Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחרי הנפילה עם הבדיקה הקודמת (נמצאת בשרשור נעלם באחד הדפים...),

לקחתי לבדיקה רכב אחר.

אסטרה 08, 1.8, יד 1 פרטית, 72K ק"מ.

מצ"ב תוצאות הבדיקה.

הרכב נראה חיצונית ופנימית מצויין. לפי הבדיקה- המנוע, הגיר והשלדה נקיים.

הדבר היחידי שמפריע- רעש מתכתי בתחילת נסיעה (לחיצה על גז ראשון). הרעש לעיתים חוזר ולעיתים לא אחרי כל עצירה (רמזור, עצור וכו').

לפי הבודק הרעש מופיע כאשר מפעילים מזגן בתחילה ונובע מאיזושהי נגיעה או תושבות פגומות. לדעתו כדאי לקחת את הרכב ורק לטפל בליקויים (חיזוק תושבות וכיוון פרונט).

לפי המוסכניק הפרטי מדובר ברצועת מנוע יבשה מעט (עלות של כ300 שקל) שגורמת לרעש. היות והרכב עמד מספר מועט של חודשים, הוא ממליץ להתחיל לסוע איתו ולראות האם זה נמשך. כרגע לא לוחץ על החלפת הרצועה.

מה דעתכם?

תודה.

2012-07-25 11.40.08.jpg

פורסם

מה שנראה לי - יש להחליף תושבות מנוע וגיר, אולי להחליף דיסקים (בלמים), כוון פרונט. דווקא את הרצועה (ייתכן באמת שמחליקה וזה מחמיר בהפעלת מזגן) הייתי מחליף (לא חלק כ"כ יקר).

מציע לך לקחת למוסך יבואן / מוסך שמתמחה בדגם, לקבלת הצעת מחיר לתיקונים (ולנסות לקזז במחיר).

מה מחירון של הרכב, ומה המחיר שנדרש עבורו ?

alfa 156 2.5.

פורסם
מה שנראה לי - יש להחליף תושבות מנוע וגיר, אולי להחליף דיסקים (בלמים), כוון פרונט. דווקא את הרצועה (ייתכן באמת שמחליקה וזה מחמיר בהפעלת מזגן) הייתי מחליף (לא חלק כ"כ יקר).

מציע לך לקחת למוסך יבואן / מוסך שמתמחה בדגם, לקבלת הצעת מחיר לתיקונים (ולנסות לקזז במחיר).

מה מחירון של הרכב, ומה המחיר שנדרש עבורו ?

תודה.

המחירון כולל מועד עליה וחבילת אבזור-68-69. המכירה תיסגר על 62.

כל תיקון לא יקוזז יותר במחיר (רכב מטרייד אין) שירד מזה שדרשו מלכתחילה (65-66 ).

הרכב צריך להכנס לטיפול בקרוב, כך שהדברים יתוקנו.

למעשה מה שמטריד אותי הוא הרעש המתכתי, לולא הרעש הייתי לוקח את הרכב כבר הבוקר.

האם יש ממה להלחץ או שתיקון קטן יפתור את הבעיה?

באופן כללי, ממה שנראה לך- כדאי?

פורסם

אם אפשרי שבוחן של מוסך המתמחה באופל יקח את הרכב לסיבוב ויחווה דעתו - עדיף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אם אפשרי שבוחן של מוסך המתמחה באופל יקח את הרכב לסיבוב ויחווה דעתו - עדיף.

לקח ואמר שהרעש מרצועת מנוע.

כמו כן אמר שהיו תוהרכב עמד תקופה מסויימת, כדאי לסוע איתו קצת ולראות האם הרעש חולף. במידה ולא, להחליף רצועה.

מה לגבי הבדיקה באופן כללי?

תודה.

פורסם

הבדיקה באופן כללי - סבירה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני הייתי מתמקד בהערה על הפגיעת סף.

