Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב ,

היום לאחר נסיעה ארוכה החנתי את הרכב ופתאום ההגה נתקע יצאתי החוצה ופתחתי את מכסה המנועה וראיתי שאחת הרצועות השתחחרו, הרצועה רופפת מאוד ואינה מסתובבת. אני מצרף תמונה עם מיקום הרצועה על תמונה שמצאתי באינטרנט מחר בבוקר אני אצלם תמונה (באור יום). אנא עיזרו לי , האם לנסות פשוט להחזיר את הצועה למקום או לגרור את הרכב למוסך הקרוב.

תודה מראש

אייל הרשקוביץ

123151.jpg

פורסם

לגרור את הרכב למוסך, לא להניע אפילו.. אם הרצועה הספציפית תיקרע יקרה מצב של מפגש שסתום בוכנה והלך המנוע

פורסם

לא כדאי לקחת סיכון. לא ברור ממיקום הרצועה האם זו רצועת אביזרים או חלילה רצועת טיימינג- בכל מצב אתה עלול לגרום נזקים נוזפים וכבדים לכיס.אלו בדיוק המקרים,שבהם חובה להפעיל את ביטוח הגרירה ללא הפעלת שיקול דעת נוסף (אלא אם תספר לנו שהמוסך המטפל נמצא במרחק כזה שניתן לדחוף אליו את הרכב ב-4 ידיים)

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

gogoman, אם אין לך מושג על מה אתה מדבר עדיף לחסוך תגובה מיותרת ומטעה.

לפי התיאור מדובר ברצועת הגה כוח \ אביזרים שמניעה בין היתר את משאבת הגה הכוח. אם הרצועה נפלה כנראה שיש כשל ברצועה, במותחנים שלה או באחת מהגלגלות ולכן הלבשה מחדש לא תעזור. יש לאבחן את התקלה במוסך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אכן מדובר ברצועה שמניעה את הגה הכוח ומדחס המזגן. גש למוסך, אין דרך אחרת לעזור לך במקרה הזה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• ספונסר פורום
פורסם

איתמר,ההזהרה של GOGOMAN הייתה במקום,למרות שמדובר ברצועת הגה כוח\מדחס מזגן,במצב הזה,הנעת המנוע תגרום תוך שניות למשיכת הרצועה הזו לתוך הטימינג וגרימת נזק לשסתומים.

לפותח השרשור,אין להניע את הרכב במצב הזה,גם לא לשניה אחת,התקלה זולה לתיקון,סה"כ מותח רצועה שהתפרק,לא אמור לעלות יותר מכמה מאות שקלים בודדים.

בפניך 2 אפשרויות,או לחתוך את הרצועה ולנסוע למוסך ללא תגבור הגה כוח,או לגרור את הרכב למוסך(לא להניע,אפילו לא כדי לעלות לגרר)

אורןץ

פורסם
איתמר,ההזהרה של GOGOMAN הייתה במקום,למרות שמדובר ברצועת הגה כוח\מדחס מזגן,במצב הזה,הנעת המנוע תגרום תוך שניות למשיכת הרצועה הזו לתוך הטימינג וגרימת נזק לשסתומים.

לפותח השרשור,אין להניע את הרכב במצב הזה,גם לא לשניה אחת,התקלה זולה לתיקון,סה"כ מותח רצועה שהתפרק,לא אמור לעלות יותר מכמה מאות שקלים בודדים.

בפניך 2 אפשרויות,או לחתוך את הרצועה ולנסוע למוסך ללא תגבור הגה כוח,או לגרור את הרכב למוסך(לא להניע,אפילו לא כדי לעלות לגרר)

אורןץ

כדאי שתנקד היטב את האופציות,

:

1) לגזור את הרצועה, להעיף אותה מהרכב ולנסוע למוסך בלב שקט.

2) לא להניע, לא לגזור את הרצועה, להעלות את הרכב על גרר (גם אז לא להניע).

פורסם

תודה לכל העונים, אני אזמין גרר במוצאי שבת ואגרור אותו למוסך . קצת קשה לי להבין איך כשל כזה קורה אני מתחזק את הרכב באחזקה מונעת, תמיד מחליף חלקים לפי המלצת המכונאי .

שוב תודה

המשך שבת מהנה

אייל הרשקוביץ

פורסם

gogoman דיבר על הרצועה הזו ספציפית, לא על הטיימינג. ואיך הרצועה הזו תגיע לטיימינג? אין לה כיסוי מגן? לפי התמונות אני לא רואה שום דרך בה הרצועה יכולה לפגוע בטיימינג.

איתמר.

פורסם
קצת קשה לי להבין איך כשל כזה קורה אני מתחזק את הרכב באחזקה מונעת, תמיד מחליף חלקים לפי המלצת המכונאי .

לפעמים ברכב יחסית ישן אין אפשרות לדעת, מתי מותחן כזה או אחר יתפרק.

לרוב שומעים רעשים מוזרים לפני כן, אבל לפעמים זה קורה ללא הודעה מוקדמת.

דווקא ברכבי PSA שמתי לב לתופעה הזאת, שרצועת אביזרים נפרמת ונכנסת לאיזור הטיימינג.

יש לי ידיד שהחליף מנוע בברלינגו (לא טורבו ) בגלל מקרה כזה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לגרור את הרכב למוסך, לא להניע אפילו.. אם הרצועה הספציפית תיקרע,ושבביה יסחפו ויגיעו לחגורת הטיימינג, ובכך עלולים לגרום להקפצת מספר שינים, ואו לקריעת רצועת הטיימינג, ואז יקרה מצב של מפגש שסתום בוכנה והלך המנוע

ההדגשה בכחול היא תוספת שלי, למי שלא הבין מה המשמעות של קריעת הגה כח, וניסיון התנעה לאחר מכן, ללא גזירת הרצועה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
gogoman דיבר על הרצועה הזו ספציפית, לא על הטיימינג. ואיך הרצועה הזו תגיע לטיימינג? אין לה כיסוי מגן? לפי התמונות אני לא רואה שום דרך בה הרצועה יכולה לפגוע בטיימינג.

איתמר.

רצועת אביזרים שירדה מהפוליס' יכולה להתפס בפולי מנוע, להסיט/לשבור את מכסה הטיימינג ולהעיף את רצועת הטיימינג מהמקום. לא בטוח שזה יקרה, אבל זה גם לא דבר נדיר.

נראה שgogoman חשב, שהרצועה המצולמת היא רצועת הטיימינג עצמה, אך האזהרה בכל זאת במקום.

פורסם

פששש, ההנדסה הצרפתית מפתיעה כל פעם מחדש! :wink:

איתמר.

• תוכן חדש...