Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני רוכב את הרכב הראשון שלי לאחר קריאה שקטה בפורום ובחיפוש שלו.

אני קלולס לגמרי בכל הקשור לתהליך עצמו. הנה כמה דוגמאות:

1. אני כמובן לוקח את הרכב לבדיקה במכון. מה נהוג? למה חשוב לשים לב? איך מתנהלת הבדיקה? עם איזה טפסולוגיה אני צריך לצאת משם? ברור לי שאני משלם על הבדיקה אך האם נהוג אחרת במצבים מסויימים?

2. אחת ולתמיד, איפה ואיך בודקים משכון/שעבוד של הרכב? קראתי שיש לעשות זאת בדואר/במשרד הרישוי/ברשם המשכונות/בכל מיני אתרי טאבו ברשת. אפשר לעשות לי בזה סדר?

3. מה צורת התשלום המקובלת? הבנתי שנהוג לתת מקדמה ואת היתרה לשלם במועד העברת הבעלות. כמה אחוז מקדמה נהוג לתת? משלמים בצ'ק, כן?

4. איך מתבצעת העברת הבעלות? הבנתי שבדואר. אז הגענו לדואר, עכשיו מה? יש דרך לקצר את התהליך מהבית? להוריד ולמלא טפסים מראש?

5. קבענו ללכת למוסך בתחילת שבוע הבא. מקובל לבקש כבר מראש צילום של רשיון הרכב כדי לבצע בדיקות שונות?

בקיצור, אם מישהו יכול לתאר לי את התהליך עד קבלת המפתח זה יהיה מעולה! :beerchug: (וסליחה על החפירות)

פורסם

1. כעקרון 100% אתה תצא ממכון עם הרבה דברים שליליים, תעלה לכאן את הבדיקה בכדי שיפרשו לך מה מדאיג ומה כיסוי תחת. אתה משלם על הבדיקה אבל אם נמצאו ליקויים חמורים(מנוע,שלדה,גיר) המוכר צריך לשלם על הבדיקה - מומלץ להחתים אותו על כך שהוא מסכים לעשות זאת.

2. אפשר לעשות זאת בדואר.

3. התשלום לחלוטין תלוי בך ואין דרך קונקרטית לעשות זאת, אני אישית הייתי נרתע מלתת מקדמה.

4. אתה מגיע עם בעל הרכב, מוציאים לכם טופס העברת בעלות, כל אחד חותם על החלק שלו ומשלמים חצי חצי.

5. אני לא מבין למה אתה צריך צילום של רשיון הרכב אבל אין סיבה שלא תוכל לבקש זאת.

בהצלחה!

פורסם

עוד דבר חשוב שצריך לעשות במסגרת ההכנה הוא ליצור קשר עם סוכן ביטוח ולקבל הצעת מחיר לפי נתוני הנהג והרכב. רצוי לבצע סקר שוק קטן. עם קביעת זמן העברת הבעלות יש להתקשר לסוכן על מנת ללם תמורת הביטוח ולהפעילו.

קיימת אפשרות לרכוש ביטוח (לפחות חובה) בדואר אולם אין לי מושג מה מחירו בהשוואה לדרכים אחרות.

את בדיקת השעבוד ברשם המשכונות עדיף לבצע דרך האינטרנט ולא בדואר, תחסוך כמה עשרות ש"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכולם על העזרה.

יש לי שאלה על רנו מגאן 2 2006 ועל אופציית הטיפטרוניק בתיבת ההילוכים שלה.

אני קצת בור בנושא אז האם מדובר בחסרון? מה דעתכם בנושא?

פורסם

האמת שיש פה הרבה דברים שגם אני רציתי לדעת.

תודה על התשובות.

לגבי המקדמה, גם אני הייתי נרתע, איך אפשר לוודא שהוא לא יברח עם הכסף?

לגבי בדיקת המשכון, ראיתי שאפשר לבדוק באינטרנט בעלות של 28 ש"ח לבדיקה, כמה זה בדואר?

פורסם

כשאני בדקתי לפני שנה אמרו לי שבדואר זה עולה 100 ש"ח, ביצעתי באתר המשכונות בעצמי ב28 ש"ח.

