Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עידן:

תשובה לשאלתך

וכדי שלא תטרח - גם קישור לאתר HNN

כשחוטבים עצים, אל תתפלא שניתזים שבבים...

השאלה כמה תאונות בהם "רכב רגיל" מעורב וכמה תאונות של "רכב ספורטיבי" מעורב. ומה חומרות הנזקים/פצעיות.

לא הגיוני שיהיו רכבים בארץ לא משנה מאיזה סוג ובאיזה מחיר שלא יהיו מוערבים בתאונות, גם בארץ R8,SLS היו מעורבות בתאונות עצמיות , אבל לא בכמות של מזדה 3 או יונדאי גטס...

2001 Renault clio b sport (RS) 172 out:roll:

2001 Audi a3 8L 1.8 out:lol:

2001 Mercedes benz w203 240 IN8)

• תגובות 286
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

• לחוקק חוק נגד שיפורים של רכבים - חד משמעית, אתה לא משפר איביזה או פולו בשביל שתסחוב את העליות של סדום טוב יותר, מי הולך לשים את כל הצ'יפים האלה ? כאלה אחרי זה מעלים את הקליפים של 0-150 ב 7.9 שנ' ומה האוכלוסיה שתעשה את זה לרוב, לא אבא ל שלושה ילדים בגיל 40 אלא מישהו בגיל 20+ -אתה רציני ???,תתפלא אך גם אנשים בני הדור של הורי משקיע הרבה מאוד כסף (כי יש יותר) בשיפורים ותוספת כוח גם לרכבים שמגיעים מראש עם הרבה כוח (פורשה טורבו,C63 AMG..... ).

• בקשר למכירה של רכבי ספורט, אז לא אמרתי לא למכור , אלא לעשות הגבלה, כמו שלא מוכרים שתייה חריפה אחרי שעות מסויימות לגיל מסויים, אז לא למכור / לבטח רכבי ספורט או בכלל רכבים עם יכולות מוגברות לקהל יעד מסויים.ואז אני בטוח שמס' התאונות/סירטונים מפגרים ביוטיוב יקטן - רואים שאתה חי מחדשות לחדשות ולא מהמציאות וזאת כי הרי כל התאונות שראית שחדשות לא היו מעורבים רכבי ספורט אלא עם כן זה הרכב של האבא (וזה מה שלרוב יקרה =לילד יקנו איביזה 1.4 והאבא נוהג בC63 AMG ) אך אם הזמן הרי הילד גודל ,משרת בצבא בדודבדן ועל כן הוא הילד הטוב של אבא והוא ילד אחראי (הרי איזה אבא יגיד כי הבן שלו לא אחראי ועל כמה וכמה שהוא עבר טסט במכה ראשונה !!!:roll:) ואז סוף שבוע אחד האבא יפנק את ילדו האמיץ שסגר חודש בבסיס בנסיעה לאלית עם המרצדס ( אבא טוב לא ???) ואז מתחילה הבעיה.

כמובן שהמבוגרים אשר לא מאותתים בין עקיפות ועוברים נתיבים במהירות או שלא מדליקיאורות ,אורות גבוהים ,או שיושבים נמוך עד כדי כך שאינם רואים את הכביש - הם האוכלוסיה אשר לא מסכנת אף אחד בכביש ,נכון???,הרי הם נוהגים 50 שנה ולא עשו תאונה בחייהם (אך גרמו לעשרות מבלי לשים לב ).

אנא קרא את תגובותיי באדום .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
  • לחוקק חוק נגד שיפורים של רכבים - חד משמעית, אתה לא משפר איביזה או פולו בשביל שתסחוב את העליות של סדום טוב יותר, מי הולך לשים את כל הצ'יפים האלה ? כאלה אחרי זה מעלים את הקליפים של 0-150 ב 7.9 שנ' ומה האוכלוסיה שתעשה את זה לרוב, לא אבא ל שלושה ילדים בגיל 40 אלא מישהו בגיל 20+

• בקשר למכירה של רכבי ספורט, אז לא אמרתי לא למכור , אלא לעשות הגבלה, כמו שלא מוכרים שתייה חריפה אחרי שעות מסויימות לגיל מסויים, אז לא למכור / לבטח רכבי ספורט או בכלל רכבים עם יכולות מוגברות לקהל יעד מסויים.ואז אני בטוח שמס' התאונות/סירטונים מפגרים ביוטיוב יקטן

נכון, אני משפר ב.מ.וו שנת 90 בישביל לשפר לה את האחיזה והבלימה כדאי שאני ארגיש בטוח יותר בהתנהלות יום-יומית ובעתיד אני גם אשפר לה את המנוע כדאי שאני אוכל לעמוד במהירות התנועה בלי להפריע (118 סוסים במקור שרובם כבר ברחו מהמנוע),

וכמובן להוציא תוצאות טובות יותר בימי מסלול שמתקיימים מדי פעם.

