Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קשה לי להאמין שייצרן כלים מייצר בוקסות מפלדה הנקראת CPM 1V (למעשה זה שם מסחרי של ייצרן הפלדה) ויש הרבה פלדות תיקניות לפי תקן DIN או SAE שהם בעלות תכונות שוות ערך.

חלק מתכונות הפלדה דומות לפלדה מהירת חיתוך קרי H.S.S וחלקן לפלדה המשמשת לייצור מקבים (W2,A2) כלומר פלדות יחסית יקרות לייצור בוקסות.

איזה כייף לי :)

פורסם

חבר יקר,

בוקסות אימפקט עשויות בדרך כלל מפלדה הנקראת כרום-מוליבדן (אלמנטי סיגסוג עיקרים) או כפי שנהוג לכנותה בתעשיה פלדת כרומולי.

בוקסות לכלים ידניים עשויות בדרך כלל מפלדה כרום-וונדיום.

מה שקובע את הקושי של הפלדה הינו הטיפול התרמי קרי חיסום והרפיה כלומר הפלדה במצבה הטבעי עשוייה להיות בקושי יחסית נמוך של 18HRC אבל לאחר הטיפול הטרמי הקושי עשוי להגיע גם ל-60 HRC.

בזמן הטיפול הטרמי נהוג 'לווסת' את הקושי החיצוני של הפלדה בצורה כזו שנקבל פלדה קשה בחלק החיצוני ועדיין לשמור על החוזק ואלסטיות של הפלדה קרי עמידות בפני נגיפה.

פלדות מתאימות הם:

SAE 4130

SAE 4340

AISI 6150 - זו בדרך כלל פלדה שממנה מייצרים בוקסות רגילות וגם אימפקט תלוי בייצרן.

לשאלתך...

הקושי החיצוני של בוקסה סטנדרטית נע בין 38-54 HRC (קשיות לפי רוקוול בסולם C).

בדרך כלל נהוג לחסם בוקסות במידות קטנות לקושי גבוה יותר מאשר בוקסות במידות גדולות יותר.

בוקסות אימפקט נהוג לחסם גם לאותה קשיות חיצונית.

מניסיון בדרך כלל הקושי נעה בין 43-45 HRC לבוקסות אימפקט וגם לבוקסות רגילות.

פורסם
ובשביל זה כל השאלות? חשבתי שאתה הולך להכין בוקסות.

כמה שיותר יקר יותר טוב.

השאלות הם סקרנות לקבל מידע כי אני אוהב לדעת דברים.

ובלי קשר אני מחפש לקנות כלים.

תודה על ההמלצות

ד"א אני מתכנן בעתיד עוד רכישות של כלים כגון: סטים בוקסות, ידית מומנט, מברגים, וכדו' לשימושיים חובבניים.

Snap On יקרים אבל אם אני באמת ירצה לקנות אני יוכל לוותר על דברים אחרים בכדי לאפשר לעצמי לרכוש את הכלים האלו מצד שני אני לא אוהב לבזבז כסף מיותר סתם.

שמעתי גם שSignet עושים את העבודה השאלה אם אלו כלים שיכולים להחזיק כל החיים בשימוש חובבני כיוון שאני לא אוהב לקנות פעמיים.

אני מעדיף לפעמים לשלם יותר פעם אחת מאשר לשלם פחות כמה פעמים (השאלה אם זה המצב?)

מה דעתכם המוצרים הסיניים יתפקדו בהתאם? או שכדאי בכל זאת לעשות מאמץ כספי ולשלם פי 3-4 על כלים כמו Snap-On, Hazet?

פורסם
השאלות הם סקרנות לקבל מידע כי אני אוהב לדעת דברים.

ובלי קשר אני מחפש לקנות כלים.

תודה על ההמלצות

ד"א אני מתכנן בעתיד עוד רכישות של כלים כגון: סטים בוקסות, ידית מומנט, מברגים, וכדו' לשימושיים חובבניים.

Snap On יקרים אבל אם אני באמת ירצה לקנות אני יוכל לוותר על דברים אחרים בכדי לאפשר לעצמי לרכוש את הכלים האלו מצד שני אני לא אוהב לבזבז כסף מיותר סתם.

שמעתי גם שSignet עושים את העבודה השאלה אם אלו כלים שיכולים להחזיק כל החיים בשימוש חובבני כיוון שאני לא אוהב לקנות פעמיים.- כן.

אני מעדיף לפעמים לשלם יותר פעם אחת מאשר לשלם פחות כמה פעמים (השאלה אם זה המצב?)

מה דעתכם המוצרים הסיניים יתפקדו בהתאם? או שכדאי בכל זאת לעשות מאמץ כספי ולשלם פי 3-4 על כלים כמו Snap-On, Hazet?

אם אתה יודע לעבוד נכון עם כלי עבודה אזי אני לא רואה סיבה שהכלים לא יחזיקו לך כול החיים :-) ?

מה זה כול החיים ?

פורסם
אם אתה יודע לעבוד נכון עם כלי עבודה אזי אני לא רואה סיבה שהכלים לא יחזיקו לך כול החיים :-) ?

מה זה כול החיים ?

כל החיים כפשוטו הכוונה שגם בעוד 10-20 שנה ויותר שאני יעבוד עם הכלים הם לא יתפרקו, יתקלקלו, יתעקמו, יחלידו וכדו' ואז לא יהיה ניתן לעשות בהם שימוש יעיל או בכלל.

גם אחרי שהכלים ישכבו בארגז כלים כמה שנים שאני לא יוציא אותם ויגלה שהכלים נרקבו לאבדון וכו'.

כמובן שהכוונה לשימוש ראוי ומקובל בכלי עבודה ולא על מנת לעשות נזק.

מצד שני גם יש גבול כמה אפשר לשמור על כלי עבודה אחרי הכול צריך לקחת בחשבון שזה לא יהלומים אלא כלי עבודה בשביל זה הם נוצרו, ולכן צריכים לעשות את עבודתם נאמנה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...