Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא,

כשאני אומר מרגיש כמו טויוטה אני מתכוון

מנוע חזק, בודי קל, סחיבה נהדרת, מרווחת כמו רכב סלון.

מיושן - כן, רוב הגירים שלהם מיושנים אבל עובדים יותר טוב מרוב המתחרות שלהם ואמינים מאוד.

איזה בולשיט לגבי הפנסים - אתה נהגת פעם בקורולה שאתה מדבר?

אני נהגתי בדגם 96 שבע וחצי שנים.

ב01 - חמש שנים.

ב07 - ארבע שנים.

ב08 - שלוש שנים.

ובאוונסיס כבר שנה וחצי לפחות.

ההבדלים בין קורולה אחת לאחרת הם עצומים -

אחת מלכת אמינות בלתי מעורערת, מרווחת אבל לא נוחה.

אחת קומפקטית וקטנה, זריזה בצורה מובהקת רק שלא ברור איפה הDNA של הקורולה - עד שמתניעים כמובן. חסכונית מאוד.

אחת שקטה, בנויה נהדר, גדולה ומרווחת

אחת ענקית, חזקה כמו רכב 2 ליטר אבל אבוי הגיר.

ואחת שהיא נוחה בצורה שמשאירה אותך עם סימני שאלות לגבי מוצאו של הרכב - לא מובן שמדובר ברכב יפני לעומת הנוחות - חזקה רצח, עוקרת הרים למען האמת

מה שמשותף לכולן - לטוב ולרע

- מנוע חזק, בודי, קל וסחיבה ויכולת האצה טובה מאוד.

- היגוי לוקה בחסר, הגה אנמי ברובן.

- משנת 2003 כבר מדובר במכוניות נוחות לנהיגה.

- אכן, למי שמחפש נהיגה ספורטיבית - טויוטה זה לא המקום הנכון.

- רמת בטיחות לוקה בחסר לעומת מתחרות, זה המינוס הכי גדול בסופו של דבר.

ולגבי האבזור - מה כבר המתחרות שלהן מציעות יותר?

בכמה רכבים משפחתיים 1.6 ליטר מאותן שנים יצא לך לראות משהו שלא ראית בקורולה? תעשה בדק בית ואתה תגלה שכל המכוניות בקטגוריה ספרטניות כמעט באותה מידה אם לא בדיוק באותה מידה.

בבודי של 2008 ומעלה יש לך כל כך הרבה חשיבה והנדסת אנוש אבל כמובן אני מתאר לעצמי שבחיים לא ישבת בתוך אחת ואתה לא יודע על מה אתה מדבר - העיקר להגיב נכון?

תשב בקורולה 2008 ותתחיל לספור את מקומות האכסון שיש לך:

1. יש לך מקום בכל דלת לבקבוק 1.5 ליטר -> לא פחית, לא חצי ליטר -> 1.5 ליטר!

2. יש לך תא כפפות ענק - כפול עם אני זוכר נכון.

3. יש לך אכסון במשענת יד.

4. יש לך תאים במיוחד לפלאפונים משני צידי הקונסולה המרכזית.

5. יש לך ענקולי קשירה לחבלים בתוך תא המטען - לא צריך ארגז, לא צריך כלום.

6. יש לך תא למשקפי שמש.

אני לא זוכר אם יש תאורה לתא כפפות ואם יש תאורה למראת איפור - אני חושב שכן אבל בGLI.

מה מאזדה 3 שהיא המתחרה הישירה שלה באותו שנתון מציעה לך? -> מראה ספורטיבי עם 20 כוח סוס פחות?

נו באמת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. ממש קל להעביר הילוכים מההגה - איזה כיף !

2. במצב ההילוכים יש 5 הילוכים זמנים במשהו כמו 124 כ"ס וזה חברים פשוט כיף לנהוג.

אני נסעתי בה במצב ידני כל הזמן, ולמרות חסרונותיה (שבהחלט יש לה) - הייתי מרוצה.

אמינות? כן הרכב בהחלט אמין - אם זאת בטווח האחריות הוחלפה לנו...ומתברר מחברים לעבודה שיש להם את הרכב הזה שהקלאץ' ברכב הזה נשרף מהר מהצפוי...

אצלי, אחרי שלוש שנים ולמעלה ממאה אלף קילומטר, לא היו תקלות כאלה. לא מצמד ולא כלום, למעט "שדרוג תוכנה" להילוכים.

עם זאת - נוח להעביר הילוכים מההגה? איזה שטויות - אם אתה נוסע בקו ישר אז כן, נוח.

