Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז השתחררתי מהצבא ואין לי מושג מה ללמוד באוניברסיטה.

רציתי ללמוד הנדסת בניין או הנדסת תעשייה וניהול אך המקצועות הללו דורשים מתמטיקה ואני ממש גרוע בזה ברמה שאני לא מצליח להתמודד עם זה (לקוי למידה). :x

אני מחפש תחום שלאחר קבלת התואר יהיה לי מה לעשות איתו שיכניס לי משכורת יפה ולא סתם משהו לרזומה כדי להגיד ש"עשיתי תואר". התכנון הוא להוציא תואר ראשון, להתקבל לעבודה כמו שצריך ותוך כדי לעשות תואר שני.

כאן אתם נכנסים לתמונה - תוכלו להמליץ לי על מקצועות? :arrow:

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

מה מעניין אותך מספיק על מנת שתוכל להתמיד בלימודים על מנת לסיים אותם ?

אם הנדסה היא באמת מה שאתה רוצה אז אין מנוס מלשפר בגרות ואז להיכנס, פסיכומטרי עשית ?

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

נראה לי שמקצועות מתחומי ההנדסה יכולים להתאים לדרישות שלך. הבעיה שבכולם לומדים ומשתמשים בלא מעט מתמטיקה.

אולי אדריכלות יכול להתאים למרות שהבנתי מכמה אנשים שהמשכורות לא משהו ואין עבודה רבה.

אתה מכוון לתואר תלת-שנתי או ארבע-שנתי?

Mazda 2 2013

פורסם

לדעתי חשוב קודם כל לחשוב מה מעניין אותך ומה יעשה לך טוב כעבודה ,

לא חוכמה להרוויח טוב ולסבול כל יום ויש הרבה שחיים כך.

קח את הזמן אתה צעיר תחשוב טוב ורק אז תחליט .

בהצלחה

פורסם

אני ממליץ לא למהר ולהחליט מה באמת רוצים.

אני מכיר יותר מדי אנשים שעשו תואר ראשון פעמיים כי אחרי הראשון הבינו שזה מעניין להם את הטוסיק ויותר מדי אנשים שקרעו את עצמם שנים בשביל התואר ולא עושים איתו כלום.

לכן - השאלה היא קודם כל מה מעניין אותך. כולם רוצים ללמוד משהו מעניין ולהרויח ים כסף. לא הכל פשוט כל כך בחיים.

עם תואר בתחום ההנדסה כנראה שיהיה לך יותר מה לעשות מאשר תואר בכלכלה-ניהול/מנהל עסקים/מדעי המשהו.. ואם תחליט שזה הכיוון אז כן שווה לשים שנה-שנתיים על מכינות וקורסים ולשפר את המתמתיקה. בסופו של דבר מדובר פה בסך הכל בעתיד שלך, אבל בדרך כלל אנשים מבינים את זה רק בשלב מאוחר יותר משלב השחרור מהצבא.

פורסם

יש אין ספור תחומי דעת - מהנפוצים - נניח הנדסת חשמל - ועד האזוטריים כגון ספרות יפאנית.

רק אתה יודע מה מעניין אותך, ובלי שתספר על כך אף אחד לא יוכל לתת לך רעיונות.

"לקות למידה" הוא מושג כללי מאוד והשאלה היא איזה לקות יש לך, ובאיזה דרגת חומרה. אני מכיר לקויי למידה שלמדו בהצלחה רפואה - ואין תחום שדור שיותר שינון ממקצוע זה.

מכל מקום - כל תחומי ההנדסה מבוססים על שני שנות לימוד מתמטיקה ומקצועות קרובים (במיוחד פיזיקה), והמקצועות הייחודיים לכל תחום הנדסה מצריכים את אותו ידע במתמטיקה.

ממילא אם טרם נרשמת ללימודים יש לך זמן לקבלת החלטה - שנת הלימודים הבאה תתחיל בעוד למעלה משנה (אם כי יש מקומות בהם אפשר להתחיל למוד גם באביב - בסביבות מרס), ועליך להשלים את המבחן הפסיכומטרי ואולי גם לשפר את ציוני הבגרות (או ללמוד במכינה אוניברסיטאית). אז יש לך עוד לא מעט עבודה לפני בחירת הפקולטה המבוקשת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חשבתי על משהו בסגנון של ביולוגיה, יש מה לעשות עם תואר בביולוגיה?

