Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
חברים, ראשית, אינני מעובדי ב"פ וטרם רכשתי אחת, אך אני מכיר לא מעט מלקוחות החברה.

כמה דברים:

1) השקר שהתקשורת הפיצה (שמכרו חשמל ביוקר) אינו נכון בעליל (וראיתם זאת בעצמכם-הלילה והיום קראתי את התגובות מיום הפירוק ועד היום), מכיוון שהחברה מכרה שירות.

חבילת השירות כללה את עלות החשמל (ששולם ע"י ב"פ), האינטרנט של מ.המולטימדיה וההתקשרות למ.הבקרה, החכרת הסוללה (!!!) וכו'.

איך שלא תגלגל את זה, הפלואנס ZE דרך אגסי הייתה יקרה לקניה ויקרה לאחזקה מפלואנס דיזל וזה מפספס לחלוטין את הפואנטה (בעיקר גם לאור המגבלה העצומה של טווח מוגבל) וזו הסיבה העיקרית והכמעט בלעדית בגללה רכבים לא נמכרו. עם העובדה הזו אתה לא יכול להתווכח, הרכבים פשוט לא נמכרו!

2) כפי שהתפרסם באחת הכתבות, המכונית עלתה ל-בטר פלייס יותר ממה שעלתה ללקוח, כך שזהו עוד שקר-שהרכב עלה יותר ממה שהיה צריך (שכחתם שעדיין יש מע"מ וטכנולוגיה בפיתוח?)...

אתה מוזמן לחפור פה ב 183 עמודי השרשור, צרפתי בזמנו ציטוט ישיר מפיו של אגסי שה ZE זולה משמעותית לקניה עבורו ממחיר הפלואנס בנזין.

3) לדעתי, הבעיה שהפילה את הפרויקט (בנוסף לאנטי שהתקשורת פרסמה-מאינטרס, וכל הטוקבקיסטים הממומנים-שיש גם כאן), היתה גם הקמת יותר מדי תחנות (הכמות היתה לפי 100k מכוניות!), ולא הקמה לפי מסירות בפועל.

עד לרגע האחרון, היו מעט מידי תחנות, אז אני לא יודע על איזה "יותר מידי" אתה מדבר.

אתה מסתכל על המטבע מהכיוון הלא נכון, פרישת התחנות המלאה עדיין הייתה מועטה מידי, זה פשוט שאי מכירת מכוניות לא הצדיקה את כל כדאיות הפרויקט ואת זה כבר הסברנו למה לא נמכרו מכוניות.

4) אולי היו צריכות גם לקצץ בגודל המשרדים...

בקיצור, להיכנס לתכנית הבראה רצינית במקום פירוק.

כן, מסכים, תוכנית הבראה שבה היו מוזילים מכוניות, מוזילים שרות ומוזילים את ה"חשמל" הייתה אולי יכולה לעבוד.

אבל זה היה מעט מידי, מאוחר מידי והכי חשוב, כהרגלו בקודש, עידן עופר מחפש קומבינות ושקשוקות, לא עסק שאחרי 10 שנים יתחיל להחזיר את עצמו וברגע שהבין שפה לא תהיה לא שקשוקה ולא קומבינה, הגליוטינה ירדה על עתיד החברה.

הסוף כבר ידוע לכולנו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

המטען הוא תלת פאזי. חברת חשמל יודעת לווסת את זה יפה מאד . בשיאי צריכה לפעמים רואים שהם מורידים יזום פאזה . אז גם נפסקת הטעינה של הרכבים באיזור המדובר.

החוק שהועבר הוא חוק אי תחרות נטו.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
אומנם הספיקו למסור כ-1,000 רכבים (בחצי-שנה, תחת חששות הציבור וכל האש שהונתה לפרויקט), אך במקור-היו אמורות להיות כ-100K רבים עד השנה הזו.

לכן, איננו יודעים איך המערכת היתה מתנהלת.

בכל אופן, אני די מסכים עם טענתך, מכיוון שאכן הטעינה היא לילית.

אך בסדר...

נושא העומס אינו מדויק, אך עדיין-מכיוון שמדובר במתחים גבוהים, יש צורך בניהול המערכת למניעת צרות במצבי-חירום ולמנוע את כל שיטות-הטעינה המסוכנות.

הרי הראש היהודי חושב עליהן (שלשול כבל מחלון קניון עזריאלי, קומה 50...)...

