Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב לאח שלי אשר יהיה עמיד עד כמה שניתן בפני הזנחה :shock:

אח שלי ככל הנראה לא בחור אשר יש לו את היכולת לשמור על הרכבים שלו.

השבוע הלך לו המנוע של הקוואליר 2.4L 98 שלו, בפעם השניה!!

בפעם הראשונה (לפני שנתיים בדיוק) נקרעה לו שרשרת טיימינג (כן כן, לא רצועה, שרשרת!), וזאת ברכב שעבר בקושי 70K ק"מ.

הוחלף למנוע מפירוק עם 90K ק"מ והשבוע, לאחר 14K ק"מ ושנתיים בלבד, הלך שוב מנוע (ולפי הרעש אני יכול לנחש ששוב נקרעה שרשרת טיימינג).

את הרכב הנ"ל כבר אין שום טעם לתקן (מחירון 8K, עלות תיקון 5.5K) ולכן הוא יזרק לפח לאחר כבוד (אפילו לפירוק לא רוצים אותו).

עכשיו אני מחפש לו רכב שיהיה כמה שיותר אמין וקל לתחזוקה ומודרני ככל הניתן.

כמו כן, חשוב שהוא יהיה עמיד בפני הזנחה פושעת, כך שלא מתאים אירופאיות לסוגיהן אשר יכולות להראות אמינות רק אם מטפלים בהם כראוי.

התקציב עומד על 25K ש"ח.

הרכבים שעלו לי בראש הם:

1. סובארו אימפרזה 2003-2005.
  2. ניסאן אלמרה 2003-2005.

שתי אופציות אלו ייתנו אמינות גבוהה (אני מניח, אשמח לשמוע דיעות לפה ולשם) ברמת מחיר סבירה.

עוד אופציה יכולה להיות רכבים קטנים, אך במשפחה זו יש רק רכבים אירופאים ברובם (אשר נפסלים על הפרק) או יפנים מיושנים כגון סריון דור קודם קודם, סוויפט ישנה ועוד, אשר ממש לא אטרקטיביות.

כך שבקבוצה של הקטנות במחיר כזה יש רק את הגטס 2006-2007 שאין לי מושג לגבי אמינותה ושרידותה בפני הזנחה.

אשמח לשמוע עוד המלצות.

תודה.

פורסם
אני מניח שפג'ו 504 תעשה את העבודה...:lol: (ויישאר לו הרבה עודף..:wink:)

עפ"י וויקיפדיה הוא יוכל לייבא אחת חדשה בייבוא אישי מניגריה או מקניה...

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%99%D7%92'%D7%95_504

איזו תגובה שנונה, סחתיין!

עכשיו קבל צלמ"ש (צא לי מהשירשור).

פורסם

הזוי מאוד ששרשרת טיימינג נקרעה אחרי 14,000 ק"מ,זה באמת רחוק ממה שאפשר להבין.

אתה בטוח שלרכב הזה יש שרשרת ולא חגורה? אם כי גם חגורת טיימינג מחזיקה מעמד 3-5 ואז מוחלפת (משך זמן ההחלפה תלוי

ביצרן).

יש מכוניות,שנוסעות 250,000 עם שרשרת טיימינג כמו מאזדה 3 למשל ולא קורה לרכב כלום .

לגבי רכב,אין בתקציב כזה רכב,שיהיה עמיד בפני הזנחה וגם אם תקנה עכשיו רכב חדש מהסוכנות ותזניח אותו,לא תטפל כמו שצריך תעשה נזקים שמי שישלם עליהם יהיה או אתה או הבעלים אחריך.

רכבים מומלצים בתקציב הזה הם: מאזדה לאנטיס (לחפש אחת שלא היתה בליסינג)/ניסאן אלמרה או אפילו טויוטה קורולה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שתיהן אמינות ושתיהן "סוסי עבודה" .מה עוד חשוב לו ברכב פרט לכך שיהיה אמין בטירוף ומשפחתי ? .אני הייתי מחפש את שני הדגמים ובוחר ברכב השמור ביותר שאמצא מבינהם.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

האלמרה לדעתי עדיפה על האימפרזה. נכון ששתיהן אמינות וקלות לאחזקה, אבל האימפרזה איטית ומרגישה כבדה יותר מהאלמרה, וגם צריכת הדלק שלה גבוהה יותר. אני הייתי הולך על האלמרה. חשוב לחפש אחת שמורה ועדיף אחת שלא הייתה בליסינג/השכרה.

פורסם
שתיהן אמינות ושתיהן "סוסי עבודה" .מה עוד חשוב לו ברכב פרט לכך שיהיה אמין בטירוף ומשפחתי ? .אני הייתי מחפש את שני הדגמים ובוחר ברכב השמור ביותר שאמצא מבינהם.

מה חשוב לו?

האמת הוא לא ממש יודע, אין לו הרבה דרישות, אדם פשוט :-D

ובכל זאת, הדרישות הן:

• רכב אמין ועמיד בפשני תחזוקה לקויה.
  • צריכת דלק נמוכה [לדעתי לא צריך להוות שיקול כאשר הנסועה השנתית היא 7000 ק"מ..]
  • שיהיה אבזור בסיסי, חלונות חשמל, מראות חשמליות, כ"א, מזגן, ה"כ [לא משהו שאין בכל רכב ממוצע בעשור האחרון].
  • שלא יראה יותר מידי כמו רכב של סבתות [זאת דרישה שלי, בכל זאת אני דואג לחיי החברה של אח שלי :wink:]
  • רצוי רכב משפחתי אך הוא לא פוסל על הסף רכבים קומפקטיים יותר.

פורסם

יונדאי אלנטרה דור קודם שבין השנים 2004 ל2006 תיכנס בתקציב. אצלנו האוטו מטופל יחסית מהר כשמדובר בטיפול שוטף לפני טסט ומעבר לזה היו לו תקופות שהוא היה פח זבל. הגיר מחזיק מצוין כבר 207 אלף קילומטר ולא נצפו בעיות מיוחדות בכל שנותיו. סה״כ זו בחירה טובה ובנוסף גם רכב גדול ומרווח.

לא ממליץ לקחת את הדגמים עם מנוע 1.6 - לא מתאים לרכב ומרגיש עצל ומתאמץ (וכתוצאה גם צמא מאוד)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...