Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מאיר יש לנו יס"מניקים ,תאמין לי.

רק שהם לא מתעסקים בדברים האלה ,חבורה של ילדים בגוף של מבוגרים (בערך...) ,מוציאים שם רע לכל חובבי הרכב בארץ.

לצערי יותר ויותר אני נתקל ברכבים שכיף לראות בארץ ועל ההגה במקום לראות מישהו אחראי אני רואה איזה ילד מסביון עם יד אחת על ההגה ,השנייה מחזיקה סיגר תוך כדי שהוא לבוש בטוקסידו וכובע שמכסה לו חצי פרצוף.

חבל לי על חובבי המוטוריקה האחראים והמקצועיים שיש בארץ ,כי הם אלה שסופגים את הססריאוטיפ של רכב ספורט\משופר\לא יודע מה=רוצח בכביש.

ניראה לי שקצת טעית לגבי כובעים ויד אחת על ההגה, החבר׳ה האילו ממש לא כובע ולא יד על ההגה אלא תנטחת נהיגה מהספר.

זה שתתלהב מאודי טיטי ברמזור זה לא עושה אותך ״חובב ספורט מוטורי״

צריך להתעמק טיפלה יותר בעניין ולא לשלול ולהגיד ״אוו.. הנה אילו שגורמים לחובבי רכב להיות סטיגמה מגעילה״ לא, בעזרת החבר׳ה הללו יש מועדונים, מפגשים, יענות בתחום הנהיגה והשיפורים ולא פלצנים שרק מקלידים ומשחקים אותה חובבי רכב עלק.. 

• תגובות 286
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

5 א"ג (יותר כמו 50 שקל) שלי.

א) לא ראיתי את כל הסרטון, כמה דקות ראשונות הספיקו לי כדי להבין את התמונה. גם לא קראתי את כל השירשור, שני עמודים ראשונים הספיקו לי.

ב) פסיכיאטר מתעסק כל היום עם חולי נפש, מה שגורם לו לספוג את כל השגעונות שלהם. מפתח תוכנה כותב כל היום קוד, מה שגורם לו לאמץ דפוס חשיבה של מחשב, שמתבטא גם מחוץ לעבודה שלו. שוטר כל היום רואה ערסים, הבנתם את הכוונה.

ג) אם הייתי שוטר תנועה, הדבר הראשון שהייתי חושב כשהייתי רואה שיירה של מכוניות ספורטיביות, זה "ג'קפוט!!!". בטוח שיש להם כמה וכמה שיפורים לא חוקיים ברכב, וגם אם עוקבים אחריהם קצת זמן, ואז עוצרים, אפשר לסגור מכסת דו"חות חודשית. אם חברך הטוב בוחן תנועה מעורב בסיפור, יאללה בלאגן. בקיצור, בונוס ומילה טובה מהמפקדים, אצלך בכיס.

ד) בוא נדמיין מצב שבו אין שוטרים. כמה דקות המכונית שלך הייתה נשארת מתחת לבית? או שאתה יודע מה, לא תהיה משטרת תנועה. מה הסיכוי שתשרוד את המסע האפי מתל אביב לכפר סבא?

זה גם למה אני חושב שלתקוע מצלמה בכל חור בארץ זה יוזמה מבורכת.

ה) יחס גורר יחס. אם התנהגת כמו ערס, צפה לאותו יחס. אתה בטח מאלה שצועקים על נציגת שירות של פלאפון על זה שגבו ממך 25 אגורות יותר מאותו חודש בשנת 1996, וכשמנתקים לך בפנים (תגובה הגיונית של כל אדם) אתה רץ לפרסם בכל האינטרנט ש"פלאפון חרא חברה" (בחיים לא עבדתי בפלאפון, ואני גם לא לקוח שלהם). כל הכבוד, עמדת על שלך, ספורט לאומי ישראלי. רק תיזהר שלא תמחץ לעצמך את הcohones.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
כמה הערות מקצועיות :אני אהיה שקול ואוביקטיבי

א. הסרט ערוך, ולכן הוא חד צדדי. את המהומה עם שוטר מג"ב לא רואים, אלא שומעים צעקות בלבד.

