Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין אם אלו הקורבנות הראשונים של מצלמות המהירות עקב בלימה פתאומית ואינסטינקטיבית של הנהג.

נצטרך לחכות עד שהנהג יהיה מסוגל לדבר ולהסביר מה קרה (או לנהג המשאית).

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4177553,00.html

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

בוא לא נגזים. אף אחד לא יאט בגלל מצלמה במידה כזאת שמשאית מאחור תמעך אותו. הבעיה אינה במצלמות אלא בנהגים שלא מתרכזים ויוצרים צפי והכנה קדימה, כל שכן אחורה! בדיקה תדירה של המראות, הקדמת ההאטה לקראת עצירה ואף הקדמת העצירה אם צריך - מאפשרות להימנע מפגיעה מאחור. שים לב שבהחלט היה גם לנהגת וגם לנהג המשאית שמאחוריה לאן ללכת - הלא לשם כך נועד שול הדרך!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מה קשורה מצלמת מהירות?! למה סתם לדבר שטויות?! אתה מכלל יודע אם יש במקום התאונה מצלמת מהירות?

פורסם

בלימה נחושה אחת ומשאית יכולה למעוך רכב יופי. למשאית הרבה יותר קשה לבלום.

כבר ראיתי בלימות יפות מאוד של נהגים לפני מצלמות.

נחכה לעדויות ונראה.

למרצדס היקר - מדובר על ספקולציה.

בכביש 4 יש מצלמות מהירות (לא צריך שתהיינה גאטסו - מספיק לראות מצלמה עם כל ההפחדות בנושא המצלמות שאנשים יבלמו)

פורסם

ספקולציה? וואלה יופי.

אז גם אני רוצה להוסיף שייתכן והנהג ראה אקט מיני פרוע מתחולל בשולי הכביש, ובלם כדי להציץ.

אגב, בסופשבוע האחרון נהג ספרינטר שנסע מולי, דפק ברקס חירום סמוך לכניסה לאשדוד, והוריד את ליבי לתחתונים. מיותר לציין שעל הכביש באותו הרגע היינו רק שנינו ולא היתה שום מצלמה באופק.

פורסם

מישהוא מצליח לזהות/יודע מה דגם הרכב הפרטי שנמעך?

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם
מה קשורה מצלמת מהירות?! למה סתם לדבר שטויות?! אתה מכלל יודע אם יש במקום התאונה מצלמת מהירות?

עד לפני כ-6 שנים ,נסעתי בכביש הזה במסגרת העבודה כל יום ,הלוך חזור במשך 7 שנים.

חבריי לעבודה היו מעורבים בתאונה ממש קרוב למקום.

יש מצלמה באזור שלעיתים הייתה פעילה ולעיתים לא.לאורך הכביש,מראשל"צ ועד למחלף אשדוד היו כ-4 מצלמות דמה .

מצלמת מהירות גורמת ועוד איך לבלימות פתע של נהגים שקולטים אותה. זוהי פעולה אוטומטית גם כשהנהג נוהג במהירות חוקית.

אולי אתה יוצא דופן ,אבל אני יכול להעיד על עצמי שאני מוריד מהירות באזור מצלמה גם כשאני נוהג במהירות חוקית.נכון ,לא בולם ,אבל

ברור לך שרוב הנהגים הממוצעים לא יביטו במראה .מדובר פה על עשיריות שנייה.

לא רוצה להישמע פסיכולוג בגרוש ואין לי שום נתון מוכח ,אבל יש הרגשה כזו של לחץ מתמיד מצד הנהגים ה"רגילים" ,שנוהגים בדרך כלל בצורה מתונה ,שבכל רגע נתון עלולים "לדפוק" אותם ....בכיס..נו טוף,זה כמעט בכל התחומים ואולי זה מתבטא יותר בכביש.

קשה לי להאמין שמסקנות יתפרסמו במידה וחקירת המשטרה תוביל לכך שנהג הרכב בלם בפתאומיות בגלל מצלמת מהירות.

מדובר פה בכסף...הרבה כסף ,וכמובן שזה שווה יותר מחיי אדם ..(נכתב בציניות ובאירוניה)

פורסם

נהגי משאיות אוהבים להדבק לתחת של מכוניות..בכל מקרה הנהג היה אמור להסתכל אחורה לפני שהוא בלם ואפילו אם זו הייתה בלימת חירום אז לפחות לסטות הצידה..

