Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כרגע אני מתנייד בפונטו אוטומתית (בסמלון) ומעוניין להתקדם הלאה לכיוון משהו בעל ניחוח ספורטיבי יותר.

המחשבה הראשונית שלי הייתה ללכת על רכב ספורטיבי הארדקור בסגנון 2006 WRX, אבל ירדתי מיזה בעיקר עקב שיקולי אחזקה ודלקים (הנינג'ה שותה 98).

הגעתי למסקנה שאני מעוניין ברכב מעט פחות ספורטיבי בעל עלויות אחזקה סבירות יותר וגיר ידני.

הלכתי לרחרח במספר סוכניות ולהלן הרשמים:

אודי A1 ידנית - הגירסה הבסיסית ביותר. הרכב די ערום מאיבזור, ולא ממש התלהבתי מלשבת בו. לא מזכיר כמעט בכלום את הA4 שיש למשפחה. רק אם לוקחים את חבילת התוספות זה הופך להיות רכב יותר רציני, אבל מעמיד אותו מחוץ לתקציב.

העלות של הגריסה הבסיסית היא באיזור ה140 לפני מו"מ. מקבלים 3 שנים אחריות

שירוקו 122 ידנית- כנראה בעלת ההתנהגות הספורטיבית הכי טובה מבין האפשרויות, חושש מעט ממחסור בכח בגרסה הזאת.

האבזור אומנם יותר מאשר באודי אבל הוא די בסיסי, ואפילו את מסך המגע לא מקבלים. עולה בערך 155 לפני מו"מ (לא יודע עד כמה ניתן לנהל מו"מ עם פולקסוואגן). חיצונית היא הכי יפה, וגם תא הנוסעים שלה די מרשים, יש איזושהי הרגשה מיוחדת לשבת מאחורי ההגה שלה. היא מעבר לתקציב ההתחלתי, אבל יתכן ואשקול להתמתח עוד טיפה אם היא תהיה שווה את זה.

מקבלים שנתיים אחריות

לאון 1.8T ידנית- מציעה את הכי הרבה ביצועים לשקל, כמו גם אבזור סביר. בוא נגיד שאל העיצוב החיצוני אני יכול להסתגל, אולם לא ממש התחברתי לעיצוב תא הנוסעים שמעט אפררורי משהו ופלסטיקה שמרגישה מעט זולה. המחיר פה משחק תפקיד חשוב וקיבלתי הצעת מחיר די אטרקטיבית וזולה משמעותית מה2 שהוזכרו מעלה. מקבלים שנתיים אחריות.

רכב נוסף שהלכתי לראות הוא פיאט פונטו איוו 1.4T מולטיאייר- יש בי חיבה מסויימת למותג פיאט, ולכן מיבצע הטרייד אין החדש שלהם (מחירון+10%) גרם לי ללכת לאולם התצוגה. היתרונות של הפיאט הם רבים בענייני- העיצוב החיצוני שלו יפה, תא הנוסעים הכי לטעמי, היא מאובזרת לא רע. על פניו היא נותנת לי את רוב מה שאני צריך כמו כן יש בה מימד גדול של חיסכון וגם מידה מסוימת של ביצועים לא רעים כשרוצים, הזמנתי נסיעת מבחן. במסגרת התוכנית הם מציעים הלוואת בלון של מקדמה + החזר חודשי שבסוף תקופה של 3 שנים הם מתחייבים לקנות במחירון ולחדש את הלוואת הבלון. מציעים גם טיפולים חינם ל3 שנים (הטבה של 2K ש"ח לערך). הכל טוב ויפה חוץ מדבר אחד-המחיר: פאקינג 138K!!! על פיאט פונטו, ולא ממש מוכנים למו"מ.

הכי אהבתי את הפיאט, אולם החבילה שהלאון מציעה הרבה יותר כדאית על הנייר, ואני נוטה אלייה.

מה דעתכם על הרכבים הנ"ל? אשמח לדעת מבעלי הלאון על נתון צריכת הדלק שלהם כמו גם על הביטוח.

כמו כן האם ישנם עוד רכבים בשוק שנופלים בסגמנט שאני מכוון אליו ושווה ללכת לבדוק?

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

סיטרואן DS3 - עיצוב מוצלח, מנוע טוב, התנהגות לא רעה בכלל. יש בידנית ב150K. עדיפה לדעתי על A1, אם אתה מחפש משהו מעניין לפחות. שלוש שנות אחריות.

יש גם אלפא מיטו במחיר דומה.

הליאון נראית טוב על הנייר, הבעיה היא שהיא קצת יותר מדי "סתם אוטו" למרות המנוע המוצלח. תא נוסעים אפרורי, כמו שאתה אומר.

מה שכן, המנוע בעל פוטנציאל, וב120K זו מציאה רצינית (וכנראה שגם אפשר לקבל אותה בפחות).