ב. לעניין זיהוי שוטר, מספיק שיש לו תג שם מעל כיס החולצה, או תג בכותפת של המעיל. אין חובה להציג תעודה, וגם אין חובה לתת מספר אישי.

ג. כל העניין סביב הופעת שוטר, כובע, מדוגם, וכו' הוא לא רלוונטי כלל. לשוטר יש סמכויות אכיפה 24 שעות ביממה, במדים, על אזרחי, וגם בפיג'מה.

ד. לא אהבתי את החיפוש שעשה השוטר ברכב. הוא נעשה לל נוכחות בעל הרכב, וחוץ מזה הוא זרק את הניירות על הכביש. לטעמי היה צריך להשאיר את כל הטינופת בתוך הרכב.

ה. יש לציין שהשוטר תפקד יפה מאוד מול ה"קליינטים" שלו, בלי לחץ, עמד על שלו, והסביר יפה מאוד למי שצריך. אירוע שמעורבים בו כל כך הרבה אנשים הוא לא פשוט לטיפול.

הסרט אכן אינו הוכחה, אך הוא דוגם מצב שהיה בשטח והציג את שני הצדדים בעין לא יפה בלשון המעטה.

אתה טועה בעיניין התג השמי. השוטר/מתנדב מחוייב להציג תעודת מינוי משטרתית

לאזרח אותו הוא עוצר או מעכב במידה והאזרח מבקש זאת.

תיאורטית, שוטר שמסרב להציג תעודת מינוי משטרתית יכול להיחשב למתחזה.

- לגבי הדרמה סביב ה"כובע" - מדובר בנוהל לבוש פנימי של משטרת ישראל. במידה ופגעה במי מהצדדים הופעתם ה"מרושלת" של

השוטרים, יש באפשרותו להגיש תלונה על כך.

- השוטר התנהג בצורה לא הולמת - החל מכך שמהלך השיחה עם המעוכבים הוא עישן להם בפנים, זרק ניירות (שהחליט על דעת

עצמו כי הם זבל) על הכביש, התנהג בחלק מהזמן כעבריין כשדיבר עם הבחור הגבוה כשהוא צמוד אליו בצורה מאיימת,

ביצע חיפוש ברכב לפני שווידא כי בעל הרכב על ידו וכן הלאה...

- המעוכבים, למרות כל כעסם על כך שעוכבו יתר על המידה (לדעתם), התנהגו גם כן שלא כראוי.

בחלק מהמדינות אחרי הרמת הקול הראשונה על אחד השוטרים הם היו מוצאים עצמם שוכבים על הכביש ולאחר מכן

מבלים לפחות כמה שעות לא נעימות בתחנת המשטרה.

טוב עשו כשצילמו את האירוע, למרות שיכלו להסתפק בצלם אחד שיצלם.

- המג"בניק התנהג מתחת לכל ביקורות, עלה לא הדם לראש ונורא עיצבן אותו "לעשות חשבון" למישהו או שמישהו יצלם

אותו חלילה. הוא לא רגיל לעבודה כזאת מתחום פעילותו כניראה.

אין הדבר מקל על חומרת מעשיו וטוב יעשה הנפגע אם יגיש נגדו תלונה במח"ש.

חג שמח,

מארק.

פורסם

עצרו אותנו על זה שמישהו אמר, שכביכול ראה שעשינו משהו, (ואדון לאון/טולדו לבנה אני ראיתי אותך נוסע בקלות ראש לא מזמן, אל דאגה תלונה הועברה לתחנת המשטרה הקרובה ואני בטוח שהם יטפלו זאת בקרוב).

שמע,

יש לך דיבור של ילד ואם לפענח את ה״איום״ המרומז שלך אני נוטה להאמין שזה הדו״ח שקיבלתם, דוח על נהיגה בקלות דעת.

אני האחרון שיצא כנגד אנשים שעוסקים באותו תחביב שלי אבל לפחות על פי הסרטון התנהגתם בצורה ילדותית ומתגרה אז לאיזה יחס בדיוק ציפיתם?

