Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

XR125 - השדון ב"הארץ"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צדיקה.

ניכרת מגמה הולכת וגוברת של הכנסת מעט לחלוחית וכתיבה יותר אישית אל בין דפי היבשושון.על כך כיפק אחד לשדון.

בצער רב וביגון קודר עכוז הרעם למכירה.

YZF1000R 1996 מושלם אף יותר מביום היוולדו.

לא ראה שטח!

פרטים בה"פ.

פורסם

לא שאני לא מעריך את איכות הבדיקה של השדון, אבל אולי ציפית יותר מידי מכלי 125 שמוציא 13.1 סוסים

בגלל שרשום על המיכל דלק שלו XR?

אולי אם היה רשום על המיכל CRF125 הביצועים שלו בחולות היו עונים על ציפיותך

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם
לא שאני לא מעריך את איכות הבדיקה של השדון, אבל אולי ציפית יותר מידי מכלי 125 שמוציא 13.1 סוסים

ציפיות? אלו ציפיות? כל מה שרשום בכתבה זה עובדות.

הונדה טוענים שהם מכרו כבר 30 יחידות מהXR125. סחטיין.

עכשיו מחכים לCBR125...

:rolleyes:

פורסם
קירור אויר ?! למה ?

ברצינות אני שואל, למה המנוע מקורר אויר ? בדרך כלל קירור מים מצוי ברוב האופנועים

וגם 50 סמק DT\RMX קירור מים

העניין הוא הכוונה - הונדה מוכרים את הדגם הנ"ל או וורסיות שלו עם אותו מנוע המון זמן, יש כאלה בתאילנד לדוגמה )רק עם קיק(. העקרון הוא אופנוע זול ובסיסי, אמין בטירוף שצורך מינימום שבמינימום של אחזקה.

גם דו"שים מהדור הקודם )ה650ים של הונדה וסוזוקי( מקוררי אוויר )לסוזוקי גם ראדיאטור שמן( - מכוונים להספק נמוך יחסית, עם יחס דחיסה נמוך )כדי שיוכלו לעכל דלק באוקטן נמוך( ואמינים ופשוטים ביותר, ללא ראדיאטורים וכל מיני דברים שאפשר לשבור בשטח.

נו באמת!

פורסם

לא הבנתי. אתה אומר שהכתבה ביקורתית מדי? לטעמי, ממש לא. יש כאן תיאור עובדתי שמסביר היטב למי ולמה האופנוע הזה טוב, ולמי לא. אם כבר אז אולי, שוב לטעמי, הכתבה קצת סלחנית מדי...

טל

(שאומר את הדברים בהסתייגות המתבקשת, שטרם רכב על האקסרונצ'יק, וגם לא ממש מרגיש צורך לעשות זאת)

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

השדון טוען שבחולות הכלי משלשל, שאלתי הייתה, מה כבר אפשר היה לצפות ממנו בחולות?

זה סח הכל כלי פשוט עם שם גדול.

ולעניות דעתי והבנתי , שלא יהיו יותר מידי ציפיות מהCBR125, כגודל הציפיה גודל האכזבה.

מילא היו מביאים NSR125.

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם

ולעניות דעתי והבנתי , שלא יהיו יותר מידי ציפיות מהCBR125, כגודל הציפיה גודל האכזבה.

מילא היו מביאים NSR125.

ועדיין, הנישה הזו של ה-125 היא אלטרנטיבה חדשה כאן בארץ. ומבורכת.

פורסם

מילא היו מביאים NSR125.

