Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם זה תקין?

כן. המקטב "מעלים" את האור שמגיע בזוית 90 מעלות אליו. משטח הפלסטיק שמתחת ל LCD הוא לא בדיוק ישר ולכן אתה תראה הבדלים.

זה קורה גם אם תסתכל על חלונות רכב כשאתה בזוית אליהם. חלק יראה שקוף וחלק כמעט אטום.

car-window-polarized.jpg

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לרייבאן משקפי שמש בעדשות צבעוניות, נראה לך שאם תשים עדשה ורודה על העיניים הדבר היחיד שישתנה זה הבהירות? אתה תראה עולם ורוד.

אתה תראה גוון ורוד אבל הצבעים לא ישתנו. הירוק ישאר ירוק הכחול כחול והאדום אדום.

בעדשה ירודה, (לרוב פלסטיק צבוע בלבד) הוורוד יהפוך למסנן. מה שישנה דרמטית את סקלת הצבעים. - אלא אם העדשות הוורודות מיועדות למשהו אחר.

בקשר למניעת סינוורים, רק עדשות מקטבות מונעות סינוורים, רוב היצרנים הגדולים מכניסים את התכונה הזאת במרבית הדגמים שלהם.

אבל אפשר למצוא את זה גם במשקפיים זולות.

פילטר מקטב מונע רק אור מקוטב - משפיע רק בזוויות מסוימות מאד. ציפויים איכותיים מורידים גם את רמת הבהיקות של האור בחוץ.

גם בתחום המשקפיים, כמו בכל תחום במדינה, המחיר נקבע ע"י הצרכן, אם הוא מראה נכונות לשלם 1200 שקל למשקפיים - כך יהיה.

גם הקוטג' עולה כאן 6 שקל אבל בארה"ב הוא עולה 4.

המחיר למוצרים בארץ הוא הזוי במקרה הטוב.

משקפיים טובות עולות באיזור ה 150-200 דולר באיביי. לא צריך לשלם יותר מזה.

ואחרי שבועיים ראיתי אותו מודד בחנות אחרת משקפי שמש שעלותם 150 ש"ח

אני לא דיברתי על עלות אלא על איכות.

הייתי שמח לשמוע אם לדעתך רודי פרוג'קט וג'ולבו הם חברות ברמה גבוהה.

לא מכיר את החברות הנ"ל מעבר לשמם.

12345

פורסם
בהחלט אפקט מעצבן, במחשבה לאחור לא בטוח היתי קונה פולוריזד בגלל זה :(

זה שטויות תאמין לי. הפולורייזר שווה את משקלו בזהב במניעת החזרי האור מהכביש ומהחלון הקדמי. משמעותי מאד כשאתה נוהג הרבה.

זה ההבדל בין עיניים עייפות וכואבות לבין רעננות בסוף יום ארוך של נהיגה.

פורסם

אני לא נוהג הרבה אבל בהחלט יש שיפור משמעותי בין הקודמות שלי ב50שקל לבין הנוכחיות.

דרך הגב לגבי מחיר בארץ, שלי 3183 עלו לי 699 שקל, בחו"ל הם עולות 160$ הפרש של 50 שקל, לא ראיתי סיבה להזמין מחו"ל בכלל, ככה שהמחיר פה סביר בהחלט.

אודי A4

דימה.

פורסם

אין על משקפים מקוטבות. תענוג אמיתי גם בנהיגה, גם בים ובעצם בכל מקום בו יש החזרים של השמש.

קניתי לאחרונה משקפיים אופטיות (עם מרשם מה שנקרא) מאוקלי. כלומר עדשה של אוקלי מקורית אבל עם מרשם לקוצר ראייה.

פשוט תענוג והמשקפיים הכי טובות שהיו לי.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

הייתי שמח לשמוע אם לדעתך רודי פרוג'קט וג'ולבו הם חברות ברמה גבוהה.

אפשר לדעת למה שאלת?

אני חושב על משקפי רודי פרוג'קט בגלל האפשרות להחליף עדשות/ חלקים בהתאם לצורך. כמובן שאשמח לשמוע על הצעות למשקפי שמש איכותיות במחיר זול (ממש לא משנה לי אם זה ממותג או לא).