אבל אם אתה באמצע סיבוב אין לך סיכוי להעביר הילוך מההגה - ברכבים שתוכננו נכון לסוג העברת ההילוכים הזאת - ידיות ההילוכים לא מסתובבות אם ההגה ולכן אתה יכול להעביר הילוכים בכל מצב

אחרי שנהגתי בשני הסוגים - כאלה שהדוושות מסתובבות וכאלה שלא - אני חושב שאין עדיפות ברורה, הדבר תלוי בזווית הסיבוב של ההגה: בזוויות מסוימות עדיף כך ובאחרות עדיף להיפך. לכן יש תמיד את האפשרות להחליף הילוך גם בעזרת הידית.

לאמר לך שבכל פעם שנסענו בפקק והרכב לקראת עצירה היה מטלטל אותנו כהוגן - כן אני אומר לך.

נכון. כאן אחת הבעיות של התיבה הזו.

אני מאוד אהבתי את התשלובת הזו של ידני עם אוטומט עם סייג מאוד גדול שאי אפשר לשלוט בהורדות ההילוכים לקראת עצירה - אם זה היה אפשרי, מבחינתי לנהוג ברכב הזה כל הזמן בידני.

זה אפשרי אם אתה מוריד הילוך לפני המחשב, וכמובן עם גז ביניים כי המחשב משום מה לא עושה את זה... ועדיין, כמו שאמרתי, נקודה בעייתית בהילוכים האלה.

...

ללא ספק בתחום זה היא מצטיינת.

לסיכום - גם אני חושב שמי שמצפה מהתיבה הרובוטית להיות "כמו אוטומט" יתאכזב, אבל מי שנוהג במצב ידני ומוכן לקבל את החסרונות, יהנה מלא מעט יתרונות שיש לרכב.

דני

פורסם

תוסיף לזה זולה לתחזוקה ומוסכים מעולים עם שירות מעולה (לא מדבר על מכירות שפשוט לא קלטו עדיין שהתחרות נהיתה הרבה יותר קשה ממה שהם חושבים).

ותוסיף לשזה שמירת ערך.

אתה מקבל כאן יצרן שקשה להתחרות מולו - הנה עובדה, ברכב העממי שלהם, שנת 2012 והם עדיין מוכרים אותו עם גיר 4 הילוכים מיושן.

רק האוונסיס ומעלה מגיעים עם גיר שיש לו שבעה יחסי העברה.

מה הסיבה לזה? הם כנראה לא צריכים עדיין להתאמץ מספיק בכדי להשקיע בקורולה גיר חדשני יותר בכדי שהיא תמשיך להמכר.

לדעתי - טעות וחבל, קורולה עם גיר 7.1 תיתן מכה רצינית למתחרות שלה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מעט מוזר. אין לי נסיון רב עם קורולות אמנם, אבל קורולה 03 עליה נהגתי לפני מספר שנים התגלתה כעגלה עם מזגן מחורבן, התנהגות כביש אנמית מינוס, נוחות מאוד בינונית ועיצוב פנים משמים. על המודל הנוכחי יצא לי לנהוג פעמיים בגירסאות הליסינג שלו ששימשו אותי כרכב חלופי וגם כאן , למעט מנוע חזק יותר, אין בשורות יוצאות דופן. בקיצור, למרות שאני משוכנע בכנות ההתלהבות שלך, קשה לי מעט להתחבר אליה.

פורסם

כמו תמיד, השאלה היא מהו הבסיס להשוואה ומהם הסטנדרטים. אחד רואה בעובדה שטויוטה מוכרים קורולה מיושנת במרץ כסימן לחוזק המותג, אחר יראה בזאת סימן לניוון וקדימון לקריסה בדומה לתעשיית הרכב האמריקאית שנהנתה להאכיל קהל שבוי (וקהל רוכשי היפניות בישראל הוא קהל שבוי, ועוד בקיבעונו עצמו, שזה יותר גרוע).

מכל מקום, הקורולה לא מכונית רעה, אבל בהחלט לא מובילה בקבוצתה באף תחום שהוא למעט, אולי, עמידות למעללי הצרכן, ישראלי וזר כאחד.

לגבי שירות ומכירות טויוטה - השירות מעולה (מעדויות חברים ומשפחה) ונציגי המכירות - בואו נגיד שנציג שאומר "לא באתי לפה להיהרג" באותו הרגע בו מד המהירות הראה 91 קמ"ש על איילון לא עשה להם שירות טוב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא,

כשאני אומר מרגיש כמו טויוטה אני מתכוון

מנוע חזק, בודי קל, סחיבה נהדרת, מרווחת כמו רכב סלון.

