Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים

בקרוב אצטרך לעשות טיפול ברכב (קורולה 98 ) ואני מבקש המלצה על מוסך לא מורשה של טויוטה באזור המרכז, בעדיפות בחולון.

הטיפול יכלול מסנן שמן, אוויר, ושמן לרכב + בדיקה של ברקסים היות ולא החלפתי כבר 3 שנים.

השאלה שלי מה מחליפים בברקסים? רפידות? צלחות? וכל כמה זמן מחליפים שמן ברקסים?

דבר שני - כל כמה זמן מחליפים מצתים (עד היום הייתי מחליף כל שנה אבל נראה לי מיותר)? ונוזל קירור (הוחלף לפני שנתיים)?

ודבר שלישי ואחרון - אני עם הרכב כבר 4 שנים ולא החלפתי שמן גיר ולדעתי גם הבעלים הקודמים שהוא היה במשפחה לא החליף, האם כדי לי להחליף עכשיו או שמה זה יעשה לי נזק?

תודה לעוזרים ושבת שלום

פורסם
מישהו?

ממליץ על מוסך זיסו בתל אביב. נמצא ברחוב הראש 2 פינת סלמה 40 .

טל 036829968 נייד 0526677411 .

גם אני עשיתי אצלו טיפול לקורולה 2000 .

מוסך אמין ישר ולא יקרן.

פורסם

אוקי תודה

ומה לגבי הברקסים, שמן גיר, מצתים וכל מה ששאלתי למעלה?

זה די חשוב כי אני לא יודע אם כדי לי לעשות טיפול גדול ולהשקיע היות ועד סוף השנה הרכב עתיד להמכר לטובת קיה פיקנטו

פורסם

ברקסים - מה שנשחק בדרך כלל זה הרפידות. אחת לכמה מחזורי החלפה של הרפידות צריך גם להחליף או לחרוט את הצלחות, עניין של עוד כמה מאות שקלים. עד שלא מפרקים גלגלים, בודקים את עובי הרפידות, מצב הצלחות והעובי שלהן, אי אפשר לדעת מה צריך להחליף.

מצתים - מחליפים לפי קילומטרים ולא לפי זמן. יש כאלו שגם נוהגים להוציא את אחד המצתים, לבדוק את מצבו ובהתאם להחליט אם להחליף או לא. במקרה שלך אני מאמין שסט מצתים לא יקר במיוחד (כמה עשרות שקלים), ואפשר פשוט להחליף וזהו.

בכל מקרה, בחולון יש לך את אורן שירותי רכב. מכונאי הוגן, מקצועי, יסודי, לא יקר והכי חשוב - חבר פורום :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה צביקה

מה לגבי השמן גיר, כמו שציינתי לא הוחלף לפחות ב100 אלף האחרונים - הרכב היום עומד על 175 ונקנה ע"י גיסי בסביבות ה60 ואחר כך עבר אלי בשלב מסויים. בזמן שהרכב במשפחה בטוח לא הוחלף השמן ולדעתי גם לפני, האם כדי להחליף?

פורסם

שמן ברקס: אני מאמין שהמלצת היצרן מדברת על כל שנתיים.

שמן גיר: לא ציינת איזה גיר יש ברשותך. אני לא מכיר המלצת יצרן להחלפת שמן גיר ידני, אני מאמין שכל 60,000 ק"מ או 3 שנים לאוטומט.

פלאגים, פילטר דלק ופילטר אוויר: צריך לבדוק ספציפית וההשערה שלי היא שיש צורך להחליף כל 40,000 ק"מ, לפחות.

שמן מנוע ופילטר שמן: כל טיפול.

נוזל קירור: תלוי בסוג. יש כאלה שמחזיקים שנתיים ויש כאלה שמחזיקים 6 שנים. החלפת נוזל כל שנתיים בטח לא תזיק.

ההמלצות שנתתי לך מסתמכות על נסיוני עם מספר ספרויות יצרן, דווקא של קורולה אין לי. בכל אופן אני בטוח שההמלצות של הקורולה קרובות עד זהות למה שרשמתי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה איתמר

יש לי אוטומט אבל אני מפחד שגלל שלא הוחלף השמן גיר כל כך הרבה זמן או לא הוחלף כלל, אם אני יחליף עכשיו זה יפגעה לי בגיר

פורסם
תודה איתמר

יש לי אוטומט אבל אני מפחד שגלל שלא הוחלף השמן גיר כל כך הרבה זמן או לא הוחלף כלל, אם אני יחליף עכשיו זה יפגעה לי בגיר

אין לך שום בעיה יוסי זיסו עובד לפי מפרט יצרן. תתיעץ איתו אפילו בטלפון

הבחור יענה לך על כל שאלה ברצון

פורסם

אני זוכר שליוסי זיסו יש מכונה שעושה החלפת שמן מלאה לגיר וזה יהיה הכי כדאי לגיר שלא החליפו לו שמן הרבה זמן

• תוכן חדש...