Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נפלה לואדי עם רכבה, ונהרגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא בטוח שמעקה בטיחות היה עושה את ההבדל. מעקה בטיחות, בדומה לגוף הרכב, פועל על עקרון של קריסה מבוקרת (בעמודי המעקה) שמאפשרים לו להתקמט ולהתכופף למרחק מסוים, בין חצי מטר לשני מטרים, תלוי בסוג המעקה. מספיק שהמעקה היה מתכופף מטר החוצה לכיוון פי התהום, ועדיין היה מתאפשר לרכב ליפול תחתיו.

ובכל מקרה, מעקה אינו סירנה שקוראת לך אל מותך. הוא לא יכול לגרום לתאונה, אז אולי לא כדאי שנאשים אותו או את היעדרו בתאונה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למעקה בטיחות יש תפקיד - שהוא לא מבצע אותו אז הוא מיותר.

המדינה משלמת הון תועפות על המעקות בטיחות האלו - אם הם לא עושים את תפקידם - אז אפשר לוותר עליהם ולחוסך המון כסף שיילך למקומות אחרים שצריך אותו.

לא ייתכן שקבלן יבצע עבודה רשלנית ולא יואשם בגרימת מוות ברשלנות. לקבלן יש גם אחריות חוץ מלקחת את הכסף ולקנות ג'יפ ווילה.

שחולה מת ישר מחפשים מה הרופא עשה לא בסדר, לא משנה שהיה לו מחלה סופנית או עבר תאונה קשה - אז על אחת כמה וכמה שקבלן מקבל תנאים סטרילים וכסף לבצע עבודה ומתרשל.

הבנת??

פורסם
ובכל מקרה, מעקה אינו סירנה שקוראת לך אל מותך. הוא לא יכול לגרום לתאונה, אז אולי לא כדאי שנאשים אותו או את היעדרו בתאונה.

וזאת בדיוק הגישה הזאת שמנחה את כל שרי התחבורה לדורותיהם ואת משרד התחבורה, ומבטיחה שתאונות קטלניות מיותרות כגון התאונה הנ"ל ימשיכו להתרחש.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

הכתבה מערוץ 2: http://www.mako.co.il/news-israel/local/Article-e0516b317734531018.htm&sCh=31750a2610f26110&pId=786102762

כמי שנוסע שם לא מעט, אין סיבה להחליק בסיבוב הזה. גם לא ב90 קמ"ש (התמרור מגביל ל-60) וגם לא כשיש גשם, במיוחד כשלא מדובר בגשם ראשון אלא בכזה שנמשך כבר כמה ימים.

ברוב הכביש יש מעקות בטיחות. מעניין וחבל שדוקא בחלק הזה אין.

בכתבה בעלה טוען שבדיוק לפני שבוע הוחלפו הצמיגים. אני לא אתפלא אם מדובר בשילוב של גשם+צמיגים סיניים שהפנצ'ריה דחפה.

פורסם

אם היא הייתה נוסעת 60 כמו שמותר שם ( אני עובר שם גם ב90 והכל בסדר) היא לא הייתה עפה לשום מקום. כשאתה טס במהירות מטורפת או ישן בנהיגה זה מה שקורה. אלפי מכוניות עוברות שם כל יום והכל בסדר. לא מבין מאיפה החוצפה של המשפחה להאשים את הרשויות, נהגת שלא יודעת לינהוג ולא יודעת מזה להתאים את הנסיעה לתנאי הדרך, זה הכל.

פורסם
וזאת בדיוק הגישה הזאת שמנחה את כל שרי התחבורה לדורותיהם ואת משרד התחבורה, ומבטיחה שתאונות קטלניות מיותרות כגון התאונה הנ"ל ימשיכו להתרחש.

אני לא טוען שלא צריך גדר בטיחות. צריך ובגדול, ולא "גדר W" בשקל תשעים, אלא גדר חדישה ואיכותית (ויקרה) שסופגת אנרגיה באופן היעיל ביותר שאפשר. גדר כזאת יכולה להציל חיים בכמות ששעות רבות של הדרכה והסברה לא יצליחו. ובכל זאת, כל ההתמקדות הזאת בגדר מסיחה את הדעת מהדבר החשוב שהוא - להשים את עצמו במקומה של הנהגת המנוחה ולהבין מה קרה שם ומה אנו היינו עושים אחרת כדי לא להיות מעורבים בתאונה כזאת.

