Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הברגה אחת על הגג התרחבה, ואי אפשר להרכיב את הבורג בגג האוטו כי החור גדול מידי...

לא היתי רוצה לקדוח עוד חור נוסף על הגג של הרכב בכדי להרכיב ווילון.

הבנתי שהשחרת החלון האחורי - לא חוקי - ובכל זאת אני רואה המון המון מכוניות עם חלון אחורי שחור ( לא מכוניות חדשות שבאו ככה מהחברה ).

האם זה באמת לא חוקי? יש אכיפה? יכולים לעשות בעיות בטסט?

יש פתרון אחר שלא לקדוח חור נוסף בשביל להרכיב את הווילון?

היתי מעדיף בלי כלום, אבל השמש מאחורה בלתי נסבלת לנוסעים...

פורסם

יש ויכוח לגבי חוקיות של וילון אחורי או חלון מושחר וייתכן שיעשו לך בעיות בטסט על חלון אחורי מושחר. אבל זו לא הבעיה.

כשהחלון מושחר, כשיש וילון או אפילו כשיש קצת לכלוך או אדים - זה פוגע בשדה הראיה. אחרת, מדוע אסור להשחיר חלונות מלפנים, למשל? נכון, עדיין אפשר לראות, אבל זה פוגע במשהו, קצת, בשדה הראיה, בזמן התגובה וביכולת להבחין בפרטים.

בדיוק באותה צורה, זה פוגע ביכולת של הנהג מאחור לראות את אור הבלימה האחורי העליון (ברוב הרכבים), שהוכח כחיוני למניעת התנגשויות וכן פוגע ביכולת הנהג מאחור לראות דרך שמשות הרכב שלך את מה שקורה לפניך. יש גם עוד בעיות בכך אבל נסתפק בזה. במקרה של וילון אחורי קיים גם סיכון בזמן התנגשות כשמתקן הגלילה וכל ההברגה יתעופפו בתוך חלל הרכב - לא נעים!

לכן, עשה לעצמך טובה - תשאיר את הרכב שלך כמו שהיצרן הביא לך אותו - בלי שום וילון ושום השחרה בחלון האחורי ובחלונות הצד הקדמיים. הדבר היחיד שמותר הוא השחרה עדינה או להרכיב וילון מחורר וללא כוסית הדבקה או כיתובים - על חלונות הצד האחוריים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

וילון דבר מאוד מועיל מסיבה שכל מיני ערסים אוהבים לנסוע עם אור גבוה ולשרוף לכל הנהגים את העיניים - העיקר שהם בעצמם רואים טוב, אז לא אכפת להם. וילון פשוט מציל נגד סנוור.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נו באמת, בשביל זה יש צ'ופצ'יק (שימו לב למינוח המקצועי!) במראה הפנימית. אתה קצת מזיז אותו ואין שום סנוור. לא צריך וילון בשביל זה. בחלק מהמכוניות זה אפילו נעשה אוטומטית, לעתים על ידי הכהיה אלקטרואופטית של הראי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הצ'ופצ'יק הזה משנה זוית של המראה כך שלא רואים דרכה - לאומת וילון שדרכו כן רואים. השחמת מראה אוטומטית זה מצויין למי שיש. כמו כן ביום הוילון מוריד טמפרטורה בתוך הרכב.

לצערי השחמת החלונות אסורה, אחרת מזמן הייתי עושה השחרה לכל החלונות - זה פשוט נהדר ביום ולא מפריע בלילה (השחמה איכותית שמסננת UV).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

וילון אחורי,אגב, לא פחות יפה מהשחמה.

כשהוילון עצמו יושב כמו שצריך ומכסה הכל\רוב השמשה זה באמת יפה לא פחות ומרשים.

אני מציע לך לנסות, אתה תמיד יכול להוריד אותו למטה.

"הנסיון" שלך צריך להיות בעיקר בלילה כי ביום זה לא יפריע לך בכלל. כשיש צל או משהו אז רואים מה שקורה מבפנים מבחוץ, אבל רוב הזמן הוילון אטום ומבחוץ כמעט ולא רואים כלום.

פורסם

ברכבי יוקרה יש בדרך כלל וילון אחורי חשמלי ווילונות לדלתות צד מאחור מקוריות. זה משהו שאני מתגעגע כי אין לי את זה ברכב הנוכחי והיה באחד הרכבים הקודמים.

פורסם

וילון אחורי חוקי, השחרה לא חוקית. לי אישית וילון אחורי לא מפריעה והיתרונות שלו מבחינתי עולים על החסרונות. לגבי השחרה אני עדיין מתלבט אם לעשות או לא רק בגלל עניין החוקיות (חבר שניגש לטסט נאלץ להוריד את ההשחרה בשמשה האחרוית על מנת לעבור).

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

יש לי וילון אחורי מובנה ברכב, יום אחד אמרתי בוא נרים אותו נראה איך זה. 5 דק' אח"כ באתי לעשות רוורס והייתי צריך להוריד אותו כי הוא ממש הפריע.

לעומת זאת, מניסיון של 2 רכבים עם השחרה (מהיצרן יש לומר)- לא מפריע בכלל.

פורסם

קיימת אפשרות לעשות רשת בשמשה אחורית. בטסט זה עובר, שדה ראיה כמעט לא נפגע וזה חוסם שמש. ובחוץ זה נראה כמו השחרה עדינה.

פורסם
הצ'ופצ'יק הזה משנה זוית של המראה כך שלא רואים דרכה

אז סלח לי, אתה לא יודע כיצד להשתמש בו בצורה נכונה.

הזזה עדינה של המתג מזיזה את המראה, ואם היא מכוונת נכון- לא תסתנוור ותצליח לראות מה נעשה מאחור

מצחיק (בעצם עצוב) שמה שמעניין את האנשים כאן זה "האם זה חוקי" ו"האם זה יעבור טסט". אף אחד לא חושב, רחמנא ליצלן, האם זה עלול לפגוע בבטיחות הנהג והנוסעים... :roll:

(גם אני לא מפספס אף שרשור על וילונות, הצללות, כיסויי הגה, מראות פנורמיות, החזקת הגה נכונה ושטחים מתים)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...