ובכללי כדאי להרגיש שיש לי רכב שהוא "קצת" שונה מכל שאר הזבל ליסינג שנוסע סביבי.

אז נכון שלפעמים אני בורח לכביש הצפון ולמרות ההגבלה שיש שם אני מגיע למהירות תלת-סיפרתית בחלק מהעיקולים, אז נכון שלפעמים בשעת לילה מאוחרת אני נתקל בכיכר שוממת ומלטף את הגז כדאי להרגיש את הזנב מקשקש, האם זה הופך אותי לרוצח?

ביום יום אני לא עובר את המהירות המותרת בכביש, לא מבצע עקיפות מסוכנות וכמובן תמיד מאותת (אפילו בחנייה מרוב הרגל :oops:).

אני קניתי את המכונית שלי במטרה להפוך אותה למשהו מיוחד וזה מה שגורם לי הנאה בחיים העלובים האלה.

אז מאיפה החוצפה של אפס חסר עמוד שידרה שכמוך לבוא ולרשום בפורום רכב שנוצר בשביל חולי ההגה שרואים ערך מוסף בדבר הזה עם 4 (או2, או 3, או 8.5) גלגלים משפט מטומטם כמו "לחוקק חוק נגד שיפורים של רכבים"?

אז יופי dorki מצא תמונה אחת של רכב ספורטיבי (לא מאמין שאני מתייחס לגי-אטה כרכב ספורטיבי) שהתרסק. על כל תמונה כזו יש 10 תמונות אם לא יותר של רכב משפחתי רגיל ולא משופר שהתרסק ולקח איתו עוד כמה אנשים על הדרך.

אם מישהו משפר רכב זה לא בהכרח אומר שהוא הולך להשתמש בכל הפוטנציאל החדש ויתחיל לעשות רייסים,להתחרא בנס-הרים ו\או לדרוס אלמנות, יתומים וכלבלבים.

אני אישית מכיר מספר רכבים משופרים ברמה מאוד גבוהה שכל מה שהם עושים עם הרכב זה נסיעה קצרה (ומאוד איטית) בשכונה ופעם בא להגיע לאיזה יום מסלול שמתרחש במתחם סגור ומוגן.

בקיצור ייצור, אם זה באמת קו המחשבה שלך אני ממליץ לך להפסיק לבקר בפורום הזה כי הרי ברור שאין כל קשר בינך לבין מוטוריקה, חבל על הזמן שלך ושלנו

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

חברים להגביל ולאסור רכבי ספורט בארץ זה הדבר הכי מטופש ששמעתי בחיים!!!

מכל כך הרבה סיבות שאין לי סבלנות לפרט.

נהג מסוכן העושה עברות תנועה צריך להרחיק מהכביש, נהג שדורס אדם אחר באשמתו צריך לשבת בכלא!

מיסוי ומחיר דרקוני על רכבי ספורט ורכבים בכלל זה בדיוק הסיבה שילד קונה לו מיצובישי לאנסר ושם לה צמיגים ברוחב 250 שיוצאים מגוף הרכב וצנרת וחושב שהוא סטריט רייסר, מסכן את עצמו ואת הסובבים ברכב לא בטיחותי.

אין בארץ אפילו לא מסלול אחד שניתן לבוא ולעשות כמה סיבובים כדי לספק את תחביב בסביבה בטוחה ומוכנה לכל מקרה.

ועוד דבר, אם כבר מדברים על חקיקה, צריך לאסור על רכיבה באופניים על כבישים ציבורים מסוכנים!

כל אחד כזה מסכן את החיים שלו!!! חסר ידיעות של רוכבי אופניים שעיבדו את החיים שלהם? כל כמה שבועות יש כזה גיבור שנדרס למוות כי נסע על שוליים של כביש מהיר.

איפה אור ירוק? למה לא מוציאים חוק? זה מסוכן!!! תחשבו על הילדים שלכם ועל המשפחות שלכם.

