Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב !

רצתי לשמועה את דעתכם אל איזה רכב מיני אוטומטי היתם ממלצים לנסיעה מהסוג הזה בדגש על אמינות וצריכת דלק נמוכה .

אני כבר נסתי תקופה לא מבטלת את הנסיעות הללו ברכבים , POLO 2003 גיר רגיל ו סוזוקי ספלאש 2010 שתי הרכבים עמדו יפה במסימה.

כרגה אני עדיין עם הסוזוקי ורוצה להחליפה.

תודה!

:wink:

פורסם

מאוד דומה לצרכים ולנסועה שלי.

אם מתאים לך המראה והמחיר אז האפסילון מצוינת.

אני נוסע יום יום על קו ירושלים הרצליה ומקבל תצרוכת דלק ממוצעת של 1:19

פורסם

את לא נתת תקציב ולא ציינת אם זה משנה גיר ידני או לא.

בכל מקרה - רכבי מיני לא מומלצים כל כך לזה (רכבי מיני: אלטו/פיקנטו/107 וכו').

רכבי סופר מיני סטייל הפולו והסוזוקי יותר מומלצים כמובן.

אם זה אכן סופר-מיני אז להלן כמה דילים:

1. פולו 1.4DSG חדשה מאוטודיל - תוכלי לקבל מייד ובמחיר מצויין לדעתי (למישהו כאן הציעו ב-88K).

2. סוזוקי סוייפט/ספלאש - יש לסוזוקי עכשיו מבצע בו הם לוקחים את הרכב שלך חזרה ונותנים לך עליו מחירון.

3. אם תתפשרי על ידני - סקודה יציעו לך ב-73K פאביה ידנית. סיאט במעט פחות ייתנו לך איביזה ידנית - שתיהן 1.4.

4. רנו יימכרו לך את הקליאו באיזור ה-71 אלף ש"ח אבל עם מנוע 1.2 שקצת פחות מומלץ.

5. לאודי יש מבצע על ה-A1 TSI - בנפח 1.4 וגיר ידני ב-115 אלף בערך.

6. טויוטה יאריס החדשה במחיר של 99אלף מומלצת.

7. עוד עסקה טובה זאת ההונדה גאז' ההיבדרידית שאומנם עולה 116K אבל מאוד חסכונית והגאז סחירה מאוד ושומרת על ערכה נהדר.

תני תקציב ואז זה יהיה יותר רלוונטי.

פורסם

הוא ביקש אוטומטית, אבל בכל זאת:

C3 דיזל עולה 110.000 שקל.

מכומית סופר מיני ידנית עולה 70.000.

כמה שנים צריך לנסוע וכמה קילומטרים צריך לעבור, בשביל לחסוך 40.000 על פערים בצריכת הדלק?

פורסם

תודה על הדגובה המפורטת. אכן הכוונה היא לרכב סופרמיני אוטומטי, כרגה אני בכיוון האיריס כי נירא שהיא חסכונית אוטומטית ומבית טוב. כמובן שהג'אז היא בעייני עדיפה אך לדעתי לא מצדיקה את ההפרש במחיר.

לגבי הליסינג : אצלי בעבודה יש רק אחזקת רכב ואין אפשרות לכחת רכב ליסינג.

למה לדעתך רק דיזל ? היום סולר לא זול יותר מבנזין גם הרכב שאני רוכש פחות מאובזר מרכב בנזין וגם לא אוטומטי, צריכת הדלק של הרכבי בנזין החדשים לא בהרבה גבוה מרכבי דיזל אז למה אתה חושב שרק דיזל?

לגבי התקופות אני עדיין לא סגור אבל יתכן מאוד שלא מעט שנים.

תודה !

פורסם

לבוקי,

בחישוב מהיר:

50 אלף ק"מ ברכב סופר מיני הלוגם ליטר ל14 ק"מ יעלה ע"פ 7.5 ש"ח לליטר כ27 אלף ש"ח.

50 אלף ק"מ בפאביה דיזל 1.6TDI - לוגם ליטר סולר ל22 ק"מ (נסיעות ארוכות בכביש 6 על מינימום 130 קמ"ש מנסיון, נתון יצרן: 1:27 בבינעירוני)- עלות הדלק ע"פ מחיר זהה של 7.5 ש"ח לליטר יעלה כ17 אלף ש"ח.

משמע- חיסכון של כ10 אלף ש"ח לכל 50 אלף ק"מ. השאלה היא באמת כמה שנים הרכב יוחזק, צריך להסתכל לטווח ארוך (מה יהיה אחרי 200 אלף ק"מ וכו' במבחן עלויות התחזוקה), איך אופי הנסיעה ישפיע על הצריכה בבנזין ובדיזל וכו'.

לא שאני ממליץ רק על דיזל, גם בנזין זה טוב, אבל צריך לעשות ש.ב. ולהחליט. ייתכן שהחיסכון יהיה זניח. (לבדוק: טיפולים, צריכה בפועל, אמינות לאורך זמן, וגם סחירות- דיזל בעל קילומטראז' גבוה ימכר יותר בקלות ביחס לבנזין עם "קילומטראז' בשמיים").

לפותח השרשור- ככלל- ידני יותר חסכוני ואמין. נקודה (למעט חריגים). בדיזל הגיר יותר נעים לתפעול, אבל גם בחדשות הבנזיניות, לפחות באלה של VAG, הוא נעים לתפעול, יחסית. אז למה דווקא אוטומט?

אם ההתעקשות היא על אוטומט בלבד- התמונה משתנה, שכן דיזל אוטומט, למיטב ידיעתי, מתחיל בארץ ב127 אלף ש"ח (פלואנס דיזל) ומטפס מעלה לכיוון ה+145 לדיזליות מבית VAG. לגבי בנזין אוטומט וחסכוני- אין לי מושג לגבי המחירים.

לגבי מחיר הסולר- אם יודעים איפה לתדלק- מחירו זהה כמעט (+- 10 אג' לליטר) למחיר הבנזין.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מה דעתכם על ה JAZZ ההיברידית ?

אך היא תעמוד עם הנסיעה הזות נניח שלוש שנים ולאחר מכן להחליף אותה בתום האחריות .

חשבתי גם על הC3 פיקאסו דיזל רובוטי, מבחינת תצרוחת דלקים לפי נתוני יצרן הם די דומות.

מה דעתכם?

תודה!

• תוכן חדש...