מיושן - כן, רוב הגירים שלהם מיושנים אבל עובדים יותר טוב מרוב המתחרות שלהם ואמינים מאוד.

איזה בולשיט לגבי הפנסים - אתה נהגת פעם בקורולה שאתה מדבר?

אני נהגתי בדגם 96 שבע וחצי שנים.

ב01 - חמש שנים.

ב07 - ארבע שנים.

ב08 - שלוש שנים.

ובאוונסיס כבר שנה וחצי לפחות.

ההבדלים בין קורולה אחת לאחרת הם עצומים -

אחת מלכת אמינות בלתי מעורערת, מרווחת אבל לא נוחה.

אחת קומפקטית וקטנה, זריזה בצורה מובהקת רק שלא ברור איפה הDNA של הקורולה - עד שמתניעים כמובן. חסכונית מאוד.

אחת שקטה, בנויה נהדר, גדולה ומרווחת

אחת ענקית, חזקה כמו רכב 2 ליטר אבל אבוי הגיר.

ואחת שהיא נוחה בצורה שמשאירה אותך עם סימני שאלות לגבי מוצאו של הרכב - לא מובן שמדובר ברכב יפני לעומת הנוחות - חזקה רצח, עוקרת הרים למען האמת

מה שמשותף לכולן - לטוב ולרע

- מנוע חזק, בודי, קל וסחיבה ויכולת האצה טובה מאוד.

- היגוי לוקה בחסר, הגה אנמי ברובן.

- משנת 2003 כבר מדובר במכוניות נוחות לנהיגה.

- אכן, למי שמחפש נהיגה ספורטיבית - טויוטה זה לא המקום הנכון.

- רמת בטיחות לוקה בחסר לעומת מתחרות, זה המינוס הכי גדול בסופו של דבר.

ולגבי האבזור - מה כבר המתחרות שלהן מציעות יותר?

בכמה רכבים משפחתיים 1.6 ליטר מאותן שנים יצא לך לראות משהו שלא ראית בקורולה? תעשה בדק בית ואתה תגלה שכל המכוניות בקטגוריה ספרטניות כמעט באותה מידה אם לא בדיוק באותה מידה.

בבודי של 2008 ומעלה יש לך כל כך הרבה חשיבה והנדסת אנוש אבל כמובן אני מתאר לעצמי שבחיים לא ישבת בתוך אחת ואתה לא יודע על מה אתה מדבר - העיקר להגיב נכון?

2. יש לך תא כפפות ענק - כפול עם אני זוכר נכון.

3. יש לך אכסון במשענת יד.

4. יש לך תאים במיוחד לפלאפונים משני צידי הקונסולה המרכזית.

5. יש לך ענקולי קשירה לחבלים בתוך תא המטען - לא צריך ארגז, לא צריך כלום.

6. יש לך תא למשקפי שמש.

אני לא זוכר אם יש תאורה לתא כפפות ואם יש תאורה למראת איפור - אני חושב שכן אבל בGLI.

מה מאזדה 3 שהיא המתחרה הישירה שלה באותו שנתון מציעה לך? -> מראה ספורטיבי עם 20 כוח סוס פחות?

נו באמת.

אם אתה משווה אותה לעוד רכביי ליסינג משעממים אז אתה צודק.

פורסם

אז למה בדיוק אתה רוצה להשוות אותה???

למרצדס?

אתה מחפש בכוח איך להפוך את התמונה לשלילית? אני לא מבין אותך.

Pioneer TS-X150

פורסם

להשוות לכלי רכב אחרים בסגמנט C. אותה מאזדה3 תתן חווית נהיגה נמרצת מהנה יותר ופוקוס תהיה גם נוחה יותר בהשוואה. סיטרואן C4 תהיה ייחודית יותר, נוחה יותר, מאובזרת יותר ונעימה יותר לשהייה בה (וגם יפה יותר, אבל זה אישי) והחיסרון המהותי היחיד שלה הוא הגיר (כלומר - אותו חיסרון כמו של הטויוטה). אוקטביה תהיה טובה יותר בכל היבט פרט לשמירת ערך ואלה רק חלק מהדוגמאות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יש לי הרגשה שהעיצוב של מאזדה 3 יוצר אפקט פסיכולוגי חמור אצל אנשים שחיים באשליה שהיא זריזה ונמרצת יותר, היא לא.