כמו כן לא עשיתי עדיין פסיכו.

Sperial - יש פה משוואה של מקצוע שימושי שמעניין אותי לצד הכנסה טובה. ספרות יפאנית יכולה במקסימום לסדר לי לעבוד בבאסטה של שמעון בשוק הכרמל ולצעוק "שסק 6 שסק 6 איזה שסק גברת אינעל העולם".

אולי זה ישמע ילדותי אבל השאיפה שלי היא לחיות טוב, שאני אוכל להרשות לעצמי ולמשפחה שלי בעתיד רמת חיים גבוהה עם איזה רכב שארצה ואיזה בית שארצה. זה החלום שלי, להצליח.

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

החלום של כולם הוא להצליח בסופו של דבר, השאלה מה מביא אותך לזה - ואם תהנה או תסבול בדרך.

אם זה החלום בפני עצמו - זה אכן לא ממש מגובש. זה אמנם קשה - אבל כדאי לך להשקיע זמן בלהבין לאן אתה רוצה להגיע ואז ללמוד את התחנות שתצתרך לעבור בדרך. המטרה הזו עוד רחוקה ואתה צריך מטרות בדרך.

כשהייתי בזמן התואר הראשון שלי (וד"א - התחלתי פעמיים תואר ראשון , פעם מתוך פנטזיה שלא עמדה להתקיים , ופעם שניה מתוך הבנה אמיתית של מה רציתי לעשות , ואני מדבר על הפעם השניה) - התוותי לעצמי מטרות לשנים הקרובות של איפה אני רוצה להיות ומה אני רוצה לעשות.

בינתיים - בלי עין הרע - מצליח לי הנושא לא רע בכלל. הרבה חברים מסביבי אבל אני רואה מבולבלים ושורפים את הזמן שלהם.

ספציפית עם תואר בביולוגיה כמעט ואין מה לעשות - כמות המשרות יחסית לכמות הבוגרים היא חסרת כל פרופורציה והידע מהתואר כמעט לא נוגע בפרקטיקה (שרובה דורשת המשך לימודים לתארים מתקדמים).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אולי החלום של כולם הוא להצליח, אבל לאנשים שונים יש צורות מאוד שונות להצלחה.

לירן, קח בחשבון את ההנחות המדכאות הבאות:

1. אין מה לעשות עם מקצועות לא ריאליים (אין לזה ביקוש).

2. במקצועות ההנדסה, יש מקצועות (מדעי המחשב למשל) שבהם בוגר ירוויח פי שניים ממקצועות הנדסה אחרים (למשל מהנדס מכונות).

3. בדוק טוב את טבלאות השכר לפני שאתה הולך ללמוד מקצוע מסויים, שלא תגמור עם הזין ביד וטור בYNET עוד ארבע שנים.

4. אם מחשבים לא מעניינים אותך ואתה לא מתעניין בתחום, אני אמליץ לך לחשוב פעמיים לפני שאתה הולך ללמוד משהו בנושא. זה מקצוע למי שאוהב את זה, אחרים זה בעיקר שוחק ומעייף עד הסוף הבלתי נמנע בגיל 40.

5. למעט רפואה, קשה לי לחשוב על מקצוע שבו יש קריירה מובטחת לכל החיים. בכל מקצוע אחר, העבודה לא מובטחת והשכר לא ידוע. להיות שכיר זה ממזמן לא ערובה לתעסוקה נצחית וחסרת דאגות, וככל שהזמן עובר זה נעשה גרוע יותר.

מה אתה יודע לעשות? מה אתה אוהב לעשות? מה אתה רואה את עצמך עושה לשארית חייך? האם זה מייצר ערך לחברה (כשערך לחברה הוא בהכרח מוצר או שירות שאתה יכול למכור בכסף)?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

רועי - הביטויים שלך קצת גסים, ואני רוצה לתקן אותך בכמה דברים:

1. עיון בטבלאות שכר דומה לעיון במחירון לוי יצחק - הן נותנות תמונת מצב להיום, לא למה שיקרה בעוד כמה שנים.

