Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צבא-שאלות והרהורים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,אני מתגייס בחודש 11 (שכחתי את המספר..)ורציתי לשתף אותכם בכמה מחשבות שלי..

נתחיל מזה שאני מפחד קצת מהמסגרת הצבאית כי אני ילד של בית..זאת אומרת כל החיים הייתי תחת בועה כזאת של ההורים ועכשיו היציאה למסגרת חדשה די מפחידה אותי.

הפרופיל שקבעו לי הוא-72 ,וזה למרות שיש לי לחץ דם גבוה ועוד כמה דברים..(אסטמה בעבר למשל.)

ואני לא רוצה לשרת בקרבי!

(אל תתעצבנו,אני לא הטיפוס מצטער אם זה מרגיז אותכם).

ועכשיו מגיעה השאלה - יש פה מישהו שעשה/עושה שירות צבאי ויכול להגיד לי שעדיף לי לא להתגייס?

זה שהצבא זה חוויה והכל זה סבבה ,אבל למה לי לבזבז 3 שנים מהחיים על סתם תפקיד?

עוד דבר-אם אני יוצא על 21 (ושוב פעם אני מבקש ממכם לא להתעצבן עליי -כל איש באמונתו יחייה.)זה יפריע לי בחיים האזרחיים???

ואם כן עד כמה??

ןמה קורה עם הטירונות הזאת??? זה עד כדי כך גרוע?

ואחרי כל זה אם בסוף החלטתי לשרת ,על מה כן ללכת עם הפרופיל שלי? (אבל לא קרבי).

תודה וסליחה שהפצצתי אותכם בשאלות.

שי המבולבל.

*עשיתי חיפוש אבל לא מצאתי תשובות.

8)
פורסם
שלום לכולם,אני מתגייס בחודש 11 (שכחתי את המספר..)ורציתי לשתף אותכם בכמה מחשבות שלי..

נתחיל מזה שאני מפחד קצת מהמסגרת הצבאית כי אני ילד של בית..זאת אומרת כל החיים הייתי תחת בועה כזאת של ההורים ועכשיו היציאה למסגרת חדשה די מפחידה אותי.

הפרופיל שקבעו לי הוא-72 ,וזה למרות שיש לי לחץ דם גבוה ועוד כמה דברים..(אסטמה בעבר למשל.)

ואני לא רוצה לשרת בקרבי!

(אל תתעצבנו,אני לא הטיפוס מצטער אם זה מרגיז אותכם).

ועכשיו מגיעה השאלה - יש פה מישהו שעשה/עושה שירות צבאי ויכול להגיד לי שעדיף לי לא להתגייס?

זה שהצבא זה חוויה והכל זה סבבה ,אבל למה לי לבזבז 3 שנים מהחיים על סתם תפקיד?

עוד דבר-אם אני יוצא על 21 (ושוב פעם אני מבקש ממכם לא להתעצבן עליי -כל איש באמונתו יחייה.)זה יפריע לי בחיים האזרחיים???

ואם כן עד כמה??

ןמה קורה עם הטירונות הזאת??? זה עד כדי כך גרוע?

ואחרי כל זה אם בסוף החלטתי לשרת ,על מה כן ללכת עם הפרופיל שלי? (אבל לא קרבי).

תודה וסליחה שהפצצתי אותכם בשאלות.

שי המבולבל.

אני עשיתי שירות צבאי ואני יכול להגיד לך שעדיף לך כן להתגייס! :!:

במה אתה יותר טוב מאחרים שהם צריכים לתת 3 שנים מהחיים שלהם ואתה לא?

למה אחרים צריכים לתת 3 שנים מהחיים שלהם (ולפעמים להקריב את החיים שלהם) בשביל להגן על המדינה ואתה לא?

במקום להתבכיין ולהגיד שאתה "ילד של בית",אני מציע שתתגבר על זה ותתנהג כמו גבר ולא כמו "ילד של בית", ותלך לשרת כמו שכולם משרתים.

אתה חושב שלכולם זה קל ללכת ולהיות רחוק מהבית ולטחון שמירות ולאבטח התנחלויות?

