Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

קראתי שרשורים דומים - אך עדיין אני מתלבט.

אני מחפש רכב בן שנתיים-שלוש, כ- 80K, למשפחה עם שני ילדים (כרגע) שישרת לפחות 5-6 שנים.

חשוב לי נוחות ובטיחות יותר מביצועים.

רוצה גם לחסוך בטיפולים ובדלק אם אפשר.

חשבתי על i30 cw, אבל ראיתי שהפלואנס יותר מרווחת מאחור.

שאלותי:

1. עד כמה הפלואנס אמינה - מישהו אמר לי שהיא כל הזמן במוסך - זה מיקרי או מקובל?

2. יש עוד רחבים באותו סדר גודל של מחיר שיכולים להוות תחליף?

3. סיד סטיישן - יש אפשרות לקנות מליסינג? כמעט ולא ראיתי כאלו.

4. האם יש הפרשים גדולים בצריכת הדלק במכומיות הנ"ל?

תודה,

אורן.

פורסם

לגבי מרווח, אני יכול לספר שנסענו לא מזמן לטיול ב- 2 מכוניות, פלואנס ו- I30CW כאשר שלושה אנשים יושבים מאחור בכל אחת מהמכוניות. המסקנה של כולנו (כולל שלי) שה- I30CW הרבה יותר מרווחת (צפיפות) וגם גובה, בפלואנס הראש שלי (1.92) היה תקוע בתקרה אז אני לא יודע מאיפה המידע לגבי המרווח מאחור (לא השוויתי פרמטרים טכניים אחד לאחד).

מבחינת אמינות לא שמעתי על בעיות מהותיות בפלואנס, ה- I30CW נחשבת מאוד אמינה בהשוואה.

לגבי קיה סיד, יש אצלנו כמה כאלה בליסינג אז אני מאמין שדווקא אפשר למצוא, יתרה מכך, בסקרים שהופיעו לאחרונה בעיתונות דובר על רכב מאוד לא מבוקש אז ייתכן שגם אפשר להשיג אותו במחיר אטרקטיבי.

מבחינת צריכת דלק לדעתי אין הבדלים מהותיים למעט גירסאות הדיזל של הפלואנס

פורסם

הסיד סטיישן החלה להימכר בכמויות משמעותית רק בחצי השני של 2010 - כך שלא נראה לי שהיא רלוונטית.

ה-i30 CW נראית לי האופציה הנכונה עבורך,בעיקר בגלל שעושה רושם שהפלואנס תמשיך את דרכה של המגאן בשמירת הערך הקטסטרופלית שלה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה על התגובות!

עוד שאלה:

i30 cw עדיפה על קיה סיד סטיישן? שמעתי שהסיד עומדת להיות מוחלפת - זה נכון? זה משנה משהו?

פורסם

אם מרווח מאחור חשוב אז היונדאי עדיפה על הקיה.

הקיה יושבת על בסיס הגלגלים של דגם ההאצ'בק, ליונדאי בסיס גלגלים גדול יותר ומושב אחורי שונה מהותית מזה של דגם ההאצ'בק, הוא עדיף גם במרווח לראש ולכתפיים וגם במרווח הרגליים, יש לה מושב אחורי מעולה.

פורסם
אם מרווח מאחור חשוב אז היונדאי עדיפה על הקיה.

הקיה יושבת על בסיס הגלגלים של דגם ההאצ'בק, ליונדאי בסיס גלגלים גדול יותר ומושב אחורי שונה מהותית מזה של דגם ההאצ'בק, הוא עדיף גם במרווח לראש ולכתפיים וגם במרווח הרגליים, יש לה מושב אחורי מעולה.

