Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קודם כל ברור לי שמחר אפנה לעורך דין ( המלצה אגב?) אך עד אז אשמח לשמוע קצת דעות שלכם, אולי קרה למישהו מקרה דומה.

אז ככה, לפני שלושה חודשים מכרתי רכב משומש דיי חדש שנת 2006, שמור מאוד וללא תקלות מיוחדות. התקלה היחידה הייתה התחממות של הרכב פעמיים והחלפה של רדיאטור שבועיים לפני מכירה בעלות של כ3000 שקלים במוסך המורשה פתרה אותה.

הקונה בא לראות את הרכב, ובא עם המלצות ממכרים של אבי, שכנע אותי לתת 2 צקים על סכום קטן ואת היתרה במזומן. אני אדם עסוק והתניתי את בקשתו בכך שיקח את הרכב מיד ללא עיכובים או בדיקות, דרך אגב הרכב נמכר לו 10 אלף מתחת למחירון.

שבוע לאחר הקנייה התקשר הקונה ואמר שיש קפיצה כלשהי בגיר, כמו בן סיפר שהלך למוסך המורשה ושם אמרו לו שהרכב התחמם וכו.

לקחתי אותו יד ביד והלכנו למוסך המורשה, שם בפני מנהל ובעלי המוסך הבהרנו את העניין, צוות המוסך אמר שהרכב בסדר גמור והתקלה של ההתחממות תוקנה. לא נאמר דבר על הגיר. מספר ימים לאחר מכן החליט הקונה לקחת את הרכב למכון בדיקה שם נאמר לו שאכן יש תקלה בגיר.

הקונה ביטל את הצקים שהיו דחויים, עבירה כשלעצמה.

אך כעת חודשיים לאחר מכן, אני מקבל מכתב על כך שהוא תובע אותי.

האם יש לי מה לחשוש? או שהוא מבזבז את זמנו לשווא.

מהן האופציות העומדות בפניי? והאם יש למישהו המלצה על עוד מומחה בתחום?

פורסם

לא הבנתי על סמך מה הוא תובע אותך.

האם התחייבת בפניו (בכתב או בע"פ) שהרכב תקין, על כל מכלוליו ?

(האם יש עוד אינפורמציה חסרה כאן ? כי על פניו נראה שזו בעייתו של הקונה שקנה את הרכב ללא בדיקה).

alfa 156 2.5.

פורסם

כרגע אתה לא צריך עו"ד כי אין עדיין תביעה . קיבלת מכתב התראה אולי מעו"ד שאומר כי אם לא תשלם X הוא הקונה יתבע אותך.

אז כתב .

תענה לו כי הרכב נקנה על ידו במצב תקין .

אם קרה נזק כלשהו הנזק נגרם בעת שהרכב היה בבעלותו ובאחריותו המלאה.

את השיקים שלא נפרעו קח להוצאה לפועל ופתח נגדו תיק .

מה הסכום שהוא תובע?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

טעות למכור רכב ולא לקבל את הסכום במלואו - במזומן. עכשיו הוא משחק וכנראה גם לא מרוצה פתאום מהרכב או מצא משהו יותר מתאים לו, לכן מתרץ.

לדעתי (ואני לא עו"ד) אין לו בידיוק על מה לתבוע. כל רכב מתקלקל/נכנס למוסך וכדומה - אתה מצדך תיקנת את הבעיה, ובמוסך מורשה כולל תיעוד!

לא מכרת רכב פגום, ויותר מזה, יש אפילו אחריות עדיין במוסך המורשה על התיקון.

פורסם

1. אם עדיין אין תביעה (אלא רק מכתב פלצני מעו"ד) אז לא בטוח שצריך להגיב בכלל.

אם כן מגיבים אז לעשות זאת בדואר רשום עם אישור מסירה. אולי כדאי להתייעץ בעו"ד לגבי נוסח התגובה (אם יש לך עו"ד במשפחה/חברים שיעזור לנסח בלי להיכנס לעלויות)

2. הצ'קים - ישר להוצל"פ. זה לא הליך מסובך, רק קח בחשבון שיקח זמן עד שתראה את הכסף.

3. אם אתה ביחסים טובים עם בעל המוסך אז קפוץ לשם ובקש ממנו שיתן לך הצהרה בכתב שביום... הגעת עם מר... עקב תלונה שלו בנושא... והרכב שמספרו... נבדק ונמצא תקין.

וכמובן שטעות למכור רכב בלי לקבל את מלוא הסכום במזומן/צ'ק בנקאי.

לפחות העברתם בעלות כמו שצריך?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
. בקש ממנו שיתן לך הצהרה בכתב שביום... הגעת עם מר... עקב תלונה שלו בנושא... והרכב שמספרו... נבדק ונמצא תקין.

אתה באמת מאמין שיש מוסך או מכון בדיקה שיכתבו לך שהרכב תקין גם כשכל הפרמטרים מעידים על כך ?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...