Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנם אין לי סימוכין כמו שאסף רוני אבל נדמה לי שגם קצב איבוד הערך של מכוניות גבר כאן מאוד בשנים האחרונות עד כדי כך שמכוניות כאן מאבדות ערך יותר מהר מאשר באירופה.

דבר כזה יכול בהחלט להיות מוסבר על ידי מחיר מחירון שלא משקף את מחיר המכירה האמיתי כי בסך הכל כוחות השוק נקבעים לפי מה ששולם בפועל ולא לפי מה שכתוב בדף המחירון הרשמי של היבואנים.

זה נכון בשוק מכוניות היוקרה עבור לקוחות פרטיים ובשוק המכוניות הרגילות לגבי הלקוח הגדול ביותר, חברות הליסינג. שתי קבוצות הלקוחות שקונים בהנחה משמעותית ממחיר המחירון הרשמי.

הדרך להתמודד עם זה נמצאת באחת מהמלצות ועדת זליכה שמשום מה נעלמת מהכותרות. ההמלצה שלו על מחיר מכירה בטווח של 5% מהיקר לזול ביותר יעצור כמעט לחלוטין את התופעה של מחירון פיקטיבי גם אצל היבואן וגם אצל יצחק לוי.

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המילה יבוא אישי לא הוזכרה מתחילת השרשור והיא אינה הנושא.

אני לא מכיר מחירים ביבוא אישי ולכן אני לא יכול להתייחס לזה.

.

אתה צודק, המילה יבוא אישי לא הוזכרה אבל יבוא אישי מדגים יפה מאוד את תאוות הבצע החזירית של כמעט כלל יבואני הפרמיום.

הרי לא באמת הגיוני ש:

* אני ארכוש רכב במחיר יקר יותר מהיבואן (הוא מהיצרן, אני מהדילר האמריקאי).

* אני אשלם הרבה יותר על ההשטה (הוא על אלפי מכוניות בשנה, אני על מכונית בודדת חד פעמית).

* נשלם בדיוק את אותם מיסים.

ובסוף נגלה שעוד חסכתי 200K ש"ח.:shock:

זה נשמע לך הגיוני?

ואל תענה לי כמו אובר-חוכם "כן זה נשמע לי הגיוני, כל אחד יתמחר את המוצר שלו כאוות נפשו ומי שרוצה יקנה, מי שלא, שלא יקנה" כי ברשותך, זה קשקוש קפיטליסטי חזירי ודוחה (לא אתה חו"ח אלה הגישה הזאת).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני יודע. זה עובד על תקן של יד לוחצת יד. או לא לוחצת במקרה זה.

אתה מוזמן להתייחס לנושא, שבו דיברתי על זה שיבואן מיני ובמוו בארץ מעניק הנחות של עד 20% על כל דגמי הרכבים,

במקום לענות תשובות מתנצחות לא רלוונטיות. אם אין לך דבר להוסיף על הנושא שהעליתי, אל.

פורסם

ואל תענה לי כמו אובר-חוכם "כן זה נשמע לי הגיוני, כל אחד יתמחר את המוצר שלו כאוות נפשו ומי שרוצה יקנה, מי שלא, שלא יקנה" כי ברשותך, זה קשקוש קפיטליסטי חזירי ודוחה (לא אתה חו"ח אלה הגישה הזאת).

אין קפיטליזם שהוא לא חזירי, וטוב שכך. אני מת על קפיטליזם חזירי, אבל לצערי מה שיש פה הוא לא קפיטליזם. כשהיבואנים מוגנים על ידי משרד התחבורה, שהמדינה חוסמת בכוח את האפשרות לייבא רכבים אירופאים מארה"ב, כשהמכס משתמש במחירון שלו לצורך חישוב מיסים בייבוא אישי, כשהבירוקרטיה היא כזו שאתה צריך גורמים מהשוק האפור אם לא גרוע מזה שיסדירו את הניירת ויכניסו את הרכב לארץ, כשאתה לא יכול להזמין חלפים בעצמך כי המכס ומשרד התחבורה יתעללו בך - אין כאן שום אלמנט של תחרות ולכן אין כאן שום אלמנט של קפיטליזם. זו מאפיה בחסות המדינה.

