Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ענת אני חושש שבמכון הבדיקה זילזלו בערכך ולא יודעים שאת מתייעצת עם האנשים הנכונים וחשבו שיוכלו להפיל את עלות התיקון עלייך.

נראה לי שאת הטענות שיש כאן ולאור מה שלמדת מחברי הפורום את כבר עכשיו צריכה לשלוח להם מכתב מעורך דין ואז הם יעשו את הצעד שלהם אחורה ויתקנו לך את הרכב.

עוד אני טיפה מודאג מכך שהרכב כבר מס' ימים אצלם כך שיש להם את האפשרות לעשות כל העולה על רוחם עם הרכב ואז לספר לך מה שיהיה להם נוח לא אומר שזה אכן יקרה אבל תיזהרי מזה.

המכון בדיקה אכן חשב שיש לו עסק עם איזו אהבלה שיוכלו לנפנף,

אבל אני לא כזאת פראיירית ולמרות שאני לא מבינה הרבה במכונאות רכב, לצערי יש לי קצת הבנה בנוכלים ורמאים,

וגם כמובן בזכות העצות המועילות שקיבלתי בפורום מהאנשים הנהדרים שיש פה,

האוטו כבר הועבר באמצעות גרר למוסך,

ויש באמתחתי מספר ראיות מאוד מעניינות שלדעתי מוכיחות בקלות מי באמת גרם לנזק... (: (אני לא יכולה לפרט כרגע כמובן בפורום פומבי, אבל בבוא היום אספר את הסיפור המלא)

מחר האוטו יצא מהמוסך.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדכון למתעניינים:

הרכב יהיה מוכן בשעות הקרובות - אני אלך לאסוף אותו ואראה מה בדיוק הוחלף. הנזק 2,385 שקל.

בינתיים גם בפולקסוואגן (ששלחו אותי לקומפיוטסט בטירת כרמל) וגם בסקודה (שאני מתלבטת אם לקנות מהם רכב בסוף ולא את הפולו) - בהלם ממה שקרה. בשני המקומות אמרו לי שאין דבר כזה שבוחן יוצא על דעת עצמו לסיבוב בשכונה עם הרכב. הם פשוט בשוק.

בדקתי גם בחוק, בתקנות התעבורה כתוב שבעל הרכב יהיה נוכח בעת בדיקת הרכב. ובחוק אין שום זכר לנסיעת מבחן.

בסקודה הם בכלל היו בהלם לשמוע גם מכך ששלחו אותי לטירת כרמל לקומפיוטסט האלה, ואומרים שזה מאוד תמוה כי אוטו דיל (וסקודה ופולקסוואגן עובדים שניהם עם אותו טרייד אין - אוטו-דיל) - שולחים תמיד למ.מ.מ.

בקיצור חבר'ה - אמרתי ואומר זאת שוב - כשאתם עושים בדיקת קנייה ואחרי הבדיקה הממוחשבת רואים את הבוחן יוצא ברוורס, מיד תזנקו עליו, תשכבו על המכסה מנוע אם צריך, ואל תתנו לו לצאת "לנסיעת מבחן". ואם בכל זאת זה קרה לכם - פנו אלי ונגיש תביעה ביחד. אני לא אוותר להם על רבע גרוש, ואם נדמה להם שהסיפור יגמר בזה שיחזירו לי את הכסף ששמתי במוסך אז יש להם טעות מרה. עוגמת הנפש שלי, הסיוט שעברתי, החופש מהעבודה - כל אלו שווים הרבה מאוד כסף ואני אקבל פיצוי גם עליהם.