אני לא שואל את זה בטון ביקורתי אלא מתוך כוונה אמיתית להבין מה ניסיתם להשיג עם יציאות כמו ״מדים של איקאה״ ועוד שאר הברקות.

במקום להתנהג בצורה בוגרת התחלתם להריץ דאחקות על השוטרים ומכאן ברור שזה רק יתדרדר.

הייתי ממליץ לכם בחום להסיר מיוטיוב את הברון הזה, לא בגלל שהוא מפליל אתכם במשהו, אלא פשוט כי הוא ייצר בקרב מי שיראה אותו אנטיגוניזם כלפי חובבי הספורט המוטורי, במילים אחרות- הסרטון הזה מוציא אותנו כחבורת ילדים מופרעים.

אני מסכים שיש כמה דברים לא כשורה בהתנהגות השוטרים אבל גם אתם לא ממש מלאכים.

אם זה היה קורה בחול רוב הסיכויים שלפחות חלקכם הייתם מסיימים במעצר על העלבה והתחצפות לשוטר בתפקיד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מאוד קשה לי לנסח תגובה שתכיל את כל מה שאני חושב, אז אני מפרק את זה לנושאים.

הדברים שאני מעלה כאן לא מכוונים ספציפית לפותח השרשור אלא הם דברים כללים שאני מעלה לפורום חברתי וכל מי שרוצה יכול לקרוא, להסכים/לא להסכים ואולי גם ללמוד משהו.

1. נהגים / בעלי רכבי ספורט שמתלוננים שעוצרים אותם.

זה לא סוד שנהגים של רכבי ספורט לא קנו את הרכב כדי להאיץ מהר, לקחת סיבובים חזק, ובאופן כללי לנהוג נהיגה קצת יותר אגרסיבית ומהנה. אני לא אומר שזה בהכרח נהיגה מסוכנת כלפיי הסובבים, אבל כן, זה נפוץ.

חשבו על הסיטואציה הבאה : אזרח מתקשר למשטרה, מתעד את השיחה ומתלונן על 3 רכבי ספורט משתוללים,

שעות ספורות לאחר מכן מישהו נדרס על ידי רכב התואם את התאור של האזרח ומת.

אם המשטרה לא עצרה רכבים העונים לתיאור בניסיון למצוא את האשמים - כולם יבואו בטענות כלפי המשטרה שהם לא ביצעו את עבודתם ובגללם האזרח נדרס למוות.

אז הם כן עוצרים רכבים ומנסים להתרשם מהנהגים לראות עם מי יש להם עסק. אז גם על זה אתם באים בטענות.

2. הנהגים / בעלי הרכבים מהסרט המדובר.

אני לחלוטין מבין את הבקשה שלכם מהשוטר לתעודת שוטר, אבל עדיין, יש דרך לבקש.

אפילו בטון הדיבור יש דיי להרגיש שחיפשתם לקלקל את האווירה. אתם צריכים להשלים עם העובדה שעומד מולכם שוטר.

אתם נתונים לחסדיו ואם יחליט מה שיחליט אין לכם מה לעשות. מצב זה הוא מצב מפחיד, כבר שמענו על מקרים שבהם שוטרים הרביצו, עיכבו, שברו וכ"ו. עדיין, זה המצב וצריך לנסות לייצר ממנו את הדבר הכי טוב שאפשר.

"אדוני השוטר, אפשר בבקשה לראות את תעודת השוטר שלך?" - אז מה אם זה נשמע כמו התחנפות? זה לא אומר שלאזרח יש פחות כח או עילה לתבוע ולפרסם את הארוע במידה והשוטר עשה משהו שאסור לאחר מכן.

השוטר לא מוכן להראות תעודה? מצויין, תועד.

אין שום סיבה לצאת מהרכב ולהצטופף ולהעמיד את השוטר במצב התגוננות. רק החמרתם את המצב.

אם עשיתם משהו רע ונתפסתם, בעיה שלכם, תתמודדו. אם לא, שבו בשקט, תראו איך הדברים מתגלגלים ואחר תפעלו בצינורות המקובלים. לצאת מהרכב ולהריץ צחוקים על השוטרים זו לא הדרך.

3. השוטרים

קודם כל אביע את דעתי על איך דברים צריכים להראות.