וכן, שכל אחד יתמחר את המוצר שלו איך שהוא רוצה ומי שלא רוצה, לא יקנה. אבל בלי שהמדינה תכריח אותנו לקנות ממנו.

עכשיו באים דלק ומראים לשוק היוקרה קפיטליזם חזירי מהו. לתמחר את המכוניות בצורה אגרסיבית שתמכור ותייצר רווח - זה קפיטליזם חזירי במלוא תפארתו. קרטל בחסות הרשויות הוא לא קפיטליזם, חזירי or otherwise.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אתה צודק במה שאתה מעיר על שוק הרכב רק ש"קרטל בחסות הרשויות" רלוונטי לגבי כל שוק הרכב אבל בזמן שיש כאלה שמתמחרים בצורה שפויה והוגנת (במונחים ישראליים) , יש מצד שני את החזירים.

פורסם
אתה צודק במה שאתה מעיר על שוק הרכב רק ש"קרטל בחסות הרשויות" רלוונטי לגבי כל שוק הרכב אבל בזמן שיש כאלה שמתמחרים בצורה שפויה והוגנת (במונחים ישראליים) , יש מצד שני את החזירים.

אם הייתה באה המדינה וחוסמת באופן גורף כניסת לטאות שלא מיובאות על ידך, וכל מי שהיה קונה אוכל ללטאות היה צריך אישור מהמכס וממך, אתה רוצה להגיד לי שלא היית מעלה מחירים? כשנותנים לך, קח. כשהרגולטור נותן לך, קח בשתי ידיים. אין כאן חזירות, ככה מתנהג שוק מונופוליסטי. עובדה שעולות מאוד אלפי מכוניות בשנה, וששוק היוקרה הולך וצומח כאן בצורה מאוד חזקה.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

בדיוק.

מי שלא רוצה - שלא יקנה.

בשוק חופשי, כל זמן שיש מי שמוכן לשלם תמיד ימצא זה שיהיה מוכן למכור בשולי רווח גבוהים ככל שניתן.

כל עסק רוצה למקסם את רווחיו, ואין כאן שום חזירות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

במילה אחת גדולה ק-ש-ק-ו-ש!

בשתי מילים קשקוש קפיטליסטי.

בשלוש מילים, קשקוש קפיטליסטי חזירי!

אני אשאל שוב, כמה יבואנים בודדים מתמחרים בצורה הזויה לחלוטין בעוד כל יתר היבואנים מתמחרים בצורה סבירה פלוס מינוס (בקנה מידה ישראלי).

מה, כל היתר פראיירים, אהבלים, פילנטרופים שלו שמעו על "התורה על פי רועי" ואלטרואיזם חסר פשרות הוא הנר לרגליהם?

יש לך מניות/ משרה בקמור שאתה מסרב להודות שהתמחור שלהם היה חזירי והזוי?

פורסם

מעניין את הסבתא שלי קמור ודלק מוטורס יחד.

מצידי הם יכולים לקבל מהיצרן מכוניות חינם.

אף פעם לא עשיתי חשבונות של אחרים, ולעולם גם לא אעשה.

לא מתאים לי - לא קונה.

פורסם
רק שאנחנו לא מדברים על גוצ'י מול שמוצ'י אלא על הבדל של 200K ש"ח בין X6 מהיבואן לבין X6 ביבוא אישי.

לאן הולכים ה 200K ש"ח האלה אם לא משתלשלים ישירות לכיסו של היבואן תאב הבצע?

אז למה קילו עגבניות לא עולה 7500 ש"ח?

למה דירת 2 חדרים בתל אביב לא עולה 74 מיליון ש"ח?

הרי לשניהם יש אחלה ביקוש שבעולם.