השירוקו בעייתית מבחינת המנוע והאחריות. לצערי עם 122 כ"ס קשה לנצל אפילו את השלדה הכי טובה בעולם, 0-100 ב9.7 זה לא מדהים. אם כבר, קח מימון ואת גרסת ה160 כ"ס, הרבה-הרבה יותר הגיוני.

ואז יש משומשות. GTI MK5 משומשת תכנס לך בתקציב ותהיה עדיפה על כל דבר ממה שכתוב מעלה, ועם גיר ידני אתה נפטר ממקור אחד אפשרי לצרות (DSG).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
שלום לכולם,

כרגע אני מתנייד בפונטו אוטומתית (בסמלון) ומעוניין להתקדם הלאה לכיוון משהו בעל ניחוח ספורטיבי יותר.

המחשבה הראשונית שלי הייתה ללכת על רכב ספורטיבי הארדקור בסגנון 2006 WRX, אבל ירדתי מיזה בעיקר עקב שיקולי אחזקה ודלקים (הנינג'ה שותה 98).

הגעתי למסקנה שאני מעוניין ברכב מעט פחות ספורטיבי בעל עלויות אחזקה סבירות יותר וגיר ידני.

הלכתי לרחרח במספר סוכניות ולהלן הרשמים:

אודי A1 ידנית - הגירסה הבסיסית ביותר. הרכב די ערום מאיבזור, ולא ממש התלהבתי מלשבת בו. לא מזכיר כמעט בכלום את הA4 שיש למשפחה. רק אם לוקחים את חבילת התוספות זה הופך להיות רכב יותר רציני, אבל מעמיד אותו מחוץ לתקציב.

העלות של הגריסה הבסיסית היא באיזור ה140 לפני מו"מ. מקבלים 3 שנים אחריות

שירוקו 122 ידנית- כנראה בעלת ההתנהגות הספורטיבית הכי טובה מבין האפשרויות, חושש מעט ממחסור בכח בגרסה הזאת.

האבזור אומנם יותר מאשר באודי אבל הוא די בסיסי, ואפילו את מסך המגע לא מקבלים. עולה בערך 155 לפני מו"מ (לא יודע עד כמה ניתן לנהל מו"מ עם פולקסוואגן). חיצונית היא הכי יפה, וגם תא הנוסעים שלה די מרשים, יש איזושהי הרגשה מיוחדת לשבת מאחורי ההגה שלה. היא מעבר לתקציב ההתחלתי, אבל יתכן ואשקול להתמתח עוד טיפה אם היא תהיה שווה את זה.

מקבלים שנתיים אחריות

לאון 1.8T ידנית- מציעה את הכי הרבה ביצועים לשקל, כמו גם אבזור סביר. בוא נגיד שאל העיצוב החיצוני אני יכול להסתגל, אולם לא ממש התחברתי לעיצוב תא הנוסעים שמעט אפררורי משהו ופלסטיקה שמרגישה מעט זולה. המחיר פה משחק תפקיד חשוב וקיבלתי הצעת מחיר די אטרקטיבית וזולה משמעותית מה2 שהוזכרו מעלה. מקבלים שנתיים אחריות.

רכב נוסף שהלכתי לראות הוא פיאט פונטו איוו 1.4T מולטיאייר- יש בי חיבה מסויימת למותג פיאט, ולכן מיבצע הטרייד אין החדש שלהם (מחירון+10%) גרם לי ללכת לאולם התצוגה. היתרונות של הפיאט הם רבים בענייני- העיצוב החיצוני שלו יפה, תא הנוסעים הכי לטעמי, היא מאובזרת לא רע. על פניו היא נותנת לי את רוב מה שאני צריך כמו כן יש בה מימד גדול של חיסכון וגם מידה מסוימת של ביצועים לא רעים כשרוצים, הזמנתי נסיעת מבחן. במסגרת התוכנית הם מציעים הלוואת בלון של מקדמה + החזר חודשי שבסוף תקופה של 3 שנים הם מתחייבים לקנות במחירון ולחדש את הלוואת הבלון. מציעים גם טיפולים חינם ל3 שנים (הטבה של 2K ש"ח לערך). הכל טוב ויפה חוץ מדבר אחד-המחיר: פאקינג 138K!!! על פיאט פונטו, ולא ממש מוכנים למו"מ.

הכי אהבתי את הפיאט, אולם החבילה שהלאון מציעה הרבה יותר כדאית על הנייר, ואני נוטה אלייה.

מה דעתכם על הרכבים הנ"ל? אשמח לדעת מבעלי הלאון על נתון צריכת הדלק שלהם כמו גם על הביטוח.

כמו כן האם ישנם עוד רכבים בשוק שנופלים בסגמנט שאני מכוון אליו ושווה ללכת לבדוק?