שוטר. צריך להיות לבוש כמו שצריך, להתנהג בצורה מכובדת, לדבר בנימוס, ודרוש מה שמותר לו לדרוש מהנהג על פי חוק בצורה אסרטיבית אך מנומסת ולא פולשנית.

לדעתי השוטר היה צריך לדרוש מהנהגים לשבת ברכבים, ולחכות.

אם תשאלו אותי, צריך להיות נוהל ברור מאוד ומעוגן בחוק, שוטר עוצר אותך, הוא צריך להגיד לך על מה הוא עוצר אותך, להסביר לך מה הוא עושה ולמה אתה ממתין, ולטפל בך במהירות האפשרית.

שוטר שכששואלים אותו שאלה מסתובב והולך וממלמל משהו הוא לא שוטר אלא עבריין בעצמו.

הוא צריך לעמוד זקוף ולהגיד לך, "נסעת מהר, סכנת הולכי רגל, עברת רמזור אדום וכ"ו".

במקום זה רואים שהשוטר מתרחק ממוקד השאלות, ואני לא מאשים אותו - כולם קפצו עליו וצעקו והפכו את הסיטואציה לסיטואציה מאוד עויינת.

פעולת חיטוט ברכב, ביזיונית. זריקת הניירות על הכביש, ביזיונית. זריקת עקיצות בנושא הגראס, ביזיון.

4. המג"בניק

אני לא באמת יודע מה הלך שם.

אני יכול לדמיין לעצמי לא מעט תרחישים שבהם הוא צפה בנהגים חסרי אחריות משתוללים בכבישים צרים ללא שדה ראיה במקומות שילדים נמצאים ובכלל הולכי רגל, ואולי היה עד ל"כמעט תאונה", במקרה כזה - אני לחלוטין מבין אותו ואת הכעס שלו.

אם לא היה שם שום דבר כזה, אז הוא חלאה, ומגיע לו לשאת בעונש על תקיפה מסוג זה.

בנימה אישית,

היו לי לא מעט מפגשים עם שוטרים ובכל מיני מקומות בארץ.

מעולם לא רבתי עם שוטר, מעולם לא התחצפתי לשוטר, ובאותה מידה שוטר מעולם לא התחצף אליי.

חייב לציין שיש לי מזל נאחס מאוד בכל הקשור לביקורות שגרתיים, אם יש שוטר בכביש כמעט תמיד יעצרו אותי לבדיקה... (כבר אמרתי נאחס?)

התנהגות השוטרים בסרט מייצגת את המצב העגום במדינת ישראל. אני באמת לא יודע איך המצב פה הולך להשתפר ואם בכלל, אבל הכל משולב יחד. כולם מזלזלים אחד בשני, גם כשהם מביעים דעה הם משתמשים בכינויים בגנות הזולת ומציגים חוסר כבוד מדאיג. זה מתחיל בזה שצריך לעמוד בתור של 60 אנשים לסדר משהו קטן בעירייה, זלזול של ארגונים גדולים בחוקי הצרכן וממשיך במחסור בחוקים עבור ספורט מוטורי שיאפשרו לכל אותם חובבי ספורט מוטורי להנות ממה שכל כך הרבה אזרחים בעולם נהנים ממנו. הרבה דברים בישראל מקולקלים וניתן להרגיש את זה בכל תחום בחיים.

השינויי שצריך לקרות פה, לא יבוא אם נתבטא בצורה חצופה ומזלזלת בשוטר בזמן אמת. הוא יבוא אם ניקח את הדברים ונציג אותם בדרכים מקובלות יותר - הפגנות, מחאות, והעברה מפה לאוזן בצורה מתורבתת.

אני חושב שחסרים לנו כמה שרים וראשי ממשלות רציניים שיעשו פה סדר, לפעמים נדמה לי שרק דיקטטורה יכולה לבצע פה את המהפך הדרוש. זהו, סיימתי להתאוורר, מי שלא מסכים איתי שיחשוב פעמיים לפני שהוא מגיב על איך שהוא מגיב - לא בגלל שאשלח את הצבא הפרטי שלי לנקום בו - אלא בגלל שיש דרך לא להסכים גם בלי לקלל ולזלזל.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

אני בטוח שאם כל אחד היה נשאר ברכב או לפחות לא מתחצף ונותן להם לעשות את "העבודה" שלהם ורק מצלמים הכל היה נראה אחרת,צריך לעשות חוק כמו בארצות הברית,שוטר עוצר אותך,נשארים באוטו עם ידיים על ההגה במקום לצאת אל השוטר ולתקוף אותו.

