Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן (אם יש לך PC ברכב).

התכוונתי לכך שתשמור את הקובץ מחדש אחרי שהעברת אותו בפילטר(?), ואז פשוט לשמוע אותו דרך CD או על WAV\MP3 או משהו..במערכת של הרכב. אפשרי?

בכל אופן אולי זה יעזור:

http://www.minidsp.com/images/documents/Product%20Brief-MiniDSP.pdf

אני חושב שזה מגיע רק עם 6 תדרים באקולייזר, אבל אולי יש להם עדכוני תוכנה שנותנים רזולוציה יותר מעניינת לך.

100$.

ראיתי גם איזכור למערכות שנקראות Loudspeaker Management System אבל כבר יקרות,

למשל

Behringer DCX2496

תקנו אותי אם אני תועה

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
התכוונתי לכך שתשמור את הקובץ מחדש אחרי שהעברת אותו בפילטר(?), ואז פשוט לשמוע אותו דרך CD או על WAV\MP3 או משהו..במערכת של הרכב. אפשרי?

אה, זה בהחלט אפשרי. מה שקצת מעצבן בפיתרון הזה, זה שכל שינוי שתעשה במערכת (החלפת HU, או רמקולים, או איטום...) תצטרך להמיר את השירים שוב דרך הפילטר (החדש)...

אבל האמת היא שזה פתרון יותר פרקטי מלסוע עם מחשב נייד ברכב.

פורסם

שמע, זה מעניין, אני מחפש לא מעט כבר ולא מוצא פיתרון מוכן. בא לך להרים את הכפפה?:lol:

הלינק שפירסמתי הוא הדבר הכי קרוב שמצאתי

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם
שמע, זה מעניין, אני מחפש לא מעט כבר ולא מוצא פיתרון מוכן. בא לך להרים את הכפפה?:lol:

הלינק שפירסמתי הוא הדבר הכי קרוב שמצאתי

אני אנסה בסופ"ש הקרוב לדגום את הענות התדרים אצלי ברכב, ליצור פילטר, להמיר איתו כמה שירים ולשמוע את ההבדל. אם ילך טוב אפשר להיפגש ולעשות את זה גם ברכב שלך...

פורסם

רק עכשיו אני שם לב שהכוונת שאתה מבצע מניפולציה על קבצי האודיו עצמם, לפני הנגינה של בזמן אמת.

אין אפשרות לבצע את האיקוליזציה בזמן אמת (בזמן שהשיר מתנגן, וללא שינוי בקובץ עצמו)?

מתחדשת*

פורסם

כל היופי במע' היא צורת הבנייה וטעם אישי ,התוכנה הזאת טובה בכדי להביא את המע' למקסימום FLATNESS או "סירוס" .

אתה יודע מה יהי יותר מעניין ,להקליט מע' היי-אנד יוקרתית ואז להעביר את החתימה כפילטר על מע' סטנדרטית מוגברת בצורה בריאה ואז לראות האם בכל זאת יש השפעה של רכיבי המע' על הסאונד או שזה נטו עניין של תדרים ופילטרים ,כמובן רוב המעמסה תיהיה על האלגוריתם ואם הוא נבנה בצורה טובה זה יספק את התשובה לשאלה .

כשאני חושב על זה ,זה לא כזה פשוט ,צריך לבודד כל רמקול ולהקליט ממרחק מסוים קבוע ,ההרמוניה של הרמקולים והמיקום זה מה שאופייני לכל מערכת ,לשחזר במדויק זה כמו לבנות מחדש את הכינור של סטרדיוואריוס ,התוכנה נראת פשטנית מדי .מעניין איך הוא בדיוק תכנן את האלגוריתם ואיך בדיוק מתבצעת ההנמכה של כל תדר .

פורסם

כשאני חושב על זה ,זה לא כזה פשוט ,צריך לבודד כל רמקול ולהקליט ממרחק מסוים קבוע ,ההרמוניה של הרמקולים והמיקום זה מה שאופייני לכל מערכת

לכל רכב יש את החתימה האקוסטית שלו (בלי שום קשר לרכיבי המערכת עצמה). על חלק מהחתימה האקוסטית אפשר להשפיע (בעזרת חומרי בידוד וכו') ועל חלק אי אפשר. התוכנה יכולה במידה מסויימת של הצלחה לשנות את החתימה האקוסטית של הרכב, אבל ההצלחה אף פעם לא תהיה מושלמת, כי חתימה אקוסטית היא שונה בכל נקודה ונקודה ברכב (אם אתה מזיז את הראש 5 ס"מ הצידה, החתימה האקוסטית כבר שונה, לפחות בתדרים הגבוהים יותר). עם זאת, את החתימה האקוסטית של המערכת עצמה, התוכנה יכולה די בקלות לשנות ברמת הצלחה גבוהה.

ולגבי המיקום של הרמקולים, ברור שאת זה התוכנה לא יכולה לשנות. אם אתה שומע דרך רמקולים 6x9 מאחורה שגורמים לבמה אחורית, שום תוכנה לא תגרום לבמה להיות קדמית.

אפשר לסכם את זה כך: אם יש לך שני רכבים עם חתימה אקוסטית דומה, מיקומי רמקולים דומים, אבל מערכות סאונד שונות (שגורמות לסאונד להישמע מאוד שונה בשני הרכבים הללו), התוכנה תוכל בצורה מאוד יעילה לגרום למערכת ברכב אחד להישמע דומה למערכת ברכב השני (בתנאי שהשוני בסאונד של המערכות לא נובע מדיסטורשן גבוה יותר שיש באחת מהן לעומת השניה).

פורסם

או במילים אחרות, אם אתה מעוניין לשדרג את אחד הרכיבים במערכת הסאונד שלך (מבלי לשנות את המיקום של שום דבר, ולא בגלל שאתה רוצה יותר עוצמה ללא דיסטורשן), אתה יכול להשתמש בתוכנה הזו במקום השדרוג, והיא תוכל לחקות לך ברמת נאמנות גבוהה את החתימה הקולית שהיית מקבל לאחר השדרוג.

פורסם
אני אנסה בסופ"ש הקרוב לדגום את הענות התדרים אצלי ברכב, ליצור פילטר, להמיר איתו כמה שירים ולשמוע את ההבדל. אם ילך טוב אפשר להיפגש ולעשות את זה גם ברכב שלך...

:lol:

ברכב שלי כרגע יש מערכת מובנת מקורית של קיה פיקנטו, הכל יכול בכבודו ובעצמו לא יוכל ליצור אקולייזר שיגרום לה להשמע טוב...

אני מחכה שיצא פאנל תחליפי, בינתיים שומע חדשות:-(

תקנו אותי אם אני תועה

• תוכן חדש...