אתה חושב שאתה היחיד שנתקל בקשיים האלה?

לא ,אתה לא היחיד..ולא,זה לא קל...אבל כולם עושים את זה ולא מתבכיינים.

אז במקום להיות "ילד של בית",תהיה גבר ותעשה את מה שמוטל עליך. :!:

נ.ב-הכוונה שלי בהודעה הזאת היא לא לפגוע בך,אלא לנסות לשכנע אותך. :wink:

אז אם נפגעת,אני מתנצל.

.All Imprezas are equal,some are more equal then others

פורסם

תתגייס ואז תיראה אם מתאים לך להמשיך.

לי למשל הצבא תרם הרבה לאישיות ולבגרות. אני לא הייתי לוחם.

אל תפחד מהטירונות, כולם שם באים ממסגרות שונות וכולם, בדיוק כמוך, לא יודעים למה לצפות. בצבא תכיר אנשים שונים, שאין סיכוי שהיית יכול להכיר אותם בחיים האזרחיים. אנשים ממעמדות שונים, אנשים מעדות שונית. בטירונות תכיר את כל האנשים אחרי כשבוע ובגלל שנמצאים ביחד 24/7 , אז תהיה הרגשה שאתם מכירים כבר שנים.

בטירונות יהיה הרבה לחץ נפשי ופיזי, אבל אף אחד לא יתן לך לעשות משהו שאתה לא מסוגל, אבל ינסו. בטירונות אתה מגלה דברים שלא ידעת על עצמך ואתה לומד לפעול במצבי לחץ, שיעזרו לך גם בחיים האזרחיים. לי זכורים רק דברים טובים מהטירונות. היה קשה אבל שווה ולא הייתי מוכן לוותר על החלק הזה בחיי.

אחרי שתסיים טירונות, ככל הניראה יפנו אותך לקורס כלשהו או יספחו אותך זמנית לאיזה בסיס, כדי שתמתין כמה שבועות עד שיפתח הקורס. סיפוח זה לא תמיד דבר נעים, כי אתה חדש במקום שבו כולם וותיקים, אבל זה תלוי במקרה ספציפי ובמזל.

אחרי הקורס תישלך לבסיס שאמור להיות קבוע בשבילך ושם תבלה את כל שירותך. כשאני הגעתי לבסיס קיבלתי שוק מהחור שבו תקעו אותי (בית הספר לנ"מ) והתחלתי לעשות שטויות כמו נפקדות ליום אוד וללכת לקב"ן, אבל עם הזמן מתרגלים ומכירים אנשים.

אני מאוד נהנתי משהירות שלי כי הוא תרם לי רבות (למרות שהתפקיד שלי לא היה מזהיר במיוחד) ויש לי זכרונות וחברים טובים מהצבא. אני משוחרר כבר יותר מחצי שנה ומאוד מתגעגע לאנשים, לבסיס, למסגרת (חממה).

פורסם

קודם כל, אני מבין אותך ואת החששות שלך...

לדעתי, אם תנסה קצת לשנות את הגישה, שצבא זה לא גיהנום כמו שמספרים ואפשר גם ליהנות - אתה לא תצטער לרגע!

לעניין הפרופיל - 21 נפשי זה לא כזה נורא כמו שמדברים על זה, וברוב העבודות לאחר הצבא גם לא יסתכלו על זה בכלל. אבל שוב - לדעתי זה מיותר...

לפי דעתי תנסה, אתה לא חייב להיות קרבי. תנסה למצוא תפקיד שיעניין אותך. וגם אם התפקיד יהיה מחורבן - כל הכיף זה החברים, הצחוקים, הכל! בסופו של דבר אתה לא תצטער! :p

בהצלחה ושפשוף קל! 8)

הראל.

*על כל שאלה/בעיה שמטרידה אותך בקשר לצבא - אתה מוזמן לשאול בה"פ.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

זה בגלל שזה פורום מכוניות. לא פורום מתגייסים. יש מספיק פורומים כאלה ב-YNET ותפוז ועוד מקומות.

רק אתמול כתבתי את זה לרדרוז:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?p=334305#334305

בהצלחה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...