אפשר להבין גם את הצד של הנהגים,רוצים להגיע הביתה לארוחת חג,מתייבשים בשמש 3 שעות,זה משהו מתסכל שאף אחד לא מדבר עליו.

נ.ב:

עוד לא רשמתם מה נסגר בסוף?

דו"ח? גרירה? משהו?

ההגה הוא עגול!

פורסם
אתם עושים צוק מעצמכם.

איבו, STI ועוד רכבי ספורט שהיו שם, אני בטוח שמיליון אחוז שלא נסעתם כחוק. נכון לאותו מגבניק אסור היה להעיף את הפלאפון והוא לא התנהג כמו שצריך אבל עדיין אתם ממש לא הייתם בסדר. כדאי שתורידו את הסרטון הזה ותפסיקו לעשות צחוק מעצמכם...

כל הכבוד עם החשיבה שלך, אתה לא בדיוק שונה ממערכת המשטרה העגומה בארץ.

ז"א שכל אחד שיש לו רכב ספורטיבי כגון איבו או STI שציינת, בין אם הוא בן 50 או בין אם הוא בן 20 זה אוטומטית הופך אותו לעבריין תנועה בעשרות אחוזים יותר מכל נהג ליסינג.

ואני לא מדבר על המקרה הספציפי הזה כי אני לא יודע מה קרה שם, אבל יפה..יפה מאוד.

ממליץ לך ללכת להתנדב לתחנה הקרובה לביתך - מחפשים שוטרים כאלה.

פורסם

מהכרות שלי עם אנשים עם ליסינג, הם לא פחות מתפרעים מאנשים עם מכוניות ספורטיביות.

זה פשוט, מישהו שיתן קיק באיילון עם גרוטאה כמו מאזדה 3, ומישהו יתן לחיצה עם sti ימשוך הרבה יותר תשומת לב ורעש.

תמיר.

פורסם
  1. אין לי מזדה 3, ואני מאד מרוצה ממה שיש לי כרגע
  2. בשבת בבוקר אני ישן, ולא עומד ברמזור
  3. אני מקווה מאד שיעבור מתישהו חוק שיאסור שיפור רכבים, וכל רכב שימצא בכביש , יורד ממנו לאלתר
  4. כמו סעיף 3, רק בקשר למכירת רכבי ספורט, שיעשו כמו עם אלכוהול (לא למכור רכבי ספורט לקהל כמו שהיה בסרטון)
  5. זה לא מתוך קנאה, אלא מהבנה שאם 3 ו 4 לא ייושמו אנחנו נמשיך לראות סרטונים מהסוג הזה
    http://www.youtube.com/watch?v=wV0bxZdLaB4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Xp0BKMTB64s
  6. להמשיך ?

חשבתי אם להגיב או לא, אבל זה פשוט מרגיז מה שאתה רושם. דבר ראשון אני לא מסכים עם ההתנהגות של הנהגים ומצד שני לא מסכים עם ההתנהגות של השוטרים, אבל אין להשליך מקומץ על הכלל! בארץ לא חסרים רכבי ספורט, נכון שהם לא רוב הרכבים על הכביש אבל כמו שאמרתי יש לא מעט.בכל מקרה קצת גזעני משהו לרשום בואו נחוקק חוק נגד כל רכבי הספורט בארץ. אז בוא גם נוציא חוק נגד עדה כלשהי בגלל שמשהו שמה רצח או נגד כל נהגי המשאיות רק בגלל שכמה נוהגים מיליון שעות ברצף או שהמשאית שלהם לא תקינה. בוא נוציא חוק נגד כל רוכבי האופנים רק בגלל שיש טיפשים שרוכבים בכבישים צפופים ללא רכב ליווי או כל סממן זיהוי כזה או אחר. קיצר נראה לי שהגיע הזמן לתת ענישה אפקטיבית כנגד פורעי חוק לאפשר חוק מוטורי מסודר ובנוסף לא לאפלות קבוצה מסויימת רק בגלל קומץ (ולטעמי זה קומץ). המדינה דפוקה ויש עוד הרבה מה לתקן פה נכון שחשוב שכל אחד יתחיל בתיקון עצמו והצורה של ההתנהגות שלו, אבל אותו משפט חשוב גם ליישם בצד השני ("מפקחי החוק והמחוקקים"). עכשיו משהו בנימה אישית יותר, בתור בעלים של רכב ספורט אני מזדהה במידה מסויימת עם החברה שמה אבל מצד שני לא מצדיק לרגע את ההתנהגות שלהם, במקרה הזה עדיף אולי היה להיות חכם מאשר להיות צודק. חוכמה לפעמים מכפרת על טעויות.

