Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(התלבטות) הקשר בין מהירות נהיגה ועבודה משרדית

רוכב בודד
שימו לב! השרשור הזה בן 4099 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

מישהו הלך לראיון באחת מחברות הביטוח הגדולות.

העבודה מקצועית, לא בתחום הביטוח. אין שום צורך בנסיעות למטרת העבודה.

באחד משלבי התהליך (יש שם כמה שלבים עבור אותה משרה) המועמד מתבקש למלא שאלון יושר/אמינות ממוחשב.

מופיעה השאלה בנוסח הבא: האם נהגת בדרך בינעירונית במהירות העולה על 90 קמ"ש ?

התושבות האפשרויות כן, לא.

חייבים לענות כדי להתקדם (השאלון נעשה תוך מגבלת זמן סביר)

מה הייתם עונים?

נעזב את נקודת המוצא שאין לחברה זכות ואין צורך לשאול מועמד/ת על צורת הנהיגה שלו. יש מילים דרמטיות לתאר דברים כאלו,

אבל מי שהיה כבר במקום עבודה אחד או שניים יודע שאת העולם לא נתקן, וכל ציוץ של מחאה יוביל לדחיית מועמדות.

את הסיבה האמיתית לעולם לא יגידו לך, ומי שילחץ לדעת - יקבל מענה של "אי התאמה" או "מספר הטלפון שלך מתחיל ב-7 ואנו רוצים שיתחיל עם 4".

היות והשאלון נראה מיושן ועתיק (על מסך שחור-ירוק) - מישהו שם התעלם מכך שמותר בכבישים מסויימים לנסוע 100 ו- 110.

אם היתה תשובה של "לפעמים" "לעיתים רחוקות" "לעיתים קרובות" - עוד היה אפשר לצאת מזה בלי לבטים.

אז מה עונים?

אם עונים "כן" - יש סיכון שיקבעו שאתה עם פוטנציאל קרימינלי, מפר חוק, מזלזל בנהלים וכו'.

אם עונים "לא" - יש סיכון שיקבעו שאתה משקר, בהנחה שכל אחד נסע לפחות פעם אחת בחייו במהירות 92.

חלק מתובנות החיים של חלקנו, הוא שבעולם (מקווה שלא האישי-פרטי שלנו) הרבה מתנהל לפי פוזה ורושם. לאמת יש הרבה צדדים וצורות, ולצערי ההמלצה לשואלים היא לשקלל מהר כנות חלקית ושיקולי רווח-הפסד אישיים ושל הממונה.

וגם התובנה שבדיקת התשובות נעשית ע"י בחור/ה שסיימו לימודים לפני שבועיים, בערך, אין להם מושג וודאי שלא נסיון בזיהוי תכונות לצורך התפקיד, והם ורושמים תוצאה לפי הנחיות מראש.

אז באותו מקרה התשובה היתה "לא" והתהליך נמשך. החברה רצתה, אבל המועמד העדיף לא להיות שם משיקולים אחרים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בחברות ביטוח התשובה היא לא כי הם אמונים על לשקר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קרוב לודאי שלא מענין את החברה באיזה מהירות המועמד נוהג לנהוג.

נראה כי מדובר נסיון לברר אם הנבדק אמין (מי לא חרג מגבול ה-90 קמ"ש בכביש החוף?), או אם הוא מוכן לעגל פינות (אפשר להסתכל על כך לטוב ולרע, תלוי בתפקיד).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהנחה שזה שאלון אמינות אז דווקא "כן" היא התשובה המצופה. עברתי פעם מבחנים דומים למשרה בחברת אשראי. עניתי כן על שאלות דומות והתקבלתי לתפקיד. כך שכנראה לא בודקים האם עברת פעם על החוק אלא האם אתה נוטה לשקר. ולגבי "התובנה שבדיקת התשובות נעשית ע"י בחור/ה שסיימו לימודים לפני שבועיים" - איתי על תוצאות השאלון דיבר הקב"ט של החברה, אז אל תניח שום דבר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה שאלון אמינות.

בשאלה כזו ובשאלה כמו ״האם גנבת אי פעם משהו?״ מי שעונה קטגורית לא הוא לא אמין.

עז יפנית בסלעים

yahav.biz | mineralz.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה שאלון אמינות.

בשאלה כזו ובשאלה כמו ״האם גנבת אי פעם משהו?״ מי שעונה קטגורית לא הוא לא אמין.