נסיעת מבחן על האלטרנטיבות שלהבנתך תואמות את טעמך ודרישותיך, היא הכרחית. מרבית הסיכויים שתהפוך את ההתלבטות לקלה יותר. אשר למחיר הפונטו היא אכן יקרה, אבל תראה זולה ליד הפונטו אבארת' למשל. ומה שלא תגלה בנסיעת מבחן הוא מרווח הטיפולים של פיאט שלהבנתי כפול מזה של סיאט וגם האחריות ארוכה בשנה, לפחות כך היה בפעם האחרונה שבדקתי. ואגב, אם הפונטו נראית יקרה, אפשר להסתכל על הבראבו שמקבילה ללאון בגודלה ולהבנתי זולה מהפונטו עליה התעכבת.

פורסם

חברים, דעתכם חשובה לי. אשמח לעוד תגובות, במיוחד מבעלי רכבים שהוזכרו למעלה. בנושאים של ילדים בני 17 שרוצים סידרה 7 יש יותר פעילות.

הלכתי לסוכנות סיטרואן לרחרח בנוגע לDS3, ואפילו לא יצא לי לראות אותו/לשבת בו, רכב התצוגה היחיד בארץ נמצא בסוכנות הראשית בבני ברק. מבירור מול איש המכירות יש רק אחת כזו במלאי כרגע (לא בצבע שאני רוצה בכל אופן) ולא ידע להגיד לי אם/מתי צפוי משלוח נוסף, לא היה לי נעים אפילו להעלות את האפשרות של נסיעת מבחן. בתמונות ובביקורות ברשת הרכב נראה מרשים.

כמו שציין רועי אכן דיברו על 151K לפני מו"מ.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

לדעתי, אם אתה מחפש ספורטיבית-לייט ידנית נוחה לאחזקה, אולמות סיאט ופיאט הם כנראה המקומות להסתכל, לאון מציעה יכולת גבוהה, תחושת איכות וסולידיות גרמנית ונכון להיום גם תמורה טובה למחיר. אם אתה מחפש רכב קצת יותר שובב שמרגיש פחות כבד ויותר נענה לבעליו, הבראבו לטעמי מהנה יותר ולא פחות איכותית ככל שאני יכול לשפוט. נהגתי שבוע על ליאון בצרפת לפני שקניתי את הבראבו, היא מצוינת אבל פחות קלעה לטעמי. אגב, אני אוהב תנוחת נהיגה גבוהה (לא מאלה ששוקעים בכסא עם קפוצ'ון...) ובסיאט זה היה לא נוח, בתנוחה גבוהה פוגשים די מהר את הגג המשתפל והמראה מסתירה את שדה הראיה, נאלצתי לשבת נמוך מכפי שהייתי מעדיף. אם אתה לא גבוה, אני מניח שזה לא יפריע לך.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אני 1.90, ישבתי ברכב באולם התצוגה אולם עדיין לא יצא לי לנהוג בו ככה שהיה קשה לי להעריך כיצד זה יהיה על הכביש.

במספר מקומות ברשת נאמר כי קיימת בעיה בלאון של שדה ראייה לצדדים בגלל קורות הA, נתקלת בדבר כזה?

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

כן בהחלט, עם הגובה שלך אתה עשוי להתקל בזה. אם תתעקש על תנוחת נהיגה נכונה לפי הספר (ולמה לא להתעקש על זה) אתה עשוי למצוא את עצמך מתכופף בכל פעם שתרצה לשלוח מבט לתוך הפנייה. בנהיגה בכביש מפותל (כמו שעשיתי בפירנאים) זה הופך לריטואל מתיש. בסופו של דבר אני נאלצתי לעבור לתנוחה מעט יותר נמוכה ועם ברכיים כפופות יותר מהרצוי כדי לקבל שדה ראייה טוב. בבראבו המצב יותר טוב.

אגב קראתי שסמל"ת עומדים להביא 500 אבארת' ברמת אבזור בסיסית מבעבר שתמכר במחיר נמוך יותר. לא יודע מה הסטטוס של זה אבל כדאי לך לבדוק - זו מכונה מופלאה, ממש כך, שכל חסרונותיה מאבדים משמעות כשאתה נוהג בה. כדאי לך לבדוק עלויות ביטוח, אני מעריך שאחזקת הרכב הזה נמוכה בהשוואה למכוניות אחרות עם ביצועים מקבילים.

בנוסף, אלפא מיטו גם כן אופציה שעשויה למצוא חן בעיניך, ספורטיבית לייט בהגדרתה, יש מגוון דגמים ברמות מחיר שונות. במהירויות גבוהות היא לא משדרת את רמת האחיזה והביצועים ולא "יושבת על הכביש" כמו ליאון למשל או אלפא ג'ולייטה, אבל במהירויות שפויות, כבישים טכניים וג'ימקנה, תמצא שהיא חדה, מגיבה ומהנה בהחלט - יותר מA1 - ולא אמורה להיות יקרה במיוחד לאחזקה עקב מכלולי הפונטו והמנועים המודרניים.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...