Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בתכנון טיול לאיטליה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אני ואשתי נוסעים לירח דבש באיטליה ! (יאיייייי)

נוחתים ברומא

ובחזור חוזרים ממילאנו

זה המסלול שבנינו לבנתיים:

נוחתים ברומא לשלוש לילות -> לוקחים אוטו ברומא

ונוסעים לפירנציה לשתי לילות (יש אופציה בדרך לפירנציה לקפוץ לראות את מגדל פיזה)

ואז נוסעים לונציה לשתי לילות

אחרי ונציה נוסעים לורונה יום או יומיים עדיין לא הוחלט אם שווה להגיע למקום רק בשביל לילה אחד (נשמח לדעה)

אחרי ורונה לאגמים בצפון ל3-4 ימים

ואז למילאן לילה שתיים והביתה :(

הטיסה שלנו מה 5 עד ה20 לספטמבר

אנחנו מאוד נשמח לחוות דעת על מסלול ... על מקומות להיות בהם

על מלונות... וגם מאיזה חברה כדי להשכיר אוטו עם GPS כמובן :)

ובכללי כל טיפ והמלצה יתקבלו בברכה ....

תודה!!

פורסם

ברשותך מיספר הערות ואז ניגש למסלול.

גי פי אס, לוח הזמנים שלך קצר לכן איני מציע לרכוש באי ביי, אך אולי תרכוש בארץ. לשיקולך. אגב גם אני אשמח למשומש עם תוכנות אירופה בזול[ הצעות בפרטי בבקשה] וגם זו אפשרות.

מסלול הטיול, בצע חיפוש, רק לאחרונה נשאלו שאלות דומות, עניתי וכך גם מאחרים.

אם לא סביר שתבקר באיטליה בשנים הקרובות, לך על מסלול שאפתני וארוך, אם כן תבקר, תתמקד באיזור מצומצם יותר, או תשאיר את רומא לפעם אחרת.

ציין העדפות- נוף , אומנות קניות, מוזיאונים או... הכל. זה יעזור לכוון אותך.

ולעניין, מסלולך הגיוני.

ברומא שלושה ימים נחמד וישאיר טעם של עוד. כמובן שאינך צריך רכב ברומא.

בדרך מרומא לטוסקנה על הכביש המהיר, ניתן לעצור במיספר מקומות, אני ממליץ על אורבייטו הנחמדה, לא גדולה מדי, דואומו יפהפה. הלאה בטוסקנה - חובה סן גימניאנו הקטנה וסיינה הגדולה. נחמד גם בוולטרה, לוקה, פיזה ועוד. גם הדרך עצמה יפה.

בפירנצה ניתן לשהות יומיים כולל קצת מוזיאונים.

בדרך מפירנצה לונציה אפשר לעבור בבולוניה, תחבורה כבדה, אולי לא מצדיק המאמץ. כמו כן מארנלו- גלריה פרארי ומעט מצפון לה מודנה החביבה שיש בה גם מוזיאון פרארי חדש.

ונציה- להוזלת עלויות ניתן לישון במסטרה הסמוכה, אול גם להשאיר בה הרכב. חנייה בונציה יקרה.

מונציה לורונה תוכל להגיע במהירות בכביש המהיר , אולי תוך עצירה בפדובה וויצנזה.שעתיים לכל אחת. ורונה "שווה" כחצי יום, אפשר פחות.

אמשיך אחר כך.

פורסם

דרך אלטרנטיבית מונציה לורונה היא ארוכה בהרבה, בכבישי הרים איטיים אך יפים מאוד: מונציה- צפונה לבלונו, הלאה צפונה לקורטינה ד'אמפצו. מקורטינה מזרחה משתרעת דרך הדולומיטים עד, נניח בולזנו במיזרח. אורך הדרך עם מיספר סטיות למעברי הרים כיום או פחות. משם דרומה לורונה, תוך נסיעה לאורך הגדה המזרחית של אגם גארדה.

אם ויתרת על הדרך האלטרנטיבית והגעת לורונה, טייל בה ואחר כך הקף את אגם גארדה. בדרום העיירה סירמיונה ודסנזאנו די גארדה, במיזרח- בארדולינו, גארדה, ובצפון האגם- ריבה דל גארדה. אחר כך רד דרומה בגדה המערבית תוך מעבר בלימונה דל גארדה.