כיום יש לי משקפי הוגו- בוס. העדשות, ככל הנראה, מזכוכית. אין שריטות כלל, וזה אחרי 3 שנים איתן ולא ריחמתי עליהן בכל הקשור לשהות ברכב, מפתחות ביחד וכל מה שיכול לשרוט. הראות איתן מדהימה ונוחה (ובדקתי הרבה משקפי שמש אחרים, ומשום מה העדשות שאצלי מרגישות איכותיות יותר וצלולות יותר). אודה ואומר שקניתי אותם רק בגלל שהיה מבצע טוב, ב500 ש"ח במקום 1400 ש"ח דאז (באיביי הם עלו אז כ-380 דולר לפני משלוח ומיסים). אני מחליף כי הצבע של המסגרת התחיל להתקלף, וגם כי בא לי לגוון קצת.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אני מתעסק באופטיקה מעט אבל לא שוחה בתיאוריה. אני מסתובב המון בחוץ, כולל הרבה נהיגה.

תמיד היו לי משקפי שמש מחברה טובה - סבה, בולה, רייבאן, סרנגטי, אוקלי. חלקן היו מקוטבות. כולן עם עדשות בגוון נייטרלי ככל האפשר או מעט ירקרק. מדי פעם גם רכשתי זוג נוסף לשימושי שטח תובעניים (משקפי ב'). תמיד הרגשתי הבדל בין איכויות העדשות השונות - בעייפות העין, בכאבי ראש, בצורך להוריד מהעיניים לכמה דקות. כל פעם שאיבדתי/שברתי/שרטתי זוג קניתי משהו אחר, כי אף פעם לא הייתי מבסוט.

היחידות שלא דרשו ממני תשומת לב, ז"א יכולתי להסתובב איתן כמה שרציתי בלי תופעות לוואי, היו משקפיים של סבה (CEBE) שעדיין אצלי כבר מעל 10 שנים, והרייבאן הנוכחיות (דגם 8305 מקוטב).

כשקניתי את הרייבאן המשכתי להשתמש בסבה כמשקפי ב', אבל מהר מאוד החלטתי שהרייבאן כ"כ טובות שאני לא רוצה שום דבר אחר. לא אכפת לי להשמיד אותן בעבודתי, שווה לי התענוג, ומקסימום אקנה חדשות (בארה"ב כמובן) כשאלה ישרטו יותר מדי. בפעם הראשונה בחיי אני יודע חד משמעית מה יהיה הזוג הבא שלי - אותו זוג בדיוק.

עדשות מקוטבות מבחינתי זה מאסט. ההבדל עצום ושווה את אי הנוחות המזדמנת בעיוותי משטחים שקופים (למשל בתדלוק עצמי או בכספומט אני צריך להטות את הראש הצידה כדי לראות את מסך המכשיר :)).

אני מודע לגמרי לזה שאני משלם גם על מותג (אם כי זה לא מעניין לי את הביצה וממש לא מוביל אותי בקניה), אבל הדרך היחידה שלי לדעת שאני רוכש מוצר איכותי הוא לרכוש מחברה שכל יעודה בחיים זה משקפי שמש. יכול להיות שאפשר למצוא משקפיים של חברה נטולת שם באיכות זהה, אבל אין לי דרך לדעת את זה בלי להתנסות בהן כמה ימים. בנוסף כמובן איכות הבניה הכוללת, מסגרת, זרועות וכו' ברמה גבוהה מאוד.

אני לא יודע מה קורה לציפויי העדשות במשך השנים, אבל אני מכיר את העיניים שלי. בסבה למשל (שעברו גיהנום מתמשך וכבר די שרוטות) אני לא מרגיש שום ירידה באיכות.

ושאלה למתן - מה יש לך להגיד על רודי פרוג'קט (וג'ולבו)? אני באמת סקרן, כי חשבתי לבדוק רודי פרוג'קט לשימושי שטח תובעניים.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

ceyal, אני מתחיל להסכים איתך.