כל דבר יכול לקרות, כשאני רואה איזה אידיוט כזה על הכביש לבוש כולו בטייצים וחושב שהוא לאנס ארמסטרונג, ואני רק מתחיל להריץ תסריטים איך הוא נופל על הצד ברגע האחרון ואני דורס אותו ויושב בכלא אחרי זה.

פורסם
  • לחוקק חוק נגד שיפורים של רכבים - חד משמעית, אתה לא משפר איביזה או פולו בשביל שתסחוב את העליות של סדום טוב יותר, מי הולך לשים את כל הצ'יפים האלה ? כאלה אחרי זה מעלים את הקליפים של 0-150 ב 7.9 שנ' ומה האוכלוסיה שתעשה את זה לרוב, לא אבא ל שלושה ילדים בגיל 40 אלא מישהו בגיל 20+

• בקשר למכירה של רכבי ספורט, אז לא אמרתי לא למכור , אלא לעשות הגבלה, כמו שלא מוכרים שתייה חריפה אחרי שעות מסויימות לגיל מסויים, אז לא למכור / לבטח רכבי ספורט או בכלל רכבים עם יכולות מוגברות לקהל יעד מסויים.ואז אני בטוח שמס' התאונות/סירטונים מפגרים ביוטיוב יקטן

ידידי, רואים שהרגשות מדברים ממך ולא ההגיון.

שיפורים רכבים קיימים כמעט בכל מדינה בעולם, ויש תרבות רצינית מאחורי העניין שמערבת את כל הגילאים.

בכלל, שיפורים בכל מני תחומים תמיד היו ויהיו.

לגבי הגבלה של רכבי ספורט. שוב, זה לא הרכב אלא האדם שנוהג בו. אתה יכול לדרוס ילד בכביש גם אם אתה נוהג בשרייד חבוטה או ב STI.

אם תבדוק את סטטיסטיקת תאונות הדרכים, תראה שמעורבות רכבי ספורט בתאונות היא מינימאלית. הבעיה היא בעיקר בנהגים שלא אכפת להם מהרכב שלהם ומצבו המכאני, או מאנשים אחרים בכביש.

בד"כ אדם עם רכב ספורט מודע יותר לעניינים הנ"ל.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

צודק!

בוא ניהיה חכמים ונקדם את מה שאתה אומר, נאסור מכירת סכינים ומוצרי זכוכית (כדי שלא ידקרו אנשים, מי שירצה לחתוך בשר יגיע ל"משרד חיתוך")!

הא שכחתי, זה דמוקרטיה פה. :roll:

פורסם

מה שראית בסרטים אכן בעייתי, ולכן אנחנו יוצאים נגד מקרים כאלו. בדיוק בגלל מקרים כאלו אנחנו מתעצבנים, בתור חובבי נהיגה.

הבמו בסרטון בכלל לא מוגדרת כ"ספורטיבית". אתה יכול לנהוג ב 200 קמ"ש בכל מכונית אחרת, גם במזדה 3. אין קשר לרכב ספורטיבי ונהיגה במהירות גבוהה.

על כל רכב "משופר" שראיתי עושה עבירת תנועה, ראיתי עוד 1000 רכבים רגילים נהוגים על ידי גברים, נשים וזקנים שעושים עבירות משמעותיות בכביש. פשוט הרכבים הבולטים מושכים תשומת לב ואת זה אנשים זוכרים.

אתה יודע כמה אנשים, לצערנו, נהרגו בגלל נהיגה בשכרות? רוב הנהגים נהגו במכוניות רגילות. אבל על במו עושים כתבה. כי זאת הסטיגמה.

תוספת קטנה - הרבה הולכי רגל נהרגים בעיר, שם המהירות היא בין 50-60 קמ"ש. אז מאיזה רף מהירות אתה מעוניין לאסור מכירת רכבים?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
מי שמרגיש כך יודע שעשה משהו לא בסדר. מי שבטוח בחפותו ינהג בהתאם.

אני נוסע בקליאו ספורט בת כמעט עשור, וכמה פעמים בוחן אידיוט רב איתי על דוושות אלומוניות (מקוריות אגב) שהם שיפור אסור, או על קסנון מקורי שהוא אינו חוקי, או חיפושים בתא המנוע (הרכב במצב סטוק עד היום וישאר כך כולל הבית פילטר ) כאילו לחפש את הדוח מתחת לפנס גם כשאתה הכי אדיב והכי נינוח ועונה את התשובות שאותו חמור במדים רוצה לשמוע, אולי באמת נאסור מכירת רכבים כאלה ובא שלום על ישראל, אה רגע אז אולי בעצם לא יהיה קיום לאור ירוק בדיוק כמו במקרה שישראל תיעלם מהמפה לחמאס לא יהיה בשביל מה להתקיים :roll:

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
מה שראית בסרטים אכן בעייתי, ולכן אנחנו יוצאים נגד מקרים כאלו. בדיוק בגלל מקרים כאלו אנחנו מתעצבנים, בתור חובבי נהיגה.