בחיים שלי לא נגעתי במשהו שהוא לא שלי, זה עושה אותי שקרן?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהנחה שזה שאלון אמינות אז דווקא "כן" היא התשובה המצופה. עברתי פעם מבחנים דומים למשרה בחברת אשראי. עניתי כן על שאלות דומות והתקבלתי לתפקיד. כך שכנראה לא בודקים האם עברת פעם על החוק אלא האם אתה נוטה לשקר. ולגבי "התובנה שבדיקת התשובות נעשית ע"י בחור/ה שסיימו לימודים לפני שבועיים" - איתי על תוצאות השאלון דיבר הקב"ט של החברה, אז אל תניח שום דבר.

+1.

בשאלון מהסוג הזה אסור להיות "יותר צדיק מהאפיפיור". צריך לענות כמו שהאדם הממוצע היה עונה ולכן בוודאי שהתשובה היא כן.

ולגבי זה שהשאלה נגעה בנושא המהירות אין בכלל קשר, היא יכלה להיות בכל נושא אחר.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בחיים שלי לא נגעתי במשהו שהוא לא שלי, זה עושה אותי שקרן?

אף פעם לא לקחת עט מהמשרד? לא צילמת משהו פרטי בעבודה?

או שאתה צדיק או שאתה לא כנה עם עצמך.

עז יפנית בסלעים

yahav.biz | mineralz.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מישהו כאן עשה פעם מבחן מיון?

לדעתי קיימת גם האפשרות, שזה לא שאלון אמינות, אלא שאלון שתלוי במקום העבודה, בכדי לאפיין בנאדם, ולבדוק תכונות מסויימות אצלו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

העניין הוא מה לענות ומהר.

עובדה ששיקול מהיר ובחירת תשובה "לא" - היא שהובילה להמשך התהליך. פרדוקס שאם תשקר תצא אמין.

המסקנה שלי היא שלתפקידים מסויימים חובה לאסוף מידע על החברה ועל תהליך הגיוס. בירור אצל עובדים בחברה מספק הרבה מידע שמסייע בתהליך הטרום מקצועי.

אישית הייתי כבר בבדיקות כאלו. באחד הבנקים היא נעשתה כשלב אחרון בתהליך, במגזר הבטחוני יש תחקירים ע"י חוקר מיוחד שאורכים לפעמים שעות רבות, התשה היא חלק הגיוני מהשיטה - אבל הם פרונטליים, ויש אפשרות מענה מסוייג או מתן הסבר.

בחברות ביטוח התשובה היא לא כי הם אמונים על לשקר

+1. מבריק! מתחבר לשיקול לאסוף מידע על החברה ולהכיר אותה לפני שמתחילים תהליך ראיונות.

ילה גבר בא נראה! מר +1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשאלונים כאלה אני מניח שהמטרה היא לבדוק את אמינותך.

הרי אף אחד מאיתנו לא ישר, צח, זך ונקי כמו כ#$ס של בתולה, וגם החברות יודעות את זה.

נוסף לכך שבדרך כלל מוסיפים לשאלות האלה הערות, למשל "האם עברת פעם עבירה פלילית (לא כולל עבירות תנועה קלות)"

שלא לדבר על תחקירים בטחוניים, בהם שואלים אנשים האם הם נשפטו במהלך שירותם הצבאי, או השתמשו בסמים בשלב מסויים בחייהם.

אדם שמודה שהוא מגלגל סיגריה פעם ביובל הוא לא קרימינל פורע חוק, בעוד שאדם שעשה זאת וניסה להסתיר- ייתכן שינסה להסתיר גם דברים אחרים ואמינותו יורדת בעיני הבודק.

אותו הדבר לגבי מישהו שנוהג 90-100 קמ"ש בכביש מהר ומודה בכך.

אלה לא שאלות מגעילות ומותר לחברות לשאול את המועמדים שאלות כאלה.

לדעתי גם מי שיענה כן לא ייפסל.

הכותב עבר תחקיר ביטחוני במהלך חייו (עבר במובן של התקדם לשלב הבא)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אמרת בעצמך- שאלון יושר. התשובה המצופה היא, שילחצו על כן יחסית מהר.

יש טווח זמן של התלבטות שמותר להסס, "רגע של WTF" כזה, אבל עקרונית התשובה אמורה להיות כן ויחסית מהר. הזמן שלוקח לענות נמדד כחלק מהפרמטרים ולפעמים יותר חשוב מהתשובה. ובנוסף, לא נראה לי שהם שכחו מההגבלות החדשות, אלא זה חלק מהפואנטה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4099 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...