אולי זה בגלל שיש לכל מוצר גזרת מחירים שנקבעת ע"י השוק?

אם כל שוק הרכב עולה ב 20% בתקופה מסוימת, אין שום סיבה אמיתית שיבואן מסוים יעלה את המחירים ב 60% גם אם יש דרישה למוצרים שלו.

סיכום מקוצר של המבוא למבוא לכלכלה:

סליחה על הגרפים הלא מדויקים... :?

Untitled.jpg

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

קמור, מסיבותיהם שלהם, החליטו לתמחר את המיני כך שיעלו מעט מאוד יחידות על הכבישים ולהרוויח הרבה מאוד כסף על כל יחידה. כתבתי על זה בעבר והתפלאתי איך זה לא הבעיר את חמתם של מנהלי האיזור בב.מ.וו, שבעצם נפגעו מהמדיניות הזו מאחר והם לא התחלקו עם קמור בשלל ופשוט מכרו פחות מכוניות. בכל מקרה, זו החלטה עסקית לגיטימית לחלוטין. לספר לך משהו? פה ושם בא אלי לקוח עם כלמיני פרוייקטים שאני לא רוצה להתעסק בהם. אז אני מעלה את המחיר לכזה שאני לא יכול לסרב לו. יקחו - יקחו. לא יקחו - לא מעניין אותי. זה הופך אותי לחזיר?

באותה מידה, אני מאמין שקמור לא רצו, או לא יכלו, להפוך ליבואן mass market בשוק המיני בדומה לאחרים בתחום הזה. אני לא יודע אם זו החלטה עסקית נכונה או לא. אני כן יודע שקמור הפסידה כסף ברבעונים האחרונים. לך תדע, אולי ב.מ.וו חייבו את קמור למכור מיני, כחלק מהקונצרן? אולי לא הייתה להם ברירה, ולכן הם השתינו על הזיכיון הזה במשך עשור?

עד כאן הכל לגיטימי ומכובד. הדבר היחידי שלא לגיטימי כאן הוא, שבגלל משרד התחבורה, אין לנו יכולת לייבא בעצמנו מיני מארה"ב, אלא מכריחים אותנו לקנות מקמור.

האם זה יותר ראוי או הגון מבחינה עסקית למכור פי כמה יחידות, אבל ברווח של 20% על כל יחידה לעומת מה שעשו קמור? זה לא, כי אין כאן שום פגם אתי. זה אפילו לא תרופה או מוצר יסוד שעוד קיים איזשהו פגם בהפקעת מחיריו, אלא מכונית חצי-פרימיום בעלת שימושיות מפוקפקת.

הגוף היחידי כאן שמתנהל בצורה לא לגיטימית הוא הרשויות, שמספקות את התשתית שמאפשרת לקמור לנהוג כך ומחייבות את הצרכן לקנות מקמור. הם היחידים שחייבים לך, האזרח, דין וחשבון, בטח שלא קמור.

אגב, לא אחת ולא פעמיים אני התלוננתי על יבואנים שמרוויחים יותר מדי לעומת חו"ל ועל כן לא אקנה את התוצרת שהם מביאים. לאחרונה זכור לי וויכוח בנושא לגבי המגאן RS. זה שאני עושה את החשבון שלי כצרכן, משונה ככל שיהיה, לא משליך על היבואן כחזיר. כנראה שקרסו נמצאים עם רנוספורט באותו מקום שנמצאו קמור עם המיני, זה בעיקר כאב ראש שהם לא ערוכים לו. רוצה - תקנה, לא רוצה - אל תקנה. אני מבדיל, בכל אופן, בין עולם הערכים הפרטי שלי כצרכן לבין ההסתכלות על היבואן. מבחינתם הם צריכים למקסם רווח, לא לעזור לי להגשים פנטזיות מוטוריות.

פורסם

אם בעיני הציבור התמחור של מיני וב.מ.וו היה לגיטימי אז היית רואה הרבה יותר מיני ובץמץוו על הכבישים ולא הייתה שום סיבה שבעולם שהזכיון יעבור מקמור לדלק מוטורס.

