Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למשפחה קטנה - עד 40,000

whom
שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי!

אשתי ואני מחפשים רכב ראשון למשפחתינו בקטנה (שנינו + תינוק בן שנה).

בהתחלה רציתי רכב קטן בסגנון הטויוטה יאריס / סוזוקי סוויפט בגלל שמכוניות המיני חסכוניות יותר בדלק, אבל מתברר שתא המטען קטן לנו מדי בגלל שהעגלה של הילד לא נכנסת שם.

ככל הנראה נצטרך לקנות משפחתית, חשבתי על מאזדה 323 או 3, הונדה סיוויק, או משהו דומה.

האמת שאין לי העדפות קונקרטיות, אני רק מעדיף שתהיה יפנית.

בקיצור, התקציב הוא עד 40000, אנחנו מחפשים רכב אוטומטי, אם יש דבר כזה חסכוני בדלק זה יהיה נחמד, ואם יש לכם רעיון לרכב קטן יותר אבל עם תא מטען גדול אני גם אשמח לשמוע.

אגב, יש מה לפחד מרכב שהיה בבעלות ליסינג? או שזה רק קילומטראז' גבוה אבל הם מפצים על זה בטיפולים כמו שצריך?

תודה רבה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתחיל מהסוף – קניה מליסינג היא אופציה לגיטימית, ורבים בוחרים בה, משתי סיבות מרכזיות:

הראשונה – רוב כלי הרכב העומדים למכירה היום הם מליסינג, כך שאי אפשר "להתחמק" מזה,

והשניה – חברות הליסינג נותנות לך מה שלקוח פרטי לא נותן – אחריות, פריסת תשלומים, פירוט מלא של ההסטוריה של הרכב וגם אפשרות לטרייד אין.

אני דוגל בעמדה על פיה לא משנה מה כתוב ברישיון – משנה מצבו של הרכב.

יש חברות ליסינג שמטפלות ברכב כמו שצריך, ויש לקוחות פרטיים ש"מדלגים" על טיפולים, ולהיפך.

אל תביט בקנקן אלא במה שיש בו, ואם מצאת רכב שמתאים לך, ולא משנה מי היה הבעלים שלו, בדוק אותו לעומק במכון בדיקה,

בחן את ההסטוריה שלו, ואם הכל בסדר וגם המחיר טוב – תתקדם.

לגבי אופציות בתקציב שלך – יונדאי אקסנט או קיה ריו יתנו לך תא מטען נדיב קצת יותר.

ולחילופין – בתקציב הזה אתה יכול למצוא רנו מגאן מודל 2008/9 – הרכב מרווח מאד, עם תא מטען ענקי,

בטיחותי וחסכוני יחסית בדלק. הוא לא רכב קטן...

גיל מאוויס

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הבנתי את הגישה שלך,מר גיל מאויס.

בטח שמשנה מה כתוב ברשיון מכמה וכמה סיבות:

1.כאשר הרכב משרת במקומות שונים ההפחתה באחוזים שניתנם ממחיר המחירון של הרכב היא שונה.

לדוגמא,רכב פרטי לא יקבל הפחתה במחירון(למעט מספר ידיים/עבר תאונתי/ק"מ),רכב ליסינג יקבל הפחתה כלשהי בהתאם למצבו ולנדירותו בשוק-כן,כן,יש רכבים מליסינג שההנחה על הליסינג הייתה נורא קטנה עד לא קיימת.

רכב מהשכרה שננהג בידי מאות נהגים שונים יקבל הפחתה יותר גדולה במחירון,רכבי השכרה עבדו יותר קשה מרכבי ליסינג-בין אם זה תיירים שהשכירו רכב וביצעו בו נסיעות-לצפון/לדרום ק"מ רבים בדרכים קשות יחסית לעומת רכב ליסינג שנסע ירושלים-ת"א רוב הזמן.

ומונית תקבל הפחתה יותר גדולה מהשכרה וליסינג יחד.

לא אכנס לסעיפי ההפחתה על הליסינג-נהג יחיד/מרובה נהגים/שרות המדינה/צבא וכו'.

2.קנייה מליסינג היא בחירה לגיטימית ולעיתים נכונה(כאשר אין כסף אפשר לעשות תשלומים),אבל חשוב מאוד לבדוק את עברו של הרכב על מנת לקבל את ההפחתה שמגיעה לך על פי המחירון.דבר נוסף,חשוב לבצע בדיקה שלך לרכב הליסינג,ישנם מקרים בהם הבדיקות מוזמנות על ידיד החברות והרכב כלל לא מגיע למכון הבדיקה.

לחהרות ליסינג לרוב יש הסדרים והן לא מטפלות במוסכי היבואן,אנשים עם רכב חדש 99% יטפלו במוסכי יבואן על מנת שלא לאבד את האחריות-דרוש פירוט של טיפולים(הידוע גם בשמו,"ספר טיפולים").

אקסנט וריו זה בעצם אותה מכונית,הן מגלות אמינות טובה יחסית ומחיר הקנייה שלהן כמשומשות נמוך יחסית(בגלל שהרוב המוחץ נמכר לציי הרכב)-הרכבים פשוטים יחסית מבפנים(זולים-פשוטו כמשמעו).

המגאן הוא רכב ברמה אחרת מבחינת מרווח ונוחות,מחיר הקנייה הזול שלו נובע בעיקר מסטיגמות ש"רנו לא אמין" וכו'.

על מנת לקבל הצעה טובה למגאן הייתי מציע לך לפנות ל"קרסו טרייד-אין"-הם מוכרים את המגאן ואף מעניקים לה 2-3 שנות אחריות.

