Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, מדובר בפורד פיאסטה ידנית מודל 2000. לרוב ללא בעיות מיוחדות.

לאחרונה בוצעו מס' פעולות: לקראת הקיץ נותק החימום עקב בעיה בברז הבורר. (הושם פקק חוסם בראש מנוע מאחורה כזה).

פחות או יותר מאז הניתוק הזה שמתי לב שלוקח לרכב יותר מדי זמן להתחמם. אני כל הזמן עוקב אחרי הדברים האלה ויודע שאחרי נסיעה די קצרה, יוצא מהשכונה ועוד טיפה נוסע, והמנוע כבר היה מתחמם עד החצי. ולא היה שום יעד שהייתי צריך להגיע אליו בעבר שהמנוע לא היה מספיק להתחמם עד החצי כשהייתי מגיע אליו. גם בחורף.

לפתע ולאחר הפעולה שבוצעה, אני שם לב שלוקח למנוע המון זמן להתחמם אם בכלל. אני נוסע את הנסיעה הרגילה שלי, מגיע ליעד, והוא עדיין קר! אולי התחמם ממש במעט. נוסע יום אחרי זה ליעד אחר מרחק של 15 ק"מ והמנוע עדיין קר! לפעמים מתחשק לו והוא מתחמם עד החצי. אחרי נסיעה מתמשכת יותר. לפעמים מתחמם ושוב מתקרר. בקיצור אני יודע ובטוח שזאת לא ההתנהגות הטבעית שהיתה לרכב בעבר.

בהמלצת המוסך הוחלף טרמוסטט. הבעיה נמשכת לצערי.

מה יכולה להיות הבעיה? איך הוא לא מתחמם אחרי נסיעות ארוכות שהוא חייב להתחמם בהן וכשכך היה כל הזמן? (אני תמיד מסתכל).

והאם מומלץ לי כשהמנוע עדיין לא בטמפ' עבודה (לא בחצי) לא לעבור את ה 2000 סל"ד? בהילוך חמישי זה נותן לי 80 קמ"ש. כדי לא לאמץ אותו יותר מדי.

אולי חיישן טמפ' לא תקין? איך בודקים את זה לבד? ואיך מחליפים לבד בעת הצורך?

פורסם

איזה טרמוסטט שמת?

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

על מנת לבדוק את חיישן הטמפרטורה, חבר רב מודד על אומים ובין 2 יציאותיו

והשווה את ההתנגדות שלו בהתאם לטמפרטורה עם נתוני היצרן

בדוק גם אם ישנו קצר פנימי לגוף החיישן.

בין אחת מיציאותיו לגוף שלו ,התוצאה אמורה להיות התנגדות אין סופית כלומר נתק( O.L)

פורסם
על מנת לבדוק את חיישן הטמפרטורה, חבר רק מודד על אומים ובין 2 יציאותיו

והשווה את ההתנגדות שלו בהתאם לטמפרטורה עם נתוני היצרן

ובעברית?

אני לוקח רב מודד. היכן נמצא החיישן? היכן בדיוק לחבר אותו? על כמה "לכוון" את הרב מודד? באיזה מצב האוטו צריך להיות בעת החיבור? ומה פירוש "תקין" ומה פירוש "לא תקין"?

פורסם

חפש אותו על הבלוק או על ראש המנוע ,

רב מודד כוון על אומים ( כמו 0 רק עם 2 רגליים )

יותר כדאי להוציא אותו מהאוטו על מנת לבדוק בתוך מכל עם מים חמים ומד טמפרטורה

http://c3.ort.org.il/InAttach/e116b19f-9b6c-4b95-bda4-ca0cc26f68f1/c897db9d-1203-4914-9be0-b0655880e4c0.gif

בדוק אותו ככה והשווה עם נתוני יצרן

בנוגע לבדיקה הראשונה, אם הטמפ וההתנגדות תואמים את נתוני היצרן אז תקין

בנוגע לבדיקה השניה ,אם ישנה התנגדות בין אחת מיציאותיו של החיישן לגוף שלו זה לא תקין

פורסם
חפש אותו על הבלוק או על ראש המנוע ,

רב מודד כוון על אומים ( כמו 0 רק עם 2 רגליים )

יותר כדאי להוציא אותו מהאוטו על מנת לבדוק בתוך מכל עם מים חמים ומד טמפרטורה

http://c3.ort.org.il/InAttach/e116b19f-9b6c-4b95-bda4-ca0cc26f68f1/c897db9d-1203-4914-9be0-b0655880e4c0.gif

בדוק אותו ככה והשווה עם נתוני יצרן

בנוגע לבדיקה הראשונה, אם הטמפ וההתנגדות תואמים את נתוני היצרן אז תקין

בנוגע לבדיקה השניה ,אם ישנה התנגדות בין אחת מיציאותיו של החיישן לגוף שלו זה לא תקין

דבר ראשון תודה על העזרה

ניסיתי לשבור את הראש קצת עם מה שכתבת ועם מדריך שמצאתי בגוגלhttp://www.autoshow.co.il/ivchun4_cooling_sensor.asp

תקן אותי אם אני טועה ואנא עזור במידת הצורך:

בדיקה ראשונה היא בדיקת התנגדות כללית של החיישן. יש לחבר את מדי ההתנגדות ל2 מגעי החיישן. והסתכלות ברב מודד למידת ההתנגדות. היכן אני מקבל את נתוני היצרן לגבי מידת ההתנגדות התקינה במקביל לטמפ'? ואיך אני אמור לחוות את טמפ' המנוע המדוייקת? לא כתוב לי מעלות בשעון. לעשות בערך אם החצי זה 90 מעלות? בדיקה שניה היא לחבר מד התנגדות אחד לאחד ממגעי החיישן. את המד השני לחבר לגוף החיישן. אמור להיות ניתוק מוחלט. OL. מבצעים זאת עם מנוע קר? מותנע?

