Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליל ההצתה, כמובן. זה כתוב במפורש בשרטוט!

בכל ניצוץ זורם בו זרם של כ 3A למשך מילישניות אחדות. הטורואיד יכנס לרוויה תוך חלקי מילישניה, אבל במשני שלו יווצר פולס נאה לצרכי ההמשך. אחד היתרונות של המעגל הוא הפרדת האדמות (היציאה צפה לחלוטין).

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

יגאל שלום

יש לי מד סלד אוניברסלי שיש לו כפתור בורר בגב שלו

הכפתור בורר את מספר הצילנדרים 4 6 8

אתה מעונין לפרק אותו ולעתיק את המעגל?

ניר

פורסם
יגאל שלום

יש לי מד סלד אוניברסלי שיש לו כפתור בורר בגב שלו

הכפתור בורר את מספר הצילנדרים 4 6 8

אתה מעונין לפרק אותו ולעתיק את המעגל?

ניר

תודה ניר אבל לא לא נראה לי בר ביצוע. יש לי כבר מעגל בראש. אבנה אותו השבוע. יש לי גם סקופ וסיגנל גנרטור אז אין לי בעיה להשתעשע עם זה קצת.

פורסם

יתכן ויש לי פתרון פשוט שדורש נגד אחד בלבד.

לפי הבנתי, בלוח השעונים יש מד אנלוגי (סליל מגנט ומחט) שלפי התכנון מודד את הזרם או המתח שהמודול מוציא לפי הסל"ד.

כעט יש שתי פתרונות:

פתרון א' - אם המודד מודד מתח.

פתרון ב' - אם המודד מודד זרם.

כל שנדרש הוא להבין איזה מודד הוא השעון בלוח השעונים ?

קח מד התנגדות מדוייק, נתק את היציאה של המודול מהשעון, ומדוד את התנגדות השעון.

אם ההתנגדות קטנה (אוהמים בודדים ומטה) כנראה זה מד זרם. רשום את ההתנגדות המדוייקת והוסף נגד מקבילי (פתרון ב) בערך זה.

אם ההתנגדות גבוהה (מאות אוהמים ומעלה) זה מד מתח. רשום את ההתנגדות המדוייקת והוסף נגד טורי (פתרון א) בערך זה.

כך תעקוף את בעיית חלוקת התדר, פשוט השעון ימדוד חצי קריאה.

בהצלחה.

פתרון א.gif

פתרון ב.gif

Renault 4 - 1969

Renault 4 - 1974

http://www.milons.co.il/renault4

פורסם

אני אבדוק את זה כמובן. זהו פיתרון קל ליישום אבל חוששתני שמד הטורים הוא לא מד מתח ולא מד אמפר אלא מכיל ממיר תדר למתח. frequency-current converter

לכן נגד לא יעשה את העבודה אלא חילוק התדר.

פורסם
אני אבדוק את זה כמובן. זהו פיתרון קל ליישום אבל חוששתני שמד הטורים הוא לא מד מתח ולא מד אמפר אלא מכיל ממיר תדר למתח. frequency-current converter

לכן נגד לא יעשה את העבודה אלא חילוק התדר.

נגד מקבילי למד הזרם (shunt) כן יעשה את העבודה.

פורסם

לפני שאתה עושה בו שינויים, תבדוק אולי יש בתוכו פוטנציומטר לכיול, שיאפשר "לתקן" את התגובה ל-4 צילינדרים.

אתה לא יכול "לעקוף את כל האלקטרוניקה" - כי היא נחוצה להמיר סל"ד למתח פרופורציוני.

לפני שנים היה לי טריומף ספיטפייר שאחד מ-22 הבעלים הקודמים שתל בו שעון סל"ד אוניברסלי בתוך השעון המקורי (כולל שימוש במחוג והרקע המקוריים כמובן), אבל מכיוון שזייף קשות, "כיילתי" אותו באמצעות הפוטנציומטר שהיה בתוכו.

:turn-l:
פורסם

ברור. יש לי גם אקדח הצתה הכולל מד סלד אז אפשר לעשות כיול ממש מדוייק ואח"כ למדוד את הפוטנציומטר ולהחליף לנגד.

לא התכוונתי לבטל את כל האלקטרוניקה אלא רק לשים נגד ממש ביציאה שישנה את הקריאה במד הזרם(השעון)

פורסם

בדרך כלל המד יהיה מד מתח. רוב המתמרים הם תדר למתח, לא נתקלתי במתמר סטנדרטי של תדר לזרם (בטוח שיש אבל זה לא נפוץ)

מחלק מתח פשוט כמו שהציעו לך. נגד טורי בערך של ההתנגדות של מד במתח ואתה מסודר.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
בדרך כלל המד יהיה מד מתח. רוב המתמרים הם תדר למתח, לא נתקלתי במתמר סטנדרטי של תדר לזרם (בטוח שיש אבל זה לא נפוץ)

השואל כתב "frequency-current converter" דהיינו ממיר תדר לזרם, ולא ממיר תדר למתח. אבל בכל אחד משני המקרים יבוא אוהם הזקן לעזרנו.

כמובן שאילו היה נענה לבקשה בתחילת השירשור ושולח את הסכמה ואת המק"ט של המכשיר ניתן היה בקלות לזהות מה סוג המעגל ואיזה שינויים (בדרך כלל טריוויאליים) יש להכניס בו.

פורסם

טוב חברים הבעיה נפתרה.

פתחתי את לוח השעונים ומצאתי טרימר. סגירת הטרימר עד כדי קצר הורידה את הקריאה אבל לא מספיק.

ראיתי שיש בטור עם הטרימר נגד של 16KO אז החלפתי אותו ל8KO דבר שנתן טווח אחר לטרימר.

כיילתי את הטרימר בעזרת מד טורים שנמצא באקדח ההצתה שלי.

יש לציין שדי חששתי להתעסק עם זה כי המחוג עדין ויש שם חוטי נחושת דקים כמו שערה וכן קפיצים ספירליים עדינים.

אבל הכל עבר בשלום. החכמנו קצת.

תודה ל lulisa ולכל השאר.

פורסם

את מכירה אותי סיגל, הכל לבד. ראש בקיר. לפחות במכוניות התחביב. אבל אם אווכח אחרי נסיעה שהפיתרון לא מספק אבוא בשמחה.

• תוכן חדש...