הבמו בסרטון בכלל לא מוגדרת כ"ספורטיבית". אתה יכול לנהוג ב 200 קמ"ש בכל מכונית אחרת, גם במזדה 3 . אין קשר לרכב ספורטיבי ונהיגה במהירות גבוהה.

על כל רכב "משופר" שראיתי עושה עבירת תנועה, ראיתי עוד 1000 רכבים רגילים נהוגים על ידי גברים, נשים וזקנים שעושים עבירות משמעותיות בכביש. פשוט הרכבים הבולטים מושכים תשומת לב ואת זה אנשים זוכרים.

אתה יודע כמה אנשים, לצערנו, נהרגו בגלל נהיגה בשכרות? רוב הנהגים נהגו במכוניות רגילות. אבל על במו עושים כתבה. כי זאת הסטיגמה.

תוספת קטנה - הרבה הולכי רגל נהרגים בעיר, שם המהירות היא בין 50-60 קמ"ש

שמע, אני נוהג מספיק זמן בכביש בשביל לראות מה קורה, עבדתי לא מעט זמן אחרי הצבא בתור בלדר , ואני מסכים שלא חסר חראות על פורד פוקוס ויונדאי אקסנט שגם אותם צריך להוריד מהכביש, אבל בודדים המקרים בהם ראיתי רכב משופר/ספורטיבי/במוו או כל רכב פאר אחר שנוהג בו ילד ושהוא לא עושה במודע עבירה, פה אני לא עושה הבדלה בין סובארו אימפרזה שנוהגים בה בני דודים, או במוו 525 של איזה אבא מצהלה שנתן לילד שלו את הרכב לסופש.

אתה יודע כמה פעמים כמעט ונדרסתי בב"ש בזמן הריצה של שעות הערב ע"י בני דודים/מקומיים בעלי הונדות שראו יותר מדיי need for speed ? לכן אני אומר, את כל אלו ואת המכוניות שלהם יש להעיף מהכביש כמה שיותר מהר !!

ובקשר ל"חולי/חובבי/..." הגה ש"רק יצאו לטיול של ראש השנה" אז כבר ראיתי לא פעם את החובבי ההגה האלה ברמת הגולן עושים מה בז%ן שלהם מבלי בכלל לחשוב שיש שם עוד מכוניות שנוסעות בכבישים

פורסם

אם יורשה לי ויורשה לי :) אני אשאל שאלה פשוטה תתארו לכם שופט בבית משפט עליון מגיע למשפט ללא גלימה ועם חולצה שעליה כתוב "who ever gets here guilty " או אם כוס בירה ביד או במשפט של משתמטים מצהל וכובע צהל על ראשו ... לא יודע מה הקשר :) אבל לא סתם לצה"ל יש תלבושת אחידה ולא סתם ,לשוטרים גם יש תלבושת אחידה .אם הם לא מוכנים לאכוף את החוקים של עצמם ,למה שאני יאכוף את החוקים ? אם קצין צה"ל לפני חיליו מגיע מרושל איך חיליו יסתכלו עליו ? אם שופט מגיע למשפט מרושל לאיזה תגובה אתם מצפים מהנאשמים ? אם אתה בעצמך לא מסוגל להתייחס בכבוד לחוק ואתה אמור לאכוף אותו ,למה שאני יתייחס לחוק ?

השוטר טעה זה שהוא לא מסר את השם !! ואפילו זה שלא עמד בסטנדרטים שנקבעו ,אז אל תצפו ממני שאני יעמוד בסטנדרטים ! זה מתחיל מהדברים הקטנים .

ההתחצפות וכל השאר נבעו בדיוק מהדברים הקטנים ולא להפך !

קודם כל אתה תיהיה בסדר ואחרי זה תסתכל על אחרים ! כמובן אני נגד התחצפויות ודברים נלווים אבל יחס תמיד גורר יחס !

