Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה העניין עם תופעת הsuv

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

B.D.B. זה שSUV אף פעם לא היה לך את זה הבנתי (ואם היה לך אני מפלא שלא הפנמת את תכונות הנהיגה בו). אבל לפחות נהגת פעם על SUV?

כי היה לי יוקון עם בולמי זעזועים עם קשיחות משתנה ואם מקשיחים מספיק הוא היה די יציב בסיבובים ומדוייק בהיגוי. וכן יצא לי להתחמק מאיזה חכם על שקודה סופרב חדשה ונוצצת שנזכר בשנייה האחרונה לפנות ימינה מנתיב השמאלי כאשר חתך אותי בעודי נוסע על פי חוק בנתיב הימני. אם לא הייתי בולם ומתמרן, כננת בפגוש הקדמי הייתה ניזוקה, פגוש פלדה כניראה גם והייתי מעיף את החכמצ'יק הזה כמה מטרים טובים, בדיוק לכיוון עמוד שהרכב שלו היה מחבק.

מעבר לזה, SUV אמריקאי רחב לא מתהפך כל כך בקלות, במיוחד לא עם צמיגים רחבים שבולטים בצידי הרכב (יש מגנים על הכנפיים שמאפשרים להתקין כאלה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רכב פנאי לא מתהפך בזמן תמרון חירום! נכון, המקדם הדינמי שלו נמוך יותר (מרכז כובד גבוה ביחס למפשק הגלגלים), אבל יצרן הרכב מקזז זאת על ידי הקשחת מתלים והקטנת אחיזת הכביש. איפה החלופה? אמרתי - הקטנת אחיזת הכביש. כלומר, רכב כזה ייטה להחליק - ולא להתהפך - עוד לפני רכב פרטי טוב.

התהפכות תקרה כאשר תוסיף למשוואה סדרת העברות משקל, תקלה עקב בולמים עייפים מאוד או צמיגים בלחץ נמוך במיוחד או מכשול בדרך (אפילו חריץ יחסית קטן באספלט מספיק כדי לגלגל רכב פנאי). אבל בתנאים סבירים - לא תנאי מעבדה, תנאים סבירים - לא תתרחש התהפכות.

עם זאת, ברור שרכב הפנאי עובר בזמן תמרון שכזה הרבה יותר קרוב לסף ההחלקה ולסף ההתהפכות מאשר רכב פרטי ומכאן החסרון הגדול שלו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מעבר לזה, SUV אמריקאי רחב לא מתהפך כל כך בקלות, במיוחד לא עם צמיגים רחבים שבולטים בצידי הרכב (יש מגנים על הכנפיים שמאפשרים להתקין כאלה).

צביקה, חביבי, אני באמת בעדך.

אני גם נהגתי לא מעט על יוקון, וגם נוהג ביומיום על ג'יפ שהוא לא פחות גבוה ורחב מהיוקון שהיה לך.

רכב גבוה וכבד (ובעיקר בגזרת היוקון ושות'), גם אם מפסק הגלגלים שלו רחב יותר מהמקור, בהחלט בעל סיכוי גבוה יותר להתהפך כמעט מכל רכב קומפקטי יותר, ואפילו די בקלות.

מרווח הביטחון שצריך לשמור בינו לרכבים אחרים (גם מרחק וגם מהירות) הוא גדול משמעותית ומתקרב לזה ששומרים במשאיות. דווקא בגלל זה, לא חריג לראות נהגים ברכבים כאלה שאין להם מושג בעניין.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

YNV, אתה צודק.

המפתח לכל עינין הזה הוא נהיגה נכונה ולהמנע ממצבים פוטנציאליים שיכולים להסתיים לא טוב. הנהג צריך להכיר את כלי שהוא נוהג אליו. במעבר מרכב פרטי לSUV צריך להחליף דיסקט. אני מאמין שכל עוד נוהגים ברכב בצורה נכונה בהתאם למיגבלות שלו (לכל רכב יש מגבלות), הרכב יהיה בטיחותי ובמקרה של SUV בטיחותי יותר מכל רכב פרטי. ואני יודע שלנהג על יוקון זו עבודה לא קלה, לא רק בגלל שיש לו יכולת האצה כמו פרייבט אבל בלימה כימעט כמו משאית, אלא בגלל הצורך כל הזמן לתקן היגוי ולהיות מאוד מדוייק במקומות צרים כדי לא להוריד חצי רכב או הולך רגל שעומד קרוב לכביש, רצוי מאוד גם לתכנן כמה מהלכים קדימה. אבל כל נהיגה ביוקון ודומים זו חוייה: יוצאים עייפים אך מרוצים 8).

בארץ הצליחו להפוך אפילו האמר צבאי - ללא ספק יש לנו נהגים מוכשרים. :lol:

YNV, אפשר לישאול אותך על מה אתה נוהג?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צריך להבדיל בין יוקון לSUV המדוברים פה.

גם אני היתי עם היילקס משודרגת 8 שנים, והיום על פראדו.

