Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
פרווה או פד לCOMPAUND

חומר:MEGUIARS/MANZERNA/NANOSKIN/RIVAX/SWISSVAX/SCHOLL CONSEPTS

תבחר...

חומר לחידוש הפנסים יש לי, גם לכה כמו שרשום במדריך לחידוש פנסים ידני יש לי, וגם עשיתי את המדריך הנ''ל והוא מצויין

הבעיה שאם אני רוצה לעשות את זה להרבה רכבים, זאת עבודה קשה, ויש לי מכונה אז אני מעדיף ללמוד לעשות את זה עם מכונה.

הבעיה שמכונה יכולה לעשות שריטות על הפנס עם שימוש בפד לא נכון (מנסיון), ככה שהפד והחומרים צריכים להיות ממש עדינים.

אשמח אם תמליצו לי על פד ספציפי שמיועד לכך עם לינק, תודה.

מה הסיבה שאתה מעוניין לעשות את זה רק עם מכונת פוליש? אתה מבין את המשמעות? שאתה בעצם "מחדש" את הפנסים שלך ע"י הורדת שכבת ההגנה שהגיע מהמפעל, מצליל את הפנס ו...זהו? במקום לעשות את זה בצורה המלאה ובסוף למרוח חומר ציפוי שגם יגן על הפנס וישאיר אותו צלול לאורך זמן?

אם אתה מודע לכל האמור לעיל ובכל זאת מעדיף מכונה אז תחפש פדים לfinishing, לדעתי פרווה תיהיה אגרסיבית מידי לתהליך אבל אולי תעבוד גם כן ולגבי החומר, מה שרשם לך bellvit אלו שמות של חברות שמייצרות פוליש, אתה צריך לחפש פוליש שרשום עליו שמיועד לפוליש עדין ורצוי עדין מאוד, מקווה שעזרתי

כמו שאמרתי יש לי את הלכה הנדרשת להגנת הפנס לאורך זמן.

תהליך לחידוש פנסים הוא תהליך זהה לשלייף+פוליש על הרכב.

השתמש באותם הפדים הגסים שיש לך ותוכל לעבור לפד עדין אם לא תהיה מרוצה מהתוצאה.

זאת טעות, פדים גסים עם מכונת פוליש, זה מתכון לשריטות, ואני אומר את זה מנסיון על הרכב שלי.

עריכה אחרונה על ידי mono block
  • תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואתה בטח בעל ניסיון עצום...

אם פדים גסים הם מתכון לשריטות, לאיזה צורך הם קיימים ?

ישנם מאות סוגים של פדים, פדים אגרסיביים כגון פרוות כותנה, או פדים מחורצים של LC משאירים סוירלים מזעריים שאותם מורידים בעזרת פדי ספוג או מיקרופייבר עדינים יותר.

מה שבטוח, שום פד לא גורם לשריטות שלא ניתן להעלים עם פד עדין יותר.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם

אז מימה נוצרו השריטות שעשיתי פוליש על הפנסים עם מכונה ופד לפוליש?

אני מאמין שהפד לא היה מתאים לביצוע העבודה הזאת, הייתי צריך להשתמש בפד עדין יותר.

עכשיו אני חושש לעשות פוליש לפנסים עם מכונה, מחשש ששוב שיהיה שריטות

לקח לי המון זמן ללטש את הפנס עם ניירות מיים ולנסות להוריד את השריטות, וגם לא כל השריטות ירדו אלה רק 50 אחוז.

פורסם

שריטה בפלסטיק של הפנס זה לא כמו שריטה של לכה .

בשביל להעלים שריטה בפלסטיק , אתה צריך לשייף את הפנס בצורה נכונה עד שאתה מחליק את השריטה עם שכבה חדשה של פלסטיק .

לשייף - הפסקה - לבדוק את המצב , במקרה הצורך ממשיכים לשייף עד שהשריטה נעלמת .

אחרי זה, אתה לוקח פוליש גס עם פד גס ומתחיל לעבור על הפנס .

מטרתו של הפוליש הוא להסיר את סימני השיוף ולחשוף פנס שקוף ונקי .

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ (בקטנה) בשביל לשאול שאלה כללית- יכול להיות שהיא מופיעה כבר כאן אבל אני מודה שלא קראתי את כל השרשורפלצת הזה בשביל לבדוק...

