Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזה כחודש וחצי עזבתי את מקום העבודה האחרון שלי, ועברתי לעבוד במקום אחר. בזמן האחרון התחלתי לקבל מכתבים מוזרים מחברת ביטוח (?) אשר מבקשת שאקבל החלטה בנוגע לכספי הפיצוים (?).

כאן המקום לציין שאין לי שום מושג בענייני הביטוחים והפיצויים וכל מה שמסביב.

האפשרויות שעומדות מולי (ציטוט מהמכתב):

1) השארת כספי הפיצויים הפטורים בחב' הביטוח כפוליסת חסכון פרטית. בחירה באפשרות זו תאפשר לך למשוך את כספי הפיצויים בכל עת תוך ניכוי מס רווחי הון בלבד בשיעור 20% מהרווח הריאלי.

2) השארת כספי הפיצויים הפטורים, בחברת הביטוח בקופת גמל לקצבה ויראו אותם ככספי תגמולים, אשר יהיו ניתנים למשיכה בעתיד בדרך של קצבה בלבד, או כספום חד פעמי בניכוי מס בשיעור 35% נכון להיום.

3) משיכה כספי הפיצויים הצבורים (פדיון) בניכוי מס בשיעור של 15% מהרווח הנומינלי.

*אי מתן הודעה מפורשת בכתב לחב' הביטוח, משמעה השארת כספי הפיצויים במרכיב תיגמולים כמצוין בסעיף 2.

אשמח לקבל הסבר קצר על כל העניין הזה כיון שבינתיים בשבילי המכתב הזה רשום מינימום סינית :-(

פורסם

בגדול, הסעיף הזה אומר שאתה מקבל פיצויי פיטורין גם אם אתה מתפטר.

בכל מקרה, אם שלחו לך מכתב כזה אז כנראה שיש לך כסף שהופקד לזכותך בביטוח המנהלים. אתה צריך להחליט האם אתה מושך את הכסף עכשיו, במזומן, והולך לבזבז אותו על LCD חדש או שאתה משאיר אותו לחיסכון לתקופת הפנסיה שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קודם כל תודה על ההתייחסות.

שאלה נוספת, האם יהיה חכם מצידי למשוך אותו עכשיו? אין לי אפילו מושג אפילו באיזה סכום מדובר.

בעיקרון אין לי צורך דחוף בכסף נכון לעכשיו, (הרי LCD כבר יש :wink:) מצד שני, עוד פרוטה לכיס לא תזיק אף פעם.

אני אנסה לתפוס אותם בטלפון ביום ראשון.

פורסם

תשמע, רק אתה יודע כמה אתה צריך את הכסף. אם אין לך שימוש מיוחד עבורו עדיף שתשאיר אותו בחשבון ואל תבזבז אותו על נערות ליווי, בופים והרבה שערות סבתא.

אתה יכול להעביר את הכסף לביטוח המנהלים שיש לך עכשיו ולהמשיך לחסוך לגיל הפנסיה. כמו שזה נראה היום, כדאי לעשות את זה כי כשתגיע לגיל הזה המדינה תחסוך עליך.

פורסם

אלף כל, תפסיק להציע רעיונות בנוגע לשימוש בכסף הזה... LCD, נערות, סבתות - מה נסגר איתך?? :-P

דבר שני, את הסעיף השני אני מבין. מה השוני בינו לבין סעיף 1?

אגב, יש אחוזים כלשהם על הסכום הזה במידה ואני משאיר אותו בקופת גמל?

ושוב תודה על התשובות.:wink:

פורסם

הכוונה היא שבגדול יש לך שלוש אפשרות -

למשוך את הכסף (ולעשות את כל הדברים שאתה לא רוצה שאכתוב)

להשאיר את המצב כמו שהוא.

לאחד כוחות עם ביטוח המנהלים הנוכחי שלך (כיוון שידוע שכסף עובד טוב כשהוא מגיע בכמויות גדולות).

על איזה אחוזים אתה מדבר? אחוזי מס?

פורסם

ממה שאני זוכר, ועברו כמה שנים מאז משכתי את כספי הפיצויים שלי ובזבזתי אותם על [השלם את החסר], ברירת המחדל היא מיסוי על הפיצויים. אם תשכנע את פקיד השומה שלך שאין סיבה שימסו לך את הפיצויים, יתנו לך אישור אותו תוכל להעביר לחברת הביטוח.

פורסם

הפיצויים פטורים ממס עד תקרה מסויימת (כ10K בשנה אאל"ט).

משיכת פיצויים עד התקרה - ללא מיסוי.

משיכת פיצויים מעל התקרה - ממוסה 35%.

אם אתה לא צריך את הכסף כרגע, ויש לך מקדם קצבה טוב בפוליסה, לדעתי עדיף להשאיר הכל לטובת קצבה בגיל הפרישה.

ההרגשה שלי היא שתוחלת החיים תעלה (עבור מי שכיום בשנות השלושים שלו ומטה) הרבה יותר ממה שחברות הביטוח חשבו, ומי שחסך בתוכניות קצבתיות עם מקדמים מובטחים - ירוויח. (בהנחה ובאמת יחיה הרבה ולא תדרוס אותו משאית בגיל 75)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
(בהנחה ובאמת יחיה הרבה ולא תדרוס אותו משאית בגיל 75)

זו גם החשיבה שלי, אומנם לחשוב על "המחר" זה תמיד חכם וטוב, אבל כשמדובר בעוד 50 שנה מעכשיו פתאום זה נראה קצת אחרת...:?

בכל מקרה, אני אברר מהו הסכום שעומד לרשותי, ואז נהיה חכמים יותר.

• תוכן חדש...