כמה שאלות נוספות למבינים במכונאות רכב:

אחרי שהבוחן הפראי חזר מהסיבוב בשכונה ותיבת ההילוכים לא הגיבה יותר, אז בוחן אחר שהיה שם (ואמר שהוא עבד בצמפיון במשך 18 שנה) הציע קודם כל לתת לאוטו להתקרר, כדי להרגיע את הקלאץ ואמר שיתכן שזה יפתור את הבעיה. בארכיון הפורום ראיתי המלצה כזו שניתנה למישהו שסיפר שהוא "טחן את הקלאץ" באיזה ניסיון חנייה לא מוצלח על מדרכה וחשב שהרס אותו, כשאותו בחור סיפר שרק חודש קודם החליף קלאץ (כלומר המסקנה שלי היא שאפשר להרוג גם קלאץ חדש אם מתנהגים בפראות).

אחרי המתנה של כחצי שעה וכשראו שזה לא עוזר, אותו בוחן (לא זה שנהג ברכב) אמר שאולי בגלל הנהיגה הפרועה של הבוחן נכנס אוויר שם למערכת ובגלל זה התיבת הילוכים לא מגיבה. הוא העלה את הרכב על המתקן הזה שלהם, פתח איזה מסנן ושחרר שמן שהיה שם ושם שמן חדש. הוא היה משוכנע שזה יפתור את הבעיה, כי אמר שככה האוויר יצא החוצה והכל יעבוד. למרבה הצער גם זה לא עזר.

אחרי עוד שעה, הוא נכנס לאוטו ואמר שכדי לשחרר את האוויר אז צריך לתת לחיצות חזקות על הקלאץ. ופה מתחיל הקטע המדאיג: הוא פמפם את הקלאץ מאוד מאוד חזק, 5-6 פעמים כל פעם (לחץ ושחרר, לחץ ושחרר) ואמר שאחרי כמה מכות כאלה התיבת הילוכים חוזרת להגיב, ואף הציע לי לנסות ליסוע ככה הביתה. הוא אמר שתהיה לי בעייה בעלייה כי האוטו לא יסחב אבל שאני אעשה את התרגיל הזה של ללחוץ אלף פעם על הקלאץ ואז לנסות ליסוע. כמובן שאני לא הסכמתי בשום אופן ולכן הוזמן הגרר ושאר הסיפור ידוע. הגרר אמר לי שמזל שלא ניסיתי ליסוע ככה כי הוא בקושי הצליח לכוון את הרכב ולהעלות אותו על הגרר מרוב שלא ניתן היה לנהוג בו.

אני מספרת את כל זה במטרה שאם יש פה מכונאי שמבין בזה, אם יוכל להסביר לי מה בדיוק ניסה הבוחן לעשות, ואם יתכן שדווקא הפעולות האלה שהוא עשה - עוד יותר הרגו את הקלאץ עד שהוא מת באופן סופי?

תודה

ענת

פורסם

ברוסיה, בתקופת השלטון הקומוניסטי, פיתחו שיטה לדבר עם מת.

הפגם היחיד בשיטה היה שהם לא הצליחו לגרום לו לענות.

כנ"ל המצמד שלך. הוא מת סופית ומוחלטת כשהצדיק שלנו שבר אותו.

כל מה שניסו לעשות מאז לא היה עוזר או מזיק.

לא ממש יודע לנחש מה הוא חיפש שם. יתכן שהוא ניסה לנקז את המשאבה ההידראולית של המצמד כי חשב שהיא קרסה.

זה משתמע מכך שהוא הציע לפמפם את הדוושה (חשב שזה יבנה לחץ למשאבה) ואת כל הדיבורים שלו על "אוויר שנכנס".