אם מדובר בסף של הדלת מדובר בפגיעה בעלת משמעות שולית. העובדה שהיא מופיעה תחת משמעות בינונית הדליקה אצלי נורה אדומה. הייתי מבקש מבעל הרכב להראות דו"ח שמאי של התאונה (במידה ולא מדובר בסתם שקע קטן שיש בסף שמכון הבדיקה החליט לעשות ממנו סיפור).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אני הייתי מתמקד בהערה על הפגיעת סף.

אם מדובר בסף של הדלת מדובר בפגיעה בעלת משמעות שולית. העובדה שהיא מופיעה תחת משמעות בינונית הדליקה אצלי נורה אדומה. הייתי מבקש מבעל הרכב להראות דו"ח שמאי של התאונה (במידה ולא מדובר בסתם שקע קטן שיש בסף שמכון הבדיקה החליט לעשות ממנו סיפור).

מדובר בשקע קטן במקום בו נכנס הג'ק.

נראה כמו עליה לא מוצלחת על מדרכה או משהו בסגנון.

לא נאמר שום דבר על פגיעה בדלת, בקורות וכו'.

עדיין מחשיש?

פורסם
תודה.

המחירון כולל מועד עליה וחבילת אבזור-68-69. המכירה תיסגר על 62.

כל תיקון לא יקוזז יותר במחיר (רכב מטרייד אין) שירד מזה שדרשו מלכתחילה (65-66 ).

הרכב צריך להכנס לטיפול בקרוב, כך שהדברים יתוקנו.

מחירון לוי יצחק (בסיס ללא הוספה על חבילת אבזור ומועד עליה לכביש) הוא 63K.

בלוי יצחק, התוספות לבדן מוסיפות עוד 6K ש"ח למחירון, חיי בלה לה לנד..

בפועל, אף אחד, ובשום רכב (כמעט) לא מוסיף על מועד עליה לכביש או על חבילות אבזור למיניהן.

אגב, מחירון יד-2 הוא 64K, עם חבילת האבזור.

קח בחשבון מספר דברים:

1. השוק מדשדש, רכבים בקושי נמכרים כאשר במחירים כאלו ניתן לרכוש רכבים חדשים יותר ועם מוניטין טוב יותר.

2. הרכב הספציפי לא מציאה גדולה, אומנם על פי הבדיקה המצב טוב, אך רכב שנת 2008 יד-1 עם 72K ק"מ זה לא דבר נדיר (דלומר לא מדובר בק"מ מנוך מאוד, ויש כאלו עם ק"מ נמוך).

3. אופל בכלל, ואסטרה בפרט, לא מתאפיינים בסחירות גבוהה, וזה עוד במילים עדינות (בשנתון המדובר).

משיקלול של כל המרכיבים מעלה, עולה כי המחיר המבוקש גבוה מאוד.

אני מניח שניתן לחתוך עוד לא מעט במחיר וככל הנראה אתה תמים מידי.

סתם לדוגמא, במחיר הזה, ניתן לרכוש ג'טה 2008 1.6L אוט' יד-1 עם 50K ק"מ, וזה עוד לפני מיקוח.

אני רכשתי לא מזמן רכב עם נתונים דומים (יד-1 עם 80K ק"מ שנת 2008) מקבוצה שונה אומנם (רכב מנהלים יפני) עם סחירות קצת בעייתית (אך טובה יותר מאסטרה) ב-101K במקום 149K ש"ח (מחירון לפני שקלול מועד עליה לכביש, שהיה דצמבר-2008).

רק שתבין מה מצב השוק וכמה ניתן לחתוך במחיר.

פורסם
מחירון לוי יצחק (בסיס ללא הוספה על חבילת אבזור ומועד עליה לכביש) הוא 63K.

בלוי יצחק, התוספות לבדן מוסיפות עוד 6K ש"ח למחירון, חיי בלה לה לנד..

בפועל, אף אחד, ובשום רכב (כמעט) לא מוסיף על מועד עליה לכביש או על חבילות אבזור למיניהן.

אגב, מחירון יד-2 הוא 64K, עם חבילת האבזור.

קח בחשבון מספר דברים:

1. השוק מדשדש, רכבים בקושי נמכרים כאשר במחירים כאלו ניתן לרכוש רכבים חדשים יותר ועם מוניטין טוב יותר.

