Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שזה קצת נדוש הנושא וכו'

אבל מעניין אותי לדעת אם יש טבלה של משכורות מינימום של מדינות המערב ואשמח גם למידע על גובה מיסים.

פורסם

למשכורת כערך נומינלי אין משמעות בלי נתונים המשווים את יוקר המחייה השונה של המדינות (ולכך יש מדדים שונים), כאשר המיסוי הוא רק מרכיב ביוקר המחייה. גם במיסוי יש להתייחס למיסוי ישיר ועקיף, אל מול השירותים שאתה מקבל מהמדינה, וכמובן שיש גם חשיבות באיזה מצב סוציו-אקונומי אתה נמצא.

סתם דוגמא, נניח ומרכיב המס במדינה מסויימת גבוה, אבל אתה מקבל קצבת ילדים גבוהה?

או חינוך אקדמי מסובסד?

אולי במדינה מסויימת רכבים פרטיים ודלק הם מאוד יקרים, אבל המזון הבסיסי הוא זול והתחבורה הציבורית זולה וזמינה, כך שניתן להתקיים טוב גם ללא מכונית?

זה בלי להכנס למורכבויות של שווי נומינלי המשתנה בגלל השינויים בשערי מטבע בין מדינות שונות...

לפני ירידת הדולר השכר בארה"ב היה גבוה בעשרות אחוזים ממה שהוא עכשיו, יחסית לארץ מה עכשיו?

לא פשוט...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
למשכורת כערך נומינלי אין משמעות בלי נתונים המשווים את יוקר המחייה השונה של המדינות (ולכך יש מדדים שונים), כאשר המיסוי הוא רק מרכיב ביוקר המחייה. גם במיסוי יש להתייחס למיסוי ישיר ועקיף, אל מול השירותים שאתה מקבל מהמדינה, וכמובן שיש גם חשיבות באיזה מצב סוציו-אקונומי אתה נמצא.

סתם דוגמא, נניח ומרכיב המס במדינה מסויימת גבוה, אבל אתה מקבל קצבת ילדים גבוהה?

או חינוך אקדמי מסובסד?

אולי במדינה מסויימת רכבים פרטיים ודלק הם מאוד יקרים, אבל המזון הבסיסי הוא זול והתחבורה הציבורית זולה וזמינה, כך שניתן להתקיים טוב גם ללא מכונית?

זה בלי להכנס למורכבויות של שווי נומינלי המשתנה בגלל השינויים בשערי מטבע בין מדינות שונות...

לפני ירידת הדולר השכר בארה"ב היה גבוה בעשרות אחוזים ממה שהוא עכשיו, יחסית לארץ מה עכשיו?

לא פשוט...

יש מדדים בכלכלה שמודדים את מה שטענת?

כלומר יחס של מיסוי+שירותי מדינה לעומת שכר מינימום?

פורסם

זה מאד אבסטרקטי. גם אם יש מדדים, הם לא בהכרח ישקפו איכות חיים כפי שהאדם רואה אותה.

יש גם הבדל בין איך שהמציאות נתפסת בעיני מקומי לבין איך שרואים אותה מהגרים בדורות שונים.

מבט קצר בפורומים של ישראלים בחו"ל (או פועלים זרים בארץ, באותה מידה) יכול להבהיר זאת.

אם אתה בכ"ז מעוניין בסטטיסטיקה, מומלץ לשמוע את ההרצאה הבאה ע"מ לקבל קצת פרופורציה:

http://www.youtube.com/watch?v=20mXNRglfk8 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

חחח ראיתי את הסרטון הזה לפני כמה ימים.

במקרה הוא גם ראש תחום חשבונאות אצלנו (שבמקרה אני גם סטודנט לחשבונאות).

ואגב מה מצבנו במדדים האלה? בכי רע? או בערך כמו גינאה המשוונית?

פורסם
יש מדדים בכלכלה שמודדים את מה שטענת?

כלומר יחס של מיסוי+שירותי מדינה לעומת שכר מינימום?

אף פעם אין תשובות פשוטות לשאלות מורכבות. קשה מאוד להשוות כלכלות, בגלל מכלול המשתנים, וזה בטח לא תחום המומחיות שלי, אני לא כלכלן.

רק קח את המגזר החרדי והערבי בארץ, ותראה כמה הם מעוותים את התמונה יחסית למדינות אחרות.

גם אם הייתי, בכלכלה יש דעות מדעות שונות. לאף אחד אין יכולת לנתח באופן שהוא נכון אבסולוטי, וכלכלנים עם תיאוריות הפוכות יכולים להיות שניהם חתני פרס נובל...

אני חושב שמדד פיזור ההכנסה בין העשירונים הוא אינדיקטור טוב. פערים גדולים מצביעים על כלכלה לא יעילה.

אולי גם להסתכל על מינימום נדרש (דיור, מזון, חינוך) ולראות לאיזה חלק מהאוכלוסיה אין את הדברים הללו. עכשיו רק צריך לקבוע מהו המינימום הנדרש...

כמו שכתבו מעליי, גם לצפיות יש חלק מכריע. כהייתי ילד שתו מים מהברז, מזגנים בקושי היו, שתי מכוניות למשפחה היה נדיר, טלוויזיה אחת בבית, מחשב לא היה (רק וידאו), לא אינטרנט, לא סלולרי, ישבו פחות בבתי קפה, בילו פחות במסעדות, הוציאו פחות על תחביבים וחופשות (כשאני הייתי בן 10 היו איתי רק עוד שני ילדים שהיו בחו"ל).

היה פחות, רצו פחות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...