שנה טובה

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם

למה כל המעורבים בפרשה שדואגים לסנגר על עצמם כאן בפורום, לא מגיבים לשאלות של מה נסגר בסופו של דבר?

האם הרכבים הועלו על גרר, האם הם קיבלו דו"חות, הורדה מהכביש? שוחררו לדרכם בלי כלום?

בנושא הזה, מילאו את פיהם במים...

כנראה שיש להם מה להסתיר.

בדיוק כמו שאר השעתיים וחמישים דקות שחסרות בסרט הערוך שהם העלו.

פורסם
נוכחות השוטרים בחג מבורכת. יצא לי לראות היום קליאו ספורט אדומה טרם מתיחת הפנים (על הכנף אחורית-ימנית היו לו שריטות שנעשו בבירור ע"י קנאים חלאות. אולי הוא גם חבר פורום), דוהרת באיילון דרום במהירות מטורפת, תוך כדי שהנהג מזגזג בצורה חסרת אחריות לחלוטין וחותך מכוניות תוך נסיעה בשוליים. התפללתי שאראה אותו בהמשך הכביש ליד ניידת.

קלטת במקרה את השלוש ספרות האמצעיות בלוחית רישוי במקרה?

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
או לשמוע מוזיקה בפול ווליום ולהתפלא שאח"כ עוצרים אותך. חבר'ה מנמיכים פרופיל וזה הכל.

ממתי עוצרים על פול ווליום? אולי אתה מדבר על שעות הלילה המאוחרות... בכל מקרה לא נראה שיש מה להוסיף יותר, הכל כבר נכתב, ולא בקשר לבבונים או לערסים, זו לא התגובה שלי, אלא בקשר לתגובה שלכם - חבל שלא הייתם סבלניים יותר.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
קלטת במקרה את השלוש ספרות האמצעיות בלוחית רישוי במקרה?

לא. מי שמכיר את הרכב ידע לזהות. על הכנף הימנית-אחורית היו כ-2-3 שריטות אורכיות שרואים שנעשו בכוונה. הסיומת היתה 68 - את זה אני כן זוכר. נהיגה מגעילה וצפצוף על כולם.

פורסם
מאוד קשה לי לנסח תגובה שתכיל את כל מה שאני חושב, אז אני מפרק את זה לנושאים.

הדברים שאני מעלה כאן לא מכוונים ספציפית לפותח השרשור אלא הם דברים כללים שאני מעלה לפורום חברתי וכל מי שרוצה יכול לקרוא, להסכים/לא להסכים ואולי גם ללמוד משהו.

1. נהגים / בעלי רכבי ספורט שמתלוננים שעוצרים אותם.

זה לא סוד שנהגים של רכבי ספורט לא קנו את הרכב כדי להאיץ מהר, לקחת סיבובים חזק, ובאופן כללי לנהוג נהיגה קצת יותר אגרסיבית ומהנה. אני לא אומר שזה בהכרח נהיגה מסוכנת כלפיי הסובבים, אבל כן, זה נפוץ.

חשבו על הסיטואציה הבאה : אזרח מתקשר למשטרה, מתעד את השיחה ומתלונן על 3 רכבי ספורט משתוללים,

שעות ספורות לאחר מכן מישהו נדרס על ידי רכב התואם את התאור של האזרח ומת.

