Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ברשותי מרצדס 8 צילינדר ואני רוצה לחבר מד טורים של 4 צילינדר.

אני רוצה לבנות מחלק לפולס שיוצא מהכויל. חשבתי להשתמש בflip-flop כמו בתמונה.

השאלה אם מישהו יכול לתת לי תכנית בניה מעשית עם ערכים של נגדים וכו'

cou1.gif

פורסם

אם מדובר במד טורים אוניברסלי, אתה יכול אולי לחסוך את המאמץ.

בתוך המעגל תמצא כנראה פוטנציומטר איתו תוכל לכוון את ה"גיין" של המעגל. באמצעות שימוש חד פעמי ברב מודד עם פונקצית סל"ד, סקופ, או שמיעה טובה, תוכל לכוון אותו.

:turn-l:
פורסם

לא כלכך פשוט. מדובר במד טורים האורגינל אבל במודול לא אורגינל. המודול המקורי יש יציאה למד טורים שם הפולס כבר מחולק. במודול שלי אין יציאה כזו אז צריך לחלק.

המעגל צריך להיות די פשוט. 7474 מייצב 5 וולט ומספר נגדים אבל אילו נגדים?

פורסם

הגעתי לקישור הזה בחיפושי אבל הוא לא עוזר.

היציאה של המודול ממתגת (-) שכן הכויל מקבל (+) קבוע. לכן גם היציאה של המחלק צריכה למתג (-) כנראה דרך טרנזיסטור NPN

פורסם
אם הייתי יודע הכל לא הייתי מבקש עזרה.

נתונים ניתן לקבל או מקטלוג של היצרן או ממדידות. לשם כך צריך גישה למכונית ולספרות טכנית - שתיהן בידיך.

אולי בעצם התכוונת לשאול "האם יש כאן מישהו שכבר עשה זאת והנתונים בידיו"?

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
נתונים ניתן לקבל או מקטלוג של היצרן או ממדידות. לשם כך צריך גישה למכונית ולספרות טכנית - שתיהן בידיך.

אולי בעצם התכוונת לשאול "האם יש כאן מישהו שכבר עשה זאת והנתונים בידיו"?

אני פשוט לא חושב שיש פה משהו מיוחד. כויל זה כויל ומד טורים זה מד טורים. אם אני מחבר חוט בין הכויל למד הטורים יש לי קריאה של הטורים כפול 2. מה שצריך זה לחלק את המידע/קפיצת מתח/פולס/מיתוג לגוף ב 2. מי שעשה דבר כזה מוזמן לשתף. אם אני הראשון אז אחקור את הנושא ואעלה זאת פה.

פורסם

אתה חושב "דיגיטלי" - ואני מאמין ששעון הטורים הוא מעגל אנלוגי (אולי ONE SHOT שמחובר למסנן RC. ככל שהסל"ד יעלה, יגדל ה- DUTY CYCLE של הסיגנל - ורמת ה- DC שאחרי הסינון, שתוצג על ידי המחט). מעגל כזה עלול שלא "לאהוב" את הסיגנל הסינטתי שתייצר על ידי מחלק התדר (שלו יש DUTY CYCLE של 50%, לא כמו המקור).

אז לפני שאתה בונה מחלק תדר, אולי תנסה לחבר את השעון ל PULSE GENERATOR בתדר הנכון ותבדוק את התוצאה. למשל, ב- 2 קילוהרץ, מהו הסל"ד הנמדד?

:turn-l:
פורסם

ממה שאתה אומר אני מתחיל לנחש מעגל.

ברגע שהפלטינות מתנתקות (באמת יש לך שם פלטינות? איך אני יכול לדעת?) מופיע על הכויל מתח של כ 600 וולט. הוא ישרוף את ה TTL שלך על המקום. כנראה שמד הטורים מצוייד בהגנה מתאימה. אבל אם כך - כנראה גם שפולסים של 5 וולט לא יזיזו לו.

TTL גם חייב משהו ש"מוצץ" ממנו זרם ומחלק מתח לא יעשה זאת.

בקיצור, אם לא תמסור נתונים מלאים - תקבל עזרה בהתאם.

המינימום שאתה יכול לעשות הוא לשרטט את מעגל ההצתה שלך ולמסור מק"ט שם יצרן וכו' של מד הטורים.

פורסם

חיפוש בgoogle

לרוב מדובר על הוספת נגד, באחד הלינקים יש תמונות של צורת מתח על הסליל, מתח נמוך - רחוק מאוד מלהיות גל מרובא וגם לא 12V.

בנוסף יש גם את זה, אולי ניתן למצוא במחיר שפוי יותר.

בהצלחה.

פורסם

התחלתי להבין מה צריך.

מד הטורים מצפה לקבל ספייקים ולא גל מרובע ולכן דרגת המוצא תהיה כך:

Tach_Circuit.png

או בצורה מעשית (תמונה מגוגל)

Board.jpg

הוא משתמש בסליל של הריליי כמו פלייבק כדי ליצור ספייקים

לגבי המחלק עצמו עדיף להשתמש ב555 שלא צריך מתח מיוצב.

circuit-frequency-divider.jpg

עכשיו נשאר לברר איך באמת מרככים את האות מהכויל (נגד+קבל צימוד? , אופטוקפלר?)

תנו רעיונות.

תודה

פורסם

אני הייתי משתמש בצימוד מגנטי (ראה תמונה).

כמעט כל טורואיד יתאים, כי לא מדובר בתדר גבוה. השתמש במה שזמין לך. הראשוני הוא פשוט חוט החיבור בין סליל ההצתה ("כויל") והמפלג. המשני הוא שניים-שלשה ליפופים. אחד היתרונות הוא שתוכל לבחור בקטביות המתאימה לך. המוצא יהיו ספייקים במתח בערך 12V לכל ליפוף.

coil.jpg

• תוכן חדש...