אם יש עודף זמן, כשאתה בצפון האגם, סע צפונה למפלי וארונה ואולי עוד צפונה לקסקטה[מפל] די נארדיס.

בדרך מאגם גארדה מזרחה למילנו, אפשר לקפוץ לשעתיים לברגמו, לעיר העילית, כלומר העתיקה. גפ האגמים האחרים יפים מאוד, עם מיגוון וילות וגנים לבקר בהם ו..קצת חוזר על עצמו מתישהו. יש אפשרות שייט באגמים, כולל איים שבהם יש בעיקר- תיירים.

מילאנו גדולה מאוד. אין בה צורך ברכב. יש בה קתדרלה או דואומו מהיפים בעולם ולידו מרכז מסחרי ותיק יפה בעיצובו. אישית, הייתי מוותר על מילאנו.

מלונות - לשיקולך.

לטעמי חובה לשבת בארץ עם מפה מנייר ולסמן במרקר כדי לקבל מושג של כיוון ומרחק. ולקחת אותה לחו"ל. אני ממליץ על מפות של 1.400.000.שב על המסלול, סמן ובדוק. אם יש שאלות, בבקשה.

פורסם

לפי שחי בפירנצה חודשיים העיר יקרה להחריד בכל מצרך בסיסי. מגיע למצב שיש לך למשל זיתים שספורים בשקית ועולים לך פי כמה מפחית זיתים פה בארץ. גם לאכול בחוץ יחסית יקר, לפעמים המחירים כמו בארץ ולפעמים יותר. צריך לקחת בחשבון.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

צודק, זו אכן סוגייה מהותית .לבושתי שכחתי לציין זאת.

הכי מרגיז- לשלם הרבה על זית ולגלות שרוב הכסף הלך על חרצן.

אני משתדל לעקוף את הבעייה על ידי אכילת פיצה עם זייתים. ככה אני מתחמן פעמיים: גם מקבל זיית במחיר מסובסד בדיל של הפיצה, גם לא משלם על החרצן. או אולי גלעין?

במחשבה שנייה חרצן זה בענבים? באבטיח? לא משנה, גם כאן יש טריקים.

פורסם

וואו כמויות של מידע...

העדפה היא באמת הכל - נוף , אומנות קניות, מוזיאונים

בקשר לGPS הבנתי שניתן להזמין ביחד עם האוטו נכון?

פורסם

אפשר במרבית החברות. אולי בכולן.

יתכן שברכב בקטגוריה גבוהה, זה בילט אין אך אל תיבנה על זה.

נניח שהחברה תבקש סכום סביר של שיבעה יורו ליום כפול 15. לא כדאי לרכוש בארץ ויהיה לך לשימוש נוסף? או תמכור בזול ל[פנדוב כשתחזור?

אגב, ניתן לשכור גם בארץ, חפש באינטרנט. בכל אופן אם אתה מעדיף גיפיאס מחברת ההשכרה, זכותך המליאה לבקש, בתוספת תשלום.

בקשר לזייתים, אל תדאג. אם מחזירים הגלעינים בשקית, אבל רק לאותה חנות. הם מחזירים דמי דיפוזיטו.

פורסם

הכי מרגיז- לשלם הרבה על זית ולגלות שרוב הכסף הלך על חרצן.

.

משפט חזק!

גרעין, גלעין וחרצן

ovly110_flora.gif

arrow1R.jpgbetween_arrows.jpgarrow1L.jpg

כל המילים הללו מתארות את הזרע שנמצא בתוך הפרי:

גרעין (seed) – כאשר יש זרעים רבים המקובצים יחד, כל אחד מהם נקרא גרעין. הגרעינים יכולים להמצא בתוך פרי אחד (למשל אבטיח, תפוח או אגס), על גבעול אחד (כמו חיטה או תירס) או על תפרחת אחת (כמו חמניה).

גרגיר (grain, caryopsis) – כאשר הגרעין עטוף בקליפה דקה המכילה גם זרע וגם פרי, הוא נקרא גרגיר. גרגירים יש למשל לאורז, לחיטה ולתירס, וכן לרימון ול◄פירות יער.

• שימו לב, שהמילה הקרובה גַּרְגֵּר היא שם פרטי של צמח בר ממשפחת המצליבים, ולא צורה נרדפת לגרגיר.

