Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לחבר אנטנה חשמלית ברכב (באופן עצמאי).

אני למוד ניסיון משימוש באנטנות חשמליות ברכבים אחרים שהיו לי. לכן, ברור לי שאם אחבר אותה לREMOTE של הרדיו דיסק (מה שיגרום לפתיחה/סגירה מלאה של האנטנה), הדבר יביא לשבירתה בסופו של דבר. בעיקר כשחונים ברוורס ולא שמים לב שיש עץ עם ענפים נמוכים מאחור....:?.

לכן אני מעוניין לחבר אותה ללא תלות ב HU. כלומר, אני מעוניין לחבר את האנטנה דרך מפסק (בדומה למפסק של חלון חשמלי) ולגרום לה להיפתח לדובה שארצה ולא לגובה המקסימלי.

הרכב הוא יונדאי לנטרה 94. ברכב זה האנטנה ממוקמת בחלק האחורי בצמוד לתא המטען.

מישהו יכול להדריך אותי כיצד עליי לעשות זאת? גם סכימה חשמלית תתקבל בברכה.

תודה!

נ.ב

יש לי מפסק מתאים שבמקור שימש לפתיחת חלון חשמלי (הוא בעל 5 רגליים).

פורסם

אתה צריך מתג ON/OFF, אליו תחבר + אחרי סוויץ לרגל אחת, ולרגל השניה תחבר את החוט של האנטנה.

במצב זה כאשר המתג יהיה על ON האנטנה תפתח במלואה (לא ניתן לפתוח אותה חלקית), וכאשר תעביר את המתג לOFF האנטנה תיסגר.

לא משנה כ"כ כמה רגליים יש למתג שלך (צריך מתג "תיקתק", ז"א מצב אחד ON ומצב שני OFF), תבדוק במתג שלך 2 רגליים ממותגות, ז"א במצב אחד נתק ומצב שני חיבור, ואז לרגל אחת תחבר + אחרי סוויץ, ואת הרגל השניה ישירות לחוט של האנטנה במקום לחבר לREMOTE.

פורסם

ba323f, ראשית תודה רבה על תגובתך.

אם הבנתי נכון,הפיתרון שנתת לי יביא למעשה לפעולה זהה לחיבור האנטנה לREMOTE של ה-רדיו דיסק.

כל הרעיון הוא לשלוט בגובה האנטנה. הדבר לא אפשרי? אם הופכים את קוטביות מנוע האנטנה הוא יסתובב לכיוון ההפוך למקורי לא?

האם לא ניתן לחבר את המפסק כך שמצב אמצעי יהיה ניתוק, לחיצה על החלק העליון של המפסק יביא לפתיחת האנטנה עד לעזיבתו של המפסק (המפסק קפיצי. כלומר כשלא לוחצים עליו, הוא חוזר למצב אמצעי) כשמגיעים לגובה הרצוי. ומצב נוסף של המפסק של לחיצה על החלק התחתון, הפיכת הקוטביות שתביא לסגירת האנטנה?

פורסם

הכנתי לך סרטוט פשוט לאופן החיבור.

עם החיבור הזה, כדי לפתוח את האנטנה אתה צריך שהרדיו יהיה דולק, ואז כאשר תלחץ על הלחצן האנטנה תעלה, כשתעזוב את הלחצן האנטנה תעצור במצב שהפסקת ללחוץ.

כדי לסגור את האנטנה אתה צריך קודם לכבות את הרדיו ולאחר מכן ללחוץ על הלחצן לחיצה ארוכה עד שהיא תרד עד הסוף.

ANTENA.jpg

פורסם

וואי נראה בדיוק מה שרציתי.

בחיבור הזה, עליי ללחוץ על אותו מצב במפסק גם בפתיחה וגם לסגירה?

אגב, הכיוון מחשבה שלי היה שניתן לחבר ללא קשר לרדיו. פשוט לחבר פלוס ומינוס לאנטנה ודרך מפסק פשוט לסגור/לפתוח ע"י הפיכת הקוטביות דרך המפסק. כלומר איפלו אם הרדיו דיסק סגור (או לצורך העניין אפילו לא קיים), אפשר לשלוט על האנטנה.

אני מבין שלדעתך זה לא אפשרי נכון?

ממש תודה על העזרה!

פורסם

אוקי, חיפשתי קצת מידע ברשת ומצאתי את הפוסט הבא:

http://www.hotrodders.com/forum/wiring-power-antenna-138825.html

מהפוסט ניתן ללמוד שבלתי אפשרי לשלוט על גובה האנטנה בכל דרך שהיא. זאת מכיון שהחוט הירוק של האנטנה (REMOTE) מספק מתח באופן קבוע לאנטנה כשהיא פתוחה. ברגע שמכבים את הרדיו, חוט הREMOTE מפסיק לספק לאנטנה מתח ולכן היא נסגרת באמצעות המתח של החוט האדום 12 וולוט קבוע.

במילים אחרות, האנטנה מתוכננת כך שכשהיא פתוחה היא תמיד תקבל מתח. ברגע שהמתח ב REMOTE מנותק, היא פשוט יורדת.

לכן, לדעתי לא ניתן לשלוט בגובה האנטנה.

אם אני טועה, אשמח לעידכונים.

שבת שלום!

פורסם

החוט REM רק נותן לאנטנה פיקוד, דרך החוט האדום היא מקבלת את החשמל.

