Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי הירידה אינה נובעת רק מסיבות רציונליות. אני מייחס חלק מהירידה גם ל"אופנה".

ידוע לכל כי שיקולי הרכישה של רכב אינם אך ורק יחס המחיר - תמורה. רכבים נרכשים גם בשל שיוך משפחתי, חלום ילדות, סטטווס, סמל, ועוד כל מיני שיקולים שאינם כלכליים טהורים. גם רצון להיות חלק מקבוצה גדולה ולרכוש רכב כמו השכנים הוא רצון רווח. משעה שיונדאי וקיה החלו לעלות במכירות החלו להצטרף עוד ועוד אנשים כאשר חלק מהם מן הסתם עושה זאת בשל שיקולים אלה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
התכוונתי בארץ. ברור שיש למאזדה דגמים ספורטיביים.

מהניסיון הקצר שלי עם מאזדה 3 (הדור הקודם) לא הרגשתי משהו מיוחד ויוצא דופן ביחס לקורולה למשל. (בגולף ובסיויק חדשות לא יצא לי לנהוג)

זה לא ממש מדויק. לא נהגתי ב-3 הנוכחית, אך הנסיון שלי עם הדור הקודם הינו חיובי. נהגתי גם בגרסת ליסינג\השכרה וגם בדגם ה2.0 ל' (בגרסת ה5 דלתות וגם ב4 דלתות אשר נבדלות זו מזו, מעבר לתצורה, בכיול המתלה האחורי - בגרסת ה5 דלתות הוא יותר קשיח).

אני אישית לא מתייחס אל המנוע או תיבת ההילוכים אלא לניהוג והוא, יחסית למשפחתית, טוב. היא אפילו זורקת בקלות :)

ההגה הרבה יותר טוב, יכול להיות שלא הייתה לך אפשרות לחוש זאת.

בנוגע למנוע, ה1.6 לא מבריק מבחינת כח אבל הינו בעל תגובה נמרצת. מנוע ה2.0 הרבה יותר טוב כמובן. תיבת ההילוכים, במצב הידני, היא בין היחידות הנותנות עצמאות מלאה לנהג עד מעבר לקו האדום כאשר גרסת ה2.0 ל' קיבלה בשלב מסויים 5 הילוכים (למעט הורדת הילוך לראשון בעת עצירה וכמובן אי מתן אפשרות הורדת הילוך בסל"ד גבוה מדי, אשר יגרום לנזק למנוע). בנוסף התפעול של התיבה במצב הידני מרגיש נכון יותר (העלאת הילוך - משיכה אחורה, הורדת הילוך - דחיפה קדימה).

למיטב ידיעתי בעתיד הקרוב נזכה לראות תיבה כפולת מצמדים גם במאזדה ולך תדע, אולי דלק יתחילו לייבא תיבות ידניות גם כן.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מאזדה 3 היא אחת ממכוניות ההנעה הקדמית המהנות ביותר לנהיגה, אני לא מתייחס לדגמים הספורטיבים, הMAZDASPEED3, ניצחה את הGTI, WRX וכד' בהרבה מבחנים השוואתיים, וגם שם דובר על השלדה המצויינת של הדגמים הבסיסיים.

haters will hate

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אוקי, אני מניח שאם 3 אנשים אומרים לך שאתה שיכור כנראה אתה באמת צריך ללכת לישון:-)

אני זוכר את המאזדה 3 כמשעממת. לא כמו רנו מגאן 2 למשל עם ההגה פלייסטישן שלה, אבל לא מיוחדת יותר מפוקוס או קורולה מבחינת התנהגות.

אבל אם כולכם אומרים שהיא מהנה לנהיגה, כנראה שיש בזה משהו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אפילו אני מוכן להודות בזה, היא הייתה יחסית סבירה מבחינת הנאה ברגע שריפדתי מחדש את הכיסאות... יותר כיפית קצת מהלאנסר היוצאת.

אבל עדיין, אייייייייכס, מאזדה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

המאזדה 3 פשוט מכוערת מאודדד חיצונית, עם עיצוב פנים מכוער, תא מטען לא שימושי במיוחד, לא מרווחת מאחורה בכלל, לא מאובזרת

לעומת זאת יש את יונדאי i35 i30cw i25 שהם הרבה יותר ברמה. אז למה שמישהו יבחר דווקא את המאזדה הדפוקה?... :? איך אפשר לבחור אוטו שנראה ככה זה כבר מעבר לבינתי אבל זה לא רק זה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

צודק, זה בדיוק גם מה שאני אמרתי לגבי יונדאי... היום יונדאי יכולים לתת פייט להרבה מתחרים.

TOYOTA RAV4 2.5 HYBRID LIMITED

פורסם
אוקי, אני מניח שאם 3 אנשים אומרים לך שאתה שיכור כנראה אתה באמת צריך ללכת לישון:-)

אני זוכר את המאזדה 3 כמשעממת. לא כמו רנו מגאן 2 למשל עם ההגה פלייסטישן שלה, אבל לא מיוחדת יותר מפוקוס או קורולה מבחינת התנהגות.

בשביל הרענון - קבל מספר דיונים קודמים בנושא :wink:

1 . http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=255585&highlight=3+%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94

2 . http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=270174&highlight=3+%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94

3 . http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=276583&highlight=%D7%90%D7%97%D7%99%D7%96%D7%94

4 . http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=261563&highlight=%D7%90%D7%97%D7%99%D7%96%D7%94

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כמכונית נטו, למעט בסעיף ההנאה מהנהיגה, היונדאי I30 מכונית טובה יותר; היא מרווחת יותר, יש לה מנוע חזק יותר וביצועים עדיפים והיא אפילו חסכונית יותר.

העיניין הוא שהדבר הטוב באמת במאזדה 3, איכויות השלדה, לא מעניינות 98% מלו שרכשו אותה, ואלו שכן רכשו אותה בשל כך, יתקשו למצות אותה עם מנוע 1.6 וגיר אוטומטי מיושן.

מול ה I35 החדשה באמת אין למאזדה מה להציע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן פרחי צודק - מחיר המחירון אולי דומה, אבל לחברות הליסינג i30 למשל נמכרת בהרבה פחות מאשר מאזדה 3. בסופו של דבר את הרכש בליסינג מעניינת הכדאיות הכלכלית של העיסקה, לא איזה רכב יותר טוב.

• תוכן חדש...