אבל אלה רק ספקולציות ואי אפשר להאשים אף אחד עד שהבוחן יגיד את דברו.

פורסם

נראה שתא הנוסעים לא התעוות יותר מדי, והנהג יצא מזה בסדר.

לדעתי סיכוי טוב מאוד שהנוסעות לא היו חגורות.

זה כמובן לא מלמד כלום על הסיבה לתאונה עצמה, וגם אני חושב שיש מצב שמדובר בנהג שדפק בלימה לפני מצלמת מהירות. זה בשילוב עם נהג משאית לא עירני שלא שמר מרחק.

המון נהגים בולמים לפני מצלמות (או דחלילים - 99% מאיתנו הרי בכלל לא יודעים אילו מצלמות הן אמת), ולפעמים הרבה יותר ממה ש"צריך".

גם אם מותר לנסוע שם 100 קמ"ש, לא מן הנמנע שהנהג הזה בלם מ120 ל80.

תוסיפו נהג משאית שיושב לו על הזנב וגם מדבר בפלאפון או מתעסק במשהו אחר - וקיבלתם את התוצאה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
ספקולציה? וואלה יופי.

אז גם אני רוצה להוסיף שייתכן והנהג ראה אקט מיני פרוע מתחולל בשולי הכביש, ובלם כדי להציץ.

אגב, בסופשבוע האחרון נהג ספרינטר שנסע מולי, דפק ברקס חירום סמוך לכניסה לאשדוד, והוריד את ליבי לתחתונים. מיותר לציין שעל הכביש באותו הרגע היינו רק שנינו ולא היתה שום מצלמה באופק.

הספקולציה שאתה הוספת בעלת סיכוי נמוך להתקיים, מכיוון שאקטים מיניים לא מתבצעים בד"כ בשולי הכביש.

מצלמות, לעומת זאת, קיימות בכביש 4.

המקרה הפרטי שלך הוא מקרה פרטי ואין להסיק מהפרט אל הכלל.

אינך יכול להסיק שכל הנהגיה שבולמים בלימה חזקה אינם עושים זאת בגלל מצלמה רק עקב המקרה שלך.

לא כל בלימה חזקה מקורה במצלמת מהירות.

מצד שני - כמעט כל נהג מאיט (ברוב המקרים) או בולם כשהוא מאתר מצלמת מהירות עקב הסיבה הפשוטה שרוב הנהגים נוהגים מעל המהירות המותרת בחוק, בכביש מהיר.

פורסם

מתנצל בפני המתלהמים אך מהכרות רבה (מאוד) שלי עם הכביש (הן לדרום והן לצפון)המצלמות (דמה והחדשות) אכן גורמות להרבה!!! מאוד נהגים לבלום בפתאומיות ליד המצלמות .

למי שלא מאמין מוזמן גם לראות את סימני הבלימה ליד רוב המצלמות וגם אני מוכן לעשות לו קליפ יומי .

אך מעבר לזה אפשר לראות נהגי סמיטריילר ומסחריות שטסים בנתיב הימני וגם השמאלי כאילו הם במרוץ כך שאי אפשר להסיר ספק.

נ.ב

יש לי הרגשה שבלאחר בדיקה של בוחני התאונה יגלו כי שמירת מרחק זה לא משהו שהיה במקרה המזעזע הזה.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

קטע הנסיעה אשדוד-ראשון לציון הוא אחד מקטעי הכביש הגרועים והמסוכנים במדינת ישראל. כמות התאונות שיש בקטע הזה גבוהה ביותר ולא צריך שום סטטיסטיקות שיוכיחו את זה (ואיזה קטע, זה גם קטע הכביש בו יש את ריכוז מצלמות המהירות הגבוה ביותר בארץ). הכביש סלול רע, בעל שדה ראיה מצומצם והוא צר מאוד. גם עצם היותו אחד מנתיבי התחבורה העמוסים ביותר בארץ בכל שעות היממה לא ממש תורם לסטטיסטיקה.

במקום שהאפסים שתכננו את הכביש הזה ישבו בבית סוהר אף אחד לא עושה כלום (אה, סליחה, יש דיבורים על הוספת נתיב. טוב שנזכרתם). ככה זה ברפובליקת בננות שאף אחד לא מוכן לקחת אחריות. העיקר לשים מצלמות מהירות, נכון כץ?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...