Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני יחסית חדש בפורום (נעזרתי בו כבר מספר פעמים אבל זוהיא למעשה ההודעה הראשונה שלי יוהו ! :roll:) אז אני מקווה שלא אחרוג מהכללים :wink:

יש ברשותי יונדאי אקסנט שנת 2005.

לפני מספר ימים הופתעתי לגלות כי מנגנון הנעילה המרכזית ברכבי אינו מתפקד עוד.

כאשר אני לוחץ על שלט האזעקה, הדלת היחידה שמגיבה (ננעלת/נפתחת) הינה דלת הנהג, כך קורא גם כאשר אני מנסה לנעול/לפתוח את הדלתות עם מפתח (כמובן מדלת הנהג) או בצורה מכאנית דרך הנועל הפנימי.

לאחר חיפוש בפורום וביקור במוסך יונדאי עולה כי החלק המקולקל הינו איזשהו לוקר ראשי שמצוי בתוך דלת הנהג.

עבור לוקר שכזה דרשו ממני במוסך 900 ש"ח כולל התקנה.

התחלתי לחפש חלפים (לוקר אוניברסאלי שכזה) ומצאתי מגוון גדול של חלפים הטוענים לכתר במחירים מצחיקים (עשרות שקלים בודדים ללא עבודה).

לפני ביצוע הרכישה החלטתי לפתוח את הדלת ולראות מה קורא שם בפנים איך המנגנון מורכב.

ראיתי כי המנגנון מורכב משני חלקים,

ישנו לוקר משני שהו נפרד לדלת הנהג (מן מנוע בוכנה שכזה שמחובר מכאנית למנעול המכאני ול"לוקר המרכזי"), ואז מהלוקר המרכזי יש מספר חוטים שיוצאים אני מניח לכיוון 3 הדלתות הנותרות.

שאלתי :

1. האם יש למישהו שרטוט חשמאלי של מנגנון הנעילה המדובר ? הלוקר האוניברסאלי הוא יחידה אחת שאמורה להחליף את שני הלוקרים בדלת הנהג (גם את המשני וגם את המרכזי) על מנת לחבר אותה במקום המנגנון הקיים אני זקוק לקצת מידע על מי נגד מי שם במערכת המקולקלת.

2. את הלוקר המשני הצלחתי לפרק ולהוציא אבל הפנימי מורכב באיזור שאין כל כך גישה אליו (בטח לא ויזואלית) האם מישהו יודע כיצד מפרקים את הלוקר הזה בלי לגרום נזק (עושה רושם מהסתכלות עם מראות פנימה כי אותו מנגנון מחובר מכאנית עם מוטות ברזל גם למנעול וגם לבקרת הדלת נגד פתיחת ילדים ולא מצאתי מה אני צריך לפרק כדי להוציא את היחידה בשלמותה או עם מינימום נזק :-D).

ומראש,

המון תודה !

פורסם

ברכב שלך הוסיפו לוקר אוניברסלי 5 חוטים (בדיוק כמו זה שאתה מתכוון לקנות) רק כדי שמערכת שלטי הנוחות תפעל.

מה שמצחיק, זה שדווקא אותו לוקר אוניברסלי הוא זה שתקין אצלך.

הלוקר הראשי המקורי, שאמור לפקד על שאר הדלתות , תקול.

הפתרון הטוב ביותר הוא להחליפו. נסה לטלפן ל"יונדאי שופ", מחיר החלק לא אמור להיות כ"כ גבוה.

http://www.hyundaishop.co.il/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=1

לחליפין, אתה יכול לחווט את פיקוד הדלתות ללוקר האוניברסלי הקיים. זה יעבוד, אך נחשב לכל הדעות לפתרון חאפרי.

אם אתה בכ"ז רוצה לנקוט בפתרון זה, צלם צילמים ברורים של פנים הדלת על שתי הצמות (זו של הלוקר המקורי וזו של התחליפי) ואסמן לך ע"ג הצילומים איך לחווט זאת.

בדלת הנהג אין מנגנון נגד פתיחה של ילדים.

את הלוקר המקורי יהיה קשה להחליף בלוקר אוניברסלי. מה גם שיש לך אחד כזה מותקן, פשוט צריך לשנות לו את החיווט.

