Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צודק בהחלט. גרנד ויטרה עם דרגת זיהום 14 ומנוע 2.4 זולל דלק בהחלט לא מתאים לי.

מהשלושה שציינת, איזה מהם אמין יותר ומבית עם שרות טוב יותר בארץ?

מה לגבי איכות חומרים ורמת גימור ? איך ה3 משתווים ?

קודם כל גש לסוכנויות עם האישה שתראה איזה עיצוב היא אוהבת,אחרי הסינון הראשוני בצעו נסיעת מבחן ותראו מה אתם מקבלים בתמורה לכסף.

http://www.nissan-juke.co.il/

http://kia-israel.co.il/?post_type=model&p=4

http://www.suzuki.co.il/default.asp?...613E8E05CE3%7D

פורסם
קשקאי = קרסו.

ייטי = צ'מפיון.

זו נבלה וזו טרפה.

לכבי הייטי, מצד אחד הייתי בוחר בייטי בגלל צריכת דלק עדיפה אבל מצד שני האחריות היא רק שנתיים ומדובר בטכנולוגיה יחסית חדשה שעדיין לא הוכיחה את עצמה (TSI, DSG וכו').

לגבי הקשקאי, האחריות היא כמו שצריך (3 שנים) וקרסו מאוד משתדלים לאחרונה לשפר את המוניטין אבל עדיין הייתי מברר עלויות של חלפים אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב להרבה שנים מכיוון שהניסיון שלי עם קרסו מבחינת מחירי חלפים הוא לא טוב.

יש את ייטי גם עם הדיזל החדש יחסית של VAG ואם אינני טועה גם תיבה ידנית בגרסת דיזל, כך שתאורטית ניתן להימנע גם מ-TSI וגם מ-DSG :lol: ו-DSG6 שבדיזל כבר תקופה די ממושכת בשוק.

פורסם
יש את ייטי גם עם הדיזל החדש יחסית של VAG ואם אינני טועה גם תיבה ידנית בגרסת דיזל, כך שתאורטית ניתן להימנע גם מ-TSI וגם מ-DSG :lol: ו-DSG6 שבדיזל כבר תקופה די ממושכת בשוק.

לדעתי יבואן שנותן רק שנתיים אחריות צריך להצביע ברגליים ולהתרחק ממנו.

גם בגרמניה הרכבים של VW יש עליהם רק שנתיים אחריות?

נהג ותיק

פורסם

לא יודע בדיוק, אך לדעתי 3. בבריטניה עד 4 שנות אחריות על VW. אבל ככה זה עם רוב החברות בארץ. רק קיה התקרבה לאחריות שבחו"ל עם 7 שנות אחריות חלקיות (מלאות בחו"ל). על חלק מדגמי פיאט ויונדאי, למשל, בבריטניה מקבלים 5 שנות אחריות, אצלנו רק 3..

לגבי הצבעה ברגליים בגלל אחריות של שנתיים, אני מסכים חלקית, כי אם אתה לא חייב אוטומט, שזו נקודה חלשה יחסית ברכבי VAG, אין לך יותר מדי איפה ליפול יחסית לרכבים אחרים. ומקבלים פה רכב איכותי יותר יחסית ליפנית כמו קשקאי לדעתי. (שניהם יותר בטיחותיים מאאוטלנדר)

פורסם
לא יודע בדיוק, אך לדעתי 3. בבריטניה עד 4 שנות אחריות על VW. אבל ככה זה עם רוב החברות בארץ. רק קיה התקרבה לאחריות שבחו"ל עם 7 שנות אחריות חלקיות (מלאות בחו"ל). על חלק מדגמי פיאט ויונדאי, למשל, בבריטניה מקבלים 5 שנות אחריות, אצלנו רק 3..

לגבי הצבעה ברגליים בגלל אחריות של שנתיים, אני מסכים חלקית, כי אם אתה לא חייב אוטומט, שזו נקודה חלשה יחסית ברכבי VAG, אין לך יותר מדי איפה ליפול יחסית לרכבים אחרים. ומקבלים פה רכב איכותי יותר יחסית ליפנית כמו קשקאי לדעתי. (שניהם יותר בטיחותיים מאאוטלנדר)

השאלה אם רכב כמו יטי כבר התבגר מספיק שניקו את כל הבעיות שיש בדגם חדש.

שנתיים אחריות זה קצת מפחיד אותי לגבי דגם שאין איתו ניסיון של הרבה שנים.