מה שמדאיג פה, זו העובדה שבתור בוחן רכב מוסמך, שמשלמים לו לזהות פגמים ברכב, הוא אפילו לא זיהה את התקלה שהעובד שלו גרם.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

לפי מה שאת כותבת מותקן בריכבך משאבת קלאצ' הפועלת באופן הידאולי (שמן קלאצ') ומה שניסה הבוחן לעשות זה לנקז אויר ממערכת הידראולית זו כלומר שאת לוחצת על דוושת המצמד ישנה בוכנה שדוחפת את מזלג הקלאצ' ובכך מופרדת רפידת הקלאצ' על מנת להעביר הילוך חלק. ברגע שהוא פימפם הוא בטח השאיר את הרגל לחוצה על המצמד ואז מישהו בתא המנוע שחרר מעט בורג שיצא ממנו שמן ואז סגר וההוא בתוך הרכב רק אז הרים את הרגל. אני כבר מתחיל לחשוב שמה שקרה פה בעצם שמשאבת הקלאצ' בעצמה נהרסה (כלומר הוא הרס אותה) והבעייה לא במיכלולי הקלאצ' הפנימיים. האם את ראית בעיניים מה קרה לקלאצ' אחרי שפרקו אותו היום/אתמול?

:)
פורסם

תודה רבה לכם!!!!

נתקו קרעת אותי מצחוק.

אכן מדאיג שהבוחן לא זיהה התקלה, אבל האמת שהוא בניגוד לפרא אדם השני, היה ממש בסדר, לקח אחריות וניסה לעזור. הוא כנראה חשב שעם קצת רצון טוב ואמונה אפשר יהיה להקים לתחייה את הקלאץ (:

vogivog - הרכב נמצא במוסך עוז בחיפה, אני אאסוף אותו רק מחר בבוקר. הבנתי שהם החליפו את הקלאץ אבל אין לי פרטים מדויקים. הם שומרים לי את הקלאץ הישן כדי שאוכל באמצעותו להוכיח שהוא לא היה בלוי אלא הנהג גרם לנזק.

הם היו די בסדר במוסך עוז בסה"כ, אבל הצטערתי שלא עשיתי מאמץ וגררתי את הרכב למוסך שלי - שזה מוסך רון בתל אביב. רון היה מסביר לי את הכל וחוסך לי את הצורך לקבל חוות דעת משמאי. לפעמים צריך לנסות כנראה מוסך אחר כדי להבין עד כמה המוסך הקבוע שלך נפלא. לפני 3 שנים הגעתי לרון עם גרר בגלל בעיה ברכב, ובגלל שהיו עוד אנשים שהגיעו אליו עם אותה בעיה (לכולם הלכה משאבת דלק) הוא הלך ובדק ומצא שכולם תדלקו באותה תחנה ושמו להם דלק מהול. בזכותו חברת פז בזמנו שילמה לי איזה 18 אלף שקל על תיקון מקיף לכל הנזק שגרם הדלק המהול לרכב. רון החליף לי אז כל מה שרק אפשר והכל כמובן חלקים מקוריים ומאז הרכב שלי נסע כמו חדש. לא רק הלקוחות של מוסך רון תדלקו באותה תחנה, גם מוסכים אחרים היו מפוצצים בלקוחות שהלכה להם משאבת דלק, אבל הם לא גילו ללקוחות ששמו להם אציטון במקום דלק והיו הרבה מסכנים ששילמו ביוקר בגלל זה. לכן אני אומרת שאם הייתי עכשיו הולכת לרון, הוא בטוח היה עוזר לי לאסוף עוד כמה ראיות נגד קומפיוטסט טירת כרמל, שמוסך עוז בחיים לא יטרחו לעשות זאת.

תודה רבה לכל חברי הפורום, טחנתי לכם את הראש כל השבוע עם הסיפורים שלי. סליחה ותודה.

אני מקווה שעד סוף השבוע תסתיים סאגת רכישת רכב חדש ומכירת הישן, והכל יבוא על מקומו בשלום ((:

פורסם

ברוסיה, בתקופת השלטון הקומוניסטי, פיתחו שיטה לדבר עם מת.

הפגם היחיד בשיטה היה שהם לא הצליחו לגרום לו לענות.

:lol::lol:

פשוט אין מילים, כמעט כול המדינה הזאת מתנהלת בחאפריות:evil:.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

מכוני בדיקה איכותיים אין הרבה, כל השאר מתנהלים כמו משפחות פשע.

