Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

will, אני לא רוצה להתקרצץ אך אתה מחמיץ מספר דברים חשובים לנהג הממוצע. המכונית הזאת לא מתאימה לשימוש בין עירוני. נקודה.

-מהירות הנסיעה האמיתית בכבישים בין עירוניים היא כ- 110 קמ"ש, במהירות זו אני לא בטוח כי מתכנת הגר במודיעין יצליח להגיע לרמת החייל (ועם מזגן דולק) בפלואנס החשמלית.

-ובכביש 6:-) לפני מספר שנים עשיתי את מודיעין-פתח תקווה יום יום דרך כביש 6, מהירות השיוט שלי בליסינג שקיבלתי הייתה כ- 135 קמ"ש ותאמין לי שלא הייתי הכי מהיר.

-במספר מקומות בעולם מהירות הנסיעה הרישמית בכבישים בין עירוניים גבוהה מה 100 קמ"ש שאנו מכירים. האם יאפשרו בכלל לפלואנס חשמלית לעלות על "אוטובאן"?

95 כ"ס ידרשו לדעתי בשביל 170 קמ"ש
אולי ברכב עם שטח חתך קידמי נמוך יותר (כגון מכוניות המיני למיניהן), רכב משפחתי כנראה ידרוש יותר.

החישוב שביצעת למקרי קיצון אופטימי ב 20%-10%, מנועי זרם חילופין מתוכננים לתדר וסל"ד אחד (כמובן עם יכולת שינוי לא קטנה אך הנצילות קטנה ככל שהסטייה גדלה), הפסדי ההמרה גדלים וניצולת הסוללה יורדת. ממה שאני זוכר, בחלק מהרכבים החשמליים (מלפני הרבה זמן) הייתה תה"ל עם שני הילוכים עקב המגבלות האלה.

בכל מקרה, הפלואנס החשמלית אינה אופטימלית בשני השימושים שלה. כרכב עירוני אין צורך ביכולת החלפת הסוללות המוסיפה למחיר הרכב וכרכב בין עירוני אין ביכולתה לנסוע לטווח מספיק ארוך בצורת הנהיגה המקובלת בכבישים בין עירוניים.

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
,

בכל מקרה, הפלואנס החשמלית אינה אופטימלית בשני השימושים שלה. כרכב עירוני אין צורך ביכולת החלפת הסוללות המוסיפה למחיר הרכב וכרכב בין עירוני אין ביכולתה לנסוע לטווח מספיק ארוך בצורת הנהיגה המקובלת בכבישים בין עירוניים.

זה בדיוק הדיסוננס של רכב חשמלי.

לגבי מהירות מרבית-

להערכתי 95 כ"ס אכן מספיקים לסביבות 170 קמ"ש, ואילו עבור ה 135 קמ"ש אליהם הוגבלה הפלואנס יספיקו כ 50 כ"ס שהם כ 35-40 KW , ולכן המצבר (22 קוט"ש) יגמר תוך 30-40 דקות והרכב יסע רק 70-80 קילומטר.

ואני לא חושב שהמנוע בנוי לסל"דים של 170 קמ"ש. מרגע שהחליטו על הגבלה ל 135 נוצרה אפשרות לקצר את יחס ההעברה לטובת יותר כוח בהתחלת נסיעה ויותר נצילות בצריכת האנרגיה במהירויות נסיעה נמוכות. סביר להניח שזה מה שעשו.

ולעניין שווי שימוש-

לא ברור לי מדוע שווי שימוש הוא סכום קבוע, עם כל החישובים של "מאיזה קילומטרז' שנתי כדאי לי לקחת רכב ליסינג" שנוצרים מזה שהתשלום קבוע אבל השימוש שונה אצל כל נהג.

היה פשוט מאוד צריך לראות כמה כסף המעסיק שילם לחברת הליסינג בשביל האוטו שלך, כמה כסף הוא שילם על דלק שתודלק בפזומט שלך, להתיחס לסכום הזה כאל משכורת ששולמה בטובות הנאה במקום בכסף, למסות 80% מזה בהנחה ש 20% זה נסיעות לצרכי עבודה, וזהו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בטר פלייס מורידים מחירים!