שוטרים לא באמת מבינים מהו רכב ספורטיבי ,הם רצים אחרי הרגש ,רעש ,אורות,נדירות ויש רכבים שמייחדים את המגזר ,ששם מס' תאונות דרכים הוא גבוה יחסית לאוכלוסיה ,גם זה כמובן שאין להם חוקים בכפרים .לא פלא אם יש לך במוו שנת 88 יעצרו אותך יותר ,כי הם יודעים שבדרך כלל רכבים כאלה מגיעים מהמגזר . אבל זה לא אשמתך ,אם ידוע כי 60% מלובשי חולצות שחורות וכובע נייק עבריינים ואתה גם לובש חולצה שחורה וכובע נייק אז אתה פשוט נופל קורבן לסטטיסיטקה .

אותו הדבר אם צעירים בדרך כלל רכב "נוצץ" ו"רועש" שייך לצעיר אז אתה גם קורבן לסטטיסטיקה .

פורסם

אני הכי נהנה מתגובות בסגנון : "אין לך רכב ספורט אל תכתוב פה".

לא משנה מה, שוטר זה שוטר. נקודה.

ובחיים צריך להרוויח דברים כמו כבוד, שוטר שלא מכבד יענה בנימוס. הוא ירגיש מטומטם בסופו של דבר ואם הכל מתועד אז יש עילה לתלונה, כאשר הצד המצלם מתנהג בצורה מופתית.

במקרה של הסרטון הנ"ל אני חושב שכולם בסרטון מתנהגים בצורה חצופה ולא ראויה ואני מאמין שמה שמכעיס את כולם זאת ההתלהמות סביב הסיפור, הרי זה לא שישבתם בשקט והמתנתם, התגרתם, קיללתם והתחכמתם אז מגיע לכם.

וכל הקטע הזה של האיומים, וה"אין לכם ביצים" וכד' רק מוכיח שמשהו לא בסדר אצלכם.

אז הנה אני נמצא מאחורי מקלדת ואני כותב מה שבא לי. מה זה אומר עליי?

haters will hate

פורסם

חבל שיש לך עין צרה, הרי שיפורים לרכבים יימשכו גם בצורה לא חוקי וגם בצורה חוקי (בעתיד אם היהי חוק) . אישית לדעתי חוק ייעשה טוב לענף, גם כסף וגם פיקוח על הנעשה בתחום.ואם אתה חושב שרק ילדים בני 20 הם אילו שנוהגים ככה, אז חבר תבדוק טוב שהרגליים שלך על הקרקע כי אתה ממש לא מחובר ואין לך משוג שרוב הנהגים הם אנשים מבוגרים יחסית ועמידים מבחינה כלכלית. אני מציע שאנשים פה יפסיקו עם הדעות הקדומות שלהם, ובמקום להלחם בתחנות רוח להילחם בממשל שמונע בצורה בוטה את חופש האזרח לבחור ולסחור כרצנו. עוד שניה 2012 ועד כמה שזכור לי אנחנו לא חיים באיראן או עיראק.

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם
חבל שיש לך עין צרה, הרי שיפורים לרכבים יימשכו גם בצורה לא חוקי וגם בצורה חוקי (בעתיד אם היהי חוק) . אישית לדעתי חוק ייעשה טוב לענף, גם כסף וגם פיקוח על הנעשה בתחום.ואם אתה חושב שרק ילדים בני 20 הם אילו שנוהגים ככה, אז חבר תבדוק טוב שהרגליים שלך על הקרקע כי אתה ממש לא מחובר ואין לך משוג שרוב הנהגים הם אנשים מבוגרים יחסית ועמידים מבחינה כלכלית. אני מציע שאנשים פה יפסיקו עם הדעות הקדומות שלהם, ובמקום להלחם בתחנות רוח להילחם בממשל שמונע בצורה בוטה את חופש האזרח לבחור ולסחור כרצנו. עוד שניה 2012 ועד כמה שזכור לי אנחנו לא חיים באיראן או עיראק.

עין צרה על מה ?

כמו שכבר ציינתי, אני מרוצה ממה שיש לי

ובקשר לחקיקה וכו', הקהל הישראלי הוא מיוחד , לא כמו אירופאי ולא כמו אמריקאי, לכן מה שטוב שם לא בהכרח טוב פה ...

