Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה ,

הרכב המדובר , אסטרה 2002 מנוע 1.6 Z16XE , המנוע עבר 174K KM

לאחר החלפת שמן לפני כחודש הבחנתי בכתמי הזעה של שמן בחיבור בין כיסוי בלוק מנוע לבלוק מנוע עצמו .

לפני החלפת האטם יש לי מספר שאלות :

1. עלות אטם מקורי Delphi עומדת על 189 לפני מע''מ , יש מישהו המכיר מקום זול יותר לרכוש חוץ מאשר במחסן של המורשה ?

2. נדרש מפתח מומנט לסגירה בלחץ של עד 8NM , האם יש אפשרות לבצע סגירה ללא מפתח מומנט ? מה הסיכון שאני לוקח ?

3. מה העלות המשוערת להחלפה במוסך ? אני מאיזור אשדוד , אשמח לשמוע על המלצות .

תודה מראש

פורסם

אפשר לסגור ללא מפתח מומנט,

8 ניטון מטר זה מומנט הידוק מאוד קטן, תשתמש בידית ראצ'ט קטנה ותפעיל עליה לחץ קל בסגירה.

הסיכון הוא שללא רגש וללא ניסיון אתה תהדק חזק מידי או חלש מידי ואז גם האטם החדש ינזל.

אני כמט בטוח שאפשר לרכוש אטם לא מקורי במחיר זול יותר בחנויות חלפים.

פורסם

אם אתה רוצה לבצע עבודה כמו שצריך אז אתה חייב לסגור את הברגים בחוזק המתאים (זה לא מפורסם כהמלצה).

אטם ניתן להזמין דרך EBAY, לרוב הרכבים הסטנדרטיים אמור לעלות בסביבות ה-80 ש"ח כולל משלוח.

במחיר תיקון במוסך אתה יכול לקנות TORQE ולבצע לבד (רק אם אתה בטוח שאתה יודע כמובן).

אל תשכח שהכלי גם ישמש אותך לפעמים הבאות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שצריך גם למרוח סיליקון לאטמים, לא? תקנו אותי אם אני טועה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תודה על התגובות ,

הופיעו לי עוד 2 שאלות :

1. אשמח לקבל המלצות למפתח Torque

2. ברשותי ספר היינס המתאים למנוע X16XEL אך ברשותי מנוע Z16XE , לפי הספרות שם יש לסגור את הברגים ב8NM, האם למישהו יש מידע נוסף לגבי לחץ הסגירה המתאים למנוע שלי ?

תודה מראש

"SlowRide" - כן יש צורך למרוח מעט סיליקון

• תוכן חדש...