על קצה המזלג- ללוקר המקורי יש חמישה חוטים.

שני נותני פיקוד, שני מקבלי פיקוד ומינוס משותף לכל החבר'ה.

מצ"ב שרטוט (ממערכת נעילה אוניברסלית כלשהיא,לא של יונדאי) שיתן לך מושג על מה מדובר.

http://www.gallotech.com/DoorActuatorInstallationManual061008.pdf

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

natco

רק בשביל להבין מה זאת אומרת לוקר מקורי,

אני ראיתי בדלת לוקר 5 חוטים כמו שדיברת עליו שמחובר למוט,

אז מה הכוונה בלוקר המקורי?

תודה

פורסם

שלום natco,

תודה על הפירוט.

פתחתי שוב את הדלת על מנת לחפש איך מוציאים את היחידה הפנימית (זו ששולטת על יתר המנועים).

לא כל כך מצאתי דרך לשלוף אותה היא מחוברת שם עם איזה 3-4 מוטות מכאנים מספר פלסתיקים וכמה ברגים.

האם אתה יודע איך שולפים את היחידה ? היא אמורה להישלף בשלמותה או שאני אמור לפרק אותה בתוך הדלת ?

אני אנסה לצלם את היחידה בתוך הדלת עם מצלמה ופנס (בינתיים כל התמונות שניסיתי לצלם שם יצאו מתושטשות).

בכל מקרה הסתכלתי שוב פנימה ולא הצלחתי לראות לוקר אוניברסאלי כזה עם 5 חוטים.

דווקא הלוקר המקורי של הדלת כן עובד (זה עם שני חוטים) והוא זז בצורה עצמאית (ניתקתי את החיבורים המכאנים שלו על מנת לוודא שהוא זה שזז עם קבלת הפיקוד והוא אכן זז), אני מניח שיתכן ובתוך האיזור הלא נגיש מתחבא לו לוקר נוסף אוניברסאלי שמחובר מכאנית לשאר המערכת אבל אני לא ממש הצלחתי לראות אותו.

מהסרטוט ששלחת לי הייתי מצפה שאם הלוקר האוניברסאלי הוא זה שתקין אז הלוקר המקורי (זה עם שתי החוטים בדלת הנהג) לא היה אמור לזוז. מכיוון שכל הלוקרים המקוריים מקוצרים בינהם כך שאם אחד מקבל פיקוד כולם מקבלים פיקוד.

יחד עם זאת העובדה שהלקור המקורי זז אומר שהוא מקבל פיקוד מהמוח/אזעקה והוא מפעיל איזשהו מנגנון מכאני למערכת הפיקוד (או ללוקר אוניברסאלי) שאמורה לתת פיקוד לשאר הדלתות. ולדעתי שם יש בעיה לא כך הדבר ?

הצלחתי לצור קשר עם החברה שייצרה את האזעקה ברכב (זו שנותנת את הפיקוד לנעילה המרכזית) הם שלחו לי 3 סרטוטים אפשרים לחיבור נעילה מרכזית לאזעקה, נראה לי שהחיבור ביונדאי שלי הוא אופציה מספר 3. מה דעתך ?

op1.PNG

op2.PNG

op3.PNG

פורסם

האופציה שמותקנת אצלך היא אופציה 1. ממנה אנחנו מסיקים שהלוקר האוניברסלי אצלך הוא שני חוטים ולא חמישה כפי שסברתי קודם.

כלומר-הלוקר 2 חוטים שאתה רואה הוא אוניברסלי ולא מקורי.

אני אנסה להסביר (הכי בקיצור שאני יכול) איך זה עובד אצלך:

במקום להתחבר לטריגר נעילה/פתיחה חשמלי במערכת הנעילה המקורית (או כי אין אפשרות, או כי המתקין לא יודע לזהות את הטריגר הנכון ומעדיף לעשות קיצור דרך) מתקינים בדלת עוד לוקר פשוט (שכבר למדת שעולה פרוטות).

הלוקר הזה מקבל פיקוד נעילה/פתיחה מהאזעקה ע"י חיבור חשמלי פשוט שלו לטריגר נעילה/פתיחה באזעקה, כמו שמתואר בשרטוט 1 שצרפת.

