Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני כבר חודש בודק וחוקר לגבי רכב באחד הרחובות לידי, עם נתונים כמעט מושלמים. העניין הוא שהרכב עולה 4000 שקל, ככה שלבעל הרכב אין סבלנות לבוא איתי למוסך לעשות בדיקה כלשהי. אני יכול להבין אותו, ולכן אשמח לשאול האם יש שירות כלשהו שנותן בדיקה, עד כמה שאפשר מחוץ למוסך, במחיר נורמלי? ברכב כזה אני לא רוצה וגם לא יכול להוציא 800 שקל על בדיקה.

יכול להיות שהייתי קונה אותו גם בלי בדיקה, אבל ששאלתי אותו במה הוא משתמש כמי קירור הוא אמר לי שבמי ברז ("אני לא יודע על אף אחד בארץ שמשתמש במים מזוקקים ברכב כזה ישן." טוב אחי.) ולכן אשמח לקבל איזשהו כיוון לנזק שקיים, אם בכלל.

לחילופין, אם קיים פה צדיק מרחובות גם ידע שמוכן לבוא ואני אשלם לו על הקצת דלק שייקח להגיע אל הרכב ומוכן להשקיע מהזמן שלו עבור נער שחולם כבר שנים על רכב ראשון, אני אהיה אסיר תודה.

[אלא אם כן בדיקה כזו שלא ע"י מכשור מקצועי היא חסרת משמעות וסתם בזבזתי את הזמן שלכם ושלי בפוסט הזה?]

תודה רבה רבה מראש!

:-)

קקטוסולר ידנית

פורסם

איזה דגם רכב זה?

בכל מקרה רכב ששמו לו מי ברז במקום מים ייעודיים זה אומר שיכול להיות אבנית במערכת ואז לא יהיה שווה לתקן אותו.

תביא עוד קצת פרטים על הרכב יכול להיות שנפסול לך מכמה בחינות אחרות.

וסתם שתדע לידע כללי נכון להיום בדיקה לרכב לרוב זה 500 ש"ח

404

פורסם

לפי דעתי אחד המוסכים הקרובים אליך ירים את הרכב על ליפט יתן מבט על השילדה ונזילות.

כמו כן ישמע את הרכב ויתן חוות דעת ללא אחריות לגביי כדאיות קניה.

בדרך כלל זה שירות שאני מקבל ללא תשלום כי טיפלתי במוסך הזה כמה פעמים.

אם זה מישהו לא מוכר לך או למשפחתך תיסגור איתו על 100-150 ש"ח לדעתי זה יתאים לשניכם.

פורסם

אספנות, כדי לבדוק רכב לפני קנייה, צריך גם להרים לו את החצאית ולהסתכל לו בין הרגליים... אני מדבר על ליפט. דיי חובה לדעתי. חבר עם ידע זה אחלה, אבל לא נותן תמונה מלאה ולפעמים גם לא הכי מדוייקת ו\או נכונה.

מצד אחד, אם בעל הרכב לא מוכן לעשות בדיקה, כנראה יש לו מה להסתיר.

מצד שני, רכב ב-4K, מה כבר יש לצפות?

אני מבין שזה רכב ראשון. אני לא מתכוון להיכנס לך לתקציב, במקומך הייתי חוסך עוד ומגיע לרכב יותר רציני (זה מה שעשיתי עם הרכב הראשון שלי, פיאט מריאה ז"ל).

אבל אם זה מה החלטת, אני הייתי פשוט הולך על זה וזהו, בלי בדיקה ובלי כלום. למה בדיקה בעצם? אם יתגלה ליקוי רציני, הוא יוריד במחיר עלות תיקון גיר למשל? ייצא שהוא ישלם לך כסף על האוטו... במקרה הכי גרוע: תנהג עליו עד שיתפגר.

זה היה השנקל שלי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

טמיר, זה פיג'ו 106 95' ידנית. שאלתי עליה בפורום והדבר היחיד שבעייתי בה זה עניין המי קירור. בגלל זה אני רוצה לדעת אם יש אפשרות לאמוד את הנזק, במידה והוא קיים, גם אם לא הולכים למוסך.

אלקמינו, לבעל הרכב "אין כח להתעסק בזה בשביל רכב בסכום כזה":roll: , אבל תודה בכל זאת על ההכוונה.

ברווז, העניין הוא לא להוריד עוד במחיר, כי כבר אין לאן. העניין הוא לבדוק אם מכלולי הרכב המרכזיים במצב סביר או שהם בגסיסה מתקדמת. שוב - הייתי קונה אותו בלי בדיקה אם לא היה עולה העניין של המי קירור, שיכול לגרום לפריצת ראש ולתקלות במשאבות בשניה שהרכב יועבר אלי - ואז נתקעתי עם תיקון שעולה כמו כל הרכב.:-(

אז יש איזה שירות 'עד הבית' שאתם מכירים או שיש פה איזה מכונאי שרוצה לעשות מצווה?:wink:

קקטוסולר ידנית

פורסם

היה פעם את המומחה שהגיע אלייך עד הביתה, אבל הם גם לא היו חוקיים וגם לא זולים.

בלי קשר - אני קניתי כמה וכמה רכבים בסכומים שאתה מדבר עליהם - תמיד שבעל הרכב היה אדם רציני שאפשר לסמוך עליו לא הייתה לו בעיה שאני יעשה לרכב איזה בדיקות שבא לי, לא משנה כמה זה נראה לו מטומטם. בן אדם שלא רוצה לבוא איתך לבדיקה - צריך להדליק לך נורא אדומה. נשמע שהבן אדם הזה התייחס לרכב בתור גרוטאה שתכף מתה והטיפול בא היה בהתאם.

פורסם

לא סגור לגמרי על הרמת אחזקה שלו, אבל אני רואה את הרכב הזה מאז שאני קטן בערך כל יום והוא ממש שמור יחסית (חוץ מבעיית הצבע של פיג'ו). חוץ מזה בוצע טיפול גדול של קלאץ' וטיימינג לפני שלושה חודשים, והמוכר אומר שזה עלה לו 2500 שקל.

המוכר לא צעיר, אז אני יכול להבין למה אין לו כח ליסוע למוסך בשביל הכמה אלפים הבודדים האלה-מה גם שבטח יש לו הרבה טלפונים מצעירים שמגעים לו את השכל.

כמה המומחה האלה לוקחים? הם אמינים? חוקי או לא זה פחות קריטי לי

קקטוסולר ידנית

• תוכן חדש...