פורסם
כל אלה שמדברים בגנות השוטרים - נסו לשים את עצמכם לרגע בנעליים שלהם. הם עוצרים לבדיקה חבורת נהגים במכוניות ספורט שיוצאים אליהם ומתחילים להתווכח, אומרים להם "שנייה נשמה" ו"רגע מותק", מבקשים תעודת שוטר עוד לפני שאמרו שלום ומקשקשים על כובע ועוד שטויות אחרות. למה שהשוטרים האלה יתייחסו ברצינות? אם הייתי שוטר והייתי עוצר בנאדם כזה, היה לי ברור מההתחלה שאעשה מה שאני יכול בשביל לדפוק אותו.

אתם, הנהגים, גרמתם למצב הזה. אתם הבאתם את ההתנהגות הזאת מצד השוטרים. ונכון, זה לא בסדר. ונכון, המגבניק החרא הזה יצא אפס מאופס. אבל כמו שאמרו לכם - קצת רוגע ודרך ארץ והייתם יוצאים משם תוך רבע שעה.

רוני

אני מצטער רוני, אבל פה אתה מפספס.

ההבדל בין שוטר ואזרח זה שהשוטר מייצג משהו אחר. לשוטר יש הרבה יותר כוח והרבה יותר אחריות והוא חייב למלא את תפקידו ולא למעול בתפקידו בהתנהגות פושעת שכזאת.

שוטר חייב להציג תעודת שוטר, חייב להתנהג כיאות, חייב להגן על האזרח (כששוטר מגב נותן מכה ומעיף את הפלאפון לדוגמא) וחיבב להתייחס לכל העניין בצורה אובייקטיבית.

לדבר בצורה גסה, לא לומר על מה מאשימים אותם, לחפש סמים, לאפשר אלימות, להעלם עם הרישיונות שלהם בלי לעדכן אותם לאן הוא הולך (וזה לא משנה אם מדובר על רבע שעה או שעתיים - אתה משאיר אנשים שלא יודעים מה קורה בכלל), כל זה מתאר ביריונות קשה של מי שאמור להגן עליינו מבירונות.

לא משנה כמה האנשים "ערסים" או מעצבנים או איך שלא תקרא להם - השוטר צריך להתנהג כמו בן אדם ומקסימום - להשתמש בדברי האנשים כעילה לתלונה או דו"ח.

וסיפור משלי. אני לא יודע אם רוני היה נוכח אבל לפני כמה שנים יצא מטעם אוטו "מבחן המיאטות הגדול" במבחן הזה יצאו כחמישה מיאטות עם נהגי אוטו כשהטל"ש היה הכותב ומעבר לכך היו עוד מספר כתבים ובעלי המכוניות.

באחת החניות שלנו בתחנת דלק התייצבו שני שוטרים שאמרו לכולנו באופן גס וגורף - כל האנשים לעמוד ליד הרכבים שלהם ולהוציא רישיונות ורשיונות רכב.

כמעט מיותר לציין שכל הנהגים הם נהגים מצויינים המכירים היטב את הכבישים המדוברים.

למזלנו הרב כתבי אוטו הם - באופן מפתיע - כתבים, דבר שצינן מאוד את התלהמות השוטרים שהלכו בקיפול זנב מרשים אבל אם היינו אנשים רגילים - אני לא בטוח שלא היו מלבישים עליינו משהו.

במקרה הזה ניתן לבקר את התנהגות חלק מהנהגים אבל הם סך הכל נהגים. התנהגות השוטרים חייבת לעמוד למבחן ופה הם נכשלו.

דרך אגב, כל מי שדיבר על המשטרה בארה"ב חייב להבין כמה דברים:

1. השוטרים בארה"ב אומנם קשוחים אבל הם תמיד יהיו מנומסים, לצערי יצא לי להתקל ביותר מדי שוטרים ותמיד הגישה הייתה מנומסת (אפילו אם מאוד קשוחה במהות השוטר), בפעמיים אפילו התחשבו בי כתייר וויתרו לי על דו"ח או על אי המצאות רישיון נהיגה תקין.

2. רק בארץ שוטר יעצור אותך כי מישהו אמר לו שנהגת שלא כשורה, בכל מקום נורמלי שוטרים יגיעו למקום, יעקבו אחרי הרכבים המדווחים ויתנו או לא יתנו דו"ח לפי התנהגותם.

3. ששוטר אמריקאי יראה קבוצת רכבי ספורט - הוא יחייך ויפרגן, גם אם חלק מהרכבים הם רכבים משופרים מאוד.

4. אם שוטר יכה אזרח (וכן מכה שמעיפה את הפלאפון נחשבת מכה) ללא התגרות, איום או הצדקה אחרת - יקבל חזק בראש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...