Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

 

אני מתכוון בשנתיים-3 הקרובות לנסוע חמישה ימים בשבוע מתל אביב לירושלים וחזרה.

אשמח לקבל עצה לגבי איזה רכב לקנות כך שישרוד את הנסיעות עם כמה שפחות תקלות באמצע הדרך.

דגם, גיל, קילומטרז' וכו'

 

תקציב: 40-60 אלף (למרות שאם קיים רכב זול יותר שעונה על הדרישה, אשמח לשמוע)

חסכוני בדלק וחלפים (טיפול במוסך)

גיר מועדף : אוטומט (אלא אם יש הבדל משמעותי בחסכון בדלק לעומת ידני?)

 

עד כה שקלתי משהו בכיוון מאזדה 323 אבל רק כי זה בערך הדגם היחיד שאני מכיר.

 

תודה רבה לכל העוזרים.

פורסם

שלום,

 

חישוב גס מעלה שהנסועה השנתית שלך תהיה כ-40K ק"מ, מה שבהחלט מצדיק רכישת רכב מונע דיזל.

 

בתקציב הנ"ל הייתי מציע לך לחפש רנו מגאן II דיזל ידנית, משנת 2006 ומעלה (ESP כסטנדרט). אל תתייחס למחיר המחירון -- לצער המוכרים היא נמכרת עמוק מתחת למחיר המחירון, שגם הוא כשלעצמו נמוך למדיי.

 

מקריאה בפורומים למיניהם, הנ"ל מציגה אמינות טובה אם מטפלים בה כיאות, וצורכת בחיים האמיתיים ליטר סולר לכל 20 קילומטרים! נתון פנטסטי.

 

השתדל להימנע מאקזמפלרים ששימשו להוראת נהיגה!

 

בהצלחה!

פורסם

תודה רבה על העזרה,

 

1. יש סיבה להעדיף דווקא ידני ולא אוטומט? (יש עוד הבדל חוץ מצריכת דלק?)

2. מה תחום הקילומטרז' שעליי לחפש כשאני קונה את הרכב?

3. האם מומלץ לקנות מליסינג?

4. אשמח לקבל עוד כמה דגמים שיתאימו לאופי הנסיעה שלי כדי שיהיה לי קצת מרחב בחירה.

 

המון תודות

פורסם

1. גיר ידני בדרך כלל קצת יותר חסכוני בדלק ולכן ממליצים עליו יותר למי שנוסע הרבה. בנוסף, חלק מרכבי הדיזל נמכרו רק עם גיר ידני אז אם אתה מחפש רכב דיזל זה מרחיב לך את האופציות.

2. אין תחום מוגדר, זה הכל עניין של מחיר ותקציב.

3. אם הרכב במצב טוב, למה לא? תקבל הנחה יפה ממחיר המחירון ותחסוך את ירידת הערך העתידית.

4. ב-40 אלף קילומטרים בשנה באמת כדאי כבר לקחת דיזל. מגאן דיזל באמת חסכונית מאוד ויכולה להתאים. יש גם אוקטביות דיזל ועוד כמה דגמים של פולקסוואגן אבל לצערך קשה מאוד למצוא כאלו במצב טוב בתקציב שלך. מגאן דיזל יפות דווקא מגיעות מידי פעם לטרייד אין, כדאי לבדוק לדעתי.

פורסם

כדי לענות על השאלה ביתר דיוק, חשובים הצרכים מעבר לקילומטרז' היומי – האם הרכב ישמש משפחה, האם יש צורך בתא מטען מרווח, כסאות בטיחות במושב האחורי, מס' ילדים וכו'.

בתקציב הזה ניתן למצוא לא מעט מכוניות משפחתיות מודל 2007-2008 (מליסינג / השכרה / פרטי) שיתמודדו בצורה מוצלחת למדי עם הנסיעה – החל ממאזדה 3, דרך פורד פוקוס, סובארו אימפרזה, מיצובישי לאנסר, רנו מגאן ובעצם רוב המכוניות שאתה רואה היום על הכביש. יש מכוניות קטנות יותר, אך בנסיעה באופי המתואר – אני ממליץ על רכב חזק.