נהג ותיק

פורסם

אם דרישותך הינן ג'יפ עירוני, ללא יומרות ירידה לשטח עם נסיעה הכוללת עד 4 אנשים-

התמקד בסגמנט המיני-קרוסאובר.

מובילות סגמנט זה כיום:

1. ניסאן ג'וק- בעלת מראה ייחודי מאד ושונה מהעדר, בעלת גיר אוטומטי רציף וחסכונית. שים לב- תא מטען קטן!הבעיה העיקרית עם הג'וק שזמן האספקה כיום הגיע לחצי שנה!!

2. סקודה ייטי- בעלת מראה "קופסתי" ושגרתי יותר, מרחב גדול יותר וגימור הפנים איכותי יותר. הוא משולב לתיבה רובוטית כפולת מצמדים, בעלת 7 הילוכים (לטובה ולרעה) ומנוע מתקדם קטן נפח ומוגדש.

אם אתה נדרש ליותר מרחב בנסיעותיך ורכב גדול יותר, התמקד בסגמנט אחד מעל- הקרוסאובר, כאשר מובילות הסגמנט כיום הן:

1. ניסאן קאשקאי

2. יונדאי IX35

3. קיה ספורטאז'

4. מיצובישי אאוטלנדר

על ארבעתן נכתב רבות בפורום- בצע חיפוש, במידה ורלוונטי אליך.

ועכשיו קצת דיעה אישית-

מסמנט המיני-קרוסאובר, בחירתי היא ללא ספק הג'וק. הסיבה לבחירה היא בראש ובראשונה המראה הייחודי של הרכב (שכדרך אגב אינו אהוב על כולם).

מסגמנט הקרוסאובר- בחירתי היא הקיה ספורטאז', המעניקה את החבילה המפנקת ביותר ביחס למחיר, ושוב- בעלת המראה המרשים ביותר מבין המתחרות.

בהצלחה בבחירה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

כנראה שהקושי שלי להתמקד בדגמים שצויינו פה עד כה, נובע מאי הרצון להיפרד מהונדה.

אין מה לעשות אבל CRV שנת 2002 עדיין מקבל כמעט כל שבוע הצעות רכישה בתחנת הדלק

הקרובה למקום מגוריי.

אולי כדאי לי לחשוב על CRV יד 2 שנת 2009 שבמחירון היא סביב ה150K ?

נהג ותיק

פורסם

קצת לצאת מהקופסא עם רנו קולאוס.

נוחות צרפתית, אמינות קוראנית (מיוצא בקוריאה עם גיר ומנוע של ניסן, האלקטרוניקה של סאמסונג).

אבא שלי החליף לפני שנה את הסנייק שלו ומאוד מרוצה. לטענתו צריכת הדלק 1:10 (גיר רציף).

העיצוב לדעתי מקסים, בעיקר בצבע המדהים הזה:

The+New+Renault+Koleos.jpg

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
קצת לצאת מהקופסא עם רנו קולאוס.

נוחות צרפתית, אמינות קוראנית (מיוצא בקוריאה עם גיר ומנוע של ניסן, האלקטרוניקה של סאמסונג).

אבא שלי החליף לפני שנה את הסנייק שלו ומאוד מרוצה. לטענתו צריכת הדלק 1:10 (גיר רציף).

העיצוב לדעתי מקסים, בעיקר בצבע המדהים הזה:

The+New+Renault+Koleos.jpg

ומה אנחנו יודעים על איכות/אמינות של הדגם הזה ושל רנו בכלל?

מה רמת השרות של היבואן?

האם קל למכור רנו או שהם כמו סיטרואן בשוק היד 2 ?

נהג ותיק

פורסם

לדעתי, הקולאוס מאוד מיושן ביחס למתחרות. מאוד קודר מבפנים, מאוד מזכיר את יונדאי טוסון במימדים ובעיצוב פנים האפל...

פורסם
לדעתי, הקולאוס מאוד מיושן ביחס למתחרות. מאוד קודר מבפנים, מאוד מזכיר את יונדאי טוסון במימדים ובעיצוב פנים האפל...

היה לי פעם מהעבודה יונדאי סונטה ואחרי 3 שנים הכל היה נראה דהוי מבחוץ ומבפנים.

אין כנראה מה להשוות את איכות החומרים ברכב קוראני לעומת יפני או גרמני.

אם אני הולך לכיוון רכב חדש אז הכוונה להחזיק בו לפחות 6 שנים, ולכן גם הRESALE VALUE מהווה פקטור חשוב.

