחיד זהה לרכב מהשכרה - אתה חושב אחרת?

לעניין צריכת הדלק - צריכת הדלק אכן יותר טובה בספלאש. ההבדלים לפי החישובים שלי יהיו 2500~ שח יותר על דלק בשנה אם אבחר באקסנט (נניח 1:11, 1:12)..

לא מצאתי רכב מתאים אחר, שעונה גם על קריטריונים של אמינות/נוחות עלויות אחזקה. האקסנט היחיד מבחינת שקל לתמורה לדעתי. אשמח מאוד לשמוע המלצות לאחרות בעלויות של 50 אלף שח בלבד ולא לכיוון ה-60.

אם יש המלצות אחרות בבקשה...?

אני נוטה כרגע לאקסנט 2009/2010 בסביבות הק"מ של 85K-90K במחיר של 52K-52K. בגלל שאמינות הרכב משכירות היא פחותה והסיכון להוצאות תיקונים גבוהה יותר. אני טועה?

המלצות?

פורסם
לא יודע מהם הרגלי הנהיגה שלך אך לנו במשפחה יש אקסנט 2008 1.4 שבממוצע עושה אחד ל-14

אולי ידנית, עם הרבה נסיעה בינעירונית מתונה (90-100 קמ"ש) ובלי פקקים, או שהמדידה פשוט לא אמיתית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני בחיים לא הייתי קונה רכב שהיה שנתיים בהשכרה, אלא אם כן המחיר היה מאד נמוך ביחס לשנתון.

רכב השכרה זה רכב שעבר מאות נהגים, שהחזיקו את הרכב ליום- יומיים ועתיד הרכב לא בדיוק עניין להם את הסבתא.

רכב מליסינג כנראה עבר פחות נהגים ופחות התעללויות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...