2. בהחלט יש ביקוש למקצועות שאינם ריאליים, השאלה היא מה היקפו ומה היצע המועמדים. אם הבחור מתקשה במתמטיקה הרי שהעולם הריאליסטי\הנדסי, וכמעט הייתי אומר שכל מדעי הטבע והמדעים המדוייקים אינו מתאים לו, ועדיף שימצא מקצוע פחות מבוקש אבל שבו הוא יכול להצטיין מאשר להיות מהנדס חלש.

3. לימודי ההנדסה הם מהסוג שבו התואר הוא רק בסיס, ובהמשך הקריירה יש הרבה הסתעפויות שיכולות לקדם או לחסום מבחינת ההתקדמות.

4. רפואה מקצוע בעייתי מאד, הולך ומתברר כי רופאים נשחקים מוקדם מאוד ויש הרבה מאוד רופאים מתוסכלים. אני לא כל כך מכיר מחקרים על הנושא בארץ, אבל בארה"ב העניין בולט מאוד. ובאוירה הקיימת אפילו הפרנסה לא מובטחת (איני זוכר את המספרים המדוייקים, אבל בארה"ב עשרות אחוזים מה רופאים מגיעים לשכר הממוצא ולא יותר), ועודף עוריכי הדין גורם לריבוי תביעות רשלנות שגם אם מתבררות כלא מוצדקות הורסות קריירות.

5. אני לא יודע מה הקריירות האפשריות לבעתי תואר ביולוגיה, אבל מדובר על כך שתעשית הביוטכנולוגיה היא "הדבר הבא" וכמובן שיש כל מיני תעסוקות כגון במעבדות רפואיות, הוראה ומסלולים הנגזרים מביולוגיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
חשבתי על משהו בסגנון של ביולוגיה, יש מה לעשות עם תואר בביולוגיה?

כמו כן לא עשיתי עדיין פסיכו.

Sperial - יש פה משוואה של מקצוע שימושי שמעניין אותי לצד הכנסה טובה. ספרות יפאנית יכולה במקסימום לסדר לי לעבוד בבאסטה של שמעון בשוק הכרמל ולצעוק "שסק 6 שסק 6 איזה שסק גברת אינעל העולם".

אולי זה ישמע ילדותי אבל השאיפה שלי היא לחיות טוב, שאני אוכל להרשות לעצמי ולמשפחה שלי בעתיד רמת חיים גבוהה עם איזה רכב שארצה ואיזה בית שארצה. זה החלום שלי, להצליח.

אז בביולוגיה לא תמצא את מבוקשך.

ובכול מקרה, הייתי ממליץ לקרוא את הכתבה הזאת- http://article.yedioth.co.il/default.aspx?articleid=6561

היא אמנם ארוכה, אבל מציגה את התחושות באופן מדוייק להפליא(מבחינתי בכול אופן).

פורסם
אבל מדובר על כך שתעשית הביוטכנולוגיה היא "הדבר הבא" וכמובן שיש כל מיני תעסוקות כגון במעבדות רפואיות, הוראה ומסלולים הנגזרים מביולוגיה.

ואת זה אומרים כבר 20 שנה?

בינתיים בביו טכנולוגיה אני לא מכיר 1 שמועסק על בסיס תואר ראשון (אולי תארי הנדסה , או תואר ראשון ביולוגיה + שני בהרחבה מסוימת) , כמות המשרות היא מגוכחת והתחום לא מתפתח מהר בכלל (מבחינת גודל השוק).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

5. למעט רפואה, קשה לי לחשוב על מקצוע שבו יש קריירה מובטחת לכל החיים.