הלכתי למכון בדיקה בקריות לבדוק רכב שידעתי מראש ש-2 צמיגים קדמיים גמורים, חבר טוב שלי עובד בפנצ'ריה בצפון ואמר לי שאני יכול להוריד לבעל הרכב מהמחיר על זה כי מסוכן לנסוע ככה.

ביקשתי מהבוחן שוב ושוב ושוב תתמקד בגלגלים הקדמיים, חבר אמר לי שהם על הפנים.

הבוחן ניפנף לי בידו ואמר "כן כן חביבי, יהיה בסדר"...

אחרי זה ראיתי בטופס הבדיקה "צמיגים-תקין".

מה נאמר ומה נגיד?? אין דין ואיין דיין, יש חוק בישראל, הבעיה שזה רק למראית עין.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

עדכון למצב הרכב:

לקחתי את הרכב מהמוסך, שילמתי 2,305 שקל, בקבלה כתוב "הו"ה תיבת הילוכים וחל', סט מצמד, תותב מוט מקורי".

את הקלאץ הישן הם נתנו לי לצורך התביעה נגד קומפיוטסט. הם אמרו שהתותב זה כי הוא היה שבור ולכן הוחלף.

הקטע הוא שאני בכלל לא מרגישה הבדל בנהיגה, ואם כבר יש הבדל אז זה שלילי מאוד.

בשניות הראשונות שהתנעתי את הרכב הרגשתי הבדל, כלומר הם בטוח החליפו את הקלאץ, הדוושה היתה רכה מעט יותר, אבל שתי דקות אח"כ כבר לא מרגישה הבדל, אין הבדל בהכנסת הילוכים (אמרו לי שהתיבה תהיה רכה יותר, לא מרגישה זאת).

ומה שמוזר לי הוא שדווקא עם הקלאץ החדש - האוטו פחות סוחב בעליות. אני כל הזמן "השווצתי" פה איך הרכב שלי סוחב בעליות, ובנסיעה עכשיו מהמוסך הביתה, בעליות של חיפה, הרכב לא סחב טוב ואחרי שהיתה תאוצה והעברתי משלישי לרביעי אז הרכב לא סחב והורדתי בחזרה לשלישי. וזה חזר על עצמו בכמה קטעים שונים בעליות. אני מקווה שזה בגלל שהקלאץ חדש או משהו כזה, כי זה מאוד לא ברור ומטריד! בנסיעה במישור הרכב סוחב כמו קודם ואין הבדל לרעה או לטובה.

מישהו יכול לומר האם זה נורמלי בהחלפת קלאץ?

תודה

ענת

פורסם

אם החלפת הקלאץ' בוצעה כיאות, והקלאץ' הקודם היה תקין (לפני הבדיקה במכון) את לא אמורה להרגיש שום הבדל ב"סחיבה" בעליות. מה שיכול להיות שונה היא תגובת הדוושה והנקודה בה מתבצעת ההפרדה/ההצמדה.

למה את מטרידה את עצמך בהתנהגות הקלאץ'? האם את לא מתכוונת למכור את הרכב בעסקת "טרייד אין"?

מבחינת ערך הרכב לא קרה דבר, פרט לכך שהבעלים הבא של הרכב זכה בקלאץ' חדש.

פורסם

למה את מטרידה את עצמך בהתנהגות הקלאץ'? האם את לא מתכוונת למכור את הרכב בעסקת "טרייד אין"?

מבינת ערך הרכב לא קרה דבר, פרט לכך שהבעלים הבא של הרכב זכה בקלאץ' חדש.

אני מוטרדת מכך רק מסיבה אחת, שעכשיו אני כלואה בתוך עסקת טרייד אין, ויהיה לי יותר קשה למכור לבנאדם פרטי כי הוא יראה שהאוטו לא כזה חזק בעליות כמו שכתבתיי במודעה וכמו שאמרתי למי שצלצל אלי. נכון שרוב הסיכויים שבסוף אלך על הטריד אין, ובכל זאת התחושה שהאפשרות למכור לבד - הופכת לקשה יותר - מעצבנת.

