Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

רציתי לדעת איך אני צריך לכוון את הסאב-יש לי במגבר באס בוסט של 0 9 ו 18 db בנוסף היי פס של 50-500 hz ו לאו פס של 60-250 hz. השאלה היא אם יש יחס נכון להיי וללאו פס ולבאס בוסט?

אני רוצה לשמוע כמה שיותר חזק וכמה שיותר מדויק.

HUPIONEER 80PRS front speaker: cresendo audio pwx+ft1 amp1 celestra fa 475 amp 2celestra fa 2150 amp 3dc audio 3.5k power xs power d3100 front battry xs power d2400 rear battry

פורסם

רדיו מקורי מזדה 3 יש לי מגבר 4 ערוצים קומפוננט מקדימה וסאב (ערוץ ליחידה וגישור לסאב)

HUPIONEER 80PRS front speaker: cresendo audio pwx+ft1 amp1 celestra fa 475 amp 2celestra fa 2150 amp 3dc audio 3.5k power xs power d3100 front battry xs power d2400 rear battry

פורסם

היי,לא רצוי להישתמש בבאס בוסט הוא מלכלך את השמיעה והורס את הסאב במשך הזמן,כוון את הבורר למצב לואו פס בגישור של הסאב,כוון את התדרים לכיוון ה80HZ או רד על לאן שמתחיל לזייף ותעלה טיפה,במידה ואתה מרגיש חוסר (כמובן תעלה את הגיין עד זיוף וטיפה לחזור) שחסרה לך עוצמה אחרי הכל,תעלה את הבאס בוסט לחצי,אני לא מאמין שאני אומר את זה סלחו לי קארספורום.........

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

בלרדת אתה מתכוון גם להיי ולאו פס?

ולרדת משמה ל 60?

פורסם

לא,רק בלואו פס זה רק קשור לסאב,הי פס זה רמקולים.

תירד בתדרים עד שתישמע שהסאב מזייף ותעלה קצת וכך גם בגיין.

רצוי שלא להישתמש בבאס בוסט .

עריכה: תציין מה כוללים חלקי המערכת שלך הסאב המגבר הרדיודיסק וכו'.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

סאב סורווין ווגה וי מקס 122 מגבר ניפון 100.4 קומפוננט דוטק 6 ורדיו מקורי

פורסם

יפה,תעקוב לפי הצעדים שהראתי לך,או שתיקרא בדביק על כיוון מערכת יהיה לך הרבה יותר מובן.

פורסם

תראה בדרך כלל מכוונים סאב לפי הסט קומפוננט וצריך שיש מרווח של של 10-15 אחוז בתדרים זאת אומרת את הקומפוננט חתוך בתדר 80Hz אז הסאב 60Hz אם הסאב עדין לא מדייק תעלה אותו מעל הקומפוננט למשל אם הקומפוננט חתוך ב-80 תעלה את הסאב ל-100, צריך לשחק אם זה ולראות איך זה נשמע יותר מדויק.

פורסם

תוריד לגמרי את הבאס BOOST ל 0,את הגיינים תראה מה הכי מתאים לך לפי האוזן,בחיתוכים שים את הLOW PASS על 80HZ

ואת ה HI PASS שים על 40 HZ,ובאזולייזר שים על LP

בהצלחה.

Scan Speak

פורסם

סליחה יוני,אבל 80 לא נמוך מידי לקומפוננט? הוא לא אמור להיחתך איפה שהוא באיזור ה120 110?

פורסם

לא אמרתי שהו צריך לחתוך ב-80 נתתי דוגמא אם הוא חתוך ב-80 למשל איך לרדת ואיך לעלות.

בקרוסים פאסיבים אין חיתוך לוופר בטווח התחתות שלו וגם לא בסלוף.

ונכון מאוד הוא צריך לחתוך גבוה בגלל שיש לו מערכת מקורית ואין לא אופציה של חיתוך סלוף בקרוס וב-HU אז חותכים קצת גבוה במגבר.

פורסם

וואו

:-P

קודם כל - לא מכוונים מערכת כלפי סאב.

מכוונים את הסאב כלפי המערכת.

הדבר הראשון שצריך לעשות זה לכוון את סט הקומפוננט כשהוא פועל בלי הסאב.

לנתק את הסאב מהמגבר, להוריד את הגיין בערוץ של הסאב לאפס, להוריד את הבאס בוסט לאפס (ולהשאיר אותו שם), לדאוג שהערוץ של הסאב על LPF בתדר הכי נמוך שאפשר - לרוב זה 50 הרץ...

להתחיל לשמוע את הסט הקדמי - להתחיל בסט הקדמי כשהוא בHPF על המגבר ב120 הרץ ואז להתחיל לאט לאט להרים את הווליום במערכת עד ששומעים טיפה עיוות - מורידים טיפה ונשארים שם.

אם הצלחת להגיע לווליום גבוה במצב כזה ואין עיוות בתחום הבאס תתחיל להוריד מ120 הרץ עד שתשמע טיפה עיוותים בתחום הבאס ותעלה טיפה למעלה, מסט קומפוננט קדמי בקוטר של 6.5 אינטש היה רצוי להשיג לפחות את ה80 הרץ בתור הגבול התחתון של המידבאס.

לגבי הטוויטרים כרגע אני בכלל לא מדבר כי אני מבין שמדובר בסט שני חלקים פסיבי ואני לא אתפלא אם הם צורחים...

------- הגעת לתוצאה טובה מהסט הקדמי? או יותר נכון לתוצאה הכי טובה שהצלחת לקבל? ---- עכשיו מחברים את הסאב.

מביאים את המערכת לווליום אמצע פחות או יותר ומתחילים לפתוח לסאב את הגיין (כשהוא ב50 הרץ ובאס בוסט כבוי) עד שהוא משתלב עם הסט הקדמי - לא משתלט! משתלב... מנסים לשחק קצת יותר או קצת פחות בגיין אבל חשוב שהתחושה שתהיה שהוא משתלב.

בנקודה הזו מתחילים לפתוח לסאב את הLPF ולראות אם הוא נשמע טוב יותר על 60 הרץ או 70 הרץ או 80 הרץ אבל רצוי לא לעבור את זה.

רצוי בשלב הזה גם לנסות לכבות לרגע את המערכת - להפוך לסאב את החוטים (מינוס ופלוס) ולראות עם הוא משתלב טוב יותר עם הסט הקדמי.

אחרי זה בודקים את התוצאה ע"י העלאת הווליום לאט לאט ואם בווליום גבוה הכל עדיין נשמע טוב - מערכת מכוונת, אם לא - לתקן קצת את הגיין של הסאב.

----- בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...