מחיר רנו פלואנס החשמלית ירד בתחילת יוני ב-1,700 שקל.

כשראיתי את הכותרת הייתי בטוח שהעיסקה החודשית יורדת ל 1700 ש"ח לחודש!

ואללה מגניב חשבתי לעצמי, אבל לא, מחיר הפלואנס החשמלית יורד ב 1700 ש"ח! :shock:

באמת תודה רבה! :lol:

אני עובר כמעט מידי יום בכניסה ללהבות חביבה ששם "הולכת ומוקמת" תחנת החלפה לסוללות של בטר פלייס.

למה המרכאות אתם שואלים? כי אני כבר חודשיים לא ראיתי שם אף פועל ושום סימני התקדמות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בקצב הזה יכול להיות שבסופו של דבר זה ייגמר כמו קיקה,

ואת הפלואנסים שכבר שיחררו מהבונדד ימכרו עם סוללה, בלי חוזה, בלי אחריות ובלי כלום ב60K רק כדי להחזיר כמה סנטים לדולר לנושים,

ואז באמת יתגשם החזון של רכב חשמלי במחיר משתלם :lol:

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הלוואי. כל העסק הזה מסריח מהראש, ועד כמה שזה נשמע מגעיל אני באמת מקווה שהחברה תקרוס, ובטר פלייס תיזכר לעד כעוד פלופ שנפל

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אם בטרי פלייס אומרים את האמת, הרי שבחישוב פשוט הרכב עולה להם 85,000 ש"ח.

זה כמובן לא הגיוני בהתחשב בזה שרנו פלואנס רגילה, הכוללת את כל המכללים (להזכיר - בפלואנס החשמלית המחיר לא כולל את הבטרייה), עולה לקרסו כ- 45,000 ש"ח.

אז או שבטרי פלייס ממש ממש סוחרים גרועים אם הם קונים מוצר נחות בפי שתיים כסף, או שהם פשוט... משקרים. תבחרו.

לא להאמין שקרנות הפנסיה שלנו מושקעות בכישלון הידוע מראש הזה... :brickwall:

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

אז מה אנחנו למדים בשנה האחרונה?

אנו למדים שהכשרון היחיד שצריך בכדי לההפך לטייקון הוא להכיר מישהוא בחלונות הגבוהים.

שילפו להם מתחת לרגליים את שטיח המונופול ופתאום הם נהפכים לאחד האדם, אפילו לכזה עם החלטות עיסקיות לא מוצלחות במיוחד.

פורסם

שלום לכולם,

ראינו שעלתה כאן בפורום התייחסות לנושא הוזלת המחירים ורצינו להתייחס לנושא ולשפוך מעט אור.

למעשה בהפחתת המס על המכונית החשמלית מ 10% ל -8% אנחנו מיישמים את החלטת הממשלה מלפני חודש ומגלגלים את כל הטבת המס באופן מלא וישיר ללקוח.

עדכון והפחתה של מס הקניה על רכבים ירוקים על ידי משרד האוצר הינו חלק מהמשך מדיניות הממשלה, שהחלה כבר לפני מס' שנים, לעודד את השימוש בישראל בכלי רכב ידידותיים יותר לסביבה, באמצעות תמריצי מס שיעזרו להכניס את המכוניות האלו לשוק כידוע, המכונית החשמלית היא בעלת 0 פליטות.

בנוסף להטבת המס הנוכחית, בטר פלייס מציעה ללקוחותיה שירות הכולל נסיעה ברכב חשמלי חדש המאפשר חיסכון של עד 30% לעומת שימוש ברכב בנזין מקביל.

בגירה, תחנות החלפת הסוללה נמצאות בימים אלו בשלבי הקמה סופיים והלקוחות הראשונים כבר נוהגים במכוניות החשמליות החדשות שלהם בכבישי ישראל, אתה מוזמן להתעדכן בסטטוס של התחנות אצלנו באתר http://israel.betterplace.com/the_solution/bss/Pages/default.aspx

צוות Better Place

פורסם

יאללה! איזה תותחים החבר'ה מבטר פלייס!