פורסם

היית צריכה גם את תותב מוט ההילוכים השבור, אם הם עוד לא זרקו אותו.

זה יוכיח מעל לכל ספק שהוא הפעיל כוח מאד מאד לא סביר כדי להעביר הילוכים, אם לפני התקלה (תוך כדי ההחלפות הפראיות, כשעוד היה קלאץ') או אחריה, כשנבהל מכך שההילוכים לא נכנסים לו וניסה בכח.

אגב,סתם מסקרנות-מה עוד בסט המצמד היה שבור? מיסב?, דיסקית? (או שניהם:? )

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
אגב,סתם מסקרנות-מה עוד בסט המצמד היה שבור? מיסב?, דיסקית? (או שניהם:? )

אין לי מושג! הם ממש לא נידבו פרטים במוסך, רק אמרו שהחליפו הכל. מצד שני ניגשו אלי שם (במוסך) 2-3 אנשים שונים והדגישו שאני חייבת לשמור את הקלאץ הישן כי זו ההוכחה שלי שהבוחן הוא שגרם לנזק, כך שנראה שהם הבינו משהו שאני לא יודעת ממצב הקלאץ ויתר הרכיבים, אבל לא הצלחתי לצערי לקבל מהם פירוט נרחב יותר

פורסם

ענת אני לרגע לוקח את השירשור שלך לכיוון שנגעת בו שלא בדיוק מובן לי.

הייתי מעורב בחמש מכירות/קניות רכבים בכולם ואני מגדיש בכולם בודק המכון לקחת את הרכב לסיבוב (גם מ.מ.מ בחוצות המפרץ).

איפה בדיוק נאמר שמוכר הרכב יכול לסרב לנסיעת המבחן הזאת?

האם סירוב לנסיעת מבחן לא יעיד שהמוכר מסתיר משהו לגבי התנהגות הרכב בזמן נסיעה?

השאלה מופנת לכלל חברי הפרום ולא בהכרך לענת.

פורסם

על איזה תקופות אתה מדבר?

תראה, אני עשיתי בדיקה מאוד מקיפה של העניין, ואלה הממצאים:

1. באתר אינטרנט של קומפיוטסט תחת בדיקות קנייה יש פירוט של 4 השלבים בבדיקת קנייה/מכירה, ונסיעת מבחן אינה מוזכרת בה בשום אופן. יש בדיקה חזותית ע"י בוחן ובדיקה ממוחשבת בלבד, והדברים מדברים בעד עצמם.

2. שאלתי את מנהל מכון הבדיקה באור יהודה האם נהוג אצלו לערוך נסיעת מבחן ותשובתו החד משמעית היתה: "לא! יש לנו בדיקה ממוחשבת". כלומר המחשב והבדיקות הממוחשבות החליפו את הצורך בנסיעת מבחן. למה פניתי דווקא לאור יהודה? סתם, כי שם היה מנכ"ל קומפיוטסט ביום בו ערכתי את הבירורים.

3. החוק לא מתייחס מפורשות לכל הנושא של בדיקות קנייה. יש התייחסות לבדיקות טסט לרכב ומתוכן למדתי את ההוראות הרלוונטיות. החוק קובע ב"בעל הרכב יהיה נוכח בעת בדיקת הרכב", כלומר מכך אני מסיקה שבכל מקרה אסור לבוחן לצאת לנסיעה בשכונה בלא נוכחות בעל הרכב.

4. בהתאם לפירוט הנ"ל המסקנה היא שבוחן שיוצא על דעת עצמו לסיבוב בשכונה, מבלי להודיע לבעל הרכב, לבקש את רשותו וכמובן לבקשו להצטרף לנסיעה, עובר עבירה של גניבת רכב!!! בדיוק כך! זה שהגנב חזר אחרי כמה דקות עם הרכב הגנוב זה טוב ויפה מצידו, אבל זה עדיין לא הופך אותו לפחות עבריין.

