Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קודם כל אני חדש פה בפורום והידע שלי ברכבים קלוש. אני מעריץ אנשים עם יכולות להבין מה הרכב שלהם רוצה מהם,

אני גם חדש וגם לא יודע הרבה, אנא היו סלחנים :wink:

יש לי דיהטסו אפלאוז 93, רכב ישן שאני מרוצה ממנו, אחלה אוטו.

לפני מספר ימים הגעתי לרכב ולא היה חשמל, אין אורות אין כלום, הבנתי שהתרוקן המצבר(לא ברורה הסיבה). ברגע שנעילה האוטומטית לא עבדה, הבנתי שמשהו לא בסדר. חיכיתי לחבר שיבוא עם כבלים, הנענו אותו, הרכב הגיב מיד, עשיתי איתו כמה סיבובים בשכונה כדי להטעין אותו והחנתי שוב - בבוקר שוב מצבר חלש אבל היתה סיבה, הדלת האחורית היתה סגורה לא טובת מספיק כדי להשאיר אורות.

אחרי שקיללתי את עצמי אמרתי שאני חייב להקפיץ שוב עם כבלים לעשות הכל שוב כדי לראות אם המצבר הלך או רק צריך לבצור כוח בנסיעה. הגיע חבר, כבלים, הרכב מניע מיד. התחלתי לנסוע שוב בשכונה, כמה דקות, חזרתי לחניה.

בבוקר לא היתה הנעה (היו אורות והיה חשמל אבל חלש) והמערכת החשמלית לא עבדה (מנעולים חלונות). הבנתי שזה מצבר.

פעם שלישית מגיע חבר, עושים כבלים, הרכב מניע ללא הפרעה - אמרתי לו שאחרי העבודה אסע ישר לבדוק את המצבר אצל חשמלאי, נסעתי לחניה, הנעתי שוב, רק כדי לבדוק, הניע. כיביתי ואמרתי לעצמי "בוא נבדוק רק עוד פעם" - ואז כלום חוץ מקליקים מוזרים - אין סטרטר, יש חשמל(אורות, מחוונים, נעילה מרכזית). מאז אין לי סטרטר, רק קליקים.

פעם זה קרה לי - נשרף לי הסטרטר אחרי שחבר חיבר לי כבלים הפוך. אבל הפעם אני יודע שאני חיברתי אותם וחיברתי אותם טוב. כשזה קרה היה ברור לי שזה הסטרטר.

עכשיו לא ברור לי כלום - המצבר היה חלש, אולי גמור (מי יודע, לא הספקתי לבדוק), הרכב הניע יפה מאוד עם כבלים, לא נדרשה אפילו המתנה, הניע ישר. בדקתי אם יש מים במצבר - יש, כשני סנטימטר מעל ל"ברזלים". אני יודע שהמערכת החשמלית ברמה הכוללת אף פעם לא היתה משהו ברכב הזה

אני אובד עצות - כל עוד ידעתי שהבעיה במצבר, יכולתי להניע עם כבלים ולנסוע לחשמלאי. עכשיו יש חשמל אבל אין סטרטר, ויש את הקליקים המהירים האלה (צליל פירפור כזה).

א. איך אני מנטר את הבעיה? אני לא רוצה להחליף סטרטר (יקר) כי הוא הוחלף לא מזמן, אם הבעיה יכולה להיות במצבר.

ב. מה אני יכול לעשות כדי לאבחן מה המקור של הבעיה לבד - אני לא רוצה לגרור אותו למוסך בשביל מצבר כדי שיגידו לי סטרטר ואז עוד גרירה, עוד כסף...ואז אחרי הסטרטר, לא יהיה מנוס מלקנות מצבר חדש.

האם הסטרטר יכול למות בכזו פתאומיות? או שסוללה גמורה יכולה לתת חשמל לאורות, מערכת נעילה אבל לא לסטרטר?

אשמח לכל עזרה ועצה לפני שאני מזמין גרר. ואם אני מזמין גרר, אז לאן? האם חשמלאי מתעסק עם סטרטרים?

תודה

פורסם

אם האוטו מניע עם כבלים- סטרטר תקין.

יש שתי אפשרויות :

או שהמצבר שלך כבר גמור,

או שיש תקלה חשמלית באוטו, שגורמת לצריכת חשמל, גם כשהכל כבוי ומרוקנת את המצבר במשך חניית לילה.

אגב, סיבוב של כמה דקות בשכונה לא מספיק כדי לטעון את המצבר.

רצוי לעשות נסיעה ארוכה יותר.

לא צריך לגרור את האוטו, תניע שוב עם כבלים וסע לחשמלאי לבדיקת מצבר, בקש שיבדקו גם טעינה וזליגת זרם.

רוב הסיכויים שזה רק המצבר, שפשוט עשה את שלו.

נ.ב.

כתבת הודעה יפה ברורה ומפורטת, להבא אל תשכח לציין את דגם הרכב גם בכותרת.

פורסם

שלום רב וברוך בואך לפורום !

ראשית אני חייב לברך אותך, בהגיעך לפורום רכב המקצועי הגדול ביותר בארץ ,ברוך הבא!