בניהול נכון, זכיון של ב.מ.וו ומיני שקול בכל מקום בעולם לזכיון להדפסת כסף.

מאיזו סיבה, דוקא בישראל הזכיין המקומי לא הצליח להדפיס כסף אלא להפסיד כסף וזה בעיקר מ 2 סיבות (לדעתי),

1. התמחור השערורייתי הבריח המוני לקוחות פוטנציאלים מאולמות התצוגה.

2. חלק ממש לא מבוטל מהרוכשים רכשו בסגנון של "דומרני שלח אותי, אמר שמשה יכין דחוף X5 שחורה עם כל התוספות. קח בינתיים 100K ש"ח, בהזדמנות נשלם את היתרה".

מעניין מה אחוז החובות האבודים במאזן של קמור ב 2011 כי אני בספק אם מישהוא שם ירים טלפון בסגנון של "דומרני אתה שומע, אנחנו סוגרים את הבסטה אז אנחנו מבקשים לשלם עד שבוע הבא את ה 2.5 מיליון שקל שאתה חייב לנו".

פורסם

אתה צודק לחלוטין. ולכן, אין כאן שום אלמנט של קפיטליזם, ובוודאי לא של קפיטליזם חזירי. יש כאן ניהול כושל, התנהלות כושלת, מדיניות מושחתת של הרשויות וציבור גדול שרוצה מיני אבל לא יכול. מה שדלק עושים עכשיו זה קפיטליזם חזירי לפי הספר: להוריד מחיר לנקודה האידיאלית, להפוך את הפעילות לרווחית, לדפוק את היבואנים האחרים ולהדפיס כסף. ככה עושים את זה.

להזכירך, באמריקה, ארץ הקפיטליזם החזירי, מיני היא מכונית שווה לכל נפש.

פורסם

אתה צוחק או רציני ?

אפילו בשיקגו בשנות ה 30' דברים כאלו לא היו מקובלים.

שום יבואן לא ישחרר רכב ללקוח ללא גמר חשבון, עד השקל האחרון.

לפי התאוריה שלך, מחר בבוקר דומראני יכנס למנכ"ל טבע וידרוש 10% מהרווחים, ויגיד שמשה שלח אותו.

ועכשיו ברצינות.

קבוצת קמור כוללת עסקים רבים, שיבוא מכוניות ב.מ.וו ומיני מהווה אחד מהם.

בשל רמת המכירות הנמוכה, באופן טיבעי, הם היו חייבים לתמחר בשולי רווח גבוהים יחסית.

לא פשוט להחזיק מוסך מרכזי, מחלקת שירות, אולמות תצוגה וכיו"ב, וכאן מתחיל מעגל קסמים.

ב.מ.וו החליפה 3 יבואנים ב 30 שנה האחרונות, שלמעשה עד שנת 85' לא היה כמעט יבוא מסודר של מכוניות ב.מ.וו לארץ.

ואז דומראני עוד היה ילד.

פורסם
אתה צוחק או רציני ?

אפילו בשיקגו בשנות ה 30 דברים כאלו לא היו מקובלים.

שום יבואן לא ישחרר רכב ללקוח ללא גמר חשבון, עד השקל האחרון.

לפי התאוריה שלך, מחר בבוקר דומראני יכנס למנכ"ל טבע וידרוש 10% מהרווחים, ויגיד שמשה שלח אותו.

.

קודם כל, בא שנינו נודה שאם מחר בבוקר הייתה כותרת שדומרני סוחט מחברת טבע 10% מהמחזור שלהם, אף אחד לא היה מתעלף מהפתעה.

עניינית, בנוגע לקמור, זאת לא המצאה שלי, דובר על זה רבות בתקשורת וזאת בהחלט צורת ביצוע העסקים שקמור ניהלה עם השוק האפור/ השחור והעולם התחתון.

• תוכן חדש...