בנסיעה בינעירונית בעיקרה, ההבדלים בצריכת הדלק בין גיר אוטומטי וידני אינם גדולים. ומצד שני – החלפת ההילוכים אינה תדירה, כך שגם המינוס של תיבת הילוכים ידנית אינו גדול. וללא קשר, תתקשה למצוא רכב משפחתי כנ"ל עם תיבת הילוכים ידנית, אז אולי מוטב לוותר על המאמץ מראש.

המלצתי – בדוק בלוחות הרכב ובאתרי חברות הליסינג על פי מגבלת תקציב (במנועי החיפוש השונים באתרים אלה אמורה להיות אפשרות לחפש על פי תקציב) ותראה מה אתה מוצא. בכל מקרה – בדוק טוב את הרכב שאתה עומד לרכוש, קח אותו למכון בדיקה שאתה בוחר כדי לוודא שאתה קונה משהו טוב ולא חתול בשק. אם אתה רוכש מחברה – דרוש אחריות והתחייבות לטרייד אין עתידי.

 

בהצלחה,

גיל מאוויס

פורסם
תודה רבה על העזרה,

 

1. יש סיבה להעדיף דווקא ידני ולא אוטומט? (יש עוד הבדל חוץ מצריכת דלק?)

2. מה תחום הקילומטרז' שעליי לחפש כשאני קונה את הרכב?

3. האם מומלץ לקנות מליסינג?

4. אשמח לקבל עוד כמה דגמים שיתאימו לאופי הנסיעה שלי כדי שיהיה לי קצת מרחב בחירה.

 

המון תודות

חוץ מחסכון בדלק, גיר ידני בעקרון הוא גיר מאריך חיים, לעומתו לא מעט גירים אוטומטיים זקוקים לשיפוצים (יקרים) לפחות פעם בחייהם

פורסם

מספר נקודות. ואני מניח כי חלק גדול מאוד מהנסועה הצפויה יהיה בין עירוני טהור (אלא אם אתה גר בקטמון ועובד בעתידיםicon_cool.gif).

 

-הגדר צרכים. רכב משפחתי לנסיעה של 100 ק"מ/יום הוא קצת בזבזני, האם אתה בכלל זקוק לרכב כזה?

-החסכון בדלק אינו קריטי כל כך. מניסיוני, נסיעה כזו במזדה לאנטיס ישנה ובצורה רגועה הביאה לצריכה של כ 14 ק"מ/ליטר. כך שאפילו אם תשיג רכב סופר חסכוני עם צריכה של 20 ק"מ/ליטר אז תחסוך ליטר אחד ליום או כ 150 ש"ח כל חודש. בדוק כי אינך משלם על החסכון הזה בצורות אחרות כגון טסט, ביטוח, טיפולים וירידת ערך.

-אמנם עדיף רכב עם גיר ידני עקב אורך החיים הארוך שלו אולם בשיקול כולל יהיה לך עדיף לרכוש רכב עם גיר אוטומטי מהסיבות הבאות:

*ישנם הרבה יותר רכבים בעלי גיר אוטומטי מאשר גיר ידני.

*ברוב הרכבים המודרניים היום הגיר אוטומטי מצויד בנועל ממיר מומנט המופעל במהירות שיוט ומקטין מאוד את הפסדי ההגיר האוטומטי (=חסכון בדלק)

*עלות שיפוץ הגיר האוטומטי מתקזזת חלקית עם החלפת/החלפות מצמד בגיר ידני.

*בכל מקרה, הכן מספר אלפי שקלים ברזרבה לשיפוץ הגיר האוטומטי, אם אתה עומד להגיע לנסועה של 250K+ ק"מ אז סביר להניח כי תצטרך אותה.

-בעייה נוספת היא הנסועה המוגדלת. בתקציב שלך תרכוש משפחתית יפנית בת 5-6 שנים, הווה אומר עם נסועה של כ 100K ק"מ. אם הנסועה השנתית שלך היא כ 25K ק"מ לשנה אז עוד 4 שנים יהיה לך יהיה לך רכב עם נסועה של כ 200K ק"מ. רכב כזה יהיה לך מאוד קשה למכור.

-אולי באמת עדיף לך לרכוש רכב מליסינג. מחיר הרכישה זול יותר ועוד 4 שנים הנסועה הגבוהה תפיל את שוויו. ירידת הערך עקב נסועה תתבטא כאן היטב ואין טעם לרכוש מפרטי כאשר הנסועה הגבוהה מורידה את ערכו.