אבל בקשר לעיוות הצבעים, אתה טוען שעדשה צבועה היא עדשה באיכות ירודה, האם גם משקפי שמש אופטיות בייצור אישי ללקוח הם באיכות ירודה?

הרי הלקוח בוחר בחנות את המסגרת שהוא אהב, וחותכים לו את העדשות האופטיות לפי המסגרת, העדשות מגיעות שקופות ונצבעות לפי צבע העדשות במשקפיים המקוריות. אגב, רוב העדשות שמשמשות במשקפי שמש אופטיים (עדשות באינדקס שבירה 1.5 שנהוג להשתמש בו למספרים נמוכים יחסית) אינן חוסמות קרינה בעצמם, מה שכן חוסם את הקרינה זה הציפוי הצבעוני על העדשה.

שאלתי אותך לגבי רודי פרוג'קט וגו'לבו כי יצא לי להציץ דרכן ולראות שינוי משמעותי בגוון - בהתאם לצבע העדשה. אבל עכשיו שניסחת את זה קצת אחרת, אז כבר זה לא משנה לאן חתרתי.

בנוגע לרמת הבהיקות - זה קשור באופן ישיר לכהות של העדשה. ד"א בייצור של משקפי שמש אופטיות ניתן לבחור את הכהות באחוזים.

הרבה יצרנים משתמשים גם באיזשהו סימול משלהם, הרבה פעמים משתמשים ב- CAT ומספר לצידו.

בנוגע למחיר - יש משקפיים איכותיות מאוד גם בפחות מהמחירים שציינת.

בנוגע לאיכות ועלות - זה בדיוק כל מה שאני מנסה להעביר. אין קשר ישיר בין האיכות לעלות.

בסופו של יום, המשתמש הממוצע במשקפי השמש זקוק לדברים הבאים:

עדשות מסננות קרינה

עדשות שאינן מעוותות את הראיה

מסגרת טובה שתעטוף את הכל

וזהו.

את שלושת הדרישות ניתן למצוא כיום כמעט בכל משקפי שמש.

הדבר שיותר קשה למצוא מבין הדרישות זה המסגרת האיכותית.

אם יש צורך במשקפיים שיעמדו בתנאים מיוחדים כמו חום גבוה במיוחד, עמידות למי ים/בריכה, עמידות בסינוורים, עמידות בקרינה שנפלטת מדברים שהם לא השמש.

אז באמת יש מקום להוציא סכום גבוה יותר על משקפי השמש. אבל רוב הצרכנים לא זקוקים לזה.

אנלוגי, אין לי שום דבר רע להגיד על רודי פרוג'קט, להיפך, התרשמתי לטובה מאיכות המסגרת בדגם מסוים שאיני זוכר את שמו.

אבל כבר יצא לי לראות רודי פרוג'קט עם עדשות שרוטות. אמנם יש אפשרות להחליף עדשות, המחירים מתחילים מ-220 ש"ח.

באופן אישי הייתי מעדיף לקנות זוג משקפיים ממותג אחר במחיר של העדשות של רודי, וכשימאס מהשריטות אני אקנה שוב זוג במחיר הזה.

אם תנאי השטח תובעניים, אז סביר להניח שגם האפונים כבר לא במיטבם, המוטות עצמם אולי כבר נשרטו, המשקפיים קצת התעקמו. ובמקום לפתוח פנצ'ריה למשקפיים אתה פשוט לוקח זוג אחר חדש ונוצץ.

זה רק אני, וגם אני לא יודע מה בדיוק אתה מתכוון לעשות עם המשקפיים שלך ויכול להיות שכל מה שכתבתי בכלל לא רלוונטי.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

ceyal כתב:

יש לרייבאן משקפי שמש בעדשות צבעוניות, נראה לך שאם תשים עדשה ורודה על העיניים הדבר היחיד שישתנה זה הבהירות? אתה תראה עולם ורוד.

אתה תראה גוון ורוד אבל הצבעים לא ישתנו. הירוק ישאר ירוק הכחול כחול והאדום אדום.

בעדשה ירודה, (לרוב פלסטיק צבוע בלבד) הוורוד יהפוך למסנן. מה שישנה דרמטית את סקלת הצבעים. - אלא אם העדשות הוורודות מיועדות למשהו אחר.