כן ואותו מצב של הכפתור אתה תסגור את האנטנה.

החוט REM הוא 12V ו300MA (זרם ממש נמוך) וזה מיועד רק לפיקוד כך שאין סיכוי שדרך החוט הזה האנטנה תקבל זרם.

אבל תנסה ותבדוק.

פורסם

אני אקנה את האנטנה במהלך השבוע. בתקווה שיהיה לי זמן בסופ"ש הבא להתעסק עם ההתקנה.....

אשתדל לעדכן כולל תמונות.

תודה!

פורסם

הי

אני לא מבין גדול באנטנות חשמליות, אבל ממה שמתואר פה יכול להיות שישנו פתרון יותר פשוט מזה שהוצע, שלא מערב את הרדיו בנושא בכלל (כמו שפותח השרשור ביקש)

אם עושים שימוש במתג 2 מצבים, 2 קטבים (כמו זה שבתמונה), קוטב אחד לחיבור + וקוטב שני לפיקוד.

המתג המסומן בתמונה הוא קפיצי ויתקבלו 3 מצבים:

1. אנטנה מקבלת מתח ופיקוד (עולה)

2. (מצב אמצע) אנטנה לא מקבלת מתח ולא פיקוד (לא זזה)

3. אנטנה מקבלת מתח ללא פיקוד (יורדת)

אני בכל זאת הייתי בודק את מתג חלונות החשמל של פותח השרשור, יכול להיות שהוא דווקא מתאים.

כמובן שצריך לבדוק באיזה זרמים מדובר, מאיפה לקחת מתח (+30/+15) ואיפה כדאי לשים פיוזים בדרך

Untitled.jpg

פורסם

תודה electric,

בגדול כיוון המחשבה ההתחלתי שלי היה זהה לשלך.

בכל מקרה מאוד מסקרן אותי אם ה REMOTE מספק את המתח לפתיחת האנטנה. אם הוא אכן עושה זאת, זה יהיה דיי פשוט להעביר אותו דרך מצב 1 של המפסק. את ה 12V לחבר למצב 2 של המפסק (לסגירה) ואז המצב האמצעי יהווה נתק לכל הסיפור.

אם REMOTE משמש לפיקוד בלבד, אזיי הפיתרון של ba323f הוא המתבקש, אם כי הוא דיי מסורבל ולא כדאי לדעתי. זאת, מכיוון שאם תוך כדי נסיעה ארצה להוריד את גובה האנטנה מעט, אאלץ לכבות את הרדיו, להוריד את האנטנה ואז להדליק שוב את הרדיו.

מקווה שיתאפשר לי לבדוק בשבוע הבא.

שבת שלום!

פורסם

אם REMOTE משמש לפיקוד בלבד, אזיי הפיתרון של ba323f הוא המתבקש,

יכול להיות שאני מפספס משהו, אבל גם אם REMOTE הוא פיקוד בלבד, למה מתבקש לערב את הרדיו בכל הסיפור?

גם אם מתג חלונות חשמל שלך לא מתאים (כי הוא בעל קוטב אחד בלבד, 3 מצבים) מתג כמו שהצעתי יפתור את העניין ואמור לעלות שקלים בודדים.

פורסם
יכול להיות שאני מפספס משהו, אבל גם אם REMOTE הוא פיקוד בלבד, למה מתבקש לערב את הרדיו בכל הסיפור?

גם אם מתג חלונות חשמל שלך לא מתאים (כי הוא בעל קוטב אחד בלבד, 3 מצבים) מתג כמו שהצעתי יפתור את העניין ואמור לעלות שקלים בודדים.

לאנטנה אמורים ליהיות 3 חוטים: אדום 12V, שחור - מינוס וכחול הREMOTE.

לפי הבנתי (השגויה אולי) וההנחה של ba323f, שלושת החוטים אמורים ליהיות מחוברים אחרת האנטנה לא תעבוד.

הרדיו דיסק חייב ליהיות מעורב בכל הסיפור מכיון שיציאת הREMOTE שלו נותנת את הפקודה למנוע האנטנה. לפי ההשערה שלba323f, ביציאה זו מדובר בזרם שונה מאשר מספק המצבר ולכן הרדיו דיסק חייב ליהיות מחובר לאנטנה דרך הREMOTE.

כלומר, חוט הפיקוד עובד בזרם שונה מזרם המצבר ולכן חייבים לחבר את ה רדיודיסק לאנטנה דרך הREMOTE.

שוב, הכל הנחות.

פורסם

אלקטריק, ההצעה שלך לא תעבוד, משום שאם האנטנה לא מקבלת מתח פיקוד מה REM אז היא יורדת עד הסוף למטה ולא תעצר.

בשביל לא לערב את הרדיו צריך שיהיו 2 מתגים, וזה יהיה ממש מסורבל להפעיל את האנטנה.

פורסם

בגלל זה הצעתי מתג קפיצי בעל 2 קטבים ושלושה מצבים.

במצב הדיפולטיבי (המתג באמצע) האנטנה לא מקבלת מתח ולא פיקוד (רגליים 2 ו-5 מנותקות) לכן היא תעמוד במקום.

בשני המצבים האחרים (מתג למעלה, מתג למטה) הרגליים יקבלו פיקוד לפי האיור:

Untitled.jpg

• תוכן חדש...