לגבי הC4 - נוחה יותר - כן, צרפתים מומחים בזה וזו גולת הכותרת של רוב הרכבים שלהם.

אני מסכים לגבי סקודה אפרופו שהיא בעיניי אולי הבחירה הטובה ביותר בקטגוריה היום.

פוקוס החדשה - יצא לך לשבת בפנים במקרה? איזה בית כלא, קלסטרופוביה על 4 גלגלים.

המושב נוח בצורה יוצאת מן הכלל אבל אתה לא יכול בכלל לפסק רגליים כמו גבר נורמאלי - אין לך איפה! שלא לדבר על כסא השאטגאן שבכלל לשבת שם מרגיש כמו כותנת משוגעים - כל השאר, הרכב פשוט מדהים.

הבחור רשם "אם אתה משווה אותה לעוד רכבי ליסינג משעממים אתה צודק" - אבל בדיוק זו ההשוואה אז אני פשוט לא מבין למה הוא רוצה להשוות אותה - כל הרכבים שאתה ציינת אפרופו הם גם כן רכבים בציי הליסינג.

Pioneer TS-X150

פורסם

העיצוב של המאזדה3 לא מטעה ולא נעליים - הוא לא קשור. כשדיברתי עליה לא התכוונתי לביצועיה בקו ישר, אלא ליכולות השלדה שלה, והן לטעמי העדיפות בקטגוריה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זה פורד פוקוס עם מקדם סחף קצת יותר טוב - איפה פה בדיוק יכולות השלדה?

יש לה היגוי טוב יותר ומתלים נוקשים יותר, כנראה שלזה אתה מתכוון.

Pioneer TS-X150

פורסם

זו פורד פוקוס קלה יותר - אותו מנוע עגלה עם פחות משקל, אם תרצה. הפוקוס אמנם השמינה עם הדורות, אך היא די מהנה, בוודאי ביחס לסגמנט שלה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לפי דעתי:

איך נאמר: תהיה כמו לורד....תזחל בפורד(פוקוס).

ממש מהנה וממש קלילה.עושה טובה שהיא נוסעת.

זוועה!

אגב,למאזדה 3 אין שום יתרון על הקורולה(לא רובוטי).

C4 =תקלות בלי סוף,לך תקנה סיטרואן .

אוקטביה=מצויינת רק מאבדת מהערך בצורה מחרידה,במשומשות קשה מאוד למצא אחת שמורה עם ק"מ שפוי.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

הצרה האמיתית עם האוקטביה היא שמדובר ברכב שגם מאוד אהוב אצל חברות המוניות ונהגי המוניות

זה גם הופך את הרכב לגניב ע"י בני הדודים שלנו כי זה רכב שמציף והציף את השוק לכל דורותיו ולכן יש ים חלקים מה שאומר - זול, קל להשגה.

אני לא אתפלא אם זה גם מייקר את הביטוח.

זה שהיא מעבדת ערך - קנית בזול מכרת בזול.

לגבי המאזדה 3 זה נכון שהיא מכויילת קצת יותר ספורטיבי להתנהגות שלה אבל זה עדיין רכב משפחתי שגם נוסע כמו אחד - מסכים בהחלט, היא פחות משעממת מהקורולה המקבילה.

הרובוטית אפרופו - ממש לא משעממת בעבודה ידנית אבל לחליפין היא גם יכולה להיות מאוד, מרגיזה! יש לה דווקא היגוי טוב אבל מה, היא בגודל של בהמה :-D

Pioneer TS-X150

פורסם
לפי דעתי:

איך נאמר: תהיה כמו לורד....תזחל בפורד(פוקוס).

ממש מהנה וממש קלילה.עושה טובה שהיא נוסעת.

זוועה! לא דובר על קו ישר, אלא על התנהגות בפניות. בדיוק כמו במקרה של מאזדה3.

אגב,למאזדה 3 אין שום יתרון על הקורולה(לא רובוטי) שוב - התנהגות כביש מהנה יותר. למי שזה חשוב - זה יתרון..

C4 =תקלות בלי סוף,לך תקנה סיטרואן . תפרט בבקשה. אילו תקלות, מה מקור הידע. "לך תקנה סיטרואן" זה לא ממש נימוק.

אוקטביה=מצויינת רק מאבדת מהערך בצורה מחרידה,במשומשות קשה מאוד למצא אחת שמורה עם ק"מ שפוי.

באדום לעיל. במיוחד אשמח אם תפרט לגבי הסיטרואן.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...