אם המשטרה לא עצרה רכבים העונים לתיאור בניסיון למצוא את האשמים - כולם יבואו בטענות כלפי המשטרה שהם לא ביצעו את עבודתם ובגללם האזרח נדרס למוות.

אז הם כן עוצרים רכבים ומנסים להתרשם מהנהגים לראות עם מי יש להם עסק. אז גם על זה אתם באים בטענות.

2. הנהגים / בעלי הרכבים מהסרט המדובר.

אני לחלוטין מבין את הבקשה שלכם מהשוטר לתעודת שוטר, אבל עדיין, יש דרך לבקש.

אפילו בטון הדיבור יש דיי להרגיש שחיפשתם לקלקל את האווירה. אתם צריכים להשלים עם העובדה שעומד מולכם שוטר.

אתם נתונים לחסדיו ואם יחליט מה שיחליט אין לכם מה לעשות. מצב זה הוא מצב מפחיד, כבר שמענו על מקרים שבהם שוטרים הרביצו, עיכבו, שברו וכ"ו. עדיין, זה המצב וצריך לנסות לייצר ממנו את הדבר הכי טוב שאפשר.

"אדוני השוטר, אפשר בבקשה לראות את תעודת השוטר שלך?" - אז מה אם זה נשמע כמו התחנפות? זה לא אומר שלאזרח יש פחות כח או עילה לתבוע ולפרסם את הארוע במידה והשוטר עשה משהו שאסור לאחר מכן.

השוטר לא מוכן להראות תעודה? מצויין, תועד.

אין שום סיבה לצאת מהרכב ולהצטופף ולהעמיד את השוטר במצב התגוננות. רק החמרתם את המצב.

אם עשיתם משהו רע ונתפסתם, בעיה שלכם, תתמודדו. אם לא, שבו בשקט, תראו איך הדברים מתגלגלים ואחר תפעלו בצינורות המקובלים. לצאת מהרכב ולהריץ צחוקים על השוטרים זו לא הדרך.

3. השוטרים

קודם כל אביע את דעתי על איך דברים צריכים להראות.

שוטר. צריך להיות לבוש כמו שצריך, להתנהג בצורה מכובדת, לדבר בנימוס, ודרוש מה שמותר לו לדרוש מהנהג על פי חוק בצורה אסרטיבית אך מנומסת ולא פולשנית.

לדעתי השוטר היה צריך לדרוש מהנהגים לשבת ברכבים, ולחכות.

אם תשאלו אותי, צריך להיות נוהל ברור מאוד ומעוגן בחוק, שוטר עוצר אותך, הוא צריך להגיד לך על מה הוא עוצר אותך, להסביר לך מה הוא עושה ולמה אתה ממתין, ולטפל בך במהירות האפשרית.

שוטר שכששואלים אותו שאלה מסתובב והולך וממלמל משהו הוא לא שוטר אלא עבריין בעצמו.

הוא צריך לעמוד זקוף ולהגיד לך, "נסעת מהר, סכנת הולכי רגל, עברת רמזור אדום וכ"ו".

במקום זה רואים שהשוטר מתרחק ממוקד השאלות, ואני לא מאשים אותו - כולם קפצו עליו וצעקו והפכו את הסיטואציה לסיטואציה מאוד עויינת.

פעולת חיטוט ברכב, ביזיונית. זריקת הניירות על הכביש, ביזיונית. זריקת עקיצות בנושא הגראס, ביזיון.

4. המג"בניק

אני לא באמת יודע מה הלך שם.

אני יכול לדמיין לעצמי לא מעט תרחישים שבהם הוא צפה בנהגים חסרי אחריות משתוללים בכבישים צרים ללא שדה ראיה במקומות שילדים נמצאים ובכלל הולכי רגל, ואולי היה עד ל"כמעט תאונה", במקרה כזה - אני לחלוטין מבין אותו ואת הכעס שלו.

אם לא היה שם שום דבר כזה, אז הוא חלאה, ומגיע לו לשאת בעונש על תקיפה מסוג זה.