בסיס הגלגלים הוא 2650 וישבתי בשניהם הם אותו דבר , יונדאי i30 היא גם על בסיס האצ'בק

בנוסף אם הוא יקנה משומש יהיה לו עוד כמה שנות אחריות על מנוע וגיר , ובנוסף בוא לא נספר לאף אחד בדקתי ביד 2 דגם סוף 2009 -2010 תחילת השיווק והסיד נמכרת בסביבות 65 - 70 אלף ש"ח והיונדאי בסביבות ה74 אלף עד 85 אלף

10 - 15 אלף ש"ח על אותו רכב בדיוק כמעט לא פרקטי משהוא ?

פורסם

חבל שאתה טועה ומטעה, ל-I30 CW בסיס גלגלים של 2.70 ולא 2.65 וה-5 סנטימטרים האלה באים לידי ביטוי בצורה מאוד בולטת במרווח הרגליים שאמנם לא רע בדגם הרגיל אבל טוב מאוד בסטיישן. כמו שכבר אמרתי המושב האחורי שלה שונה מהותית מזה של ההאצ'בק.

ידוע כבר שהמחירון היום הוא תיאורטי וגם המחירים ביד 2, ממליץ לבדוק בעיקר במגרשי טרייד אין של יבואנים שמציעים רכבים מבית טוב ועם אחריון ו/או תיקון הליקויים שיתגלו בבדיקה. I30 אפשר לחפש באוטודיל או בכלמוביל טרייד - הטרייד אין של יונדאי.

פורסם

הסיד והI30 עומדות להתחלף לדגם חדש.

הסיד הנוכחית יותר טובה מהI30, הן מבחינת אבזור, זריזות, נסיעה בכללי. אני עצמי בעל סיד סטיישן בליסינג.

פלואנס אומנם גדולה אך מבקרת במוסכים והנסיעה בה נוראית (האוטו עגלה שלא יאמן).

פורסם

הסיד וה-I30 כבר התחלפו אבל כאן מדובר על רכב חדש אז זה לא ממש רלוונטי.

הסיד בדגם הבסיסי לא מאובזרת יותר, ליונדאי יש גג שמש ופנסי ערפל שלקיה אין.

הביצועים על גבול הזהים, מדובר באותו מנוע ואותו גיר.

מבחינת נסיעה הסיד נוקשה ומעבירה יותר שיבושים את ישבנם של הנוסעים, היונדאי גם היא קשיחה אבל קצת פחות ומצליחה להסתדר טוב יותר מהסיד רוב הזמן למעט מהירויות ממש גבוהות שם הן דיי זהות.

לדעתי נקודות התורפה של הפלואנס הן המנוע החלש, הגיר המעט מציק ועיצוב חיצוני לא אטרקטיבי.

היא דווקא משפחתית מעולה בזכות המימדים הגדולים, תא נוסעים שקט ונוח, תא מטען גדול ונוחות נסיעה טובה.

מי שלא מחפש ביצועים ותאוצות בהחלט יכול לבחור בה.

פורסם
חבל שאתה טועה ומטעה, ל-I30 CW בסיס גלגלים של 2.70 ולא 2.65 וה-5 סנטימטרים האלה באים לידי ביטוי בצורה מאוד בולטת במרווח הרגליים שאמנם לא רע בדגם הרגיל אבל טוב מאוד בסטיישן. כמו שכבר אמרתי המושב האחורי שלה שונה מהותית מזה של ההאצ'בק.

ידוע כבר שהמחירון היום הוא תיאורטי וגם המחירים ביד 2, ממליץ לבדוק בעיקר במגרשי טרייד אין של יבואנים שמציעים רכבים מבית טוב ועם אחריון ו/או תיקון הליקויים שיתגלו בבדיקה. I30 אפשר לחפש באוטודיל או בכלמוביל טרייד - הטרייד אין של יונדאי.