כמי שנוסע שם לא מעט, אין סיבה להחליק בסיבוב הזה. גם לא ב90 קמ"ש (התמרור מגביל ל-60) וגם לא כשיש גשם, במיוחד כשלא מדובר בגשם ראשון אלא בכזה שנמשך כבר כמה ימים.

בשביל להחליק לא צריך "גשם ראשון" ואפשר להחליק גם על כביש יבש וסלול היטב, עם רכב תקין וצמיגים חדשים ומנופחים כראוי, בלי לטוס על מאתיים קמ"ש. ובכלל, אני לא בטוח שאירעה כאן החלקה. הרבה יותר סביר שמדובר כאן בעייפות או משהו דומה שגרם לנהגת פשוט לערב את התחומים בין ישורת לעקומה ופשוט לנסוע ישר דרך הסיבוב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אחרי שראיתי את הסרטון אני גם לא מבין איך אפשר לעוף שם, הכביש כמעט ישר. אלמלא הפניה קצת אחרי העיקול הזה אפשר היה לקחת אותו גם ב-150 קמ"ש.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אולי תפסיקו לברבר סתם.

התאונה קרתה 20 מטרים אחרי הפניה לשכונת בן דור בנשר. מי שמגיע לעיקול הזה במהירות לא סבירה, בקלות יכול למצוא את עצמו בואדי. אין ולא היה שם מעקה בטיחות, היה מעקה לבני אדם שלא ימצאו את עצמם במחצבה הישנה.

הכביש המדובר הוא כביש מריבה בין חיפה לנשר. ואם אני לא טועה אז לבסוף התחלקו בו, וכך הוא גם ניראה בהתאם לתקציב העייריה.

לירז.

פורסם

חגורת בטיחות לא תציל אותך מנפילה חופשית של כזה גבוה, כמעט 200 מטר גבוה.

זה כמו להדרדר מדרך פרויד לואדי של טירה, 0 סיכויי השרדות...

בתאונות דומות בעבר, בדרך כלל הנהג והנוסעים נשארו בחיים אם נשארו ברכב המתהפך ולא עפו החוצה.

יכל להיות שאיבדה את הבלמים.

יכל להיות שלקתה באירוע מוחי.

אולי היה כשל ברכב.

לכן כל עוד לא בוצעה חקירה אי אפשר לדעת בוודאות מה קרה.

בכל מקרה מקרה מצער.

נכון לגבי הסיבות לתאונה. אבל מה עם הסיבות לאי חגירת חגורת הבטיחות?

איך יכול להיות שאנשים נמנעים מלחגור חגורת בטיחות?

בתאונה הזו סביר שהמסכנה היתה נשארת בחיים אם היתה חגורה. היא נהרגה לאחר שעפה החוצה מהרכב והמכונית נחתה עליה.

יהודה

פורסם

ממה שפורסם בעיתון, אכן מדובר באחות בת 40. מה שעוד יותר עצוב שבמקום התאונה היו מפוזרות מספר רב של הזמנות לבת מצווה של המנוחה. במשך שנים היא ניסתה להביא ילדים לעולם עד אשר הצליחה להיכנס להיריון וללדת את הבת שאמורים לחגוג לה בת מצווה. עכשיו הילדה תהיה בלי אמא. איזה עולם אכזרי, עקום ולא הוגן. מי שמנהל אותו צריך היה ממזמן להתפטר מתפקידו.

יהי זכרה ברוך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

המקרה אכן נורא.

אבל אני לא מצליח להשתחרר מהמחשבה על הגולף שעברה צניחה ממצוק - והנהג שלה שרד (התמונה שהועלתה לפני כשבוע), לבין המקרה של היונדאי. מבחני ריסוק או לא, במציאות אולי יש הבדל (כמובן, אני לא יודע מי נפל כמה ואיך, מה היו המהירויות בתחילת הנפילה וכו', אבל אני מהמר שהגולף לא נסעה 60...).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
המקרה אכן נורא.

אבל אני לא מצליח להשתחרר מהמחשבה על הגולף שעברה צניחה ממצוק - והנהג שלה שרד (התמונה שהועלתה לפני כשבוע), לבין המקרה של היונדאי. מבחני ריסוק או לא, במציאות אולי יש הבדל (כמובן, אני לא יודע מי נפל כמה ואיך, מה היו המהירויות בתחילת הנפילה וכו', אבל אני מהמר שהגולף לא נסעה 60...).

אני לא אנסה אפילו להסביר לך.

אבל אתה חיי בסרט רציני.

• תוכן חדש...