אבל הבנתי שכניראה הורידו מחירים או נתנו הטבות מסוימות למי ששילם בדואר(כרטיס תדלוק של 50 ש"ח או משהו כזה) אני לא יודע אם זה עדיין קיים.

קובי

פורסם

את רשיון הרכב ותעודה מזהה - ולהשוות פרטים, כולל מספרי ת.ז. של בעלי הרכב. אם יש לרכב יותר מבעלים אחד (הדבר רשום כהערה מתחת לפרטי הרכב) יש לראות את תעודות הזהות של כל הבעלים. וכמובן יש לבדוק את ההתאמה בין פרטי הרכב ברשיון למספרים הטבועים ברכב עצמו.

כדאי לפגוש את בעל הרכב במקום שאינו ניטרלי - אלא בביתו, או במקום עבודתו. אם מדובר בבית אפשר להשוות גם את הכתובת בת.ז. למרות ששוכרי דירות נוטים לא לעדכן את הכתובת במשרד הפנים.

בנוסף - יש להקפיד כי התעודות ייבדקו על ידי פקיד הדואר במעמד העברת הבעלות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1.אתה משלם על הבדיקה,לפני זה תוריד מהאינטרנט טופס זכרון דברים מסודר,תחתים עליו את הצד השני ותצלם את תעודת הזהות שלו יחד עם חתימה.בקשר לטפסי הבדיקה תעלה אותם לפורום טכני ושם יגידו לך איך להמשיך,הבדיקה נעשית במכון שאתה בחרת ולא מוכר הרכב.

2.בדיקת משכון/שעבוד אתה יכול לעשות בדואר בעלות של 100 ש"ח כשבמתנה אתה מקבל שובר הנחת תדלוק בשווי הבדיקה

3.לא נהוג לתת שום מקדמה ושום בטיח.לצורך העברת הבעלות אתה מגיע לדואר עם הכסף,לפני זה תשאל את מוכר הרכב כיצד הוא מעדיף לקבל את התשלום,לרוב זה צ'ק בנקאי או מזומן.

4.כל התהליך בדואר הוא עניין של עשר דקות,חתימה על טפסי העברת בעלות וסע לשלום.

5.אפשרי,אם אתה חושד במשהו לא כשר אצל מוכר הרכב למרות שתצלום של רשיון הרכב זה לא משהו נהוג אתה בסך הכול צריך את פרטי המוכר.

בהצלחה.

פורסם
1. כעקרון 100% אתה תצא ממכון עם הרבה דברים שליליים, תעלה לכאן את הבדיקה בכדי שיפרשו לך מה מדאיג ומה כיסוי תחת. אתה משלם על הבדיקה אבל אם נמצאו ליקויים חמורים(מנוע,שלדה,גיר) המוכר צריך לשלם על הבדיקה - מומלץ להחתים אותו על כך שהוא מסכים לעשות זאת. המוכר לא צריך, אפשר להגיע להסכמה לפני הבדיקה אם המוכר מתחייב על שילדה ונמצאה פגיעת שילדה אזי המוכר ישלם את הבדיקה, יש הרבה מקרים שהבעלים קנה בזמנו את הרכב ללא בדיקה ולא יודע מה מצב השילדה ברכב ולכן לא יכול להתחייב בפני הקונה הפוטנציאלי.

2. אפשר לעשות זאת בדואר.

3. התשלום לחלוטין תלוי בך ואין דרך קונקרטית לעשות זאת, אני אישית הייתי נרתע מלתת מקדמה.

4. אתה מגיע עם בעל הרכב, מוציאים לכם טופס העברת בעלות, כל אחד חותם על החלק שלו ומשלמים חצי חצי. הדרך המקובלת היא שהקונה משלם את העברת הבעלות בסך 202 ש"ח אלא אם הגעתם לאיזשהי הסכמה אחרת.

5. אני לא מבין למה אתה צריך צילום של רשיון הרכב אבל אין סיבה שלא תוכל לבקש זאת.

בהצלחה!

תשובות באדום

• תוכן חדש...