פורסם
אם הנסועה השנתית שלך היא כ 25K ק"מ לשנה אז עוד 4 שנים יהיה לך יהיה לך רכב עם נסועה של כ 200K ק"מ. רכב כזה יהיה לך מאוד קשה למכור.

איך הגעת לנסועה שנתית של 25K ק"מ?! תחשב 150 ק"מ ליום, x 5 ימים בשבוע, x מס' השבועות בשנה, תגיע ל-39K ק"מ. תוסיף לזה נסיעות למכולת, להורים, לחוגים וכו', ותגיע ל-45K ק"מ לשנה.

 

אין ספק שנדרש כאן מנוע דיזל.

פורסם

בוא נדייק.

 

בהנחה כי המרחק הוא 50-60 ק"מ אז יוצא 100-120 ק"מ ליום.

בהנחה כי הוא עובד 5 ימים בשבוע (משרה מלאה, 200 שעות חודשיות) אז ישנם 22 ימי עבודה כל חודש (ממוצע).

כלומר, 2200-2640 ק"מ לחודש או 26400-31,680 ק"מ לשנה. בוא נמצע ונגיע ל 29,040 ק"מ לשנה.

 

אז טעיתי קצת. בוא נאמר שההפרש בין דיזל לבנזין יהיה 200 ש"ח לחודש (להזכירך, זאת כאשר משווים מאזדה ענתיקה לרכב דיזל סופר חסכוני) האם זה שווה לו? לדעתי, ממש לא.

כדי לחסוך 200 ש"ח לחודש (בתיאוריה, בתכלס זה יהיה פחות) הוא יצטרך להקטין את יכולת הבחירה שלו למספר מצומצם של רכבים עם נסועה גבוהה שרובם (אם לא כולם) מסחריים לשעבר. לא שווה את החסכון הזעום. ד"א, שים לב שלא הזכרתי כי בדרך כלל עלויות הטיפול השוטף בדיזל גבוהות מבנזין ולא השתמשתי במילים מפחידות כגון "משאבת סולר" או "טורבו":wink:

פורסם

אני עושה את אותה הנסיעה (ירושלים-ת"א הלוך-חזור חמישה ימים בשבוע) עם רנו מגאן ידנית שנת 2004 ומרוצה עד הגג.

צריכת הדלק אצלי היא 1:16 קבוע, אך אני נוסע בשעות לא עמוסות במיוחד.

פורסם
בוא נדייק.

 

בהנחה כי המרחק הוא 50-60 ק"מ אז יוצא 100-120 ק"מ ליום.

בהנחה כי הוא עובד 5 ימים בשבוע (משרה מלאה, 200 שעות חודשיות) אז ישנם 22 ימי עבודה כל חודש (ממוצע).

כלומר, 2200-2640 ק"מ לחודש או 26400-31,680 ק"מ לשנה. בוא נמצע ונגיע ל 29,040 ק"מ לשנה.

אני שונא להיות קטנוני :lol:

 

מכיוון שאני נוסע בקו ירושלים-ת"א 3 פעמים בשבוע.. בוא נאמר רק שאשמח לשמוע על מסלול לת"א שהוא 50-60 ק"מ...

פורסם

זו הייתה הערכה בלבד, אם המסלול שלך הוא מגבעת-שאול (י-ם) לרחוב המסגר (ת"א) אז אני חושב שזה בערך 60 ק"מ.

 

ואתה צודק, אין צורך להיות קטנוניים. ההפרשים עדיין מתבטאים בכמה עשרות שקלים לחודש במקרה הגרוע כך שאני סבור שניתן להתעלם מהם (סתם לדוגמה, ירידת הערך החודשית של מאזדה 323 ענתיקה היא בוודאי יותר ממאה ש"ח).

פורסם

הצרכים שלי:

 

ללא ילדים, לא ישמש משפחה, אין צורך בתא מטען גדול, כן ארצה להכניס 4 אנשים בקלות יחסית לרכב.

הולך לנסוע מהמרכז לגבעת רם בירושלים ביום יום.

בהנחה שמנוע דיזל יחסוך לי 100 200 שח בחודש אני באמת מעדיף ללכת על בנזין ולהרחיב את האופציות שלי.