ע"י היפוך קוטביות שמבצע מוח האזעקה לפי הכפתור שלחצת עליו, הוא זז כל פעם לכוון "הנכון", ומושך איתו מכאנית את המוביל של המנעול, ובעצם מדמה למערכת המקורית סיבוב מפתח במנעול דלת הנהג.

לוקר ה"מאסטר" המקורי בדלת הנהג "חש" ב"סיבוב המפתח" ש"ארגנו" לו, ושולח פקודת פתיחה/נעילה לשאר הדלתות.

ופה הבעיה שלך: המאסטר שלך "ברוגז" עם שאר הלוקרים ולא מעביר להם פקודות.

למעשה הוא לא עובד בכלל, והסיבה היחידה שדלת הנהג נפתחת ונסגרת מהשלט היא שאותו לוקר אוניברסלי ב20 ש' שתקענו שם רק כדי לדמות נעילה ופתיחה של דלת הנהג, מבצע את עבודתו בנאמנות ואכן נועל ופותח את אותה דלת...

פורסם

שלום natco,

קניתי סט כזה של בקר + 4 מנועים (אחד מהם עם 5 חוטים).

ניתקתי את הבקר המקורי (זה שלא עובד אצלי ברכב). לבקר המקורי היו 4 חוטים 2 הזנת מתח ו2 פיקוד על 3 מנועים ב3 הדלתות הנותרות.

חיברתי את הבקר החדש בצורה הבאה:

1. חשמל מ2 החוטים של הבקר המקורי.
  2. את 2 החוטים הנוספים מהבקר המקורי (אילו שהולכים ל3 המנועים ב3 הדלתות הנותרות) חיברתי חזרה לבקר החדש למקום של אחד המנועים.
  3. החלפתי את המנוע 2 חוטים בדלת הנהג במנוע 5 חוטים וחיברתי אותו חזרה לבקר בדומה לסרטוט שפרסמת .
  4. את 2 החוטים שהגיעו מן האזעקה ישירות למנוע המקורי בדלת הנהג (מנוע 2 חוטים) חיברתי לפיקוד של הבקר.

עכשיו הנעילה מרכזית עובדת ב90% :|

מהשלט של האזעקה הכל עובד (כל הדלתות ננעלות ונפתחות) אבל מכאנית (על ידי לחיצה על המנעול הפנימי של הדלת או דרך מפתח) רק דלת הנהג ננעלת.

הייתי בטוח כי הבעיה ב"קיט" שקניתי (או במנוע 5 חוטים או בבקר עצמו), פניתי לחנות שממנה קניתי את הקיט והוא מתעקש כי חיברתי משהו לא נכון (הוא לא ממש מוכן לומר מה). יש לך רעיונות ?

אולי דרך לבדוק שלפחות המנוע והבקר תקינים ?

פורסם

כנראה שאכן טעית בחיווט של המנוע 5 חוטים.

אם יש לך שרטוט של המערכת החדשה שקנית, תעלה אותו, אני אנסה לעזור לך.

בכל מקרה- תנסה לזהות מי הם שני החוטים שנותנים פיקוד בלוקר 5 חוטים.

חבר את שני אלה לאותו טריגר פתיחה/נעילה שחיברת אליו את האזעקה. זה אמור לעבוד.

אם אתה סתם רוצה לבדוק- שים מולטימטר - רגל אחת על שלדת הרכב והשניה על כל אחד מחמשת החוטים. שחק עם המפתח/כפתור/כל מה שיזיז מכאנית את הלוקר 5 חוטים החדש. אחד החוטים יתן לך פולס מתח 12V בנעילה. אחד אחר יתן לך פולס כזה בפתיחה. אלו הם נותני הפיקוד. אם יש פולס=המערכת תקינה ורק לא מעבירה את המתח לבקר.

ואז רק נשאר לבדוק בסבלנות למה...

רמז: אלו ככל הנראה חוטים שהצבע שלהם שונה מהחוטים של הלוקרים 2 חוטים והם גם לא שחורים...

כל מה שצריך לקרות זה שהוא יעביר מתח לבקר, בפתיחה ונעילה, בדיוק כמו שהאזעקה שלך כבר עושה כרגע.

אם הלוקר 5 חוטים נועל עם השלט, סביר שהוא אכן תקין ורק לא מחובר טוב.

• תוכן חדש...