החברה פה מדברים על ג'וק, אוטלנדר, טריוס, ספורטז וכו'.

אין שום צורך בשינוי גישה, הרכבים האולו לא שונים מפרייוט (לא בכוח, ולא במסה) אולי בעוד 10-15 ס"מ במרכז המסה.

ואם נלך על קטנות, יש לחלקם 4X4 קבוע, שיכול רק להוסיף לבטיחות.

אנשים פה מדברים כאילו כל יומיים מתהפך פה רכב כזה.

תמרון חרום...90% מהנהגים בארץ יכנסו ברכב שלפניהם בצורה הכי קלאסית שיש, גם עם נוהגים בלמבורגיני.

תמרון חרום מבצע הנהג, הרבה לפני שהאוטו מבצע.

פלג_

פורסם

החברה פה מדברים על ג'וק, אוטלנדר, טריוס, ספורטז וכו'.

הרכבים האלו לא SUV. זה קרוסובר (היה כבר שרשור כזה). בקרוסוברים באמת נוהגים אנשים ללא מודעות ולעיתים גם אינם ממש יודעים לנהוג. בSUV בדרך כלל נוהגים אנשים אחראיים שכן יודעים לנהוג ויש להם מודעות על הכלי שהם נוהגים אליו ולכן הם פחות מסוכנים מרכבים פרטיים רגילים. המפתח לביטוחות זו נהיגה נכונה כי מה שנוסע על הכביש זה מכונה ששולט בה בן אדם.

פורסם

זאת בדיוק נהקודה, יש פה בלגן שלם בהגדרה.

מדובר פה על X6 וכו'

הם לדעתי קרוסוברים לכל דבר.

ובטח שלא ניתן לומר שהוא הרבה פחות בטיחותי בקורולה

פורסם

אני הפנמתי שבמקרה של התהפכות, עקב גג נפתח והיעדר קורות התהפכות, אני בסבירות מאוד גבוהה מת. למה אתם לא מסוגלים להפנים שבמקרה של תמרון מהיר עם SUV, יש סיכוי גדול מאוד שאם הרכב עם הגלגלים על הכביש זה רק בגלל שהוא השלים גילגול שלם.

http://www.youtube.com/watch?v=I60smSzHGgM דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=w4k4TpHBuqE&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=yr0_UDCRk00&feature=related דרך יוטיוב

http://www.youtube.com/watch?v=aZF8N9NItHI&feature=related דרך יוטיוב

http://www.youtube.com/watch?v=qB4RNaLFpiY דרך יוטיוב

אני יכול להביא עוד...

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
YNV, אתה צודק.

המפתח לכל עינין הזה הוא נהיגה נכונה ולהמנע ממצבים פוטנציאליים שיכולים להסתיים לא טוב. הנהג צריך להכיר את כלי שהוא נוהג אליו. במעבר מרכב פרטי לSUV צריך להחליף דיסקט. אני מאמין שכל עוד נוהגים ברכב בצורה נכונה בהתאם למיגבלות שלו (לכל רכב יש מגבלות), הרכב יהיה בטיחותי ובמקרה של SUV בטיחותי יותר מכל רכב פרטי. ואני יודע שלנהג על יוקון זו עבודה לא קלה, לא רק בגלל שיש לו יכולת האצה כמו פרייבט אבל בלימה כימעט כמו משאית, אלא בגלל הצורך כל הזמן לתקן היגוי ולהיות מאוד מדוייק במקומות צרים כדי לא להוריד חצי רכב או הולך רגל שעומד קרוב לכביש, רצוי מאוד גם לתכנן כמה מהלכים קדימה. אבל כל נהיגה ביוקון ודומים זו חוייה: יוצאים עייפים אך מרוצים 8).

בארץ הצליחו להפוך אפילו האמר צבאי - ללא ספק יש לנו נהגים מוכשרים. :lol:

YNV, אפשר לישאול אותך על מה אתה נוהג?

אולי זה באמת המפתח , אנשים שנהגו ברכבים קטנים עוברים לקרוסאוברים , ולא מודעים שצריך להחליף דיסק ולהיזהר שבעתיים , אני לא מדבר על חובבי הרכב שכן מודעים , אבל יש משום מה נתקלי בנהגות בעיקר שלא מודעות מה זה אומר לנהוג ברכב כמו שאתה אומר עם עוצמה כזאת מצד אחד, ויכולת בלימה פחות טובה מרכב קטן , ופרופוציית הגודל אינה נהירה להן , בשכונה שאני נוהג בה בדרך לבית הספר של הבית שלי קרו לי מקרים שחלקם נוסעות בכבישים צרים דו סיטרים כאילו הם על וספה ואני תמיד רואה אותם עוברים לידי סינטמטרים מהמראה , בלי להאט בכלל או לחשוב אולי ניסע הצידה קצת , אולי נאט , למה לעשות זאת הרי הכלי שלי יותר גדול , אלה שנוהגים בג'פים אמיתיים כמו יוקון , ג'פ לנדרובר סופה ואחרים אתה רואה מרובם תרבות נהיגה טובה יותר , ורק שבוע שעבר היה לי מקרה עם לנדרובר ברחוב צר אז הוא האט נתן לי לעבור בבטחה , ויום קודם משהיא בקרוסאובר עברה לידי סינטמטר מהמראה בלי להאט בכלל.

