Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי ה C5 , בדור שני ללא יוצא מן הכלל גם PK וגם לא PK הכפתור שבקצה הידית משמש ל דיבורית BT.

גם אני חשבתי שזה סתם כפתור או פקק, בסוף לאחר שהתקנתי דיבורית BT מקורית הופתעתי לדעת שהוא משמש לחיוג קולי (לאחר הגדרת BSI).

אני כמעט בטוח ש ב C4 זה אותו דבר, כיוון שמדובר על אותו מערכת שמע. RD4

פורסם

אני אשמח...

בקצרה, בשלהי סוף שנות ה-90 נכנסו ביצרניות הרכב המפוארות תקשורת בין מחשבי הרכב.

כמו בבית ובמשרד, שיש לך יכולת לשתף נתונים בין המחשבים ברשת, כך נעשה גם ברכב.

לתקשורת הזאת ניתן שם - רשת CAN. ברשת ישנם כמה רשתות וכל אחת נבדלת במהירות שלה ובעדיפות שלה.

היצרן הצרפתי, כמו הרבה דברים אחרים, רצה להיות יחודי, ופיתח מערכת תקשורת משלו. היא נקראה CAN-VAN.

כלומר הרשת שאחראית על מחשב גיר, מחשב הזרקה ומחשב ABS היא תקשורת CAN, וכל שאר המחשבים ברשת הם בתקושרת VAN. כמובן שהם נבדלים במהירויות ובעדיפויות.

לאחר שהעולם התחיל לעבור לרשת מחשבים ברכב גם במכוניות עממיות, והוא עבר לרשת CAN, היצרן הצרפתי נשאר בודד במערכה.

לכן, בשלהי 2004-2005 היצרן החליט לעבור לרשת ה- FULL CAN (כל המערכות עובדות על CAN) ולהתאים את עצמו לסטנדרט של שאר הרכבים בעולם. זה התאים מבחינת שימוש בחלקים, וכמובן שרשת ה CAN יותר מהירה מרשת VAN.

זה היה בתמציתיות בין ההבדלים.

לכן, זה לא נכון להשוות בין 307 דור ראשון, C5 דור ראשון וכו' ל C4.

דרך אגב אני עדיין משוכנע (מנסיון של כמה שנים על הרכבים האלה) שאין כפתור על הידית של האורות. הרבה תפקודים עברו לכפתורים שעל ההגה, כמו אפשרות של מענה לשיחת טלפון, כיוון מגביל מהירות ובקרת שיוט, שליטה על הרדיו וכו'.

אם יש שאלות נוספות אשמח לענות.

נ.ב.

המחשב BSI שכולם מדברים עליו, הוא למעשה השרת אשר מקשר בין כל המחשבים.

גם הוא השתנה כתוצאה מהמעבר לרשת FULL CAN.

לידע כללי, כבר יש מערכות תקשורת יותר מהירות מהFULL CAN ויותר חכמות.

פורסם

דרך אגב אני עדיין משוכנע (מנסיון של כמה שנים על הרכבים האלה) שאין כפתור על הידית של האורות. הרבה תפקודים עברו לכפתורים שעל ההגה, כמו אפשרות של מענה לשיחת טלפון, כיוון מגביל מהירות ובקרת שיוט, שליטה על הרדיו וכו'.

זה גם מה שאני חשבתי, ולכן שאלתי אם הכפתור הוא באמת כפתור וזו התשובה:

הכפתור אכן לחיץ..זה לא פקק..

אני נוטה להאמין, שהתשובה של עומרי 75 נכונה (שליטה על חיוג קולי בדיבורית).

כלומר הרשת שאחראית על מחשב גיר, מחשב הזרקה ומחשב ABS היא תקשורת CAN, וכל שאר המחשבים ברשת הם בתקושרת VAN. כמובן שהם נבדלים במהירויות ובעדיפויות.

לאחר שהעולם התחיל לעבור לרשת מחשבים ברכב גם במכוניות עממיות, והוא עבר לרשת CAN, היצרן הצרפתי נשאר בודד במערכה.

לכן, בשלהי 2004-2005 היצרן החליט לעבור לרשת ה- FULL CAN (כל המערכות עובדות על CAN) ולהתאים את עצמו לסטנדרט של שאר הרכבים בעולם. זה התאים מבחינת שימוש בחלקים, וכמובן שרשת ה CAN יותר מהירה מרשת VAN.

ב CAN -VAN בנוסף למה שרשמת גם שליטה במתלים (C5), והגה כוח, חיישן מצב הגה (במכוניות על ESP) היא דרך CAN.

אני חושב, שהרכב הראשון של פיז'ו, שהיה עם FULL CAN הוא 407.

• תוכן חדש...