צודק שבסיס הגלגלים גדול יותר ב5 סינטמטר , אבל לא הרגשתי הבדל גדול , וכן יש הבדל מחירים בין היונדאי לקיה ולא יודע אם זה שווה את זה בכל מקרה יונדאי i30 cw רכב מצוין , אבל אם אפשר להשיג סיד סטיישן זול יותר וזה אותו רכב פחות או יותר ועם יותר אחריות על מנוע וגיר אולי זה עדיף ושווה בדיקה.

פורסם

או קיי, הבדלי מחירים זה כבר משהו אחר ואין ויכוח על זה שהיא שווה בדיקה.

לגבי ההבדל הוא קיים והוא מאוד בולט, התכנון ב-I30 הרגילה סידר לא מעט מרווח במושב האחורי בזכות מושבים קדמיים גבוהים מהרגיל שמאפשרים מקום סביר תחתם לכפות הרגליים וגב המושב מעוצב גם הוא עם שקע במרכזו בכדי לפנות מקום לברכי הנוסעים אז דיי מרווח גם בדגם ההאצ'בק אבל בסטיישן המרווח טוב אפילו מכמה משפחתיות גדולות.

פורסם

אתם מדברים על המרווח לרגליים, נכון.

אותי יותר מעניין הרוחב, כי ישבו בעיקר ילדים. יש הבדל ברוחב הפנימי?

פורסם
או קיי, הבדלי מחירים זה כבר משהו אחר ואין ויכוח על זה שהיא שווה בדיקה.

לגבי ההבדל הוא קיים והוא מאוד בולט, התכנון ב-I30 הרגילה סידר לא מעט מרווח במושב האחורי בזכות מושבים קדמיים גבוהים מהרגיל שמאפשרים מקום סביר תחתם לכפות הרגליים וגב המושב מעוצב גם הוא עם שקע במרכזו בכדי לפנות מקום לברכי הנוסעים אז דיי מרווח גם בדגם ההאצ'בק אבל בסטיישן המרווח טוב אפילו מכמה משפחתיות גדולות.

מרווח אין ספק , אגב אפילו צילמתי את זה ליוטיוב

גם לגבי הרוחב תוכל להתרשם פה

פורסם
הסיד וה-I30 כבר התחלפו אבל כאן מדובר על רכב חדש אז זה לא ממש רלוונטי.

הסיד בדגם הבסיסי לא מאובזרת יותר, ליונדאי יש גג שמש ופנסי ערפל שלקיה אין.

הביצועים על גבול הזהים, מדובר באותו מנוע ואותו גיר.

מבחינת נסיעה הסיד נוקשה ומעבירה יותר שיבושים את ישבנם של הנוסעים, היונדאי גם היא קשיחה אבל קצת פחות ומצליחה להסתדר טוב יותר מהסיד רוב הזמן למעט מהירויות ממש גבוהות שם הן דיי זהות.

לדעתי נקודות התורפה של הפלואנס הן המנוע החלש, הגיר המעט מציק ועיצוב חיצוני לא אטרקטיבי.

היא דווקא משפחתית מעולה בזכות המימדים הגדולים, תא נוסעים שקט ונוח, תא מטען גדול ונוחות נסיעה טובה.

מי שלא מחפש ביצועים ותאוצות בהחלט יכול לבחור בה.

אומנם בI30 יש גג שמש ופנסי ערפל, אך אין מחשב רכב שיש בסיד, אין נעילה מרכזית, מערכת 4 רמקולים לעומת 6 רמקולים בסיד עם יותר פונקציות של שליטה מההגה ואיכות שמע בהרבה יותר טובה.

בעניין הנסיעה כל אחד וטעמו הנסיעה הנוקשה יותר מרגישה יותר "ספורטיבי" מאשר היונדאי שהיא יותר קופצנית פחות יציבה בסיבובים. בנוסף בסיד יש מערכת מצויינת שמכניסה מעין בלם יד שהרכב נמצא בעליה ולוחצים על הברקס וככה הרכב לא מתדרדר אחורה (המנגנון משתחרר בלחיצה על הגז).

• תוכן חדש...