בנימה אישית,

היו לי לא מעט מפגשים עם שוטרים ובכל מיני מקומות בארץ.

מעולם לא רבתי עם שוטר, מעולם לא התחצפתי לשוטר, ובאותה מידה שוטר מעולם לא התחצף אליי.

חייב לציין שיש לי מזל נאחס מאוד בכל הקשור לביקורות שגרתיים, אם יש שוטר בכביש כמעט תמיד יעצרו אותי לבדיקה... (כבר אמרתי נאחס?)

התנהגות השוטרים בסרט מייצגת את המצב העגום במדינת ישראל. אני באמת לא יודע איך המצב פה הולך להשתפר ואם בכלל, אבל הכל משולב יחד. כולם מזלזלים אחד בשני, גם כשהם מביעים דעה הם משתמשים בכינויים בגנות הזולת ומציגים חוסר כבוד מדאיג. זה מתחיל בזה שצריך לעמוד בתור של 60 אנשים לסדר משהו קטן בעירייה, זלזול של ארגונים גדולים בחוקי הצרכן וממשיך במחסור בחוקים עבור ספורט מוטורי שיאפשרו לכל אותם חובבי ספורט מוטורי להנות ממה שכל כך הרבה אזרחים בעולם נהנים ממנו. הרבה דברים בישראל מקולקלים וניתן להרגיש את זה בכל תחום בחיים.

השינויי שצריך לקרות פה, לא יבוא אם נתבטא בצורה חצופה ומזלזלת בשוטר בזמן אמת. הוא יבוא אם ניקח את הדברים ונציג אותם בדרכים מקובלות יותר - הפגנות, מחאות, והעברה מפה לאוזן בצורה מתורבתת.

אני חושב שחסרים לנו כמה שרים וראשי ממשלות רציניים שיעשו פה סדר, לפעמים נדמה לי שרק דיקטטורה יכולה לבצע פה את המהפך הדרוש. זהו, סיימתי להתאוורר, מי שלא מסכים איתי שיחשוב פעמיים לפני שהוא מגיב על איך שהוא מגיב - לא בגלל שאשלח את הצבא הפרטי שלי לנקום בו - אלא בגלל שיש דרך לא להסכים גם בלי לקלל ולזלזל.

+1

------------------------------------------------------------------------------------------------

הערב בשד' ההסתדרות בחיפה נוסעת מאזדה לנטיס ועליה שלט עם הכיתוב הבא: "The best driver in the world".

מדובר על כביש ובו שני נתיבים לכל כיוון נסיעה, כאשר מצד שמאל יש את נתיב המטרונית המוגבה.

משמאל למאזדה המדוברת ברלינגו כלשהי ומקדימה מאזדה 3.

לפתע ה-3 מבצעת בלימת חירום, מסיבה "מוצדקת" לחלוטין - הנהג שם לב כי הוא עומד לפספס את היציאה שהוא צריך

המאזדה לנטיס, אשר נהוגה ע"י בן כפר כלשהו וישובים בה אשתו וילדיו, במקום לבלום סוטה בפראות שמאלה וכמעט מתנגשת בברלינגו. הסיבה לכך שמדובר ב"כמעט" היא תשומת לבו של נהג הברלינגו אשר ברח שמאלה ועלה על אותו נתיב של המטרונית. לאחר מכן ראיתי כי התפתחו דין ודברים בין נהג הברלינגו לבין נהג המאזדה לנטיס, ביזמתו של נהג המאזדה. כלומר, עוד היו לו טענות אחרי כל זה...מדהים.

היה לי חשק עז להגיד לנהג המאזדה לנטיס כי עדיף שיוריד את השלט התלוי אצלו על החלון האחורי...

מה הקשר של הסיפור הזה לנושא? ובכן נהג המאזדה לנטיס מזכיר לי את ה"מסכנים" מהוידאו. יורים ובוכים...ממש כמו חברינו בעזה ויו"ש.

בכביש אל תהיה צודק, היה חכם. כל הסיפור הזה היה יכול להגמר מהר ובקלות אם האזרחים לא היו מתאבדים על כבודם השברירי.

מה היו תוצאות המפגש?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...