ומאיפה בכתבה קיבלת את הרושם שהיתה ציפיה למשהו? עשית כאן הוצאה קלסית של דבר מהקשרו. אין בכתבה כל נימה של אכזבה, ולכן גם התיחסות שלך לגבי ציפיה ואכזבה אינו רלבנטי. הנה הציטוט המלא מהכתבה: "קל לרכוב על XR בשטח, עד שנתקלים במכשולים המצריכים כוח מנוע. אז מתגלה חסרונו הגדול אך הכמעט יחיד: במעברי חול עמוק ועליות תלולות עשויים רוכבי XR למצוא את עצמם מחלצים את האופנוע ממקום שאליו אולי לא היו אמורים להיכנס" (ההדגשה שלי). במלים אחרות: הוא נותן מעברי חול עמוק (שזה עוד לא דיונות, כן?) ועליות תלולות כדוגמה למכשולים המצריכים כוח מנוע, שם יש לכלי בעיה. נראה לך שבוחן לא אמור לציין את הנקודה המאד-מרכזית הזו של כוח מנוע מוגבל? ועדיין, הוא מסייג זאת היטב כשהוא אומר שבמקומות האלו אולי לא אמור ה-XR לבקר מלכתחילה. זה לא שהוא כתב "התאכזבתי לגלות שהכלי עגלה בדיונות", נכון?

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

נעזוב לרגע את עניין ה"חלש בחולות" וכו'.

כפי שזכור לי, אז המנוע הזה מוגבל.

ז"א מגיע עם הגבלה מסויימת לכ"ס מסויים, לא?

כפי שיש CBR600 עם 34 כ"ס...

כמה זמן עד שיסירו את ההגבלה (אם היא קיימת...)?

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

טל, אם הייתי יודע שתעשה לי סידרת מתח מהמשפט שרשמתי.....................................

אז אני אנסה לנסח את כוונתי מחדש,הרבה אנשים ששומעים XR 125, אומרים וואווווו XR בטח איזה כלי?

וגם לגביהשדון שלקח אותו למבחן דרכים, אני בטוח שהיו לו ציפיות מהכלי בגלל שזה XR אבל כל הציפיות לפי הכתבה יצאו לכלי מהאגזוז כמו שלשול , מכיוון שזה רק כלי קטן עם שם גדול.

מעניין מה הוא ירצה לי הפעם.............................

פורסם
טל, אם הייתי יודע שתעשה לי סידרת מתח מהמשפט שרשמתי.....................................

אז אני אנסה לנסח את כוונתי מחדש,הרבה אנשים ששומעים XR 125, אומרים וואווווו XR בטח איזה כלי?

וגם לגביהשדון שלקח אותו למבחן דרכים, אני בטוח שהיו לו ציפיות מהכלי בגלל שזה XR אבל כל הציפיות לפי הכתבה יצאו לכלי מהאגזוז כמו שלשול , מכיוון שזה רק כלי קטן עם שם גדול.

מעניין מה הוא ירצה לי הפעם.............................

אני חושב שמה שאתה אומר כאן מהווה זלזול בוטה באינטליגנציה של השדון ובידע שלו (וזה, בין היתר, מה שהפריע לי מלכתלילה). אין שום דבר בכתבה שלו שתומך בתיאוריה שלך, כאילו האותיות XR יצרו אצלו ציפיות. פשוט אין. אז אני מתקשה להבין מנין אתה שואב את התיאוריות שלך.

ולגבי ההרצאות שלי... פיינשמקר איז מיי מידל ניים, לא ידעת? אל תיקח את זה אישית... לפעמים יש דברים קטנים שלא נותנים לי מנוח. כמו במקרה הזה. אתה פשוט לא עושה צדק עם השדון. אילו הייתי אני כותב על האופנוע, נושא המנוע החלש היה מקבל דגש משמעותי עוד יותר - גם בלי לרדת מטר מהכביש, כך שה ממש לא קשור לאותיות XR. פשוט, כל מי ששוקל לקנות את האופנוע צריך להבין מה הוא מקבל - כדי שהוא לא יתבלבל מהאותיות XR.

(בעצם, במחשבה שניה המיועדת במיוחד לדן טל, גם כל ה-XR-ים האחרים עגלות, אז אולי לא יווצרו כאן ציפיות ממילא...)

טל

פורסם

מה שכיף שאתה גורם לי לצחוק.

(בעצם, במחשבה שניה המיועדת במיוחד לדן טל, גם כל ה-XR-ים האחרים עגלות, אז אולי לא יווצרו כאן ציפיות ממילא...)

טל

וההונדה הקטן הזה - נראה לי שיימכר לא רע. מצד שני צפיתי כישלון לנקסוס, אז מה אני מבין?

X

מנהל פורום הקטנועים ב"תפוז"

וגם איש די נחמד...

• תוכן חדש...