פורסם

מה שיפה בדוגמאות הללו הוא שכמעט בכולן ההתהפכות לא נגרמה עקב תמרון בודד אלא עקב העברת משקל כפולה וברובם גם סיוע חיצוני של שיפוע, חריץ או אבן שפה מוגבהת. גם לחץ אוויר נמוך או בולמים עייפים יתרמו לבעיה.

אגב, הדרך להימנע מהתהפכות בתמרון כזה היא קודם כל לבלום ולהוריד מהירות, ורק אז לתמרן. שימו לב לסרטון האחרון: ברור שנהג הרכב אינו מביט רחוק מספיק ולכן לא שם לב לנהג השני. נהג טוב היה רואה את הנהג השני ממרחק, בולם, נצמד ימינה ורק אם לא היתה נשארת לו ברירה אחרת (כלומר, בסוף הבלימה) - היה חותך ימינה.

בכל זאת גם לדעתי הן מדגימות יפה את הבטיחות הירודה של רכבים גבוהים. אם יש ברכב צורך פרקטי כמו עבירות שטח או משהו אחר - אפשר להסתדר עם זה ובלבד שנשמור על מקדמי ביטחון מתאימים. אבל בהיעדר סיבה טובה - אין שום צורך להקטין את מרווח הבטיחות הנתון שלנו במודע!

פורסם

רכב שטח, או קרוסאובר, הוא יותר גדול, יותר מרווח, ובעל תנוחת ישיבה גבוהה, ובדרך כלל מגיע עם עוד פינוקים שאין בפרייבט רגיל, לכן תמיד הייתי מעדיף אותו על פרייבט רגיל.

בטיחות או לא זה כבר שאלה אחרת, זה באמת נושא מעניין לדיון אבל מה שבטוח הוא שרכב השטח או אפילו הקרוסאובר שהוא דמוי שטח, נותן הרגשה טובה של בטיחות - וזה גם משהו.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

במציאות של תאונות הדרכים כיום, אתה לא יכול להרשות לעצמך לקפח את שיקולי הבטיחות. ולגבי תחושת הבטיחות - זו בדיוק הסיבה לא לנהוג ברכב כזה. כל צעד שיקטין את אשלית הבטיחות של הנהג ויגרום לו לנקוט צעדים מודעים להגברת הבטיחות שלו בפועל - יגביר את הבטיחות. רכב שמגביר את הביטחון של הנהג רק תורם ללקיחת סיכונים ולאגרסיביות.

אגב, בג'יפון (להבדיל מ"ג'יפ" אמתי) - ההפרש במרווח הפנימי ובגובה תנוחת הישיבה אינו מהותי ביחס לרכב פרטי, ואילו איכות שיכוך המהמורות לרוב גרועה יותר (משקל גדול יותר דורש קפיצים קשיחים יותר). מי שרוצה להינות מכך צריך לרכוש רכב שטח אמתי - אבל אז כל החסרונות שהדגשנו יהיו עוד יותר חמורים!

פורסם

הבעיה שרוב הנהגים לא מודעים למה שכתבת, או שזה פשוט לא מעניין אותם. לכן רואים יותר ויותר רכבי קרוסאובר על הכביש.

ובינינו, רוב האנשים חיים בשביל פוזה. אז כמה שיותר פוזה יותר טוב. נדירים האנשים שמה שמעניין אותם זה רכב אמין ובטיחותי ולא משנה איך הוא נראה (בדרך כלל הרכב שלהם גם מכוסה בוץ ולשלשת יונים).

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
נדירים האנשים שמה שמעניין אותם זה רכב אמין ובטיחותי ולא משנה איך הוא נראה (בדרך כלל הרכב שלהם גם מכוסה בוץ ולשלשת יונים).

אתה לא צודק. רכב זה כמו בגד. האם נעים להסתובב בציבור בבגד שחתולים כל השבוע עושים אליו את הצרכים שלהם, גם אם זה בגד שלא באופנה?

אנשים שרכב שלהם מלוכך לעיתים קרובות מזניחים אותו מבחינת הטיפולים, כולל דברים בטיחותיים כמו צמיגים. רכב מלוכלך זו רשלנות, כי גם השמשות יהיו מלוכלכות וכך גם הפנסים. יש פה פן בטיחותי חשוב שאין להזניח.

רכב מלוכלך זה כבר אבחנה. אלו אנשים שאין להם זמן וכוח להתעסק ברכב, גם במכלולי הבטיחות. יכול להיות שעבודה וילדים מכבידים עליו ולא נישאר לו זמן לרכב. בשביל כאלה העיקר שרכב מסוגל לנוע.

רכב מלוכלך זה רכב שלבעלים שלו אין זמן ו/או כוח להתעסק איתו.

• תוכן חדש...