5. מבדיקה שערכתי עם מכרים ובני משפחתי, כמעט כולם אמרו לי שלא זכור להם שבוצעה נסיעת מבחן ברכב. אחותי היתה שבוע שעבר פעמיים בקומפיוטסט (כשמכרה וכשקנתה רכב) ובאחד מהמקרים בסניף בטירת כרמל והיא לא הורידה את העיניים מהרכב ולא עשו לה שום מבחן נסיעה.

6. למרות כל זאת, יש כנראה איזה נוהג בחלק ממכוני הבדיקה לערוך נסיעות מבחן, סתם לפי מצב העומס בסניף ולפי הרצון של הבוחן לצאת לאיזו התאווררות על הרכב. כאמור זה אסור בתכלית ויש לך כבעל רכב זכות מלאה להתנגד. בדוח שמקבלים מהם לבסוף אין גם שום מקום לפירוט החווית נהיגה של הבוחן, זה פשוט לא חלק אמיתי מהבדיקה אלא סתם רצון של החבר'ה החוצפנים והמשועממים האלה לצאת לסיבוב ולהרגיש שהם שווים משהו.

הרעיון שבוחן יעשה שימוש לבד ברכב שלך כשאתה לא באיזור לבדוק מה הוא עושה ועד כמה הוא קורע את הרכב (כפי שכתבתי בעבר אולי הוא פשוט רוצה לקנות כזה רכב וזו ההזדמנות שלו, הרחק מעינו הבוחנת של בעל הרכב, לקרוע לאוטו את הצורה כדי לבדוק את ביצועיו ואח"כ להחזיר לך אותו מבלי שאתה יודע מה עולל, הוא חמור מאוד ואין להסכים לכך בשום פנים ואופן! הסירוב שלך לא אמור לעורר שום חשד!! זה הכי לגיטימי לא להסכים שאדם זר יקח לך את האוטו לסיבוב! יתר על כן, אם חס וחלילה בנסיעה כזו הבוחן ידרוס ילד או משהו חמור אחר יקרה, בעל הרכב עלול להסתבך בצרות מול חברת הביטוח ואפילו מול המשטרה. זה פשוט לא מתקבל על הדעת והטיעון שלבוחן יש ביטוח שלא קשור לביטוח הרכב שלך - הוא פשוט מגוחך. אין לי כוח להתחיל לפרט מדוע אבל זה מגוחך.

7. אני ממליצה לפני שניגשים למכון קנייה/מכירה, לברר האם נהוג לערוך נסיעת מבחן ובאם יגידו שכן - תחליטו האם להסכים או לחפש מכון אחר, ובכל מקרה אתם יכולים וצריכים לדרוש להיות נוכחים בנסיעה, לנהוג בעצמכם ברכב שלכם (או ברכב שאתם רוצים לקנות) או לכל הפחות לשבת לצד הבוחן בשעה שהוא נוהג. בעיני האישית מי שמסכים לזה הוא טיפש, כי באמת אין לזה שום בסיס חוקי, אבל לכל הפחות כשאתה ברכב, אתה יכול לפקח, ואם יש בעיה (למשל הבוחן האידיוט לא מצליח להעביר הילוכים) אתה יכול לעזור לו במקום שהוא פשוט ינסה בכוח כמו בהמה גסה וישבור את כל התיבת הילוכים והקלאץ ואח"כ ישוב כמו מנוול ויגיד לך שפשוט הקלאץ אצלך ברכב היה שחוק.

אני מודעת לכך שאני נשמעת מאוד זועמת... נראה שסגרתי על קנייה ומכירה של הרכב, כך שאני התפניתי להתחיל לטפל בתביעה נגדם, וזה מחזיר לי את כל העצבים על מה שהם עשו. (:

ענת

• תוכן חדש...