בנוסף להטבת המס הנוכחית, בטר פלייס מציעה ללקוחותיה שירות הכולל נסיעה ברכב חשמלי חדש המאפשר חיסכון של עד 30% לעומת שימוש ברכב בנזין מקביל.

מה הלאה? אורנג' תפרסם שהיא מציעה ללקוחותיה שירות הכולל שיחה באייפון? אולי הוט תבשר לנו שכהטבה ללקוחותיה היא תאפשר להם לצפות בטלוויזיה - 'בביתם שלהם!'?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

בגירה, תחנות החלפת הסוללה נמצאות בימים אלו בשלבי הקמה סופיים והלקוחות הראשונים כבר נוהגים במכוניות החשמליות החדשות שלהם בכבישי ישראל, אתה מוזמן להתעדכן בסטטוס של התחנות אצלנו באתר [/font]http://israel.betterplace.com/the_solution/bss/Pages/default.aspx

צוות Better Place

סטטוס בפייסבוק ומנשרים לעיתונאות מאת מחלקת היחצנות זה מגניב אבל מה לעשות, יש במקביל גם את החיים האמיתיים שממשיכים להתנהל.

שאני אצלם מידי בוקר את ההתקדמות באתר ואעלה לפה תמונה? :wink:

פורסם
יאללה! איזה תותחים החבר'ה מבטר פלייס!

מה הלאה? אורנג' תפרסם שהיא מציעה ללקוחותיה שירות הכולל שיחה באייפון? אולי הוט תבשר לנו שכהטבה ללקוחותיה היא תאפשר להם לצפות בטלוויזיה - 'בביתם שלהם!'?

חח כמה שאתה צודק ...

אוטו-מאניה :-)

פורסם
למרבה הצער ניסוח זה נשמע יותר כפרסומת של חנות אופנה זולה במבצעי סוף שנה מאשר של חברה מכובדת. עד? רכב בנזין מקביל? (פלואנס דיזל אומר משהו למישהו?) מה דעתכם על מספרים מוחלטים בהשוואה למכוניות הסטנדרטיות הנעות על כבישי הארץ?

כפי שעלה כבר בעבר אי אלו (המון פעמים) הסתייגויות בנגע למחיר השימוש האמיתי ברכבכם, וכפי שהתגובות שלכם בנושא זה היו פחות ממספקות עושה רושם כי גם הודעה זו לוקה בחסר.

(ובואו ונגיד את זה ככה, ייצא לאישתי זול יותר לעשות את ה 12K ק"מ שנתי שלה במרצדס הבנזין שלה בעלת מנוע של 2.4 ליטר מאשר ברכבכם)

פורסם

חבר'ה, 'נציגי' בטר פלייס בפורום הם לא יותר מאשר נציג וירטואלי. אין מה לכעוס עליהם, אין להם מנדט להתייחס עניינית סוגיות שמעלים פה, אין ולא תהיינה להם תשובות וחבל על האנרגיה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לפחות אם זאת הייתה אנרגיה ירוקה :roll:

פורסם

אגסי יוצא שוב לעיתונות למשהוא שלי נראה כמו קרב בלימה אבל בין אם מדובר בקרב בלימה או לא, ראבאק, לעצמו הוא מאמין שעוד עשור 100% מהרכבים על הכביש יהיו חשמליים? :shock:

שי אגסי: "בעוד עשר שנים מהיום - 100% מהמכוניות בישראל יהיו חשמליות"

אולי הוא אומר את זה בשביל שיתעסקו בכותרת הזויה שכזו ואולי לא ישימו לב לרבעון נוסף עם גרעונות ענק של 51 מליון דולר.

דרך אגב, זוכרים את כל החישובים של עלות ונוחות שחישבנו פה על רכבים נטעני רשת?

פתרון (חלקי) מגניב שפיתחו באנגליה הוא עמדות טעינה בחינם במגרשי החניה של קניונים וסופר מרקטים, רק תבוא לקנות אצלנם.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...