שנית אני חייב להחמיא לך על סגנון כתיבתך הרהוט התמציתי הברור , כמעט ללא שגיאות כתיב, עם פיסוק הולם ונכון, מה שלא אופיני אצל רוב הכותבים ובעיקר הצעירים והחדשים בפורום, ועל כך אני חייב לפרגן לך, כל הכבוד !

שנית לשאלתך, מלבד מה שידידי בוקי יעץ לך, לא נותר לי הרבה מה ליעץ, מלבד להתמקד על בקשה מהחשמלאי, שלא יעבוד בשיטת מצליח, ושיתמקד בבדיקת טעינה , תקינות מצבר, ווזליגת זרם, על ידי צרכן פרזיט, וזאת על ידי בדיקת מקצועית, של זליגה ברכב כבוי לגמרי.

חזור לפורום לעדכון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בוקי וצביקה תודה רבה.

בתור מי שעונה "כמומחה" בתחום אחר בפורום מקצועי אחר, אני יודע שכדי לספק תשובה מקצועית השאלה צריכה להישאל באופן שיאפשר תשובה כזו. אנשים מומחים בתחומם מקדישים מזמנם כדי לעזור (ללא תמורה!) לאנשים אחרים, אין זה עניין של מה בכך. על השואל להיות ענייני ומפורט וזה המעט שמבקש העזרה יכול לעשות.

לעניין עצמו:

לא יצא לי היום לטפל בעניין הרכב עקב מרתון עבודה, אני מקווה מאוד שהנעה נוספת בעזרת כבלים תחזיר את הסטרטר לחיים.

מה שהכי הדאיג אותי היתה העובדה שאחרי שתי הנעות בריאות, לאחר הנעת כבלים, האוטו נדם והסטרטר התחיל לפרפר.

אעשה זאת שוב רק כשאדע מתי יהיו לי השעתיים לקפוץ לחשמלאי, זאת בתקווה שאכן כבלים יעזרו שוב.

ברגע שאדע עוד פרטים אעדכן.

פורסם

שלום רב !

בעייתך קשורה קרוב לוודאי למצבר גוסס ולא ניטען, חוסר טעינה ו/או זליגת זרם, במנוע כבוי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
בוקי וצביקה תודה רבה.

לעניין עצמו:

לא יצא לי היום לטפל בעניין הרכב עקב מרתון עבודה, אני מקווה מאוד שהנעה נוספת בעזרת כבלים תחזיר את הסטרטר לחיים.

מה שהכי הדאיג אותי היתה העובדה שאחרי שתי הנעות בריאות, לאחר הנעת כבלים, האוטו נדם והסטרטר התחיל לפרפר.

אעשה זאת שוב רק כשאדע מתי יהיו לי השעתיים לקפוץ לחשמלאי, זאת בתקווה שאכן כבלים יעזרו שוב.

ברגע שאדע עוד פרטים אעדכן.

שלום רב !

בעייתך קשורה קרוב לוודאי למצבר גוסס ולא ניטען, חוסר טעינה ו/או זליגת זרם, במנוע כבוי.

בברכה

צביקה

אין על צביקה!!!

ועכשיו להסבר מפורט יותר.

לאור התסמינים והפעולות שנקטת ושכתבת כאן בפורום, ככל הנראה וברמת וודאות די גבוהה הבעיה היא במצבר.

בכל זאת ייתכן ויקרה הנס ויתברר לך שהוא לא הלך לגמרי, אלא רק שלא נתת לו הזדמנות להיטען מספיק.

טעינה מלאה=נסיעה של חצי שעה שעה בדרך מהירה.

אם הסטרטר גמור, לא היה ניתן להניע גם לא באמצעות כבלים. זה שפעמיים הנעת חלק ואחר כך נהיו תיקתוקים והאוטו לא מניע, זה בגלל שאין מספיק זרם במצבר כדי להניע, למרות שיש לו מעט בשביל אורות וכדומה. ההנעה עצמה לבד צורכת המון זרם שצריך להגיע בבת אחת. רק אם המצבר מלא ובריא הוא מסוגל לספק אותו. אם אין מספיק זרם, זה הקולות שהסטרטר משיע לאות מחאה.

אם יש לך עדיין סבלנות לבדיקות, תניע אותו שוב עם כבלים, והפעם אל תכבה אותו תוך 2 דקות, אלא תתן לו לעבוד לפחות חצי שעה או יותר, או שפשוט תצא לסיבוב ארוך יחסית. אם יום או יומיים אחרי הנסיעה הארוכה עדין הוא יגרום בעיות כנראה שהמצבר אכן גמור.

ואכן מומלץ מאוד לבדוק זליגת זרם סמוי.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

ע"פ כל הסימפטומים נשמע כמו מצבר שהגיע זמנו, ניתן לקחת את הרכב לחשמלאי שיבדוק אותו בעומס ולוודא זאת.

בכדי לשלול את האפשרות שמדובר באלטרנטור, במהלך הנסיעה האם נדלקה לך נורת ביקורת כלשהי?

• תוכן חדש...