אותו אידיוט שימתח את הכבל מעזריאלי גם נוהג ברכב ככה שצריך לטפל בכסיל, ולא בכבל, הכבל לא אשם, האידיוט יסתדר יופי בלהרוג אנשים מאחורי ההגה גם אם "תציל אותו מהכבל" עם חוק מצחיק.

פורסם
תעשה לעצמך טובה - ותפסיק לדבר שטויות.

מי שהפיל את המיזם היה אגסי, שלמרות ההטבות מס שהיו לו הוא דרש מחיר זהה לרכב בנזין, העביר בכנסת חוק שלא יהיה ניתן להטעין בשקע ביתי כדי שכולם יהיו כבולים אליו ואז הציע מסלולים לא משתלמים (פלואנס דיזל עלתה אז אותו דבר והיתה משתלמת יותר בהוצאות).

הציבור הצביע ברגליים והפרוייקט נפל - ועל הדרך בזכות זה הוא הקשה על שיווק כל רכב חשמלי אחר.

נכון,שהרכב עצמו זכה להטבות מס, אך לא זכה להטבות ולאף תמיכה כלשהי.

הרי בנוסף ל-8% מס-רכב, הם שילמו מע"מ... זוהי אחת הסיבות מדוע הרכב עלה לצרכן 122,900 ש"ח (קצת פחות ממשפחתית מקבילה! ובטח לא יקר יותר).

בנוסף, כבר נטען שהחברה רכשה כל מכונית בכ-32k$, כך שבאמת-לא מדובר ברווח המפלצתי שדיברתם (והתשקורת) עליו.

(ואל תגידו לי "שבסוף הרכבים נמכרו ב-60k והוכיחו אחרת, מכיוון שזו השוואה שטותית!)

פורסם
לא היה צורך במתחרות אם היתה האפשרות לטעון בבית ולא היו נועלים את האפשרות למונופול של בטר פלייס.

הם החליטו לנעול את השוק ולהפוך את שוק החשמליות למונופול. אנחנו עדיין מרגישים את ההשלכות של זה, כי יש לנו רק שני דגמים חשמליים בארץ ולא עשרות.

אם לא היו נועלים את הטעינה הביתית כל אחד היה יכול לייבא רכב חשמלי (פיאט 500E, שברולט ספארק חשמלית, BMW I3, ניסאן ליף וכו') במקום להסתמך על הרכב הבינוני מינוס של בטר פלייס.

הפלואנס הרגילה היא לא רכב טוב במיוחד, ועם טווח אפסי זה נהיה יותר גרוע.

בעצם לא היתה סיבה לקנות כזה רכב כי הפלואנס דיזל היתה יותר זולה לאחזקה ונסיעה, עם טווח בלתי מוגבל.

אם היתה האפשרות לטעון בבית אז היה לי רכב אחד בנזין ואחד חשמלי במקום שני בנזין. ברגע שאמרו לי "אתה לא יכול לטעון בבית אלא אתה חייב לשלם כמות עצומה שלא משתלמת לך בכלל" אמרתי "Bitch please" וקניתי רכב בנזין שבו הנסועה עולה לי חצי מזה.

ומי אמר, שאתה חייב לטעון דרכם?

יכולת לרכוש את המכונית במחיר מלא (כלומר, כולל הסוללה), ולנסוע ללא קשר לפרויקט.

זה שלא יכולת להחליף סוללות וליהנות מתחזוקת הסוללה השוטפת-זה כבר סיפור (הגיוני) אחר...

פורסם

חוק הטעינה המנוהלת שקיים רק בישראל נולד משיתוף אינטרסים של המדינה שרצתה להקים תשתית לגביית מיסים על חשמל לרכבים שיאזנו את הירידה בגביית המיסים ממכירת דלקים ושל בטר פלייס שרצתה למנוע תחרות של טעינה ביתית זולה וחופשית.

לגבי ניהול עומסים, הטעינה המנוהלת היא חסרת תכלית בגלל שבכל מקרה כולם ירצו לטעון את הרכב למצב הקיבולת המקסימלי שלו בכל פעם שהם מחברים אותו לרשת החשמל.

אז הטעינה המנוהלת לא יכולה להשפיע על העומסים ברשת החשמל, אלא אם לבטר פלייס היתה תוכנית מגירה לגבות יותר כסף ממי שרוצה לטעון את הרכב יותר מהר בשעות העומס.