קברן (undertaker).:-D:lol:

אולי לא משתכרים כמו רופאים, אבל מבחינת בטחון תעסוקתי אפשר לומר שהם מסודרים :wink:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

ממליץ לך בחום ללכת על מערכות מידע ניהוליות, יש באוניברסיטת חיפה חוג למערכות מידע מהטובים שיש, והיתרון הגדול שלהם שאתה לא "נבלע" בתוך המטמתיקה כמו בטכניון (מכיר אנשים מוכשרים מאוד שסיימו בהצטיינות הנדסת מכונות בטכניון ויצאו משם מתמטיקאים מעולים ובלי הרבה הבנה במכונות, אבל מעולים בחישובי כוחות) אלה לומד פרקטי ומחוייב בפרוייקט גמר מעשי.

היתרון של מערכות מידע בעשורים הקרובים הוא ברור, כל מפעל שיש לו מערכת מחשב מחליף אותו כל כמה שנים, ומעדכן גרסאות כל שנה, כל מפעל שאין לו מערכת מידע שואף לעשות זאת כיוון שחוקי המס במדינת ישראל מחייבים תעוד נאות של המידע (בפרט הכסף ושווה כסף), ומעבר לכך מערכת מידע עושה סדר בעסק, מייעלת אותו ומרוויחה כסף רב עבור העסק.

מערכות מידע זה לא תכנות ואפילו לא קרוב לזה, צריך (וגם רוכשים) הבנות רבות בלוגיסטיקה ותהליכים.

בהצלחה.

פורסם
רועי - הביטויים שלך קצת גסים, ואני רוצה לתקן אותך בכמה דברים:

1. עיון בטבלאות שכר דומה לעיון במחירון לוי יצחק - הן נותנות תמונת מצב להיום, לא למה שיקרה בעוד כמה שנים.

הסיכוי לשינוי מהותי בזמן שלוקח לגמור תואר הוא אפסי. אם יש שינוי מבני בביקוש למקצוע כזה או אחר הוא יפרש על פני עשורים, לא שנים.

2. בהחלט יש ביקוש למקצועות שאינם ריאליים, השאלה היא מה היקפו ומה היצע המועמדים. אם הבחור מתקשה במתמטיקה הרי שהעולם הריאליסטי\הנדסי, וכמעט הייתי אומר שכל מדעי הטבע והמדעים המדוייקים אינו מתאים לו, ועדיף שימצא מקצוע פחות מבוקש אבל שבו הוא יכול להצטיין מאשר להיות מהנדס חלש.

אני מסכים שעדיף להצטיין במקצוע שלך מאשר להיות בינוני במקצוע מבוקש (אלא אם המקצוע שלך הוא עבודה סוציאלית, נניח). ועדיין, מקצועות לא ריאליים פשוט לא מבוקשים, אבסולוטית. יש עודף בוגרים שמוביל לחוסר תגמול.

3. לימודי ההנדסה הם מהסוג שבו התואר הוא רק בסיס, ובהמשך הקריירה יש הרבה הסתעפויות שיכולות לקדם או לחסום מבחינת ההתקדמות.

מסכים עם זה, ועדיין בבסיס מהנדס אלקטרוניקה ירוויח יותר ממהנדס מכונות. למה? ככה.

4. רפואה מקצוע בעייתי מאד, הולך ומתברר כי רופאים נשחקים מוקדם מאוד ויש הרבה מאוד רופאים מתוסכלים. אני לא כל כך מכיר מחקרים על הנושא בארץ, אבל בארה"ב העניין בולט מאוד. ובאוירה הקיימת אפילו הפרנסה לא מובטחת (איני זוכר את המספרים המדוייקים, אבל בארה"ב עשרות אחוזים מה רופאים מגיעים לשכר הממוצא ולא יותר), ועודף עוריכי הדין גורם לריבוי תביעות רשלנות שגם אם מתבררות כלא מוצדקות הורסות קריירות.

זה המצב בארה"ב, לא בארץ. הדברים כאן שונים מהותית. ומשכורות של 200+ אלף דולר לשנה ממש לא יוצאות דופן אצל רופא אמריקאי.

5. אני לא יודע מה הקריירות האפשריות לבעתי תואר ביולוגיה, אבל מדובר על כך שתעשית הביוטכנולוגיה היא "הדבר הבא" וכמובן שיש כל מיני תעסוקות כגון במעבדות רפואיות, הוראה ומסלולים הנגזרים מביולוגיה.

מה שאמר ליביו.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...