2. הרכב הספציפי לא מציאה גדולה, אומנם על פי הבדיקה המצב טוב, אך רכב שנת 2008 יד-1 עם 72K ק"מ זה לא דבר נדיר (דלומר לא מדובר בק"מ מנוך מאוד, ויש כאלו עם ק"מ נמוך).

3. אופל בכלל, ואסטרה בפרט, לא מתאפיינים בסחירות גבוהה, וזה עוד במילים עדינות (בשנתון המדובר).

משיקלול של כל המרכיבים מעלה, עולה כי המחיר המבוקש גבוה מאוד.

אני מניח שניתן לחתוך עוד לא מעט במחיר וככל הנראה אתה תמים מידי.

סתם לדוגמא, במחיר הזה, ניתן לרכוש ג'טה 2008 1.6L אוט' יד-1 עם 50K ק"מ, וזה עוד לפני מיקוח.

אני רכשתי לא מזמן רכב עם נתונים דומים (יד-1 עם 80K ק"מ שנת 2008) מקבוצה שונה אומנם (רכב מנהלים יפני) עם סחירות קצת בעייתית (אך טובה יותר מאסטרה) ב-101K במקום 149K ש"ח (מחירון לפני שקלול מועד עליה לכביש, שהיה דצמבר-2008).

רק שתבין מה מצב השוק וכמה ניתן לחתוך במחיר.

גם אם יכולתי, לא הייתי קונה רכב בשני שליש מחיר ממחיר המחירון שלו. למה? לא יודע.

אני לא יודע אם נהגת בג'טה, אבל הרכב לא סוחב בעליות של חיפה ושותה דלק. היה לי כזה בליסינג.

מה גם שהשוק מפוצץ בג'טות ליסינג מה שבטח ישפיע על המחיר שלהן בעתיד.

רכבים בשנתון הזה מצאתי רק באותו מחיר פחות או יותר, האמת שיותר לכיוון היותר, כאשר כמעט בכל מקרה אתה מקבל "פחות רכב". בגלל שלאסטרה אין שוק, המחירים שלה בהתאם יחסית ויוצא שאתה מקבל רכב גרמני על כל המשתמע מכך, 1.8, 140 כ"ס, עם איבזור בטיחות וכל השאר שהיה עולה לך הרבה יותר אם רק היה רשום עליו "טויוטה". אני גם לא שמעתי על רעות חולות קבועות ברכב ואם אני יודע שהטיפולים לא יהיו שחיטה בשבילי, אז ממה הרתיעה?

אני לא אמכור את הרכב עוד שנתיים, אלא יותר בכיוון של 6-7 שנים.

רכבים באותו מחיר שיכולתי לקנות:

סוזוקי SX4 (לדעתי אין מה להשוות בין הרכבים), פוקוס (רובן מליסינג,הרכב עגלתי למדי) וכו' וכו'.

עדיף לקנות מיצובישי? מאזדה 3?

אם הייתי מוצא גולף במצב טוב, יכול להיות שהייתי קונה אחת כזו במקום.

אבל במחיר הזה, מדובר בהרבה רכב (איכות, בטיחות, ביצועים) בסכום לא גדול של כסף.

אני משלם בסופו של דבר 60,500

פורסם

לא אמרתי שאתה צריך להירתע.

רק הבהרתי לך שאתה יכול להוריד הרבה יותר.

אל תתבייש להיות "חוצפן".

לדעתי אתה מנסה לשכנע את עצמך שהרכב גם כך זול אז אין לאיפה להוריד, וזאת רק בגלל שאתה מתבייש להתמקח.

גם אני הייתי שם בעבר...

תנסה - תצליח!

בכל מקרה, בהצלחה.

פורסם

מלבד התקלות שהתייחסו אליהן שמצריכות תיקון (פנסים, תושבת מנוע וכד') - שאר הדברים רגילים לרכב הזה (אני בעלים של מודל 2005).

ברכב חדש מהמפעל מציינים שיש נקישות וכד'.

• תוכן חדש...