Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל הזמן אנחנו עסוקים במחאות ושטויות ודיבורים על מה שטוב לנו אבל לעשות שום דבר בנוגע לזה לא נעשה.

כרגע אני נמצא בחו"ל כבר בערך חודשיים.

הייתי 3 שבועות בהולנד צרפת וגרמניה,אני מופתע כל פעם מחדש שאני מגיע לאיזור הזה עד כמה שהשטח שם גדול פי כמה וכמה מהשטח שלנו ואנחנו כאלה חזירים שמוציאים את הרכב בשביל קילומטר וחצי במקום להשתמש באופניים כמו שהם משתמשים שם.

האופניים שם הם חלק בלתי נפרד מהתחבורה שלהם ביום יום כי זה פשוט זול יותר,נוח יותר,פחות עצבים וכו' וכו'.

לעומת זאת כרגע אני בברזיל,כמובן שתרבות הנהיגה פה היא אחת מההזויות בעולם,הרמזורים לרוב הם בגדר המלצה(ביום זה יותר ציווילזיוני).

פה כולם נוסעים כמו משוגעים ואין להם ה',מעניין מה אחוז התאונות וההרוגים פה.

מה שכן מפתיע אותי בברזיל שהתחבורה הציבורית לא רואה את התחבורה בארץ ממטר,התדירות של האוטובוסים די גבוהה,אמנם האוטובוסים לא בדיוק חדישים ונוחים אבל ללא ספק יעילים.

אני עוד פעם משתגע עם עצמי ולא מבין איך לעזאזל אין לנו בגוש דן רכבת תחתית או למשל TERMS כמו בהולנד,איך אנחנו מתנהלים בארץ זה פשוט הזוי,שטח כל כך קטן וכל כך הרבה בלאגן והאשמים היחידים הם אנחנו האזרחים,מסובבים אותנו על האצבע הקטנה,לשמחתי יש לי עוד 7 חודשים לבלות פה בדרום אמריקה ולא לחוות חלק מהבזיון שהולך אצלנו במדינה,כל מי שקורא את זה באמת תתחילו לחשוב בכובד ראש על קניית אופניים ולחסוך לכם בדלק,פקקים,עצבים.

עוד רעיון מעניין שצריך להתייחס אליו,כל מי שעובד פה בחברה מסויימת ולמשל נוסע כל בוקר עד כ20 ק"מ,תציעו הצעה בעבודה שלכם,תעשו איזשהי עצומה,תארגנו את כל העובדים על חתימות ואז תציעו הצעת ייעול למנכ"ל החברה בשביל לבנות חדר עם מקלחות לאלה שבאים עם אופניים.

תחשבו כמה יעיל ונחמד זה יכול להיות,גם פעילות גופנית כל בוקר,גם חיסכון בדלק ועצבים וכו' וכו'.

למה באירופה הם יכולים ואנחנו לא?

בכל אופן אני לא משווה אותנו לברזיל אלא לאירופה,ברגע שאני חוזר אני ללא ספק קונה לי אופניים ומתחיל לנסוע איתם פה באיזורים קרובים יחסית לבית,לפחות בטווח של 4-5 ק"מ.

הפכנו ללא ספק לחזירים וכמובן שיש גם את הבעיה שאצלנו אין תחבורה ציבורית נורמלית.

פורסם

מסכים איתך בקשר לעובדה שכל מטר אנחנו זזים רק עם הרכב. אני גם הייתי כזה עד שלאחרונה נשאר רק רכב אחד בבית, והתחלתי ללכת רק ברגל :-)

אפילו בגיאורגיה, שבה ביקרתי שבוע שעבר, יש אוטובוסים והמון (לא כלכך חדשים אבל יש), יש שילוט מתי מגיע כל אוטובוס (הכוונה אלקטרוני, שמראה אוטובוס כזה וכזה מגיע עוד 2 דקות, עוד דקה וכו'), ויש שילוט גם על הרמזורים מתי מתחלף לכתום\ירוק\אדום. אני כבר לא נכנס לעניין המטרו באירופה...

