Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 3.5.2023 בשעה 16:39, lanosforce כתב:

אחרי הליטוש הראשון עם ניירות לטש

אתה חושב שחייב לעשות את זה ידני או שגם זה אפשר עם מברגה,

אני בעיקר חושש שמיכיוון שהשיוף יהיה סיבובי אז הלכה לא תמלא כמו שצריך ואני אשאר עם פנס חלבי

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 5.5.2023 בשעה 11:22, א.ד.מ. כתב:

אתה חושב שחייב לעשות את זה ידני או שגם זה אפשר עם מברגה,

אני בעיקר חושש שמיכיוון שהשיוף יהיה סיבובי אז הלכה לא תמלא כמו שצריך ואני אשאר עם פנס חלבי

אפשר ידני את שלב הליטוש אבל מברגה או מלטשת יתנו תוצאות הרבה יותר אחידות אבל אתה חייב להיות מאוד זהיר בליטוש עם כלים חשמליים, יותר מידי חום ומהירות ואתה תזיק לפנס.

ליטוש עם נייר על מהירות נמוכה בייחוד ליטוש יבש.

ליטוש רטוב לחץ עדין מאוד ומהירות בינונית

רק כשזה פוליש או פשוט באפינג, מהירות גבוהה עם חומרים רכים ולחץ ממש ממש מתון.

אם אין ניסיון מציע למצוא איזה פנס הרוס ולעשות עליו ניסיונות

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תודה רבה לפותש ולכולם

השתמשתי בניירות 800/1200 התאמנתי על בקלית ישנה שאצלי מרחתי עם ספוג הפלא-אפשר לחתוך את הקצה הספוג ולהישתמש עוד

אני יעשה עוד תמונה כשיתייבש

IMG_4606.jpeg

IMG_4607.jpeg

IMG_4609.jpeg

IMG_4610.jpeg

IMG_4611.jpeg

• אהבתי 2
פורסם
לפני 2 דקות, דובצע כתב:

כן. ליפני הלקה הפנס משויף ולא שקוף ביכלל.

זה תמונה אחרי שהתייבש 

IMG_4628.jpeg

שמשייפים עם נייר 1500 ו 2000 הפנס לפני הלקה איך הוא צריך ליראות? באיזה גוון? ועדיף כבר לשייף גם בנייר 3000 ו 5000? או שאין צורך?

פורסם

תעלה תמונה של הפנס שלך-אצלי באוטו הפנסים גמורים ושיוף עזר אבל לא עד הסוף

שתי נירות שיוף מספיק והסוד הוא בנקיון טוב של הפנס ואז מריחה מדוייקת של הלקה

IMG_4646.png

IMG_4644.png

IMG_4645.png

פורסם (נערך)
בתאריך 9.5.2011 בשעה 13:16, Platinum כתב:

על לא דבר, אני שמח לחלוק וללמד אחרים כמו שאני למדתי ונעזרתי רבות בפורום.

הרעיון פה הוא לא רק התוצאה המדהימה של פנסים שנראים חדשים אלא שציפוי ההגנה בפני קרני הUV (שגורמות לדהיית עדשות הפנסים מלכתחילה) ישמור על הפנס במצב חדש לאורך זמן רב.

בעקבות שאלות שנשאלתי בה"פ. אני רוצה להוסיף מידע ולהדגיש מידע שכבר מסרתי ברשותכם.

• את הלכה ניתן לרכוש בכל טמבוריה וגם בהום סנטר ואייס.
  • את ניירות הליטוש ניתן לרכוש בטמבוריות, חנויות כלי עבודה, חנויות יצירה וכיו"ב. ככל שהנייר עדין יותר כך קשה להשיגו אבל מי שיתאמץ, ישיג ללא בעיה. אני רכשתי את ניירות הליטוש בזייפר בנתניה.
  • ניתן להשתמש בכל לכה על בסיס שמן שמספקת הגנה בפני UV, אני ממליץ לא להסתפק בלכה כללית לשימוש חיצוני.
  • לציפוי יש זמן יבוש ארוך יחסית, מומלץ להניח לפנסים להתייבש מספר שעות ולהקפיד לא לשטוף את הרכב במשך 24 שעות לאחר סיום הציפוי. הערכת זמן ייבוש מלא מופיעה על אריזת הלכה.
  • בעת מריחת הציפוי עשויים להיווצר גלים. לא להיבהל!!! הגלים נעלמים מעצמם בגלל רמת הנוזליות והדילול של הציפוי ולבסוף תקבלו משטח חלק ומבריק.
  • נוזל הציפוי אינו שקוף כשהוא בכלי (אך הוא צלול), אל דאגה. התוצאה הסופית היא ציפוי מבריק ושקוף לחלוטין.