גלעין (fruit stone, pit) – פרי שהזרע שלו מוגן על ידי חרצן קשה, כגון מנגו, משמש או שזיף. ברוב הפירות בעלי זרע יחיד הזרע הוא גם גלעין, אבל יש גם פירות בעלי זרע יחיד שאינו נחשב גלעין, למשל אבוקדו.

המילה 'גלעין' נחשבת ממשלב גבוה יותר מ'גרעין' ובלשון הדיבור אומרים לרוב 'גרעין' ולא 'גלעין'.

(מבחינה דקדוקית זאת כמעט אותה מילה – האותיות למ"ד ורי"ש ◄מתחלפות ביניהןמבחינת הצליל).

ועוד מילה קשורה היא:

חרצן – בדרך כלל משתמשים במילה חרצן רק לזרע של ענב או של זית. על פי ההגדרה הבוטנית, החרצן הוא המעטה הקשיח העוטף את הזרע בחלק מהפירות.

Gn'f'R

פורסם

מבררים ברשת היכן רוכשים. לחילופין שואלים כאן באתר אם מישהו יכול לעזור לך בחינם תמורת תודה.

ערן, עכשיו כשאני יודע שגלעין הוא ממשלב גבוה ולא עממיקו, שיש מיבחר זרעים העטופים יחדיו וכדומה, אני מגלה נכונות מחודשת לשלם. תחי מדיניות הגרען החדשה.

לאיראנים זה עולה יותר.

פורסם

ורונה די מיותרת, מגדל אחד, המרפסת של יוליה וזהו. אבל מקום מצויין ללינה אם אתה מתכנן כוכב באיזור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תלוי מאוד מה אתה מחפש, ויש גם ענין של עונה ומזג אויר.

מבין האגמים אני מכיר אק את גארדה, סיור לחופיו מצריך כיום אולי עוד כמה שעות אם רוצים את שני חופיו או קצת להצפין מקודקודו הצפוני. עם זאת - אם אתם בהרכב שכולל ילדים או אוהבים פארקי שעשועים יש שם לונה פארק די גדול, כמובן שצריך לודא שהוא פתוח בעונה בה אתם נוסעים וביום הנסיעה לודא אם מזג האויר מאיר לכם פנים.

את שאר האגמים איני מכיר, אבל יש באזור וורונה עוד מה לעשות. אני נסעתי לונציה ליום אחד, לחצי יום למנטובה (החצי הראשון של אותו יום טבע בגשם), יומיים בגני השעשועים (הייתי עם 3 ילדים) ועוד יום אחד שבו הייתי באתרים קרובים, לא יכולתי להתרחק בגלל שילוב של שני ילדים חולים וטיסה בערב, בסופו של דבר התמקמתי לכמה שעות בקניון הקרוב עד שנסעתי לנמה"ת. ורונה בהחלט יכולה להיות הבסיס לנסיעה למודנה, בולוניה, ויצ'נזה ועוד כמה ערים וגם לעליה לדולומיטים, כאמור בהרכב שבו יצאתי לאותו טיול הדבר לא הסתייע בידי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, הוא כתב שהוא נוסע עם אשתו לירח דבש.

פותח השרשור, כתבתי לך מה יש באזור ורונה. כמובן יש עוד, אך אין טעם להציפך במידע. שב עם מפה. האתרים שהצעתי לך הם לפי תוואי המסלול שאתה הצגת. מה יש לעשות שם ניתן לבדוק בספרי טיולים או אינטרנט.

להבנתי ראוי לעכל מידע קיים לפני שאלות נוספות, זה יסייע לך לשאול השאלות הנכונות ולקבל מידע ספציפי לצרכיך ולא מידע כללי מדי.

כאמור, ורונה ראויה לכמה שעות.

פורסם
ספריאל, הוא כתב שהוא נוסע עם אשתו לירח דבש.

מתנצל, פספסתי את המשפטי הראשון. אני עדיין תחת השפעת השרשור הקודם בנושא, זה עם בני ה-13.

מצד שני, גם בני 30 יכולים להנות מלונה פארק. תלוי מה הם אוהבים.

אשתי לא פספסה אף רכבת הרים או כל מתקן מפחיד אחר שאליו הגיעה, גם בגיל 50. אני לא מסוגל לסבול אפילו קרוסלה בסיסית. מפחד אפילו מבובת הפנדוב (בלי [) שמקבלת את פני הבאים בשער הגן.

• תוכן חדש...