פורסם

טעינה חכמה בעקרון יכולה להפחית מאוד את העומס בדקות שיש בהן עומס יתר על המערכת.

כמו כן ניתן לטעון בתעריף מוזל בלילה (תעו"ז, שהוא גם מייקר את התעריף ביום. הגיוני לחייב עמדות טעינה לחיוב כזה או דומה).

פורסם
אפשר גם לחייב חברות שמוכרות רכבים חשמליים לפתוח תחנות כוח ירוקות (למשל סולאריות) על פי כמה רכבים הם מוכרים או לאפשר לפרטיים לפתוח תחנות פרטיות כאלו.

במקום זה , תן אפשרות לבעלי בתים פרטים / בנייני מגורים. להתקין מערכות סולריות על הגגות על חשבונם ולמכור את החשמל לחברת החשמל ללא צורך בפתיחת תיק במס הכנסה.

את חישוב המס תבצע חברת החשמל ותתן ללקוח הסופי את הסכום בנטו. רק במידה וההכנסה מיצור החשמל עולה על הצריכה. או עולה על אחוז מהצריכה

ככה הרבה אנשים יתקינו מערכות סולריות על הגגות , כיום כאשר צריך לפתוח תיק במס הכנסה , אני למשל לא נכנס לתחום הזה. לא שווה לי את ההתעסקות הזאת.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
טעינה חכמה בעקרון יכולה להפחית מאוד את העומס בדקות שיש בהן עומס יתר על המערכת.

.

איך בדיוק ?

היא לא משנה את השעות שבהן אנשים רוצים לטעון את הרכב. אם 1000 איש רוצים לטעון בצהרים את הרכב באותו המקום, הטעינה המנוהלת לא יכולה לעשות משהו לגבי זה, אלא אם תהיה סוג של אפליה שבה מי שמשלם יותר יטען את הרכב יותר מהר ולקיבולת יותר גבוהה.

לכן המשמעות האמתית של החוק מבחינת המדינה ובטר פלייס היתה הקמת תשתית לגביית מיסים על חשמל לרכבים וחיסול התחרות מצד חשמל ביתי זול וזמין.

פורסם

הרעיון הבסיסי מאחורי טעינה חכמה הוא בעת שעות העומס להפסיק את הטעינה של הרכב , כלומר ברגע נתון באים לטעון X רכבים. אולם לרשת החשמל אין מספיק רזרבה לטעינה , ולכן במקרה כזה למשל יטענו הרכבים בעלי קיבולת סוללה חלשה , או רכבים מאיזור מסוים (הרחוקים מעמדת החלפת סוללה למשל).

את ההחלטה את מי לטעון ומתי מקבלת התוכנה שמנהלת את רשת הטעינה בהתאם לכמות הבקשות ולרזרבת החשמל כפי שמתקבלת מחברת החשמל.

כלומר יכול בהחלט להיות מקרה שבו תחבר את הרכב לטעינה , תחזור אחרי שעה ומצב הסוללה לא השתנה.

בכדי לפתור את הבעיה הזאת , הקימו בטר-פלייס תחנות להחלפה מהירה של הסוללה.

זאת התיאוריה בכל מקרה. האם בוצע בפועל ? אין לי מושג.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אני לא מבין משהו אחד.

איך זה שבכמעט כל תחום שבו המדינה היא מונופול, והביקוש בצמיחה, הגוף שמבצע את זה על סף קריסה.

חברת חשמל: אסור בתכלית האיסור להרים תחנת כח, חוץ מחברת חשמל, והם בעצמם יוצרים בקיץ הפסקות חשמל יזומות כי הם לא עומדים בעומס.

דואר ישראל: הביקוש לדואר עקב ייצוא וייבוא חבילות מחו"ל רק גודל וגודל כל שנה, והדואר יותר ויותר בהפסדים, מפטר עובדים, מנצל את הפיצוציה של משה כדי שיחלקו חבילות כי הם לא עומדים בעומס..

כל גוף פרטי שהביקוש למוצר שלו היה עולה,היה מברך כל בוקר, גדל, מעסיק יותר כח אדם איכותי, משקיע בשירותים וזמינות.

רק מדינת ישראל קורסת ככל שהביקוש עולה.

וזה לא שזה חינמי, או מסובסד, הכל עולה כסף והרבה כסף. הזוי משהו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...