Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בעד כמה שיותר פרטים + מחיר טיפה יותר גבוהה ממה שאתה מוכן לקבל.

מנסיון:

"רנו סניק 2001 052......."

או:

"רנו סניק 2001 מנוע 2.0 אוטו. 90,000ק"מ, טסט לשנה, פרטית + הרבה תוספות."

מה נראה יותר מושך (המודעה על חלון).

מכרתי תוך שבועיים באלפייה פחות ממה שאמרתי בטלפון.

ואני עכשיו מחפש רכב ואני כמובן יתן עדיפות להיתקשר קודם למספר שידוע לי הכי הרבה פרטים עליו, ולא רק דגם, כדי לחסוך דיבורים ושאלות מיותרות בטלפון.

וכן, שאני רואה רק שנה ומס טלפון הדבר הראשון שעולה לי לראש זה שאין למוכר במה להתגאות (ק"מ נמוך, טסט, מחיר, וכו...) ואני לא יתקשר.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם קונה פוטנציאלי מעוניין לבדוק את הרכב, לאן מקובל ללכת לצורך בדיקה ?

למכון בדיקה כמו קומפיוטסט או למוסך כלשהוא ?

אני אמור להסכים לכל סוג של בדיקה או שיש בדיקה סטנדרטית ?

הקונה אמור לשלם על הבדיקה גם אם הוא לא מרוצה מתוצאותיה ?

נהג ותיק

פורסם

הקונה יקח את האוטו לבדיקה לאן שהוא מחליט, מוסך, קומפיוטסט, או לדוד של השכן, כל עוד אתה תסכים לנסוע לשם, שלא יהיה לך רחוק מדי, למרות שאני בתור קונה יכול להציע למוכר להגיע עד אליי ואם זה רחוק מדי אז אני ישלם לו על הדלק.

בכל מקרה הרוכש ישלם על הבדיקה, רק תדאג לספר לו על כל הידוע לך על האוטו, והכי קריטי זה תאונות שסי, כי מצב המנוע וגיר אף אחד לא יכול לנבא מתי יתפגרו.

פורסם
הקונה יקח את האוטו לבדיקה לאן שהוא מחליט, מוסך, קומפיוטסט, או לדוד של השכן, כל עוד אתה תסכים לנסוע לשם, שלא יהיה לך רחוק מדי, למרות שאני בתור קונה יכול להציע למוכר להגיע עד אליי ואם זה רחוק מדי אז אני ישלם לו על הדלק.

בכל מקרה הרוכש ישלם על הבדיקה, רק תדאג לספר לו על כל הידוע לך על האוטו, והכי קריטי זה תאונות שסי, כי מצב המנוע וגיר אף אחד לא יכול לנבא מתי יתפגרו.

השאלה אם הקונה לוקח את הבדיקה לשכן שלו וההוא מתחיל להתעסק לי במנוע ולהוציא פלגים וכיוצא בזה,

האם זה לא עלול לגרום לי נזק אם הבן אדם לא מכונאי מוסמך או מורשה לבצע בדיקה כזאת?

נהג ותיק

פורסם

אתה לא חייב להסכים לכל מה שהקונה רוצה, זה רכב שלך, תציע לו לקחת למכון מקצועי לביצוע הבדיקה, אם הוא רוצה לחסוך אז שיקח לשכן, אבל ללא כל פירוק, שיניע, שישמע מנוע, שיריח, שיעשה מה שטוב לו, רק לא בדיקה "פולשנית פנימית" ואני גם לא בטוח שהייתי נותן לקונה לנהוג לפניי העברת הבעלות וכסף.

בשורה תחתונה אתה זה שמחליט, הכל תלוי בסוג הבנאדם שעומד מולך.

פורסם
אתה לא חייב להסכים לכל מה שהקונה רוצה, זה רכב שלך, תציע לו לקחת למכון מקצועי לביצוע הבדיקה, אם הוא רוצה לחסוך אז שיקח לשכן, אבל ללא כל פירוק, שיניע, שישמע מנוע, שיריח, שיעשה מה שטוב לו, רק לא בדיקה "פולשנית פנימית" ואני גם לא בטוח שהייתי נותן לקונה לנהוג לפניי העברת הבעלות וכסף.

בשורה תחתונה אתה זה שמחליט, הכל תלוי בסוג הבנאדם שעומד מולך.

גם אני לא אתן לקונה לנהוג. אין לי ביטוח לכל נהג בכל מקרה.

כמובן שאעשה לו סיבוב כשאני נוהג אם יבקש זאת.