נהג ותיק

פורסם
כנראה שהקושי שלי להתמקד בדגמים שצויינו פה עד כה, נובע מאי הרצון להיפרד מהונדה.

אין מה לעשות אבל CRV שנת 2002 עדיין מקבל כמעט כל שבוע הצעות רכישה בתחנת הדלק

הקרובה למקום מגוריי.

אולי כדאי לי לחשוב על CRV יד 2 שנת 2009 שבמחירון היא סביב ה150K ?

אני בהחלט יכול להבין את תחושותיך. פעמים רבות אנו "מתאהבים" במותג, דבר שלעיתים רבות, גורם לנו לפסול אופציות אחרות שאינן בהכרך פחות טובות או אפילו טובות יותר/ זולות יותר ו/או מעניקות תמורה הולמת יותר.

לדעתי, כדי לך לפזול גם למותגים אחרים שהוזכרו כאן ולא להינעל על המותג הונדה. בסגמנט הקרוסאוברים שהיתפתח בשנים האחרונות באופן משמעותי, קיימות אופציות העולות על ה- CRV בכל פרמטר.

בנוגע לירידת הערך, ללא ספק פרמטר חשוב מאד בעת קניית רכב. אולם, לא הייתי קובע את בחירתי בהתבסס על סמך פרמטר זה.

אם נחשוב על העניין באופן רציונאלי- אתה בוחר רכב X , מהשיקול שיהיה לך קל למכור אותו בזמן Y, לפני שבכלל נהנת ממנו!!

ולכן- יש לקחת את העניין בפרופורציה המתאימה.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם
ומה אנחנו יודעים על איכות/אמינות של הדגם הזה ושל רנו בכלל?

מה רמת השרות של היבואן?

האם קל למכור רנו או שהם כמו סיטרואן בשוק היד 2 ?

תראה, אני לא נציג של רנו ולמען האמת מעולם לא היתה לי רנו.

אבא שלי קונה רק רנו :screwy:

הוא תמיד מוכר את המכוניות שלו בקלות ובדרך כלל מעל המחירון.

מעולם לא היו לו בעיות עם הרכבים ו/או השרות (הוא מחליף כל 3-4 שנים).

גם לחבר הטוב שלו תמיד היו מכוניות של רנו (משפיעים לרעה אחד על השני)

וגם לחבר מעולם לא היו בעיות ושניהם מרוצים עד הגג.

זאת האינפורמציה האוביקטיבית שיש לי.

בכל מקרה, אני מאוד נהנתי לנהוג ברכב.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
אני בהחלט יכול להבין את תחושותיך. פעמים רבות אנו "מתאהבים" במותג, דבר שלעיתים רבות, גורם לנו לפסול אופציות אחרות שאינן בהכרך פחות טובות או אפילו טובות יותר/ זולות יותר ו/או מעניקות תמורה הולמת יותר.

לדעתי, כדי לך לפזול גם למותגים אחרים שהוזכרו כאן ולא להינעל על המותג הונדה. בסגמנט הקרוסאוברים שהיתפתח בשנים האחרונות באופן משמעותי, קיימות אופציות העולות על ה- CRV בכל פרמטר.

בנוגע לירידת הערך, ללא ספק פרמטר חשוב מאד בעת קניית רכב. אולם, לא הייתי קובע את בחירתי בהתבסס על סמך פרמטר זה.

אם נחשוב על העניין באופן רציונאלי- אתה בוחר רכב X , מהשיקול שיהיה לך קל למכור אותו בזמן Y, לפני שבכלל נהנת ממנו!!

ולכן- יש לקחת את העניין בפרופורציה המתאימה.

עידן

אין לי בעייה לפזול ליצרנים אחרים כל עוד רמת השרות והמיקצועיות היא לא מתחת למקובל במקומותינו.

יבואן שיצא לו שם מפוקפק במתן שרות, אני לא אתקרב אליו.

לגבי שמירת ערך הרכב, צריך למצוא את האיזון בין דגם שניתן להנות ממנו לבין כזה ששומר על ערכו.

בדרך כלל זה הולך יחד, כי רכב שנוטה להתקלקל וסובל מאיכות לקוייה אז גם לא נהנים ממנו וגם מוכרים אותו בסוף בזול.

רכב שהיסטוריית הטיפולים שלו לא כוללת אף קילקול, תמיד קל למכור במחיר טוב.

נהג ותיק

• תוכן חדש...