איך אני אדע שזה החיישן הנכון? יניב בעל הפורד פיאסטה תוכל להגיד לי היכן זה נמצא?

פורסם

1. לחפש באינטרנט גרף / טבלה עם ההתנגדות והטמפרטורה

2.כדאי להוציא את החיישן ולשים(לא את כולו אלא רק בחלקו ) בכלי עם מים חמים ומד טמפ לניתור מדוייק של ההתנגדות והטמפ

3.בבדיקת קצר לגוף עדיף עם מנוע כבוי ( יותר בטיחותי )

4.אם אתה חושב שמצא אותו ועל מנת להיות בטוח שזה החיישן אתה יכול לנתק את החיבורים אליו ולבדוק את ההתנגדות ( שהיא גבוהה במנוע קר )

אם הוא נותן התנגדות כנראה שמצאת אותו

הקונטקטור דומה לזה שנתתי בתגובה הקודמת

פורסם
1. לחפש באינטרנט גרף / טבלה עם ההתנגדות והטמפרטורה

2.כדאי להוציא את החיישן ולשים(לא את כולו אלא רק בחלקו ) בכלי עם מים חמים ומד טמפ לניתור מדוייק של ההתנגדות והטמפ

3.בבדיקת קצר לגוף עדיף עם מנוע כבוי ( יותר בטיחותי )

4.אם אתה חושב שמצא אותו ועל מנת להיות בטוח שזה החיישן אתה יכול לנתק את החיבורים אליו ולבדוק את ההתנגדות ( שהיא גבוהה במנוע קר )

אם הוא נותן התנגדות כנראה שמצאת אותו

הקונטקטור דומה לזה שנתתי בתגובה הקודמת

היי

מצאתי צילום של המנוע עם כנראה סימון של חיישן הטמפ' אך אני עדיין לא מבין איזה מהם זה הוא.

התצלום i167.photobucket.com/albums/u141/amazingtrade/engig

ההסבר

A= map senser,car will run like a dog if this dont work

B=iat senser,it tests how cold the air is so that the fuel can be modified if its a cold morning

C- the lambda, often been blamed for blue tongue disease by the chattering classes but totally unfounded heresay

פורסם

אף אחד מהם

A זה חיישן לחץ סעפת יניקה

B זה חיישן טמפ אוויר יניקה

C זה חיישן למבדה

אף אחד מהם הוא לא חיישן הטמפ מים

חפש טוב טוב על הבלוק ועל ראש המנוע

פורסם

שלחתי ליניב הודעה פרטית שינסה לעזור בעניין. לפי החתימה יש לו גם פורד פיאסטה.

בכל אופן 2 שאלות אחרונות. כשאמצא את החיישן, לנתק אותו, וממש לקחת אותו הביתה ולהכניס לגיגית עם מים ומד חום? אם אפשר הסבר איך לבצע זאת בדיוק

שאלה שניה למען הסר כל ספק. האם יש אפשרות שהחיישן עצמו יסתבר כתקין אך הוא בעצם "לא מחובר" איכשהו לרכב ולכן לא מקבל/נותן אינדיקציה נכונה? אסביר- א. ברכב בוטל החימום עקב בעיה בברז הבורר. בעבר החימום היה ע"י ביצוע גשר בין 2 הצינורות שרואים במעלה התצלום שכתוב על אחד מהם R והשני L. בחורף החזרתי את החימום ובקיץ ביטלתי שוב במוסך. בביטול השני של החימום המכונאי לא ביצע גשר כמדובר לעיל ושם פקק חוסם ביציאה מהבלוק מנוע וביטל את אחד הצינורות לגמרי. הבעיה התחילה בסמוך מאוד או במדוייק לאחר הפעולה הזאת ולכן הוחלף טרמוסטט כי הוא חשב שזו הבעיה. בכל אופן, האם אחד מהדברים הנ"ל יכול לגרום לכך שהחיישן "לא מחובר" בעצם? עקב ביטול אחד הצינורות..

פורסם

1.כמו שאמרת בידיוק רק אל תכניס את הקונטקטור למים .

2.החיישן לא קשור אל אחד הצינורות הללו

3.יכול להיות בגלל שהוא לא שם גשר,ברדיאטור הפנימי יש מים ולכן ייקח יותר זמן

למנוע לחמם כמות גדולה יותר של מים למרות שהכמות המים שם לא ככ גדולה

שיכולה להשפיע בצורה דרמטית כ"כ.

• תוכן חדש...