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ככה זה ישראל, ידוע שהתחבורה הציבורית זוועה, ובמקום להתרכז בשיפור התחבורה הציבורית והפחתת השימוש במכוניות פרטיות מתרכזים בכמה מצלמות לשים איפה וכמה זה יעלה לכל אזרח.

פורסם

ברזיל דווקא ידועה בתור מדינה מאוד מתקדמת בנושא התחבורה הציבורית, ושם הומצא הפטנט של ה-BRT (כמו המטרונית של חיפה). אפשר לקרוא על זה קצת בכתבה הזו.

ולכל שאר הדברים שכתבת - מסכים במאה אחוז.

פורסם

על התחבורה הציבורית בארץ עדיף אפילו לא להתחיל את הדיבור: ההורים שלי שגרים במדינה אירופאית לא מתקדמת במיוחד עשו פעם בדיקה לגבי ההגעה למקום מגוריהם בתחבורה הציבורית בלבד וסיימו עם רשימה של לא פחות מ-28 שילובים שונים של אוטובוס, חשמלית, רכבת קלה, רכבת פרברית ומוניות שירות. בכל תחנה תלוי שלט (אפילו לא אלקטרוני, סתם דף נייר בתוך מסגרת מתכת עם זכוכית) עם זמני ההגעה של האוטובוסים/כל סוג אחר של תחבורה ציבורית ותאמינו או לא הם תמיד מגיעים בזמן (וכן, יש גם שם פקקים).

לגבי נושא האופניים, גם פה אנחנו רחוקים שנות אור ממה שקורה במדינות אחרות, אפילו לא מפותחות מי יודע: שם דאגו לשבילי אופניים, סימנו מעברים במרכזי הערים לטובת הרוכבים, הפרידו בין הרוכבים לבין כל מה שעלול לאיים על בטחונם. בעלי נסע שנים באופניים ברחבי ירושלים - לעבודה, לסידורים ממש לכל מקום - ויש לו הרבה חוויות של כמעט תאונה/דריסה מהשנים האלה. עכשיו אנחנו גרים בקריות ואחרי כמה ניסיונות הוא נאלץ בצער רב לוותר על הרעיון של להגיע למקום עבודתו בתל-חנן באופניים: שבילי האופניים נגמרים בצומת קרית אתא, משם רוב הזמן הוא נאלץ לנסוע על הכביש מוקף בנהגים לא מתחשבים - סכנת נפשות של ממש. בקיצור, עוד לפני המקלחות (שגם זה נחוץ ללא ספק), צריך להכריח את הממשלה לאפשר לרוכבים להגיע ליעדם בבטחה, על ידי סלילת שבילים יעודיים, הפרדה מפלסית בין הרוכבים לבין הנוהגים ברכב וכד'. צריך להגיד: המצב כיום יותר טוב ממה שהיה אפילו לפני 5 שנים, אבל ממש רחוק מלהיות מספק!

פורסם

כשיש להם מסחטת כסף על המיסים בדלק למה לממשלה להשקיע בתחבורה ציבורית ולפגוע בהכנסה שלה.

הבעיה שהממשלה שלנו מתנהגת כמו חברה שנסחרת בבורסה ולא כממשל שאמור לדאוג בין היתר לרווחת האזרחים שלה.

תחלאס הלוואי והיו מטרו כמו שיש במינכן אמסרדם וכו הלוואי שיהיה את זה בתל אביב ובערים האחרות ההתניידות בתוך העיר בגדלים הללו היא כל כך

מהירה וקלילה שלא להאמין.

חבר שגר במינכן אמר לי שהוא כמעט ולא נוסע עם האוטו ונוסע עם הרכב פעם בשבוע לקניות לבית מהסופר וזהו השאר אם זה לנסוע לעבודה או לבלות הוא עושה דרך המטרו.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

יש לי פתרון חלקי לפחות לכל זה, רוצים מחאה?