בקשר למניעת סינוורים, רק עדשות מקטבות מונעות סינוורים, רוב היצרנים הגדולים מכניסים את התכונה הזאת במרבית הדגמים שלהם.

אבל אפשר למצוא את זה גם במשקפיים זולות.

פילטר מקטב מונע רק אור מקוטב - משפיע רק בזוויות מסוימות מאד. ציפויים איכותיים מורידים גם את רמת הבהיקות של האור בחוץ.

אפשר הסבר?

לא מבין מה זה תראה ורוד אבל הצבעים לא ישתנו, תוכל להרחיב? לא מבין מה פרושו שינוי סקלת הצבעים.

מה הכוונה בהיקות? האם אתה מתכוון לכמה אור (שטף, אינטנסיביות ליחידת שטח) חודר דרך העדשה??

תודה מראש, יוסי

פורסם
סתם שאלה למומחים כאן.

יש לי משקפי שמש פולוריזד, שאני מסתכל על מסכים דרכם, כדוגמה טלפון סלולרי ועוד כול מיני(לא כולם)

יש עיוות חד בפלסטיק שאמור להיות שקוף מופיע קשת של צבעים.

מצורפת תמונה, לא הכי איכותי אבל כן אפשר להבין על מה אני מדבר.

האם זה תקין?

עיווט נובע מזה שגם לך יש מקטב בעדשה, וגם החלק העליון של מסך LCD כזה בעל מקטב. המקטב של המסך הרבה פחות איכותי ולא ישר, ולכן אתה רואה עיוותים כאלה.

פורסם
ceyal כתב:

אפשר הסבר?

לא מבין מה זה תראה ורוד אבל הצבעים לא ישתנו, תוכל להרחיב? לא מבין מה פרושו שינוי סקלת הצבעים.

מה הכוונה בהיקות? האם אתה מתכוון לכמה אור (שטף, אינטנסיביות ליחידת שטח) חודר דרך העדשה??

תודה מראש, יוסי

יוסי

אם אתה צופה דרך עדשה איכותית בצבע ניטרלי מסויים (כמו למשל פילטר אפור - מסנן דחיסות ניטרלי ND), הצבעים יקבלו את אותו הגוון של הפילטר אבל אדום ישאר אדום, ירוק ישאר ירוק וכן הלאה. הצבע פשוט יהפך כהה יותר.

עדשה זולה או צבועה בצורה מוגזמת, תהפוך לפילטר שיסנן לגמרי את אותו הצבע וישנה את שאר הצבעים.

לגבי בהיקות, אכן.

פורסם
יוסי

אם אתה צופה דרך עדשה איכותית בצבע ניטרלי מסויים (כמו למשל פילטר אפור - מסנן דחיסות ניטרלי ND), הצבעים יקבלו את אותו הגוון של הפילטר אבל אדום ישאר אדום, ירוק ישאר ירוק וכן הלאה. הצבע פשוט יהפך כהה יותר.

עדשה זולה או צבועה בצורה מוגזמת, תהפוך לפילטר שיסנן לגמרי את אותו הצבע וישנה את שאר הצבעים.

לגבי בהיקות, אכן.

תודה על התשובה הזריזה.

יוסי

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מצטער על ההקפצה, אבל נתקלתי בסרטון שרלוונטי לשרשור.

המחלקה לאופטיקה באוניברסיטת בר אילן מאשרת את מה שאני טוען מתחילת השרשור.

ההבדל בין מותגי העל למותגי הביניים הוא זניח עד לא קיים.

גם את משקפי השמש מהשוק הם לא פוסלים על הסף, אבל בגלל חוסר הוודאות לא ממליצים.

http://www.mako.co.il/news-channel2/Economy-Newcast/Article-047e44c80a3d831017.htm

אז יש לכולם אישור לקנות משקפי שמש במחיר עד 200 שקלים, ולא לדאוג מעבר.

ובהזדמנות זו, הייתי שמח לשמוע מה בחר לעשות פותח השרשור בזמן שחלף.

האם נשארת עם משקפי השמש שלך? קנית חדשות? אם כן, איזה?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...