Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שאכתוב - גילוי נאות - אני חולה אלפות ובעבר הייתי חבר במועדון בעלי האלפא (לא הקלאסיק הלא ברור...).

עם כל הכבוד לאלפות, הן ייתנו לך הנאה אין סופית, אבל חיסכון זה לא. אלו מכוניות שצריך לשמור מתוחזקות בצורה מושלמת ולא ניתן לעגל פינות כי אז משלמים באמינות. כשמטופלות - אמינות ומצוינות, אבל בדרך כלל לא מטופלות......

לגבי מה שנאמר לעיל - מסכים לחלוטין עם 2 ההצעות הכי קונקרטיות שקיבלת - גולף דור 2 או אונו (גם דור 2 אחרי 1990, הדור הראשון פחות אמין ובנוי יותר חלש). שתיהן יהיו אמינות מאוד, כאשר התיקונים של האונו במידת הצורך גם יהיו זולים. באונו תתרכז במנועי ה- fire למיניהם ולא מנוע 903 סמ"ק המיושן, החלש והפחות חסכני.

בהצלחה.

ליסינג בצער מהפעילות של "הקלאסיק הלא ברור " תוכל להתרשם בשירשור על הטיול המהמם שלנו לתפן ואם נחזור לשאלה המקורית לפי דעתי אלפא 75 תהיה התחלה מצוינת להכנס לעולם המופלא של חובבי האלפות

בברכה,רפי

נהג מתחיל

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל bari - שאלת לגבי GTV משנות השמונים, למרות שמדובר ברכב מדהים, תתקשה מאוד למצוא משהו בתחום התקציב שלך שלא יהיה גרוטאה, אם בכלל. משום מה גם מי שיש לו גופה מרקיבה של רכב מדהים זה בטח שיש לו פרארי בחצר ובכל מקרה תצטרך לשלש את ההשקעה של הקניה ביישור קו.

לגבי התגובה שמעלי - בקריאה שניה מבין את ההתמרמרות של חברי "אלפא קלסיק" על דברי - אכן מעט מוגזמים - מתנצל.

לגבי ההמלצה - אכן אלפא 75 זהה כמעט לגמרי ל- GTV מבחינת מכלולים מכניים (ובמקרים אחדים טובה יותר - במיוחד בחיבור הגיר). כמי שהייתה לו 75 ומתכוון לקנות אחת כזו נוספת - אכן אחת האלפות הקלאסיות היותר אמינות ויכולה להתאים לדרישות הבחור.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

עדיין מחפש עצות לפני רכישה: רכב שנות ה80, פשוט ויציב מכאנית. עד 15000 שקל. שוקל פורדים, אלפות או וולקסווגנים, לצורך כניסה לתחום והשתפשפות טכנית. לשימוש בסופשים.

פורסם

אסף כתב בפורום המתאים:

כל חובבי פורד!

פורד פייסטה דור ראשון מודל 1983, יד ראשונה!!! 120000 ק"מ (אמיתי) בלבד!!!!

הרכב שמור ומטופל מאישה מבוגרת.

המחיר הנדרש הוא 5000 ש"ח.

לפרטים נוספים פנו אלי בהודעה פרטית.

אסף.

קנה ב5000, הפוך אותה למדהימה בעוד 5000 ותשאיר 5000 לזמנים קשה . תאמין לי לא תצטער.

אילן

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

bari

קיבלת פה הצעות והמלצות לרוב, כולל כיוונים שעשויים לענות על הדרישות שלך.

כשאתה כותב - " עדיין מחפש עצות" - יש בזה סוג של ביטול של מה שנאמר לעיל על ידי אנשים שבאמת ובתמים ניסו לענות על השאלה שלך והגיבו לבקשתך.

ובכן אני חושב שההצעות לגולף דור 2, אלפא 75 וכו' - אמורות לענות היטב על הדרישות שלך. אם זה לא מתאים - אתה תגלה שאתה סותר את עצמך - או לא שנות ה- 80, או לא מעניינות או לא עומדות בתקציב.

תחליט מה אתה רוצה ותקשיב לאחרים שאתה שאלת את דעתם.

בהצלחה.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם
תודה רבה על ההתייחסויות. חלק מההמלצות שקיבלתי כמו פייסטה וגולף ואונו מפספסות מבחינתי את קריטריון ה"ייחודיות", והולכות לכיוון הפראקטיות. אני מחפש רכב אמין ופשוט מכאנית במצב נסיעה טוב מתחילת השמונים, בטווח ה15000 שקל

golf mk1/mk2 is not ordinary car like you say this is 1 of the best cars ever made a legend if you like. lots of fun for small amount of money

golfmk2.pngnu3.jpg

פורסם

העצות מאוד עזרו לקבל כיוון. הקושי הוא במציאת הרכבים הנל למכירה, כך נראה מעיון בכמה לוחות מכירה

פורסם

אתה יכול גם ללכת לכיוון פיז'ו או רנו משנות ה 70 וה80,

מאוד אמינות ומאוד מיוחדות.

CITROEN XM V6 BVM AMBIANCE

CITROEN XM V6 BVA EXCLUCIVE

CITROEN XM TURBO CT BVA VSX

פורסם

שלום לפותח השירשור

אנחנו לא בארה"ב (אני כן..עכשיו) ואי אפשר לענות בקלות על הקריטריונים שלך כי אתה מנסה לאחוז בחבל בכל קצותיו.