כמובן שאף אחד לא יתייחס למה שאני ארשום עכשיו ברצינות וכל מי שיראה את זה יגיד לעצמו וואלה נכון אבל כמובן לא יעשה עם זה כלום כמו כולם במדינת הבלוף הזאת אבל בכל זאת אני ארשום,אולי בעתיד הרחוק מישהו ירים את הכפפה ויארגן משהו, אגב המון פעמים הצעתי פה לארגן כנס של כל המשתתפים בפורום(מי שכמובן יכול להגיע) ולא רק מהפורום הזה אלא בכל פורום אפשרי לגבי כנס של כל חובבי הרכב,לתלות מודעות במוסכים וכו' על כנס ענק על מנת לגייס כספים בשביל פרסום בחדשות וברדיו על מחאה,לא מחאה בת יום אלא מחאה בת חודש,שתהפוך ממחאה לשגרה,קיצר הנה מה שאני מתכוון אליו:

תחשבו שנארגן מחאה(תארגנו אתם אני בחו"ל) והמחאה תהיה כזאת:

במשך חודש אנשים יסגרו את הנתיב הכי ימני בכביש איילון ויסעו עליו באופניים,מה אתם חושבים שיקרה כשמאות,אולי אלפי רוכבי אופניים קמים כל בוקר ותופסים נתיב שלם בכביש איילון.

לדעתי מה שיקרה זה שהמדינה/משטרה לא תוכל לעשות שום דבר בנדון,מבטיח לכם שלא תהיה תאונה אחת עם רכבים,כי כל בעלי הרכבים יעודדו את המהלך הזה ואף יקנו אופניים בעצמם ויסעו כל בוקר לעבודה בצורה הזאת,לנסוע כל בוקר 20 ק"מ זה דבר ראשון דבר מאוד בריא,דבר שני זה שווה בזמן לדעתי לנסיעה ברכב ואפילו מהיר יותר עם כל הפקקים והחרא שצריך לספוג כל בוקר.

תחשבו על זה,מן הסתם לא ייצא מזה כלום והדיבורים שלי כרגיל נשארים באוויר,ואגב אני ממש לא מדבר פה עכשיו במחאה הזאת על מחיר הדלק וכו',אני מדבר על נוחיות ותרומה לאורך החיים של כולנו,פחות זיהום,וכו' וכו'.

כמו כן לדרוש מכל מקום שמעסיק מעל 50 עובדים לדאוג לחדר מקלחות אפילו בהשתתפות הכספית של העובדים עצמם על מנת לבנות את החדר הזה(תאמינו לי שווה כל שקל),אם רק הייתם מבינים כמה זה יכול לשפר את אורח החיים שלנו,תחשבו שאנשים שנוסעים כל בוקר בסביבות ה10-20 ק"מ ברכב ירדו מהרכב וכך האנשים שעושים מרחק באמת רציני כל בוקר יהנו ממרווח כביש הרבה יותר רחב,קיצור זמני הפקקים,הגעה מהירה לעבודה ובחזרה ממנה וכו' וכו',פחות דוחות,פחות כסף לדלק,תיקון הרכב,צמיגים וכו' וכו'.

כמובן פחות זיהום אוויר,פחות מחלות שאנשים התחילו לסבול מהם בשנים האחרונות עקב זיהום האוויר כמו סרטן וכו'.

אנחנו לא צריכים את המדינה בשביל לשפר את אורח החיים שלנו תבינו,אנחנו צריכים רק את התקשורת ולארגן הרבה כסף ותאמינו לי אם נדאג לארגן כנס ענקי כמו שאני מכוון אליו אז כסף ממש לא יהיה חסר, ואז נראה את המדינה מנסה לאכוף משהו כזה, מה יעשו? יקימו נסיעה על אופניים?

קנס על נסיעה על אופניים לעבודה?

אף אחד לא יוכל לעשות כלום בעניין ורק אנחנו נרוויח מזה.

לגבי התחבורה הציבורית שהמדינה אינה רוצה לפתח אין מה להרחיב אנחנו יודעים כולנו את הסיבה.

חג פורים שמח לכולם, תעשו חיים.

• תוכן חדש...