שאלות שיכולות להועיל לכולם נא לפרסם כאן בשרשור לטובת הכלל ולא לשלוח לי בה"פ.

אני אשמח אם חברים אחרים שיחדשו באמצעות שיטה זו יפרסמו זאת כאן יחד עם החומרים בהם השתמשו כדי שנוכל לנהל מעקב לא רק על התוצאה הסופית אלא גם על עמידות הציפוי בשמש הקופחת של הקיץ בישראל.

כך נוכל לדעת לא רק על עמידות הציפוי לאורך זמן אלא גם לגלות אם יש לכות מתאימות יותר או פחות לתהליך לרווחת כולם.

עשיתי עם מברשת ונהיה טיפה גלים, זה נעלם? וכדאי לעשות עם מברשת פנס שני או ספוג הפלא, עדיף עד 2000 נייר שיוף או עד 3000 ויותר?

הנייר שיוף עושה שריטות לפנס, האם הלכה מתקנת את השריטות? מהי עושה בעצם?

עריכה אחרונה על ידי Liquidator
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני ממשיך במסורת על ההמלצה לחומר של מגוויירס, plastX.

עם פולישר חשמלי, פד אגרסיבי ומידה מסויימת של לחץ על המכשיר לייצר חום, כל פנס עובר ליטוש של 30 שניות וחוזר לחיים.

שווה כל שקל.

IMG-20230617-WA0003.jpg

IMG-20230617-WA0004.jpg

• אהבתי 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

אני ממשיך במסורת על ההמלצה לחומר של מגוויירס, plastX.

ממליץ לשים אחרי הליטוש הזה חומר הגנה שגם מספק הגנת UV על הפנס - אני משתמש בJET SEAL של CG (אמור להגן לפחות חצי שנה) 

היישום ממש קל - מורחים עם אפליקטור (ידנית) - מחכים 5-10 דקות - מורידים ממש בקלות עם מגבת מיקרופיבר. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

איך זה בטווח הארוך?

האמת שאני לא צריך, הפנסים שלי עדיין חדשים, אבל טוב לדעת.

לפני 5 שעות, lanosforce כתב:

אני משתמש בJET SEAL של CG

המחיר שלו בארץ 240 ש"ח, קצת יקר. מעניין אם יש תחליפים יותר זולים.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
לפני 9 שעות, lanosforce כתב:

ממליץ לשים אחרי הליטוש הזה חומר הגנה שגם מספק הגנת UV על הפנס - אני משתמש בJET SEAL של CG (אמור להגן לפחות חצי שנה) 

משתמש בחומר של מגוויירס שקיבלתי עם קיט ליטוש לפני כמה שנים. זה מעין ווקס\משחה שמורחים על הפנס להגנה - וזהו.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז אפשר בעצם להשתמש עם ווקס קרנובה, או תרסיס BDS? 

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
לפני 9 שעות, lanosforce כתב:

היישום ממש קל - מורחים עם אפליקטור (ידנית) - מחכים 5-10 דקות - מורידים ממש בקלות עם מגבת מיקרופיבר. 

לקה של עץ היא לא נגד UV? מומלץ לעשות ליטוש עם נייר מעל 2000? שיצא טוב או שעד מספר 2000?

פורסם

כל חומר עם יכולת הגנת UV שייצור ציפוי על הפלסטיק יעשה את העבודה לתקופה. 

הבעיה עם לכה זה שהיא מצהיבה והיא מאוד קשיחה - אח"כ אם היא מצהיבה או מתקלפת - להוריד אותה זה סרט רע. 

הציפויים יעבדו יותר טוב אבל תלוי בעמידות של כל ציפוי - לי היה לפני כן OPTI-SEAL של אופטימום - היה יוצר ציפוי מבריק מהמם על הרכב למשך חודש ימים ותוך שלושה חודשים כבר היה צריך לחדש. 

הCG מחזיק בערך חצי שנה.

אבל הבעיה עם ציפויים זה שהם מחזיקים מעמד כל עוד שוטפים את הרכב ידנית ובעדינות - ברגע שמשתמשים בשטיפת לחץ ישירות על הרכב ובכלל אם משתמשים בסבונים שהם על בסיס הדרים (שמפו אש כמו שאוהבים לקרוא לזה) זה יוריד את הציפוי. 

על הפנסים - אם אני מקפיד לשטוף את הרכבים בעצמי - בגלל שהרכבים שלי חונים בחניות לא מקורות - כל שלושה חודשים בערך אני נותן להם טיפול והם סה"כ נשארים בסדר.

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...