אני מציע שתדפיס לך את ההודעה של רן ("השושנים") כאן בשירשור ותתלה אותה במסגרת לקיר כי הבחור מיצה בכמה שורות את התורה כולה. בקיצור, זה יותר מסובך ויקר ממה שאתה חושב. גם המילה שלך שתלמד מכונאות באופן תיאורטי היא קצת מוגזמת כי כך הרכב יהיה מושבת יותר מנוסע ולבסוף חאסוף אבק בחניה.

לדעתי כדאי שתתעלם ממימד תצרוכת הדלק לטובת האמינות כי החסכון לטווח ארוך ישתלם מאד. על דעתי עולות שלוש מכוניות מיוחדות שבהחלט תוכל להתמודד איתן לאחר יישור קו.

וולוו 140 - 240. אלה טנקים שלא מתקלקלים. פשוטים במבנה וזולים בתחזוקה

סוברו טנדר, רכב ממש מיוחד

מזדה 121, לדעתי המכונית הקטנה והחביבה הזאת, בעלת צורה מיוחדת, תהיה חביבה על האספנים בעתיד (לא מתחייב..אתה יודע למי ניתנה הנבואה). היא אמינה אבל תדאג שהרכיבים כמו ההזרקה (דור ראשון, הזרקה מיכנית) יהיו תקינים.

אם אתה מחפש רכב שהוא לא "מיוחד" לך על הגולף או האונו שהן אמינות, פשוטות ולא יקרות.

שוב, אתה נכנס לסיפור לא פשוט.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

האם גם על הרכב הזה חלים "חוקי הטנק" של וולוו מבחינת חוזק ואמינות. בד"כ אני סולד מהוולוו, אבל אני חייב להודות שיש בו משהו מיוחד.

האם הרכב הזה הגיוני בתור כניסה לתחום או שהשנתון עושה את שלו ויש סיכוי שאכנס לבור?...

פורסם
האם גם על הרכב הזה חלים "חוקי הטנק" של וולוו מבחינת חוזק ואמינות. בד"כ אני סולד מהוולוו, אבל אני חייב להודות שיש בו משהו מיוחד.

האם הרכב הזה הגיוני בתור כניסה לתחום או שהשנתון עושה את שלו ויש סיכוי שאכנס לבור?...

כן!

קח בחשבון תחזוקה שוטפת צמיגים, מצבר, שמנים, טיפולים קוסמטיקה,

כמה?

כל רכב לגופו, ולכל רכב הסיפור הפרטי שלו. גם הרכב האמין ביותר מתקלקל.

רכב מוזנח עולה כסף (רב) ואחזקה סבירה של רכב אספנות אינה פתרון כלכלי

זול, להיפך זה ההשקעה הכי גרועה בשוק, הרבה כסף נעלם בלי לדעת לאן!

מי שיספר לך על רכב שנוסע בלי טיפול מטעה אותך ובגדול, במיוחד אם אתה

לא מטפל ברכב לבד, ואם אין לך ידע מוקדם נרחב, הלימוד עולה כסף רב!

רכב נוסע על דלק שמן, ומחוייב בטיפול שוטף שעולה כסף. וולוו אוהבת דלק

רכב במצב טוב עושה בין 7-9 ק"מ לליטר רובן פחות.

רכב אספנות קונים עם רזרבה של כסף לפחות שליש מהסכום חייב להישמר

לטובת שיפוץ או אחזקה. ז.א שיש לך רק 10000 ש"ח לרכישה ו-5000 ש"ח

למשחקים!

גרירה-נושא שאני בטוח שטרם נתת עליו את הדעת, לבדוק הייטב את מה שאתה

מקבל מהביטוח בנושא הגרירה כי רכב אספנות נתקע מדי פעם וגרירה עולה כסף!

בקיצור על פי השאלות שלך עדיין אינך שולט הייטב בחומר הנדרש, כאן לא תקבל ציון נמוך

אלה תשלם כסף יקר...זה הכל-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

כל המוסיף גורע.

נדמה לי שהגיע זמן נעילה. לא כן?

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

הכל נכון - חוץ מהעובדה שוולוו 164 במצב טוב נוסעת כ-5 ק"מ לליטר...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

בקצרה, לאחרונה התעניינתי בעיקר בקורטינה דור 3 כרכב ראשון, לאחר שהסקתי(תקנו אותי אם אני טועה) כי הרכב וחלפיו לא שכיחים החלטתי(תוך שכנוע עצמי רב), לוותר על רכב ייחודי עבורי ו״להתפשר״ לכיוון רכב נוח ופשוט מבחינה מכאנית(לפתוח את מכסה המנוע ולקבל גישה נוחה ופשוטה) שחלפיו שכיחים יחסית וקל לעבוד עליו וללמוד אותו. לאחר ששלתי גולף וחיפושית למרות כדאיותן, אני שוקל את האפשרויות הבאות: אאודי 80 שנת 73-74, אסקורט 74 ,וולוו144 של תחילת ה70 וקדט קופה. אשמח לדעת האם הרכבים שציינתי עונים לקריטריונים והאם לרכבים הללו יש דגמים מקבילים מבחינת חלפים. בתודה, ברי .

• תוכן חדש...