מישהו חשב\ביצע גם את הפנסים האחוריים? סה"כ, אני מעריך שגם הם משנים גוון אלא שבגלל שהם אדומים ולא שקופים (וגם כנראה אנכיים יותר מהקדמיים = רגישים פחות לשמש), רואים את ההצהבה פחות. אבל כנראה שהעכירות שלהם עולה גם כן ללא השיוף?

פורסם (נערך)

שלום לכולם

קניתי את הקיט לחידוש פנסים הזה הזה

http://www.autostore.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?depart_id=151426&detail_id=2472953

הקיט מגיע עם חומרים ביניהם שקית אטומה קטנה עם מגבון שיש בו חומר מסויים אשר מורחים בסוף העבודה

אשר מספיקה למריחה אחת

כעת נשאר לי הרבה חומר מהבקבוקים , וניירות שיות אני קונה ליד הבית

כך שהקיט יכול לשמש אותי לעוד מספר פעמים, ולעוד מהמשפחה

השאלה היא מאיפה אני משיג את החומר הזה , אפילו מאיביי

ומה החומר הזה בכלל ?

2ivvy.jpg

עריכה אחרונה על ידי KOBOKOBO
פורסם

סתם שאלה, איך הקיט הזה? עזר לך משמעותית? היית ממליץ לרכוש אותו?

אשמח אם תפרט עליו קצת ואם תוכל אפילו להוסיף תמונות של לפני ואחרי, זה יהיה מעולה ואפילו גם תמונה של התוצאה הסופית לבד זה בסדר.

Seat Leon 1.8T 248Hp//2017

Stage 1 // Revo

פורסם

הפעם לא צילמתי את הלפני והאחרי... אך אפשר לראות בפעם שעברה שעשיתי את הלפני כאן

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?462977-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%A0%D7%97%D7%9E%D7%93-%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%9C%D7%9D-%D7%97%D7%99%D7%93%D7%95%D7%A9-%D7%A4%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9B%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D

ואת האחרי של היום

9sti.jpg

בעיקרון אני מרוצה ממנו הוא עשה אצלי עבודה מאוד יפה

והמגבון עם החומר בסיום העבודה , נוח בהרבה יותר מהקיט הקודם

בנוגע לחומר מישהו יודע בדיוק מה זה ומאיפה אפשר להזמין ממנו?

פורסם

לאחר קריאה קצרה באינטרנט אני מצטט מה זה בעצם המגבון הזה שאין לך אותו יותר :"Sealing wipe helps protect from future yellowing and discoloration" ובמילים אחרות זה בעצם חומר שעוזר להגן על הפלסטיק של הפנסים על מנת שלא יהפכו לצהובים ומט כמו בעבר.

מקור : http://www.ebay.com/itm/KT-Restorer-6PC-Headlight-Lens-TURTLE-WAX-T240KT-074660002407-/390828476356?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5aff3147c4

פורסם

שלום לחברי הפורום.

לפני חודשיים דוד שלי נתן לי חומר רוסי כלשהי כדי לחדש את הפנסים. החומר עשה את שלו ואכן החזיר להם את הברק, אבל התוצאה החזיקה כחודש וחצי. רציתי לשאול אם יש חומר מומלץ כלשהו שיחזיק יותר זמן במחיר דו ספרתי.

כמו כן, שמעתי מאנשים שאפשר להשתמש בלכה לעץ וטרפנטין והתוצאה היא ברק למספר חודשים ארוכים. האם זה אכן נכון?

תודה על העזרה וסליחה על הבורות.

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

אצלי כואב לחזור למאזדה 3 גם אחרי שאני נוהג על סוס רתום לכרכרה.

פורסם

האפשרות עם הלכה והטרפנטין עובדת מעולה, אבל לפני הלכה והטרפנטין אתה צריך לשייף עם נייר מים 1000, ואחרי זה לעובר ל 2500 כדי שלא יצאו הרבה שריטות ישארו שריטות אבל לאחר המריחה של הלכה יעלם הכל. אתה תראה שתעשה עם הנייר של ה1000 שהפנס ניהיה ממש עכור אבל אל תדאג זה בסדר תעבור ישר ל 2500 ולסיום תנקה טוב את הפנס ותמרח את הלכה והטרפנטין עם מגבת.

אני עשיתי לכמה רכבים בשיטה הזאת

פורסם

אני השתמשתי בזה,עושה עבודה טובה.

http://www.cartaract.com

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני השתמשתי בזה,עושה עבודה טובה.

http://www.cartaract.com

הלכה יוצא יותר זול ומשאיר ברק לאורך זמן, למרות שלפי דעתי עם פוליש גם די סבבה.

כמה קנית את הערכה?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...