מה שאני הולך לעשות זה להגיד לו כזה דבר: המחיר שאני מבקש זה XXXXX, אני מוריד לך מראש 2000 שקלים כדי לכסות את כל הפיצ'פקס שיגלו בבדיקה כך שאחרי הבדיקה לא עושים יותר משא ומתן על המחיר. תרצה תיקח, לא תרצה אז לא תיקח.

הרי ממילא תמיד מורידים בסוף משהו כדי לסגור אז לדעתי עדיף לגמור את המסחרה לפני הבדיקה בהנחה כמובן

שבבדיקה לא יגלו משהו קריטי שלא ניתן היה לצפות מראש.

נהג ותיק

פורסם

אל תוריד שקל לפניי הבדיקה.

תדרוש מחיר XXX ותגיד שלאחר הבדיקה אפשר לדבר על המחיר.

אף אחד לא יסכים למחיר סופי לפניי שביצע בדיקה, גם עם ההורדה מראש, תמיד ינסה להוריד עוד.

ולאחר הבדיקה שהבנאדם ראה מה מצב האוטו, וכבר ממילא ביזבז 400/500 שקל, קלף המיקוח יהיה בידך.

פורסם

לרוב זה בעייתי שקונה יקנה רכב ללא נהיגה,הרי מי שבא לקנות רוצה להרגיש את הרכב בזמן,נהיגה ושזה שונה ממושב הנוסע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לרוב זה בעייתי שקונה יקנה רכב ללא נהיגה,הרי מי שבא לקנות רוצה להרגיש את הרכב בזמן,נהיגה ושזה שונה ממושב הנוסע.

אז מה עושים במקרה שאין ביטוח לכל נהג? הרי לא הגיוני לקחת צ'אנס ולתת למישהו לנהוג ללא כיסוי ביטוחי.

סיכון גדול מידיי.

נהג ותיק

פורסם

אני מציע להוסיף ביטוח לאותה התקופה שבה אתה מוכר את הרכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

1. הדבר החשוב ביותר הוא מספר טלפון - אשר צ ריך לתפוס 80% (לפחות) משטח המודעה. אם הזכרתי שמכרתי 6 מכוניות בשיטת החלון הרי שלפחות 2 מהן נמכרו לאנשים שנסעו מאחורי בפקק. אם הרכב נראה מפתה הקונה הפוטנציאלי יברר את שאר הפרטים בטלפון.

2. אף פעם לא אפשרתי לקונה לנהוג ברכב שלי - הן כיון שהביטוח שלי הוא שמי (רק לאשתי ולי) והן כיון שאני לא רוצה להכנס לצרות במקרה של תאונה\עבירת תנועה. לאבא שלי היה לפני הרבה שנים סיפור עם קונה שגרם נזק לרכב ובסופו של דבר התנער ממנו ואנחנו ספגנו את הנזק.

3. היו מכוניות שנמכרו רק על סמך מראה חיצני - את הבאלנו של אשתי מכרתי לפנ 3 שנים במגרש החניה של הקריון כאשר שני אנשים באו והתמקחו ביניהם, בסופו של דבר מכרתי למי שנראה לי יותר אמין (למרות שהפסדתי כמה פרוטות, אבל השני היה חשוד כסוחר ולא רציתי צרות אתו), ניגשנו לסניף הדואר בקריון להעברת בעלות ו,,מאז לא ראיתי את הרכב. מכוניות אחרות זכו לנסיעת מבחן כאשר אני (או אשתי) נוהגים ולכל היותר בדיקה על ידי הבוחן במכון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בא היום מישהו ששמע על הרכב שלי דרך חבר משותף.

הלכנו לבדיקה ובגדול הכל תקין למעט כיוון פרונט, רעידה בבלמים, צמיג אחד פגום ועוד 2 צמיגים יבשים.

סגרנו מחיר, והקונה אמור לבוא מחר עם צ'ק בנקאי.

הצ'ק צריך להיות על שמי או שיכול להיות צ'ק מזומן?

איך מזהים שמדובר בצ'ק בנקאי ? בדואר כשמעבירים בעלות ניתן לפדות שם את הצ'ק הזה ?

נהג ותיק

פורסם

הרכב נמכר לקונה הראשון שבא לראות את הרכב.

4000 מעל מחירון בסיסי, ו3000 פחות מהמשוכלל.

בסופו של דבר יצאתי ברווח של 4K יחסית להצעת הטרייד אין של קרסו,

וגם קיבלתי הנחה של 16K על הרכב החדש.

כנראה שצריך גם מזל שיגיע הקונה הנכון בזמן הנכון (שבוע לפני תום הביטוח)

נהג ותיק

פורסם

בלי לפגוע באף אחד חלילה,

אבל מדהים איך כולם טוענים שה"שוק מת..." , אבל כולם מוכרים תיקתק במחירים שהם מבקשים.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...