 

מספר שאלות נוספות:

 

-אולי באמת עדיף לך לרכוש רכב מליסינג. מחיר הרכישה זול יותר ועוד 4 שנים הנסועה הגבוהה תפיל את שוויו. ירידת הערך עקב נסועה תתבטא כאן היטב ואין טעם לרכוש מפרטי כאשר הנסועה הגבוהה מורידה את ערכו.

 

1. לא בדיוק הבנתי למה אתה מתכוון. איך ליסינג חוסך לי את ירידת הערך עקב נסועה?

 

2. האם באמת רק רכב משפחתי חזק מתאים לי? מה לגבי רכב קטן כמו דיהטסו סיריון או פג'ו? אלה נשמעים זולים וחסכוניים בדלק. האם מישהו נסע ברכב מסוג זה מרחקים ארוכים כמו שלי בהצלחה לטווח ארוך?

 

 

שוב תודה לעוזרים.

פורסם

הנה דוגמה:

לרכבי ליסינג יש הורדה של כ 10-15% מהמחירון, נאמר ורכשת רכב ליסינג בן 4 עם נסועה יחסית גבוה מהממוצע (100K) הדבר יתבטא בכך שמחיר הרכישה יהיה נמוך יותר ב 20% מהמחירון. אם עוד 4 שנים תרצה למכור אותו עם נסועה של 200K אז:

-המחיר שתקבל עליו יהיה נמוך עקב הנסועה הגבוהה. (ההפסד הגבוה יותר)

-מחיר המכירה יהיה נמוך יותר ב 20% מהמחירון אולם כבר הרווחת את ה 20% האלה ברכישה וכעת מחיר המחירון נמוך יותר וה 20% האלה שווים פחות כסף. (הפסד אפסי ואולי שבריר של רווח)

 

לפי מה שתיארת, סופר מיני אמורה להתאים לך בהנחה שהמרווח הפנימי יתאים לך. אמנם זה לא כיף גדול לעלות את הראל עם 4 אנשים + מזגן אולם כל סופר מיני מודרנית תעמוד בזה.

 

האם מישהו נסע ברכב מסוג זה מרחקים ארוכים כמו שלי בהצלחה לטווח ארוך?
אל תגזים, זה בסך הכל י-ם ת"א. נתקלתי ביותר ממיני אחת שעברה 200K ללא תקלות רציניות (דוגמה האחת היא סוזוקי ידנית מ 98 שנסעה י-ם חיפה 3 פעמים בשבוע), והחסכון ברכישה/תחזוקה יהיה גדול יותר מעלות תיקון התקלות.
פורסם
הנה דוגמה:

לרכבי ליסינג יש הורדה של כ 10-15% מהמחירון, נאמר ורכשת רכב ליסינג בן 4 עם נסועה יחסית גבוה מהממוצע (100K) הדבר יתבטא בכך שמחיר הרכישה יהיה נמוך יותר ב 20% מהמחירון. אם עוד 4 שנים תרצה למכור אותו עם נסועה של 200K אז:

-המחיר שתקבל עליו יהיה נמוך עקב הנסועה הגבוהה. (ההפסד הגבוה יותר)

-מחיר המכירה יהיה נמוך יותר ב 20% מהמחירון אולם כבר הרווחת את ה 20% האלה ברכישה וכעת מחיר המחירון נמוך יותר וה 20% האלה שווים פחות כסף. (הפסד אפסי ואולי שבריר של רווח)

 

לפי מה שתיארת, סופר מיני אמורה להתאים לך בהנחה שהמרווח הפנימי יתאים לך. אמנם זה לא כיף גדול לעלות את הראל עם 4 אנשים + מזגן אולם כל סופר מיני מודרנית תעמוד בזה.

 

אל תגזים, זה בסך הכל י-ם ת"א. נתקלתי ביותר ממיני אחת שעברה 200K ללא תקלות רציניות (דוגמה האחת היא סוזוקי ידנית מ 98 שנסעה י-ם חיפה 3 פעמים בשבוע), והחסכון ברכישה/תחזוקה יהיה גדול יותר מעלות תיקון התקלות.

 

מצויין, אם כך, איזה סופר מיני מומלצת לנסיעות כאלה? באיזה מצב (גיל, קילומטרז' וכו')?

×
×
  • תוכן חדש...