אקסנט וריו אתה מוזמן לקנות בכל חברת ליסינג גדולה שיש-הזהר ממגרשים המציעים את הרכבים הללו,רכבים במצב טוב נמכים על ידי חברת הליסינג עצמה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני ממליץ גם לבדוק את המיצובישי לאנסר קלאסיק.

משפחתית יפנית קלאסית שנמכרת במחירים דיי אטרקטיביים גם מליסינג וגם מפרטיים.

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני ממליץ גם לבדוק את המיצובישי לאנסר קלאסיק.

משפחתית יפנית קלאסית שנמכרת במחירים דיי אטרקטיביים גם מליסינג וגם מפרטיים.

בהצלחה.

:mm_yeah:

מצטרף להמלצה.

ביצועי הרכב לא מרהיבים(בלשון המעטה),והוא גם לא ממש חסכוני בדלק-אבל בשביל המחיר הזה הוא מעולה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה על כל ההמלצות!

האם מהאופציות הקיימות יש משהו יותר חסכוני מאחרות או שכולן בממוצע אותו דבר? (מבחינת דלק בעיקר וגם אחזקה).

האם יש משהו אחר שהוא חסכוני יותר אפילו בחריגה קטנה מהתקציב (נניח 45K?)

סיטרואן C3/C4 יכולות להשתתף במשחק נניח? או משהו אחר?

והאם יש מכונית בקטגוריה שהיא לא "משפחתית" (איזה סופר מיני או משהו אחר באמצע) שיש לו תא מטען יחסית רחב והוא מתאים לזוג עם תינוק (או שניים מתישהו בשנתיים-שלוש הקרובות...:)?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא חושב.אם היית מותח עוד היית מגיע לקורולה שעושה 1-14.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הקורולה הרובוטית היא לא ממש אוטומטית וכדאי שתבצע נסיעת מבחן מקיפה לפני שתחליט לקנות.

בנוסף היא לא תגיע לצריכת דלק של 14 ק"מ לליטר, יותר באיזור ה-13, זה שווה את הגיר הלא נעים? לא מבחינתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

100 אלף קילומטרים למגאן מ-2008 זה סביר בהחלט, ממוצע של 20,000 קילומטרים בשנה. שנת המודל 2008 נמשכה שנה וחצי ולכן יש רכבים שפועל נמצאים כבר 6 שנים על הכביש כי היא התחילה ביוני 2007.

בנוגע ללאנסר, היו המון רמות גימור ואבזור שונות שהשתנו משנה לשנה. בעיקרון הרכב עצמו לא השתנה מאז 2004 ועד סיום השיווק ב-2009, אני מדבר על יחידת כוח ותיבת הילוכים. חומרי הדיפון, ההגאים, לוחות השעונים וחישוקי המגנזיום הוחלפו ללא הרף בצורה שקצת קשה לעקוב אחריה. אם מצאת רכב פרטי ושמור מ-2007 זאת יכולה להיות עיסקה לא רעה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי!

תודה על כל העצות עד כה,

בימים האחרונים התחלתי לחפש מכל מיני מקומות רכב, בסוף די נסגרתי על מיצובישי לנסר 2008 ב40000 ש"ח עם טסט לשנה מלאה שהם עושים בשבילי שבוע הבא אם אני לוקח את הרכב (כי בדיוק נגמר לו הטסט), ואחריות לשנה על המנוע והגיר.

אחרי מגוון הצעות שונות ומשונות נתקלתי ברכב שנראה מתאים ב"שלמה סיקסט".

מדובר במיצובישי לנסר 1.6 מודל 2008, מליסינג, עם קילומטראז' 98000.

הראו לי ספר טיפולים, כל הטיפולים שרשומים שם - עד 90000 ק"מ נעשו בזמן רובם במוסך גואטה יוסף ובניו בפ"ת, ב90000 הוחלפה גם רצועת טיימינג.

באופן כללי די התלהבתי מהרכב ושבוע הבא אני לוקח אותו לבדיקה. הם הראו לי דו"ח בדיקה שלהם ובגלל שזה כמו סינית בשבילי וגם בגלל שחמותי התחילה לטעת בי ספקות בקשר למה שכתוב שם החלטתי לשאול אתכם על המשמעות של התוצאות ואשמח לכל עזרה, חוות דעת. בעיקר מעניין אותי מבחינה בטיחותית או מכנית אם יש השלכות:

המבחן נערך בקומפיוטסט בצריפין, בכל הסעיפים מסומן V, למעט סעיף שלדת מרכב וזה מה שכתוב שם:

שילדת מרכב, משמעות נמוכה: סימני פגיעה לפנים, סימני פגיעה מאחור, סימני פגיעה קצות שילדה = מעיכות.

תיקוני מרכב, משמעות שולית: תקוני מרכב וצבע, מעיכות שריטות בצבע + פגמים, נזק לפגושים.

תיקוני מרכב משמעות נמוכה: סימני פגיעה מלפנים, פח חזית מעוך / פגום, קורת רוחב מוחלפת עם ברגים, מעיכות, הוחלפו חלקי מרכב, מכסה מנוע הוחלף, סימני פגיעה מאחור, פח אחורי מעוך / פגום.

זו כל הבדיקה.

דבר נוסף ששמתי לב, בבדיקה מצויין שהוחלפו כל מיני דברים, אבל בספר הטיפולים לא מצויין שום דבר שאני מזהה כהחלפת מכסה מנוע לדוגמה, הדברים היחידים שהוחלפו לפי מה שכתוב שם: החלפת בלמים אחורי, דסקיות / רפידות בלם קמי ואחורי - אחרי 30000 ק"מ.

החלפת מסנן מזגן והחלפת זכוכית מראה.

בקיצור אני אודה לכל עצה ממישהו שמבין כי בהתחלה התלהבתי ועכשיו אני לא בטוח.

תודה רבה! :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...